Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az Iparkamara VR szemüvegeket vásárol,
  2021-02-20 22:13:19, szombat
 
 


Végre megtudtam miért kellett vállalkozói tevékenységem alatt kamarai tagságot fizetnem, ha segitségért fordultam hozzájuk, ajánlatuk csak annyi volt , nem hozzájuk tartozik, vigyem az ügyet a biróságra,

Az Iparkamara VR szemüvegeket vásárol, miközben a csődközeli vállalkozások tagdíjait behajtja

Tegnap hozta nyilvánosságra a HVG a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara összes 2 millió forint feletti szerződését, 2012-től kezdve. A listában, ahogy azt már sokan megírták, csak úgy hemzsegnek a furcsábbnál furcsább, drágábbnál drágább, a vállalkozók és vállakozások érdekképviseletével elég nehezen összeegyeztethető tételek.

Csak néhányat említsünk ezek közül, a teljesség igénye nélkül.

Különböző, a WorldSkills versenyre (,,Szakmák Olimpiája") való felkészüléshez és az azon való részvételhez kapcsolódó költségek, amik közül csak a legérdekesebbek: a versenyen való fotózásért 3,6 millió, a ,,mentális felkészítésért" összesen (csak tavaly) közel tízmillió.

Ezeken kívül 18,6 millió forint VR szettek beszerzésére a Media Marktnak (és további közel 18 millió VR fejlesztésekre), és 32,68 millió forint a Bakony Balaton Média Kft-nek infografikákra.

A fent említett tételek csak azok a furcsa tételek közül, amikre az MKIK a koronavírus járvány alatt költött.
Tehát, amíg az Iparkamrának regisztrációs díjat fizető vállalkozások tömege került szorult helyzetbe, amíg az egyéni vállalkozók sorra váltak fizetésképtelenné, amíg a kamara elnöke Parragh László inkább a járvány kezelésében valóban első vonalban álló önkormányzatok felé fizetendő iparűzési adó összegét csökkenttette a miniszterelnökkel a felére, addig az általa vezetett szervezet VR felszerelésre, drága fotózásra és soha nem látott infografikákra költötte a hozzá befolyó pénzeket.

Az, hogy ezek helyett inkább a vállalkozásokat segítse, mondjuk azzal, hogy elengedi a kamarai tagságot (legalább a legszorultabb helyzetben lévő egyéni, kis és középvállalkozások számára) fel sem merült.

Független.Szolidáris.A tied.Támogasd a Mércét!
Sőt, amikor két hete ezzel kapcsolatban kérdezték Parragh Lászlót, ő az ATV-nek azt mondta, szerinte ez annyira kis összeg, hogy az aki ezt nem tudja kifizetni, az inkább ne is vállalkozzon.

Ezzel a kijelentéssel az adott helyzetben két probléma is van. Egyrészt, lehet hogy annak, aki Jaguárral jár, és a város egyik legimpozánsabb irodaépületében bérel évente egy luxuslakás árából irodát, annak ez kis összeg, de olyankor, amikor a vállalkozások és emberek tömegeinek bevétele szűnik meg, ez több napi megélhetést is jelenthet, vagy egy fűtés, telefon, villanyszámlát.

Lehet, hogy Parragh Lászlónak ez kevés pénz, de ahogy azt a ,,pesti flaszteren" mondani szokás, sokan azért lehajolnánk érte.
Másrészt, amikor ,,valaki vállalkozik" akkor nem azzal számol, hogy egy világjárvány miatt ideiglenesen le kell húznia a redőnyt. Főleg nem azzal számol, hogy azt sem tudja majd meddig kell zárva tartania. Ahogy most sem tudja megmondani biztosra senki, hogy mikor nyithatnak újra szolgáltató- és vendéglátó egységek, mikor lesznek újra rendezvények stb. Lehet hogy nyáron, lehet hogy egy év múlva, sőt.

Ráadásul a vállalkozások jelentős része nem azért vállalkozik, mert ebben a formában szeretne mindenáron jövedelemhez jutnia a munkája után, hiszen rengetegen belekényszerülnek ebbe a működési formába, alkalmazottként nem kapnának állást, így különböző vállalkozási formákon keresztül kénytelenek számlázni munkájuk után.

Az, akinek már most nulla forint a bevétele és igyekszik kivárni a járvány végét teljes bizonytalanságban, vakon fizeti be a kamarának a tagdíját, hiszen lehet, hogy a vállalkozása meg sem fogja élni az újranyitást.

A koronavírus járvány előtt az MKIK-nak jutott 7,2 millió forint a Rogán Antal-féle elektronikus aláírás rendszer bevezetésére, a megelőző években (ugyanazon vállalkozóknak) további közel 50 millió forint a ,,mentális felkészítés" nevű tételre és 18 millió forint Sao Paolo-i utazásokra (szintén a WorldSkills versenyeken való részvételre) és a Kamarának sikerült 1,4 milliárd forintot összespórolnia egy régóta vágyott saját székházra.

