Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi a siker receptje?
  2015-12-13 23:18:54, vasárnap
 
   
  Lélekbúvár, Szily Nóra műsora: Mi a siker receptje?




Hat éve váltott - csinos kiskosztüm helyett kötényt kötött, és azóta számtalan ízes receptet osztott meg velünk. De most nem étel-, sokkal inkább életreceptről beszélgetek Mautner Zsófival és Malchiner Péter nemzetközileg is elismert executive coachcsal és trénerrel.

You are more! címmel megjelent könyvedben olvastam egy fejtegetést arról, mik a sikeres emberek közös ismérvei. Azóta sokaknak feltettem ezt a kérdést. Mondanak szorgalmat, kitartást, szerencsét - sok mindent, de a tudományos válasz más.

MP: Tavalyelőtt fejeződött be a kutatás, ami hét évig tartott. Az Innermetrix nevű amerikai céggel együtt csináltuk, aminek Európában több vállalatát vezetem. 5 kontinensen, 25 országban, 197 ezer embert néztünk meg 198 kompetencia megmérésével. Azt kerestük, hogy miben kiugróak a tehetséges emberek? Zsófi, szerinted az igazán nagy teljesítményt nyújtók hány jellemzőben jobbak az átlagnál?

MZS: Azt hinném, hogy nem annyira sok mindenben, mint gondolnánk...

MP: A válasz: nulla, és ez jó hír mindenkinek, mert azt jelenti, hogy mindenkiben megvan a tehetség, csak nem mindegy, hogyan és mire használja. Két fontos felismerésre jutottunk. Egyrészt a sikeres emberek önismerete 90 százalék fölött van, másrészt mindig hitelesen tartják magukat ehhez.







Szily Nóra, Mautner Zsófi és Malchiner Péter
Fotó: Szabó Gábor/Origo

Amikor azon törtem a fejem, hogy kit hívjak meg vendégnek a téma kapcsán, a homlokomra csaptam és Zsófi, te jutottál eszembe. Az életed számomra bizonysága annak, hogy az ember válthat - akár egy sikeres szakmáról a másikra - ha tudja, hogy mi minden szunnyad benne. Diplomataságtól a gasztronómiáig - az utad kapcsolható az önismerethez?

MZS: Biztosan, de ezt leginkább utólag értettem meg. Amikor ez a kemény döntéshozatal zajlott, inkább ösztönös volt, és persze nem egyik napról a másikra történt. Fontos, hogy nem arról volt szó, hogy nem éreztem jól magam az előző feladatomban. A gasztronómia tényleg annyira örvényszerűen érkezett az életembe! Inkább az a fajta kurázsi, tartás és bátorság kellett ennél a lépésnél, hogy vegyek egy nagy levegőt, és azt mondjam: oké, megnézzük, és ha kudarc lesz, akkor sincsen dráma, mert legfeljebb azt mondom - ez nem sikerült és visszamegyek mást csinálni.

De fogalmazhatok úgy, hogy egy új szenvedély ébredt benned?

MZS: A szenvedély megvolt már a döntés előtt is. 2005-ben kezdtem el írni a blogot, ami a váltáshoz vezetett...

Akkor még Brüsszelben tettél-vettél.

MZS: Igen, kiskosztümös diplomataként, és - ugye - a szabadidőmben kezdtem el írni a blogot, ami igazi flow élményt jelentett. Nem gondoltam, hogy az íráskészségem olyan, hogy ebből esetleg lehet később valami, csak ahogy folyamatosan sodródtam bele - egyre inkább ébredt az a tűz, ami akkor lobog, amikor az ember felhőtlenül bele tud feledkezni valamibe. Hosszú folyamat volt és egyszerűen csak vitt...

MP: Nagyon élvezetes mindig ilyen történeteket hallani, főleg egy olyan autentikus, már valóban igazolódott siker után, mint az övé, mert azt mondja, hogy valamit megérzett, egy belső hang azt mondta, hogy ,,mennem kell". Tehát mondhatjuk azt, hogy az intuíciónkra kell hallgatni. Ezt egyre kevésbé tesszük.

Ez a tapasztalatod?

