Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Aktualis
  2008-05-29 22:53:05, csütörtök
 
  Aktualis 2008.05.29




Sötét 1

http://api01.extra.hu/Kep%20regi/Kep-2402.jpg

Oszd meg és uralkodj

Mottó 1 :
"A szocialisták azt hiszik - akárcsak az átkosban, hogy a rendszer javítható. Pedig nem. Romlott, korrupt és romokban hever. Gyurcsányék nem akarják megérteni, hogy nincs újrakezdés, és nincs újabb tiszta lap. Mert ha mégis, azt előrehozott választásoknak hívják. Ha tetszik, ha nem ..."

Mottó 2 :
"Két-három jól előkészített ügyet kell végigvinni, s akkor van esélyük 2010-ben nyerni a szocialistáknak ... Lehet, hogy Gyurcsány Ferencnél hatalomvágyat lehetett érezni az elején, de ma már nem ... Gyurcsányban nincs hatalomvágy ..."
( Szanyi Tibor )

Kitört a nyár, előttünk a futball Európa-bajnokság - bolond aki ilyenkor is politikával foglalkozik. A kormány is fellélegezhet, a beköszöntő kánikula "árnyékában" különösebb kockázat nélkül jelentheti be az újabb - immár az idei harmadik (!) brutális gázár-emelést ( de ha most mégsem, októberben bizonyosan ), aztán nyugodtan hátra is dőlhet néhány hónapra - sajnos, mégsem teszi. Miközben a "haladó baloldal" történelmi jussának tekintve - már-már örökös jogot formál a hatalom kizárólagos birtoklására ( vagy bitorlására ), miközben az ország ( részben saját hibájából ) sokadszor is megszenvedi az évtizedek óta tartó böszmepolitika minden súlyos következményét. Arra persze most is van pénzük, médiafelületük - nopláne tehetségük és immoralitásuk, hogy a "pórnép" számára egyszerűen sulykolható féligazságokkal ( de leginkább hazugságokkal ) forgassák ki a politikai ellenfél ( netán ellenség ...? ) minden szavát és gondolatát. Hiszen pontosan tudják, hogy ebből az egyenlőtlen versenyből lehetetlen jól kijönni, és eleve vesztes pozícióba szorul, aki bárminemű magyarázkodásra kényszerűl. Ha nem a kormányzati ciklus kellős-közepén lennénk - tudva, hogy a szocilistáknak eszük ágában sincs önként lemondani a hatalomról - még azt is hihetnénk, hogy idejekorán megkezdődött a választási kampány ...

A Fidesz és Orbán Viktor pedig rég megtanulhatta volna, hogy ebben a betegesen ellenséges környezetben nincs sok lehetőség hibázásra, mert valamennyi, az értelemre és tisztán logikai érvelésre épülő megnyilatkozás könnyedén porrá zúzható, az érzelmi alapok célzott rombolásával. Mert ami az egyik oldal társadalmi megítélése szempontjából megbocsájtható botlásként van interpretálva, ugyanaz a "semmiség" a másik oldal számára súlyos politikai következményekkel járó, már-már jóvátehetetlen hiba. Hogy mennyire így van, az pontosan lemérhető a heves érzelmeket kiváltó közéleti események "közszolgálati" tematizálásából.

