Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boldogságformula - A boldogságod kulcsa!
  2016-02-29 23:05:31, hétfő
 
  Boldogságformula - A boldogságod kulcs





A boldogság a szabad akarat választása. A nap minden egyes pillanatában döntéseket hozunk, akár észrevesszük, akár nem. A döntések tükrözik hozzáállásod az élethez.

Akár pozitív, akár negatív ez a hozzáállás, mindenképpen hatással lesz a téged érintő eseményekre, emberekre, baráti kapcsolatokra, valamint mindenre, ami körülvesz. Ha úgy véled, bonyolult hétköznapokat élsz meg, mindig rengeteg a dolgod, saját magadra sincs időd, az csupán a te hibád. Ha viszont teljesültek az álmaid, és köszönetet is mondasz érte minden egyes nap, ezért is csak te vagy a felelős. Magadnak köszönd. Ha nyüzsögnek körülötted a lehúzó, negatív emberek, gyűlölöd a munkád, éjszaka nem tudsz aludni a nyomasztó gondolataidtól... Ki is a felelős ezért? Te magad.

Ha azt teszed, amit igazán, szívből szeretnél, keményen dolgozol, de mégis szakítasz időd saját magadra és azokra, akik fontosak neked, ez szintén a saját választásod eredménye.

Van egy jó hírem számodra! Bármilyenek legyenek a körülményeid, bármilyen helyzetben legyél épp most, képes vagy változtatni rajta.

A boldogság bármikor elérhető számodra, teljesen ingyen... Független az életkorodtól, a külsődtől, a munkádtól, jövedelmedtől. Mindenki megérdemli ezt, és nem kell görcsösen kutatni, keresni, majd megtalálni, elérni, létrehozni, vagy egyéb erőfeszítéseket tenni érte. Csupán követni az alábbi receptet...

A boldogság formula ilyen egyszerű:

Elengedés+Elfogadás+Hála

Nevezhetjük ezeket képességeknek, készségeknek, minőségi elemeknek, céloknak, vagy bármi másnak. De szerintem teljesen fölösleges névvel illetni, definiálni... Viszont ez az a 3 legjobb dolog, amit tehetsz az életedben. Amit elengedsz, az a múltad és a jövőd. Amit elfogadsz, az éppen az, ami most jó neked, majd köszönd meg, és méltányold ezt!

Ezek az egyszerű dolgok boldoggá fognak tenni, elégedett emberré válsz általuk. Békére találsz, végre megszabadulsz a múlt terheitől, a jövőddel kapcsolatos szorongásaidtól. Elkezdesz a jelenben élni, ugyanakkor észreveszed, mennyi szépség vesz körül, és mennyi bőséget tartogat az Univerzum neked, s mindezekért mennyire hálás vagy.

De vizsgáljuk meg a boldogság recept minden egyes összetevőjét külön-külön is!

1.Elengedés

Olyan, mint egy mesebeli varázslat... szabadnak, elégedettnek érzed magad, olyan érzések járnak át, amiről nem is hitted volna előtte, hogy léteznek.

A probléma csupán annyi lehet, hogy rengeteg terhet cipelsz, temérdek sérelmed akad, fájdalmas emlékek, kapcsolatok, anyagi problémák, stb. Ehhez hasonlóan, rengeteg időt töltesz a jövőn való töprengéssel, rettegsz, a rossz döntésektől, és persze próbálsz ezen változtatni, azáltal, hogy tervezel, irányítasz, ellenőrzöl mindent.

Amikor pedig a dolgok másképpen alakulnak, csalódott, feldúlt vagy. Ez összességében gyengít, szomorúvá, reménytelenné tesz téged...






Rengeteg fölösleges csomagot viszünk a hátunkon, vállunkon, a legjobb megoldás tehát továbblépni. Hogyan is tudnánk így élvezni az életet és boldogan mosolyogni?

Azonban amikor elengedsz mindent, és hagyod, hogy azok természetes módon bontakozzanak ki, akkor válsz igazán szabaddá, békéssé. Ekkor tudod megtapasztalni a jelen pillanatot, anélkül, hogy a múltbeliekkel hasonlítgatnád össze, vagy agyalnál, vagy a következő pillanaton aggódnál.

Így kellene élned saját boldogságod elérése érdekében. Egyszerűen csak élményeket gyűjteni, tapasztalni, érezni lényed egészét, értékelni mindazt, ami körülvesz, élvezni azt, majd azonnal elengedni. Így állsz készen befogadni a következő csodás megtapasztalásokat!

2.Elfogadás

Bizonyos dolgoknak, mint például embereknek, eseményeknek, valamint önmagad elfogadása teljesen rendben van. Az elfogadás nem jelenti azt, hogy föladod a próbálkozást elérendő vágyaiddal kapcsolatban. Csupán ennyit jelent: Bízz, és ne akadályozd a dolgok természetes áramlását!






Az elfogadás által tapasztalod meg a belső békéd, és nem válsz az irányítás, változtatás megszállottjává. Ezáltal könnyedén, örömmel, elégedetten tudod megélni életed minden egyes percét. Tudatosítsd magadban, hogy ami éppen most történik, az a legjobb megoldás a jelenre vonatkozóan. Minden rendben lesz, mert ez a dolgok természetes menete. Bíznod és hinned kell!