MP: Sajnos, igen. A vezetőknél különösen. Nagyon kevesen mernek csak az intuícióra hallgatni, mert ahhoz szoktak, hogy számokban, adatokban mérnek mindent. Ahelyett, hogy időnként a józan paraszti eszükre hallgatnának... Szerintem jobban működnének a dolgok a diplomáciában, gazdaságban és politikában is. Az önismeret nyilván egy alap. Persze ennek a szónak a hallatán mindenki felsóhajt... Végigmész Pesten, és szinte minden utcasarkon van egy tábla, ami önismeret fejlesztő tréninget hirdet. Nagyon különböző szintekről beszélünk. Általában egy átlagember önismerete 50-60 százalék, a vezetőké, akiket sokat képeztek, 70. Mi arról beszélünk, hogy 91 százalék fölött kell lennie! Fel kell ismerni, hogy engem valami hív... Zsófit talán a fény...







Malchiner Péter
Fotó: Szabó Gábor/Origo

MZS: Sokan azt gondolják, hogy a televízió miatt léptem, hogy az volt az elsődleges hajtóerő, de nem. Nálam a motiváció maga a tartalom volt. A belülről jövő, iszonyú mennyiségű mondanivaló, ami a gasztronómiáról felgyülemlett bennem. Egyébként a mai napig ez az elsődleges motivációm.

MP: A fény alatt most nem csak azt értem, hogy valaki a médiában szerepel és mindenki ismeri, hanem azt, hogy eddig gondolkodtam valamiről, megosztottam egy-két emberrel, most pedig sokak elé kitárom. A blogírás nagyon érdekes, hisz kell hozzá bátorság. Valaki a legbensőbb, nagyon intim dolgait, a gondolatait, érzéseit mutatja meg. Vagyis a fénybe kerül - érted? Igaz, hogy a tartalmon keresztül, de alapvetően arról van szó, hogy szeretném megmutatni azt, ami eddig bennem volt, amit eddig csak magamban fogalmaztam meg.

MZS: Örülök, hogy Péter hangsúlyozta az intuíció fontosságát, mert én nagyon sokszor észlelem, hogy ami elsőre - érzésből, gyomorból - helyesnek tűnik, az hosszasan végiggondolva, az érveket és ellenérveket összegyűjtve is stimmelni szokott. Hogy például a rengeteg lehetőség és feladat közül mi az, ami igazán örömet okoz, mire mondjak igent.

Sokat változott?

MZS: Nem, én még mindig azt szeretem a legjobban, amikor csöndben, egyedül ülök otthon és írhatok. Elég furcsának tűnhet, hogy tévés műsorvezetőként ezt mondom...

Hogyha abban szeretnénk súgni, hogy lehet rátalálni egy új flowra, pályára, hivatásra, hívásra - mit mondanál?

MP: Ami valóban működtet minket és tovább visz, az a siker. Amikor valaki a munkahelyén ül, és úgy érzi, hogy a ,,korróziós fázisban" van, vagyis reggel fölkel és csikorogva, kicsit rozsdásodva indul már minden, akkor fel kell tenni a kérdést: miért kelsz fel minden nap? Mi az, amiért te tényleg szívesen elindulsz bármit megtenni? Ha ezt megkérdezi magától az ember, akkor előbb-utóbb a belső hangokat, válaszokat meg fogja hallani. Amit most a legújabb fejlesztési iránynak látok és nagyon szeretnék tanítani is, az a figyelem, az állandó ébrenlét magunkkal szemben. Hogyan tudok éberséget kifejleszteni magamban, az intuíciómnak a megérzése és főleg annak a kifejeződése iránt? Hogyan tudom meghallani? Mert igenis megszólalnak bennünk, csak nem vesszük észre, mert az élet, a tempó, a sebesség, a pénzkeresés, a család, tehát a verkli elveszi a figyelmünket önmagunkról. Hogyha ezt vissza tudjuk fordítani és megteremtjük az éberséget, akkor rátalálhatunk az irányra.