Hogy Gyurcsány Ferenc hazudott reggel, délben meg este ? Ugyan mit számít mindez, ha "az öszödi beszéd"-et minden idők legkiválóbb igazságbeszédének, a retorika csúcsának lehet nevezni. Különben is, Orbán nála is "nagyobbat hazudott" ... ööö, volna, ha hatalomra került volna - harsogják, sőt újabban már azt is szemére vetik, hogy tulajdonképpen nem is akarta megnyerni a választásokat. Hát mégis miféle alak az olyan, aki egyik nap a hatalomért bármire képes patás ördög, aztán hip-hop kiderül, hogy önként és dalolva engedte át a dicsőséget riválisának ?
De mindez inkább csak a humor kategóriába tartozik. Ennél sokkal súlyosabb, hogy a lakájmédia napok óta vezető hírként szajkózza "Orbán öszödi beszédét", kíméletlen profizmussal és precizítással manipulálva az arra fogékony közvéleményt. Természetesen ezúttal sem az a lényeg, valójában miről is beszélt Orbán Viktor egy zártkörű (?) társaságban ( hadd magyarázkodjon ... ), hanem az, hogy bombabiztos hírként tálalva elbizonytalanítsák a Fidesz körül frissen szerveződött "új többséget", és szembefordítsák egymással a kormány leváltását egyformán akaró jobboldali erőket.
( Ha valaki véletlenűl nem látná, ez az "oszd meg és uralkodj" elvének tipikus esete )

Az állami nagyberuházások ( benne a négyes metró ) felülvizsgálatával, a nyugdíjak/nyugdíjasok helyzetével és a Magyar Gárdával kapcsolatban gondosan kiragadott, felnagyított és szájbarágott részletek pontosan azokra a csoportokra hatnak elemi erővel, amelyek tömeges elbizonytalanítása alapjaiban rendítheti meg a jobboldal ( legkésőbb ) 2010-ben bekövetkező választási sikerét. Ugyanis a beruházások esetleges elmaradása a gazdasági élet szereplőit, a nyugdíjak szinten tartása ( micsoda aljas játék a szavakkal : "befagyasztása" ... ) a hárommillió nyugdíjasból álló szavazóbázist, még a Magyar Gárda "betámadása" a radikális jobboldalt fordíthatja szembe a Fidesszel - gondolhatják a hatalom politikai boszorkánykonyhában, sajnos nem is ok nélkül.

Sipánka

http://api01.extra.hu/Kep%20regi/Kep-2137.jpg

Kármentés

Azzal a kormányközeli stratégák is pontosan tisztában vannak, hogy kevés esélyük maradt a trendek megfordítására, és a legközelebbi választások megnyerésére. Így már csak egyetlen céljuk lehet, a kétharmados vereség elkerülése bármi áron. Ezügyben még a jobboldalon is erősen megoszlanak a vélemények, hiszen a rossz történelmi tapasztalatok sok embert óvatosságra intenek az egypárti hatalommal kapcsolatban. Ellenben azt is látni kell, hogy szignifikáns parlamenti többség hiányában csak álom marad az igazi rendszerváltás beteljesítése, valamint az ország kifosztóinak törvényes elszámoltatása és felelősségre vonása. Márpedig ha a változásban reménykedő - ámbár további súlyos áldozatok előtt álló társadalom nem látja, hogy a bűnösöket megnevezték és felelősségre vonták, az könnyen az új kormány morális bukását és gyors hiteltelvesztését eredményezheti. Arról nem is beszélve, hogy "csak sima többség" esetén tovább folytatódik a közéleti szartaposás - bizonyos ügyekben - kínos helybenjárással, és kényszerű alkuk végeláthatatlan sorozatával.

Persze minden elméletnek vannak korlátjai, és a valóságban sem működik minden úgy - a politikában különösen nem, ahogy az előzetesen modellezhető lenne. A kormányoldalt jól ismerjük, nagyjából azt is tudjuk mire számíthatunk tőlük az elkövetkező időszakban. Áder János találóan fogalmazott amikor azt mondta : egyenlőre nem tudható, mekkora hatása lesz egy újabb szocialista lejárató kampánynak, de hogy ismét meg fogják próbálni, arra akár mérget is vehetünk. Profi és drága médiamarketing módszerek megvásárlásával, a "baloldali értelmiség" mozgósításával és a lakájmédia maximális támogatásával. Ezek mindenre képesek : merik, teszik.

