Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rendvédelmisek rázták a kordon
  2008-12-01 11:19:41, hétfő
 
   
  Rendvédelmisek rázták a Kossuth téri kordont
Index | 2008. 11. 29., 16:07

A Himnusszal kezdődött és Hofival zárult a közszolgálati dolgozók Parlament előtt tartott tüntetése, ahol rendőrök kamerázták a kordon mögül Gyurcsányt követelő rendvédelmiseket. A novemberi hideg ellenére 15-20 ezer tiltakozó gyűlt össze a szervezők szerint szombaton délután, rendbontás nem volt. A közszolgák delegációja petíciót adott át a kormánynak, és ha a válasz nem elfogadható, január 12-én sztrájkolnak.

A törvényesség koporsójával a vállukon vonultak be a kordonokkal körbezárt Parlament elé az egyenruhában tüntető büntetés-végrehajtási dolgozók, akiket dobosok és szirénázó tűzoltóautók vezettek fel. Nyomukban érkeztek a katonák, a rendőrök és a honvédelmi dolgozók, szintén egyenruhában, a menet végét sípoló pedagógusok zárták.

A válság miatt veszik el a tizenharmadik havi bért

"Gyurcsánnyal szeretnék beszélni!", "Gyertek ki!", kiabálta több közszolgálati dolgozó, akik a kormánnyal 2007 februárjában kötött megállapodás felrúgása, és a tizenharmadik havi bér eltörlése ellen tiltakoztak. Ezeket az intézkedéseket azután jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, hogy az ország a válság enyhítésére IMF-hitelt vett fel. Ennek feltétele, hogy 300 milliárd forintot faragjunk le az állami kiadásokból. A tizenharmadik havi béren 180 milliárdot spórolhatunk.



A törvényesség koporsója. Klikk! (Fotó: Barakonyi Szabolcs)

Mire a demonstrálók a Hősök teréről, a Roosevelt térről és az Oktatási Minisztériumtól is mind ideértek, az eső elállt, és a Kossuth tér egészen az Alkotmány utca kezdetéig megtelt. A novemberi hideg ellenére 15-20 ezren gyűltek össze, mondta az egyik szervező rendőrségi becslésekre hivatkozva. A tüntetés elején a Himnuszt játszották be, amit a tűzoltók levett sisakkal énekeltek végig.

Néhány nyugdíjas korú Kossuth téri alapember is eljött a harminc szakszervezet részvételével szervezett demonstrációra. Az Árpádsávos zászlóval érkező, lázasan magyarázó öregeket a szervezők viszont már a rendezvény kezdetén udvariasan kitessékelték a tér szélére.

Reálbér-növekedést ígértek

A Hofi Géza képével dekorált szónoki emelvényről elsőként a kormánynak szánt petíciót olvasták be, aminek a pontjait hangos éljenzések kísérték, a legnagyobb zajt a rendőrök és a tűzoltók csapták. "Hazudósok!", "Elkúrtad", kiabálták be. Az üres Parlament épülete előtt többen azt sérelmezték, hogy akiknek a panaszaikat címezték, nincsenek jelen.

2007-ben abban állapodtak meg a szakszervezetek kormánnyal, szól a petíció, hogy miután abban az évben a reálbér csökken, majd 2008-ban sem emelkedik, 2009-ben már igen. "Elfogadhatatlan, hogy elvegyék a 13. havi illetményünket, amely nem jutalom, nem prémium, hanem a törvények rendelkezései szerint a közszolgálati bérrendszerek, a munkavállalók éves keresetének szerves része" - áll még a mindenkinek kiosztott szövegben.

Leírják, hogy a további elbocsátások elfogadhatatlanok, miután az elmúlt két évben 80 ezret meghaladó számú közszolgálati munkavállalót bocsátottak el, és több mint 120 ezer álláshely szűnt meg. A miniszterelnök viszont korábban arra hivatkozott, hogy a bérbefagyasztás és a tizenharmadik havi fizetés megvonása lehetővé teszi, hogy az elbocsátásokat elkerüljék.