MZS: Szerintem, ha tényleg nagyon komoly szenvedély vagy mondanivaló fűti az adott ember tevékenységét, akkor nincs olyan, hogy az előbb-utóbb ne törjön utat. Lehet, hogy idő vagy tér kérdése, de előjön. És milyen érdekes, hogy mostanában mennyi komplett pályaváltást látunk. Például a gasztronómiában is. Bankárból, menedzserből éttermes, szakács, kecskesajt termelő, cukrász - nem tudom, mi mindenféle - lesz. Ez egy trend. Én úgy látom, hogy a legnehezebb megtalálni, hogy mi legyen az új tevékenység? Sokszor kérdezik tőlem is: ,,Érzem, hogy úgy szeretnék valamit, de mi az a módszertan, amivel megtalálom?"







Mautner Zsófi
Fotó: Szabó Gábor/Origo

Valahogy el kéne kezdeni egy dialógust önmagunkkal, hogy rábukkanjunk. Hogyan hallja meg az ember a belső hangját?

MZS: Szerintem a csend, a nyugalom nagyon fontos. Sokszor egyszerűen csak el kell vonulni egy napra ahhoz, hogy dolgozni tudjon az agy.

MP: Én nagyon nem vagyok ezoterikus, ezt szeretném leszögezni. De azt tudnunk kell, hogy az egzakt és mérhető menedzser világban, de akár ami életünkben is kellenek a meditatív, magunkra figyelő pillanatok. A nagyon akkumulált figyelem, összpontosítás arra, hogy valóban mi történik velem. Az éberség arra vonatkozóan, hogy milyen mozgások vannak bennem. Az első jel az, hogy már nem érzem jól magam. Ha pedig így van, akkor mik azok a pici dolgok, amikre az életben az mondom, hogy na, ezek tetszenek. Fontos felismerni, ha valakinél látok olyasmit, ami engem is vonz. Felismerni, hogy lehet, hogy még csak csírájában, de ehhez megvannak a tehetségeim.

MZS: Van egy csokoládékészítő ismerősöm. Már az egész világon vásárolják a csokoládéját. Marketinges volt egy nagy multinál és kirúgták, ráadásul volt egy balesete is, szóval pont egy nehéz időszakát élte az életének. És akkor karácsonykor bezárkózott, leült a számítógép elé és azt mondta magának, hogy oké, most van egy hetem arra, hogy kitaláljam, mit csináljak? Egy hétig ott ült a gép előtt... Eszébe jutott, hogy a szüleinek volt egy kis csokoládé, csemege boltja, amit ő gyerekkorában annyira imádott.

MP: Sokszor előfordul, hogy történnie kell valaminek, ami kimozdít a normálisnak tűnő kerékvágásból. Például ha kirúgják az embert. Ugye, akkor hirtelen magamhoz kell, térjek. Az éberségem - már csak az életösztön miatt is - nyilván hatékonyabb. Ami borzasztóan fontos, hogy ha épp fogalmam nincsen semmiről, akkor is valamiről kell, hogy elképzelésem legyen - körülbelül miben és hol szeretném magamat látni a következő 5-10 évben. És ezt a célt csak magamnak tudom megfogalmazni. Hogy milyen úton fogok eljutni idáig, az tulajdonképpen már mindegy is, de nekem tudnom kell, hogy mit akarok ebből az egyszeri egy életből kihozni.

Neked volt víziód?

MZS: A legelején, amikor ez a nagyon sűrű váltási folyamat volt, akkor nem. Akkor azt gondoltam, hogy belekóstolok, és majd meglátjuk. Utána, ahogy elindultam, akkor azért egyre inkább lett.

De ha visszamegyünk az időben, a kamasz Zsófi egy diplomata csajt látott a saját jövőjében? Nem volt B terv?

MZS: Nekem semmi. A családban ebben nőttem fel, és erről is álmodtam. Az volt az álommunkám, hogy diplomata leszek és annak rendeltem alá minden képzést, nyelvtanulást. A gasztronómia tényleg teljesen véletlenszerűen jött. Nyilván volt valami oka, hogy jönnie kellett, de egyáltalán nem volt benne egy B tervben.

És még ugyanúgy imádsz fölkelni és csinálni?