Tehát Parragh László, miközben aprópénznek nevezi a nekik befizetendő 5000 forintot, aközben milliárdokon ül. Milliárdokon, amiket jelen helyzetben, mint megannyi más, adófizetői forintokból működő szerv (lásd: önkormányzatok) átcsatornázhatna a járvány nyomán húzódó gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítésébe, akiknek elvileg az érdekeit képviseli.

Ha az 5000 forint valóban annyira kevés, akkor itt lenne az ideje, hogy az Iparkamara is le tudjon mondani róla, legalább ideiglenesen, ahogy olyan sokan mondunk le a normális élet alapjairól, bevételeinkről, szabadságunkról, azért, hogy életeket mentsünk és egymásnak segítsünk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: átcsatornázhatna, vállalkozásokat, alkalmazottként, szabadságunkról, irodaépületében, legérdekesebbek, felkészítésért, vállalkozóknak, összespórolnia, infografikákra, villanyszámlát, nyilvánosságra, bevételeinkről, önkormányzatok, felkészüléshez, fejlesztésekre, legimpozánsabb, megsegítésébe, vállalkozások, felszerelésre, legszorultabb, csökkenttette, vallalkozasok, tevékenységem, regisztrációs, kijelentéssel, vállalkozása, részvételhez, világjárvány, jövedelemhez, ideiglenesen, vállakozások, iparkamrának, vállalkozzon, milliárdokon, szemuvegeket, csődközeli vállalkozások, furcsábbnál furcsább, teljesség igénye, azon való, versenyen való, fent említett, furcsa tételek, koronavírus járvány, egyéni vállalkozók, kamara elnöke, járvány kezelésében, általa vezetett, hozzá befolyó, vállalkozásokat segítse, kamarai tagságot, legszorultabb helyzetben, Iparkamara VR, Magyar Kereskedelmi, Szakmák Olimpiája”, Media Marktnak, Bakony Balaton Média Kft-nek, Parragh László, Parragh Lászlót, Parragh Lászlónak, Rogán Antal-féle, Tehát Parragh László,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tanácsok egy pszichológustól  Márai Sándor tollából  Hogyan válunk hűségesekké?  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Alvó cicák  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Szabó T. Anna - Pitypang  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Esterházy Péterre emlékezünk  Mit ünnepelnek a görögök márci...  József Attila – Keresek ...  Gebhardt Nóra versei II.  Nagy és kis csodák  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam Krisztinától  IGEN így  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jó nap volt  Walter Chrysler mondta  Mindig lesz olyan  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szép estét  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  A felvilágosodás...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Márai Sándor tollából  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  IGEN így  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Gebhardt Nóra versei II.  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimna...  Vidámság  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Egyszerű  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Nagy és kis csodák  Bársony székben  "Ez egy csoda"  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Borzasztó  40 felett  Baranyi Ferenc - N i n c s  A felvilágosodás...  Magamnak  Ady Endre - Mindegy átka  Spenót fasírttal  A sorsod  Egy barátság története  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szép estét kedves látogatóimna...  "Ez egy csoda"  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Vannak emberek 
Bejegyzés Címkék
csődközeli vállalkozások, furcsábbnál furcsább, teljesség igénye, azon való, versenyen való, fent említett, furcsa tételek, koronavírus járvány, egyéni vállalkozók, kamara elnöke, járvány kezelésében, általa vezetett, hozzá befolyó, vállalkozásokat segítse, kamarai tagságot, legszorultabb helyzetben, adott helyzetben, város egyik, luxuslakás árából, világjárvány miatt, vállalkozások jelentős, formában szeretne, munkája után, működési formába, járvány végét, megelőző években, régóta vágyott, nekik befizetendő, járvány nyomán, érdekeit képviseli, 5000 forint, normális élet, átcsatornázhatna, vállalkozásokat, alkalmazottként, szabadságunkról, irodaépületében, legérdekesebbek, felkészítésért, vállalkozóknak, összespórolnia, infografikákra, villanyszámlát, nyilvánosságra, bevételeinkről, önkormányzatok, felkészüléshez, fejlesztésekre, legimpozánsabb, megsegítésébe, vállalkozások, felszerelésre, legszorultabb, csökkenttette, vallalkozasok, tevékenységem, regisztrációs, kijelentéssel, vállalkozása, részvételhez, világjárvány, jövedelemhez, ideiglenesen, vállakozások, iparkamrának, vállalkozzon, milliárdokon, szemuvegeket, bevezetésére, rendezvények, beszerzésére, vállalkozási, kereskedelmi, szemüvegeket, kapcsolatban, elektronikus, vállalkozók, megélhetést, vállalkozik, szolgáltató, worldskills, kénytelenek, forintokból, felkészítés, segitségért, részvételre, koronavírus, szerződését, versenyeken, aprópénznek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 86 db bejegyzés
e év: 535 db bejegyzés
Összes: 8990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1035
  • e Hét: 2722
  • e Hónap: 5816
  • e Év: 73581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.