PP

http://api01.extra.hu/Kep%20regi/Kep-448.jpg

Sikerpropaganda

De felhívnám a figyelmet arra is, hogy a választások közeledtével (?) Gyurcsányék más módszereket is alkalmazni fognak. Hamarosan végeláthatatlan mennyiségű kormányhírdetés lesz látható az utcán, a sajtóban és minden jelentősebb médiában az "Új Magyarország eredményei"-ről, miközben kitartóan szajkózzák, hogy
( köszönhetően a gyurcsányi "reformok"-nak ) már nincs is olyan nagy baj. ( "Az államháztartás köszöni szépen, jól van ..." ) Természetesen semmi sem tökéletes, ámbár az ellenzék pesszimizmusa túlzás, és csak saját nyomorúságát akarja ( az amúgy "egészségesen fejlődő" ) magyar gazdaságra kivetíteni. Eközben "sajnos tényleg rossz a vállalkozóknak, mert Orbán felemelte a minimálbért" ( Bajnai Gordon ), különben is ebben a "kurva országban" ( Co.Gy.F. ) - ahol üres a zsebünk, tele a tökünk - minden rosszért kizárólag a felelőtlen és populista ellenzék a felelős.

Minő szerencse, hogy a nemzetnek mégis akadt végre egy bölcs vezére - aki kiebrudálta a kormányából a neoliberális szadistákat, és megállította az eszement rohanást : jöjjenek inkább a "bársonyos reformok", a szoci szavazóbázis legnagyobb örömére. Különben is, Magyarország ( hála nekik ) végre emelkedő pályára került, relatíve egyre jobb minden, miközben Európa ( velünk ellentétben, mi az hogy ... ) szinte lejtmenetben van, jobb esetben stagnál . Beleértve a korábban lesajnált szlovákokat, akik 2009-től ugyan Euróval fizetnek ( kevesebb szociálliberális gazdaságpolitikai zseni = több Euró ), de tutira megbánják majd a gyors csatlakozást. Ezzel ellentétben mi sokkal megfontoltabbak és rafináltabbak vagyunk, és már az sem biztos, hogy mindenáron szükségünk van a "hátrányokkal is járó" közös fizetőeszközre. Imamalomként fogják mormolni, hogy 2009-ben már "emelkedni fognak a bérek és a nyugdíjak ( bár a szemét Fidesz "elvette" a 19.000 forintot ), és nem lesznek újabb elbocsájtások a közszférából" ( Kiss Péter ).
Egyszóval panaszra semmi ok, ( vezetésükkel ) hamarosan kurva jó lesz itt minden, csak az a "fasiszta jobboldal" és Orbán Viktor vissza ne jöjjön soha többé, mert akkor biz'Isten lőttek a harmadik köztársaságnak !

Lássuk be, a politika minden szegletéből hevesen támadott Fidesz nincs könnyű helyzetben, dacára a közvéleménykutatási adatok hurráoptimizmusának. Ha az ellenzéki párt nem vigyáz, könnyen úgy járhat mint a hosszútávfutó, aki túl korán kezdett hajrázni. De bármeddig is kell türelemmel várni, javaslom fogadják meg addig is Bethlen Gábor örökbecsű gondolatait :

"Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet ..."

Utólagos szerkesztői megjegyzés :
A fenti sorok a korábbi napokban íródtak. A sors különös fintora, hogy mire az írás napi aktuálisként felkerült a portálra, már egyáltalán nem tekinthető "aktuálisnak". A szocialista gyalázkodás ugyanis a mai napon megkezdődött
( vagy csak folytatódik ? ), ahogy a "csövön kifér" ...