MZS: Képzeld el, hogy igen. Nyilván van, hogy fáradt vagyok, hisz amikor harminc ételt kell lefőzni öt nap alatt, az fizikailag és mentálisan is kimerítő tud lenni. De hogy ne lenne kedvem csinálni, olyan nincs. Nagyon sokrétű a munkám, hiszen van benne utazás, értékteremtő munka, karitatív tevékenység, és sok feladatot ki is találok magamnak. Ezért nincs arra sem időm, sem szándékom, hogy belefáradjak. Most azt érzem, hogy ebben annyira 100 százalékosan önazonos vagyok, hogy nem nagyon tudom elképzelni, hogy valami más jöjjön, bár ezt gondoltam a diplomáciáról is! Őszintén szólva, hogyha 20 év múlva valami egészen mást csinálnék, azon se nagyon lepődnék meg.

MP: Ez is nagyon fontos megjegyzés. Hogy Zsófi képes azt mondani, hogy most épp ez van, és hogyha holnap már nem ez lesz, akkor semmi gond! Ma már egyre kevesebb a lineáris karrier. Semmi másról nem beszélünk egyébként, mint energiákról. Hol kapok és hol vesztek energiát? Ha egy olyan állásban vagyok, ami szívja az energiámat, akkor abban nyilván nem fogok egy idő után teljesíteni, és rámegy akár az egészségem is. Honnan kapom az energiát? Ezt meglátni, megérezni, és abba az irányba fordulni - ez a feladat.







Szily Nóra
Forrás: Lélekbúvár

Szakértő vendégként hívtalak, de azért, szerintem, van, akinek rémlesz valahonnan... Malchiner Péter ismert színész volt a 90-es években. 3 millió ember nézte a Kisváros című sorozatot, aztán Németországban folytattad a karriered, majd váltottál. Először közgazdász lettél, multi vezető, aztán ismét nagyot léptél, újabb szakmát, hivatást tanultál. A te életed is minta lehet a Zsófié mellett abban, hogy miként leljen rá az ember egy új hívásra.

MP: Zsófinál, a kommunikáció nagyon fontos. A diplomácia is kommunikációról szól, és az is, amit most csinál. Mikor azt mondta, hogy a ,,mondanivalót" szeretné kiadni magából - nála ez a fő motívum. Nekem ugyanez valahogy az emberekhez kötődött. Nyilván az is kommunikáció, de inkább olyan értelemben, hogy amikor színész voltam, akkor az izgatott, hogyan működik az ember. Embereket személyesítettem meg. Utána átkerültem a közgazdasági oldalra, menedzser voltam, top vezető, akkor embereket vezettem. Most pedig embereknek adok tanácsot. De az ív ugyanaz, és mind a három féle megközelítést kamatoztatni tudom most.

Ha idén karácsony táján valaki megenged magának egy kicsi csendet, min mélázzon el? A saját ,,kulcsfogalmait" keresse?

MP: A menedzser irodalom úgy fogalmaz, hogy kell lennie egy víziódnak. Én azt mondom, hogy legyen egy személyes mottód. Egy olyan vezérfonal, ami aztán nyilván egy vízióvá kiteljesedhet, de mindenkiben van valami, ami neki fontos. Lehet, hogy valakinek a hatalom, vagy a pénz, vagy önmaga kifejezése. Van, akinek a szabadság, vagy a tudás, vagy épp az, hogy másoknak segítsen. Tudjuk, hogy van hét dimenziója ennek a motivációnak, és a saját mottónkat meg kell találnunk.

MZS: Milyen ritkán beszélünk arról, hogy az ember a saját karrierjében vagy a saját személyes pályáján is tűzzön ki kis célokat! Nagyon sokan csak úgy elvannak... Valószínűleg az a legnehezebb, amikor nincs meg, hogy merre tartasz...

Neked megvan most, hogyha előrenézünk?

MZS: Én általában 2-5 éves tervekben szoktam a vízióimat megfogalmazni, és a következőkre megvan, igen. De még nem árulom el őket. Remélem, hogy előbb-utóbb ki fognak derülni!

