Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem gondolja,
  2021-03-12 22:07:24, péntek
 
 


Nem gondolja, hogy egy kis szar vírus legyőz bennünket? - Zacher Gábor a Mandinernek
MANDINER

2021. március 12., péntek 21:15

Az ország toxikológusa szerint helyes döntés, hogy keleti vakcinákat is beszerez a kormány, és mindenkit mielőbbi oltakozásra hív.
,,Zacher Gábor megtért, van az a pénz, amiért változtat a véleményén, leszóltak neki fentről" - idézi az ország toxikológusa lapunknak azokat a lapcímeket és véleményeket, amikkel azt követően bírálták, hogy megváltoztatta a véleményét, és egy lapinterjúban közölte, már a kínai vakcinával is beoltatná magát. ,,Egyáltalán nem arról van szó, amit írnak rólam, a véleményemet ugyanis akkor is tartanám, ha bármi fenyegetettségnek lennék kitéve" - szögezi le a jelenleg a hatvani Albert Schweitzer Kórház intenzív osztályán és az Országos Mentőszolgálatnál dolgozó orvos.

Mint mondja, azért gondolja ma már másként, mert a

,,mutáns vírus rendkívüli módon elharapódzott, és amikor ilyen súlyos a helyzet, minden jobb, mint a betegség".

,,A mérleg egyik serpenyőjében ott a nagyon durva tünetekkel járó Covid-19 fertőzés, aminek következtében nagyon sokan meghalnak, és rengetegen kerülnek gépi lélegeztetésre - márpedig az onnan való lejövetel nagyon rossz százalékos arányt mutat -, míg a másik serpenyőben pedig ott a Magyarországon használatban lévő öt féle vakcina" - magyarázza. Mint kifejti: ezek közül az oltóanyagok közül van, amelyikről nagyon sokat, van, amelyikről kevesebbet tudunk, de dacára annak, hogy nem ismerjük a fázis három vizsgálatok eredményeit, egy biztos, a Sinopharm is egészen biztosan védettséget ad a koronavírussal szemben. ,,Hogy pontosan hány százalékot, erről megoszlanak a vélemények, de minden jobb, mint a nullaszázalék, és az elhúzódó betegség, a posztcovid-szindróma, vagy a halál" - nyomatékosítja.

Megjegyzi ugyanakkor, hogy ,,egy normális helyen, ha az ember változtat a véleményén, nem azt feltételezik róla, hogy lefizették, megvették, utasították, vagy megtért, hanem tiszteletre méltónak tartják". Mint mondja, az senkiben fel nem merül, hogy a tudomány előrehaladtával egyre több információnk van, és hogy korábbi kijelentése óta is többet tudunk a betegségről és annak terjedéséről, így normális, ha a véleménye is változik. Az a korábbi mondás is megdőlt, hogy a fiatalokat nem veszélyezteti a Covid - mutat rá, hozzátéve, hogy ma már nem egyszer találkoznak a 80-as évek végén született, súlyos állapotban lévő koronavírusos betegekkel, akik gépi lélegeztetést igényelnek.

,,Mindenképpen előrelépés"
Zacher Gábor egyetért a kormány azon döntésével, hogy megváltoztatták az oltási rendet: a második oltásra félretett vakcinákkal azokat oltják, akiket még nem immunizáltak.

,,Helyes döntésnek tartom, hogyha jön a vakcina, akkor tessék jönni, oltás, oltás, oltás.

Aztán majd gondolkodunk a második vakcinán, de első körben igenis az elsőn kell túlesnie az ország lakosságának hetven százalékának ahhoz, hogy pozitív eredményeket tudjuk elérni." Véleményét arra alapozza, hogy már az első oltásnál is kialakul egyfajta védettség. Vagyis szerinte ,,mindenképpen előrelépés", ha legalább az első oltóanyaggal átoltottá válik az ország. Felhívja a figyelmet ugyanakkor arra, hogy természetesen az oltás nem ötperc után ad védettséget.

Annak kapcsán, hogy szakértők azt mondják, a brit mutáns 10-15 százalékkal súlyosabb tüneteket okoz, mint a vadvírusnak nevezett ,,eredeti", Zacher azt mondja, hogy ,,még az eddigiekhez képest is jóval gyorsabban előrehaladó, intenzív tünetekkel kerülnek kórházba a betegek". Mint mondja, utoljára hétfőn 24-órázott az Országos Mentőszolgálatnál, ez idő alatt pedig két koronavírusos beteget kellett lélegeztetőgépre tennie, és mivel rohamosan romlott az állapotuk, már a helyszínen el kellett őket altatni, és meg kellett kezdeni a lélegeztetésüket. A hatvani kórházban jelenleg 120 covidos beteget ápolnak.

,,Tök egyszerű. Ha ugyanakkora erővel ütnek meg egy korának megfelelő, átlagos, általános állapotban lévő 80 és egy 40 éves embert, akkor valószínűleg a 80 éves felborul, míg a 40 évesnek valószínűleg nem lesz olyan komoly baja, csak itt-ott fájlalja. Ám ha kétszer akkora erejű az ütés, akkor a 80 éves belepusztul, de a 40 éves is jelentősen meg fog rogyni" - érzékelteti. Mint hozzáteszi, ez a mutációról szól, és arról, hogy a magyarok jelentős része elhízott, márpedig a koronavírus legkomolyabb rizikófaktora éppen az elhízás. ,,Ma már bizonyított, hogy az ő esetükben nemcsak magasabb a halálozási arány, de a túlélőkből is nehezebben ürül ki a vírus" - hangsúlyozza.