Sötét 2
http://api01.extra.hu/Kep%20regi/Kep-2401.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szociálliberális, sikerpropaganda, magyarázkodásra, megvásárlásával, nagyberuházások, helybenjárással, szocialistáknak, végeláthatatlan, szembefordítsák, tematizálásából, megfontoltabbak, féligazságokkal, kormányhírdetés, következményét, választásoknak, államháztartás, jóvátehetetlen, médiafelületük, elszámoltatása, böszmepolitika, rendszerváltás, vállalkozóknak, köztársaságnak, fizetőeszközre, magyarázkodjon, médiamarketing, tulajdonképpen, mozgósításával, szocilistáknak, megbocsájtható, megfordítására, eredményezheti, megnyilatkozás, precizítással, közszolgálati, elbocsájtások, rendszer javítható, futball Európa-bajnokság, beköszöntő kánikula, idei harmadik, hatalom kizárólagos, politikai ellenfél, egyenlőtlen versenyből, kormányzati ciklus, szocilistáknak eszük, választási kampány, betegesen ellenséges, érzelmi alapok, egyik oldal, másik oldal, pontosan lemérhető, heves érzelmeket, Gyurcsány Ferencnél, Szanyi Tibor, Orbán Viktor, Hogy Gyurcsány Ferenc, Magyar Gárdával, Magyar Gárda, Áder János, Bajnai Gordon, Kiss Péter, Bethlen Gábor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét kedves látogatóimna...  Gonosz démon-álarc  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam Annuska bar...  A másik dolog,  Nem számIt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alvó cicák  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png kutya  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png virág  Csak a fogyatkozás látható  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Tavaszi kép  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kislány  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kövesd a cowboyt!  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png virág  Png kislány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Sokan azt tartják  Irgalom és ítélet  Németh László tollából  Gonosz démon-álarc  Erdőn  Sose bánj semmit  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jónás Tamás – Végtelen b...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mai harmónia kártyám  Popper Péter szavai  Fekete István - Akác  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Szép álmokat!  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Albert Einsteinről  Ne kapaszkodj magasabbra,  A kételkedés kezelése  Régi emberek, akikre máig büsz...  Sose bánj semmit 
Bejegyzés Címkék
rendszer javítható, futball Európa-bajnokság, beköszöntő kánikula, idei harmadik, hatalom kizárólagos, politikai ellenfél, egyenlőtlen versenyből, kormányzati ciklus, szocilistáknak eszük, választási kampány, betegesen ellenséges, érzelmi alapok, egyik oldal, másik oldal, pontosan lemérhető, heves érzelmeket, öszödi beszéd, retorika csúcsának, hatalomért bármire, dicsőséget riválisának, humor kategóriába, lakájmédia napok, arra fogékony, kormány leváltását, állami nagyberuházások, négyes metró, csoportokra hatnak, beruházások esetleges, gazdasági élet, nyugdíjak szinten, hárommillió nyugdíjasból, radikális jobboldalt, hatalom politikai, kormányközeli stratégák, trendek megfordítására, legközelebbi választások, kétharmados vereség, rossz történelmi, egypárti hatalommal, igazi rendszerváltás, ország kifosztóinak, változásban reménykedő, bűnösöket megnevezték, közéleti szartaposás, politikában különösen, előzetesen modellezhető, elkövetkező időszakban, újabb szocialista, lakájmédia maximális, figyelmet arra, választások közeledtével, államháztartás köszöni, ellenzék pesszimizmusa, nemzetnek mégis, bölcs vezére, neoliberális szadistákat, eszement rohanást, szoci szavazóbázis, korábban lesajnált, gyors csatlakozást, szemét Fidesz, harmadik köztársaságnak, politika minden, ellenzéki párt, fenti sorok, korábbi napokban, sors különös, írás napi, szocialista gyalázkodás, szociálliberális, sikerpropaganda, magyarázkodásra, megvásárlásával, nagyberuházások, helybenjárással, szocialistáknak, végeláthatatlan, szembefordítsák, tematizálásából, megfontoltabbak, féligazságokkal, kormányhírdetés, következményét, választásoknak, államháztartás, jóvátehetetlen, médiafelületük, elszámoltatása, böszmepolitika, rendszerváltás, vállalkozóknak, köztársaságnak, fizetőeszközre, magyarázkodjon, médiamarketing, tulajdonképpen, mozgósításával, szocilistáknak, megbocsájtható, megfordítására, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 6549
  • e Hónap: 17660
  • e Év: 171156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.