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Szily Nóra riportjai  
Címkék: csokoládékészítő, személyesítettem, véletlenszerűen, gasztronómiában, kommunikációról, diplomataságtól, műsorvezetőként, gasztronómiáról, németországban, gasztronómiáig, összpontosítás, tulajdonképpen, kulcsfogalmait, tapasztalatod, nyelvtanulást, diplomataként, szabadidőmben, íráskészségem, életreceptről, diplomáciában, visszamegyünk, kiteljesedhet, megfogalmazni, megközelítést, fogalmazhatok, örvényszerűen, végiggondolva, diplomáciáról, döntéshozatal, kifejleszteni, nemzetközileg, kerékvágásból, gyerekkorában, felgyülemlett, tevékenységét, rátalálhatunk, siker receptje, fejtegetést arról, sikeres emberek, tudományos válasz, tehetséges emberek, igazán nagy, téma kapcsán, homlokomra csaptam, életed számomra, ember válthat, sikeres szakmáról, másikra –, gasztronómiáig –, utad kapcsolható, kemény döntéshozatal, másikra történt, Szily Nóra, Mautner Zsófival, Malchiner Péter, Mautner Zsófi, Szabó Gábor, Végigmész Pesten, Hogy Zsófi,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jónás Tamás – Végtelen b...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  Rátalálsz  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png csokor  Adakozás  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Nem tudhatod  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyon különös  Akarat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Nem számIt  Neked tudnod kell  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A kételkedés kezelése  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Adakozás  Lóhere  Szívem tiéd  Nagyon különös  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Png virág  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Őrizkednünk kell...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kellemes délutánt kívánok  Még csak most kezdődik a nap  Kaffka_Margit  Szívem tiéd  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Őrizkednünk kell...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Makszim Gorkij gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Elköszönt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kerüld el az evangélium örömén...  Neked tudnod kell  Radikális szeretet  s immár én is felragyogva, ért...  Szívem  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Erdőn  Reggel van  képre írva  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy maradéktalanul uralt világ  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Erdőn  Png ház  Bertolt Brecht -től idézet  Nem méltó hozzád  Jónás Tamás – Végtelen b...  Hiányzik  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ... 
Bejegyzés Címkék
siker receptje, fejtegetést arról, sikeres emberek, tudományos válasz, tehetséges emberek, igazán nagy, téma kapcsán, homlokomra csaptam, életed számomra, ember válthat, sikeres szakmáról, másikra &#8211, gasztronómiáig &#8211, utad kapcsolható, kemény döntéshozatal, másikra történt, előző feladatomban, gasztronómia tényleg, nagy levegőt, szenvedély megvolt, döntés előtt, váltáshoz vezetett&#8230, szabadidőmben kezdtem, íráskészségem olyan, ember felhőtlenül, olyan autentikus, belső hang, intuíciónkra kell, vezetőknél különösen, intuícióra hallgatni, józan paraszti, önismeret nyilván, hallatán mindenki, átlagember önismerete, televízió miatt, elsődleges hajtóerő, motiváció maga, tartalom volt, belülről jövő, gasztronómiáról felgyülemlett, elsődleges motivációm, fény alatt, médiában szerepel, blogírás nagyon, fénybe kerül, tartalmon keresztül, intuíció fontosságát, hosszasan végiggondolva, rengeteg lehetőség, belső hangokat, legújabb fejlesztési, állandó ébrenlét, kifejeződése iránt, verkli elveszi, figyelmünket önmagunkról, adott ember, legnehezebb megtalálni, dialógust önmagunkkal, belső hangját, nyugalom nagyon, napra ahhoz, nagyon akkumulált, éberség arra, pici dolgok, csokoládékészítő ismerősöm, egész világon, nagy multinál, nehéz időszakát, hetem arra, szüleinek volt, normálisnak tűnő, életösztön miatt, következő 5-10, célt csak, életből kihozni, nagyon sűrű, kamasz Zsófi, diplomata csajt, saját jövőjében, családban ebben, lineáris karrier, olyan állásban, irányba fordulni, 90-es években, kommunikáció nagyon, emberekhez kötődött, közgazdasági oldalra, három féle, kicsi csendet, saját &#8222, menedzser irodalom, személyes mottód, olyan vezérfonal, vízióvá kiteljesedhet, saját mottónkat, saját karrierjében, saját személyes, vízióimat megfogalmazni, következőkre megvan, csokoládékészítő, személyesítettem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1853
  • e Hét: 4067
  • e Hónap: 17972
  • e Év: 147679
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.