Csütörtöki adatok szerint 8329 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 911-en vannak lélegeztetőgépen. Arra a kérdésünkre, hogy bírni fogja-e az egészségügyi rendszer, Zacher Gábor azt feleli: hogy ,,nincs mese, olyan nincs, hogy ne bírjuk. Muszáj. Ha kell, akkor plusz túlóra, nem tehetjük meg, hogy bedobjuk a törölközőt. Nem gondolja azt, hogy egy kis szar vírus le fog bennünket győzni? Hát a kurva anyját a vírusnak. Nem fogjuk hagyni.

Utolsó vérig fogunk azért harcolni, hogy el tudjuk látni a betegeket.

Még akkor is, ha komoly aránytalanságok alakulnak ki lélegeztetett beteg, orvos, lélegeztetett beteg, nővér, osztályos orvos, beteg viszonyában".

[link][https://hirtv.hu/ahirtvhirei/nem-gondolja-hogy-egy-kis-szar-virus-legyoz-b ennunket-zacher-gabor-a-mandinernek-2518449?utm_source=feed&utm_medium=/link]
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Címkék: lélegeztetőgépen, lélegeztetésüket, lélegeztetőgépre, megváltoztatták, aránytalanságok, előrehaladtával, megváltoztatta, koronavírussal, nyomatékosítja, magyarországon, lélegeztetésre, koronavírusos, elharapódzott, lapinterjúban, következtében, lélegeztetést, nullaszázalék, lélegeztetett, természetesen, rizikófaktora, veszélyezteti, serpenyőjében, véleményemet, hangsúlyozza, terjedéséről, toxikológusa, mindenképpen, véleményeket, egészségügyi, valószínűleg, százalékának, eredményeket, használatban, lakosságának, feltételezik, információnk, ország toxikológusa, lapinterjúban közölte, kínai vakcinával, véleményemet ugyanis, hatvani Albert, mérleg egyik, nagyon durva, onnan való, másik serpenyőben, oltóanyagok közül, fázis három, koronavírussal szemben, elhúzódó betegség, normális helyen, ember változtat, tudomány előrehaladtával, Zacher Gábor, Albert Schweitzer Kórház, Országos Mentőszolgálatnál,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Különleges  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Jánosházy György: Fogd a kezem  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Vito Giaquinto gondolata  Paul David Tripp Április 15  A Magyar Költészet napja alkal...  képre írva  Spenót fasírttal  Mindig lesz olyan  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Töröld le  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Ma van a magyar költészet napj...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép álmokat!  Walter Chrysler mondta  Alvó cica  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szép estét  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Segíts neki dicsérni Téged  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Töröld le  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul Éluard - És egy mosoly  Vannak emberek  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Erdei gyöngyvirág  A sorsod  Spenót fasírttal  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Hamvas Béla  képre írva  Facebookon kaptam  Egy tavasz  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Eduardo Sacheri gondolata  Egy tavasz  A hagyma antibakteriális hatás...  Otthon  A pitypang legendája  Azért kaptad  Vannak emberek  Vidámság  Szívek  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Jó éjszakát  Latinovits Zoltán tollából  Egyszerű  Facebookon kaptam Krisztinától  Előfordul, hogy  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  József Attila – Keresek ...  Magamnak 
Bejegyzés Címkék
ország toxikológusa, lapinterjúban közölte, kínai vakcinával, véleményemet ugyanis, hatvani Albert, mérleg egyik, nagyon durva, onnan való, másik serpenyőben, oltóanyagok közül, fázis három, koronavírussal szemben, elhúzódó betegség, normális helyen, ember változtat, tudomány előrehaladtával, 80-as évek, kormány azon, oltási rendet, második oltásra, második vakcinán, elsőn kell, ország lakosságának, első oltásnál, első oltóanyaggal, figyelmet ugyanakkor, brit mutáns, vadvírusnak nevezett, eddigiekhez képest, hatvani kórházban, korának megfelelő, mutációról szól, magyarok jelentős, koronavírus legkomolyabb, halálozási arány, egészségügyi rendszer, kurva anyját, lélegeztetőgépen, lélegeztetésüket, lélegeztetőgépre, megváltoztatták, aránytalanságok, előrehaladtával, megváltoztatta, koronavírussal, nyomatékosítja, magyarországon, lélegeztetésre, koronavírusos, elharapódzott, lapinterjúban, következtében, lélegeztetést, nullaszázalék, lélegeztetett, természetesen, rizikófaktora, veszélyezteti, serpenyőjében, véleményemet, hangsúlyozza, terjedéséről, toxikológusa, mindenképpen, véleményeket, egészségügyi, valószínűleg, százalékának, eredményeket, használatban, lakosságának, feltételezik, információnk, oltóanyaggal, gondolkodunk, legkomolyabb, immunizáltak, oltóanyagok, előrehaladó, bizonyított, mandinernek, eddigiekhez, megoszlanak, vadvírusnak, kijelentése, koronavírus, serpenyőben, védettséget, utasították, ugyanakkora, találkoznak, tiszteletre, oltakozásra, vakcinákkal, érzékelteti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 539 db bejegyzés
Összes: 8995 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1240
  • e Hét: 4255
  • e Hónap: 7349
  • e Év: 75114
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.