Csak akkor leszel képes azonban a szorongástól megszabadulni, ha folyamatosan teszel is valamit, ami stresszt és az elégedetlenséget száműzi az életedből.

3.Hála

Ez az a másik csodás dolog, ami boldog emberré tehet téged.

Koncentrálj a jó dolgokra az életedben, állj pozitívan ahhoz, ami szembejön veled, mondj köszönetet azért, amid van! Ha pedig rossz élményeid vannak, fogd fel úgy őket, mint tapasztalatszerzés, és lecke. Légy hálás minden egyes nap, értékelj mindent, aminek a birtokában vagy, fejezd ki a hálád és a szereteted! Ekkor veszed csak észre a körülötted lévő bőséget, amiben élsz. Sokkal értékesebbé, szebbé válik minden, beleértve önmagad is! Egyszer csak rájössz, hogy a szeretettel teli emberek jelenléte az életedben a legnagyobb, megfizethetetlen ajándék! Több, mint áldás.






Az itt fölsorolt dolgok egyszerűek, könnyűek, csak bízz és higgy! Az élet egy egészen más oldalát mutatják meg neked, a pazar, csodás oldalát!

Segítenek úgy élni, ahogyan csak az álmaidban merted remélni, anélkül, hogy bármit is meg kellene változtatnod a környezetedben. Nyílj meg a boldogság felé!

Fordította: Lázár Judit

Forrás: http://www.lifehack.org/ és http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem, boldogság  
Címkék: megfizethetetlen, elégedetlenséget, boldogságformula, szorongásaidtól, erőfeszítéseket, megszállottjává, gondolataidtól, megtapasztalni, környezetedben, hasonlítgatnád, kapcsolatokra, képességeknek, múltbeliekkel, hétköznapokat, megszabadulsz, megszabadulni, jövedelmedtől, bontakozzanak, reménytelenné, összességében, töprengéssel, kapcsolatban, összetevőjét, mindenképpen, körülményeid, folyamatosan, szorongástól, elégedettnek, életkorodtól, pillanatában, próbálkozást, készségeknek, észrevesszük, változtatnod, hozzáállásod, eseményeknek, boldogságod kulcs, szabad akarat, döntések tükrözik, téged érintő, felelős ezért, saját választásod, boldogság bármikor, alábbi receptet…, boldogság formula, egyszerű dolgok, múlt terheitől, jövőddel kapcsolatos, jelenben élni, boldogság recept, mesebeli varázslat…, probléma csupán, Lázár Judit,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  képre írva  jó reggelt  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó kislány  Magyar költészet napja  Tanácsok egy pszichológustól  Tanmese  különleges  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Előfordul, hogy  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Egy párkányon  különleges  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szép estét  képre írva  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  40 felett  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Müller Péter tollából  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Alvó cica  Nagy és kis csodák  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Egyszerű  Paul David Tripp Április 15  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Különleges  Töröld le  Ott van  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Paul David Tripp Április 14  Alvó kislány  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam Mírjam bará... 
Bejegyzés Címkék
boldogságod kulcs, szabad akarat, döntések tükrözik, téged érintő, felelős ezért, saját választásod, boldogság bármikor, alábbi receptet&#8230, boldogság formula, egyszerű dolgok, múlt terheitől, jövőddel kapcsolatos, jelenben élni, boldogság recept, mesebeli varázslat&#8230, probléma csupán, jövőn való, rossz döntésektől, dolgok másképpen, legjobb megoldás, jelen pillanatot, múltbeliekkel hasonlítgatnád, következő pillanaton, következő csodás, próbálkozást elérendő, dolgok természetes, elfogadás által, belső békéd, jelenre vonatkozóan, szorongástól megszabadulni, elégedetlenséget száműzi, birtokában vagy, körülötted lévő, szeretettel teli, álmaidban merted, boldogság felé, megfizethetetlen, elégedetlenséget, boldogságformula, szorongásaidtól, erőfeszítéseket, megszállottjává, gondolataidtól, megtapasztalni, környezetedben, hasonlítgatnád, kapcsolatokra, képességeknek, múltbeliekkel, hétköznapokat, megszabadulsz, megszabadulni, jövedelmedtől, bontakozzanak, reménytelenné, összességében, töprengéssel, kapcsolatban, összetevőjét, mindenképpen, körülményeid, folyamatosan, szorongástól, elégedettnek, életkorodtól, pillanatában, próbálkozást, készségeknek, észrevesszük, változtatnod, hozzáállásod, eseményeknek, koncentrálj, természetes, tapasztalni, kapcsolatos, boldogságod, vonatkozóan, változtatni, bármilyenek, változtatás, elégedetten, tudatosítsd, döntésektől, választásod, teljesültek, kapcsolatok, továbblépni, eseményekre, szeretettel, tapasztalod, észreveszed, nevezhetjük, értékesebbé, mindezekért, vágyaiddal, definiálni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 383
  • e Hét: 1158
  • e Hónap: 6196
  • e Év: 135903
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.