Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hol volt, hol nem volt
  2021-04-30 22:44:06, péntek
 
   
 


Hol volt, hol nem volt, túl mindenen, élt egyszer egy óriás. Ez az óriás olyan hatalmas volt, hogy az erdő legmagasabb fája is csak a térdéig ért, feje pedig a felhőket súrolta, ám amilyen nagy és erős volt, épp olyan szelíd és jószívű.
Egy szép tavaszi napon, amikor lent üldögélt a folyóparton, kétségbeesett sírásra lett figyelmes. Felnézett, és egy kismadarat pillantott meg az egyik nagy fűzfa ágán.
- Hát te miért sírsz itt ilyen keservesen ? - kérdezte tőle az óriás.
- A sas elragadta egyetlen fiókámat ! - zokogta a kismadár - Ki segít most, ki ad nekem erőt, hogy elviseljem ezt a csapást ?
Az óriás elkomorodott. Felállt, az inge alá nyúlt. Amikor előhúzta a kezét, a tenyerében egy hatalmas, vörösen izzó szív lüktetett.
- Az én erőm a szívemben lakozik. - mondta - Most megosztom veled ezt az erőt.
Azzal a kismadár felé nyújtotta a szívet. Az hozzásimult, érezte, ahogy valami melegség járja át a testét. Felröppent az óriás vállára.
- Köszönöm neked ! A te erőd most már az enyém is ! - csivitelte hálásan, azzal elrepült az erdő irányába. Félútról még egyszer visszanézett az óriásra.
" Milyen furcsa ! " - gondolta - " Valahogy nagyobbnak tűnt az előbb. "
Az óriásnak ettől a naptól fogva rengeteg tennivalója akadt : az erdő összes állata hozzá jött el bánatával, hogy erőt merítsenek tőle a reménytelenségben.
És ő adott mindenkinek.
Közben elmúlt a tavasz, majd a nyár. Őszre az óriás már épp csak elérte a legcsenevészebb fa legalsó ágát, de továbbra is odanyújtotta szívét minden rászorulónak. És eljött a tél ...
Az óriás - aki most már akkora volt csak, mint egy nagyobbacska fúszál - az erdei úton sétált. Meg-megállt, néha szaggatott köhögés rázta meg a testét.
" A végéhez közeledik az esztendő. Nemsokára újra eljön a tavasz, majd a nyár. De nekem nem lesz már több tavasz. " Idáig jutott gondolataiban, amikor egy csendesen pityergő kisleányt pillantott meg az út szélén.
- Miért sírsz, kisleány ? - szólította meg.
" Nini, egy manócska ! "- csodálkozott a kisleány és abbahgyta a pityergést.
- Segíts rajtam ! Mindenki csak engem bánt ! Elfogyott az erőm !
Az óriás elmosolyodott. Kinyújtotta tenyerét, amelyben ott feküdt egykor oly hatalmas szíve összeaszva, megfakulva. Már alig dobogott, csak néha futott át rajta egy-egy gyenge remegés.
- Hunyd be a szemed, és érintsd meg ! - mondta a kislánynak.
Az lehajolt az óriáshoz. Becsukta a szemét, és megérintette a szívet. Az összerándult, majd felizzott. A kislány érezte, ahogy az ismeretlen erő átáramlik a testébe.
- Köszönöm, manócska ! - suttogta halkan, és kinyitotta a szemét.
De az óriás addigra már eltűnt.
Csak egy maréknyi szív alakú hamukupac maradt a helyén, amit a szél felkapott és szétszórt...
Net
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legcsenevészebb, elmosolyodott, kétségbeesett, gondolataiban, nagyobbacska, rászorulónak, megérintette, összerándult, visszanézett, csodálkozott, odanyújtotta, elkomorodott, hozzásimult, tennivalója, kinyújtotta, mindenkinek, legmagasabb, folyóparton, kinyitotta, elviseljem, felröppent, kismadarat, kislánynak, nagyobbnak, keservesen, összeaszva, merítsenek, megfakulva, pityergést, szaggatott, pillantott, csivitelte, szólította, ismeretlen, tenyerében, megosztom, óriás olyan, erdő legmagasabb, felhőket súrolta, szép tavaszi, kismadarat pillantott, egyik nagy, óriás elkomorodott, szívemben lakozik, kismadár felé, óriás vállára, erdő irányába, óriásnak ettől, naptól fogva, erdő összes, nagyobbacska fúszál, erdei úton,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Paul David Tripp Április 14  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Borzasztó  Előfordul, hogy  Robert Merle tollából  IGEN így  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy tavasz  Jázmin  Tanmese  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Jan Twardowski - Siessünk  Egy párkányon  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Az ember emlékekből áll  Egy gondolat  Paul Éluard - És egy mosoly  Eduardo Sacheri gondolata  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul David Tripp Április 12  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egyszerű  Vannak emberek  Reményik Sándor: Pierrot &...  A Magyar Költészet napja alkal...  Egy párkányon  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Esterházy Péter: Harmonia c...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Egy tavasz  Különleges  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  jó reggelt  39 ígéret  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam Krisztinától  ajándék, mellyel meglepem  Kedvenc felismerésem az imádsá...  James Allen  Szép estét kedves látogatóimn...  Müller Péter tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos mondta  Egy gondolat  Paul David Tripp Április 14  Egyszerű  Paul David Tripp Április 14  Müller Péter tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Vannak emberek  képre írva  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  A Magyar Költészet napja alkal...  Emlékezz  Jánosházy György: Fogd a kezem  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  József Attila – Keresek ...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
óriás olyan, erdő legmagasabb, felhőket súrolta, szép tavaszi, kismadarat pillantott, egyik nagy, óriás elkomorodott, szívemben lakozik, kismadár felé, óriás vállára, erdő irányába, óriásnak ettől, naptól fogva, erdő összes, nagyobbacska fúszál, erdei úton, végéhez közeledik, csendesen pityergő, óriás elmosolyodott, kislány érezte, óriás addigra, maréknyi szív, szél felkapott, legcsenevészebb, elmosolyodott, kétségbeesett, gondolataiban, nagyobbacska, rászorulónak, megérintette, összerándult, visszanézett, csodálkozott, odanyújtotta, elkomorodott, hozzásimult, tennivalója, kinyújtotta, mindenkinek, legmagasabb, folyóparton, kinyitotta, elviseljem, felröppent, kismadarat, kislánynak, nagyobbnak, keservesen, összeaszva, merítsenek, megfakulva, pityergést, szaggatott, pillantott, csivitelte, szólította, ismeretlen, tenyerében, megosztom, átáramlik, nyújtotta, felizzott, figyelmes, felnézett, elfogyott, csendesen, abbahgyta, felkapott, lüktetett, elragadta, kisleányt, szívemben, nemsokára, hamukupac, szétszórt, közeledik, bánatával, előhúzta, hatalmas, melegség, manócska, köszönöm, kismadár, suttogta, becsukta, kisleány, dobogott, pityergő, esztendő, amelyben, tenyerét, mindenki, továbbra, lehajolt, gondolta, félútról, irányába, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 539 db bejegyzés
Összes: 8995 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 59
  • e Hét: 3074
  • e Hónap: 6168
  • e Év: 73933
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.