Mi a hazánkat szolgáljuk. És ti? Klikk!

A szakszervezetek emellett a megszorítások egyenletesebb elosztását követelik, és a közszolgálati intézmények privatizációjának leállítását. A felolvasás végén a tömeg közfelkiáltással erősítette meg, hogy az elhangzottakkal egyetértenek.

Mindenből le kell mondani egy kevésről

Abban, hogy mindez meg is valósul, mégsem hittek sokan. "Mindenki tudja, hogy semmi változás nem lesz - mondta például egy vidéki nyelvtanárnő, aki magánórákat is ad, hogy megéljenek. - Jövőre mindenből le kell majd mondanunk egy kevésről, a napi élelemből, a rezsiből. " Egy fehérvári tűzoltó is megjegyezte: "Hasznosabb lett volna otthon maradni, legalább felrakom a csempét. Mégis reménykedünk".

A petícióval egy huszonhárom fős delegációt engedtek be a kordonokon át a Miniszterelnöki Hivatalhoz. "Bemegyünk! Mi nem félünk a rácsoktól!", kiabálták közben a kívül rekedt rendvédelmisek, akik a nyomaték kedvéért a kordont is megrázták, miközben belülről rendőrök videózták őket.

Sztrájk is lehet a vége

"Maxim Péter államtitkár átvette a petíciót - jelentette be aztán a színpadról Varga László, az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság vezetője. - Várjuk a kormány válaszát. Ez nem lehet semmitmondó, hanem a követeléseinkkel és az ország lehetőségeivel összhangban álló döntés. Ha ez nem elfogadható, egységes közszolgálati sztrájkba lépünk!"



A szervezők legaláb tizenötezresre becsülték a tömeget. Klikk!

Sztrájkolni viszont csak a közalkalmazotti és köztisztviselői jogállásúak tudnak majd, mint a tanárok, az egészségügyi és az önkormányzati dolgozók. A szolgálati jogviszonyban álló rendőrök és tűzoltók nem.

Ezzel a demonstráció lényegi része lezárult, zárásképp "a valaha élt legnagyobb szakszervezeti aktivistától, Hofi Gézától" játszották be a Hofélia belépője című számot. "Bolond vagyok, ezt büszkén vállalom, nekem a felsőbb szervekkel van párbajom" - dalolta a humorista, amíg a tüntető közszolgák még búcsúfotókat készítettek a törvényesség koporsójáról, amit a színpadon ravataloztak fel.

A kormány válaszol

Közben a kormányszóvivői iroda közleményt adott ki, ami szerint a hetek óta tartó tárgyalások hétfői fordulóján a kormány javaslatot tesz az alacsony fizetésűek teljes kompenzációjára. Emellett készek további garanciákat vállalni a közalkalmazottak, köztisztviselők, fegyveres és rendvédelmi dolgozók munkahelyének megőrzése érdekében.


*** www.nemzetihirhalo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendvédelmiseket, közalkalmazottak, közfelkiáltással, sztrájkbizottság, követeléseinkkel, közalkalmazotti, elfogadhatatlan, bérbefagyasztás, elhangzottakkal, szakszervezetek, miniszterelnöki, köztisztviselői, minisztériumtól, kormányszóvivői, köztisztviselők, kompenzációjára, rendvédelmisek, tizenötezresre, elbocsátásokat, demonstrációra, miniszterelnök, szakszervezeti, intézkedéseket, lehetőségeivel, nemzetihirhalo, illetményünket, tizenharmadik, közszolgálati, megszorítások, rendelkezései, részvételével, bérrendszerek, szakszervezet, kitessékelték, munkavállalók, munkavállalót, közszolgálati dolgozók, kordon mögül, novemberi hideg, szervezők szerint, közszolgák delegációja, törvényesség koporsójával, vállukon vonultak, kordonokkal körbezárt, egyenruhában tüntető, honvédelmi dolgozók, menet végét, válság miatt, tizenharmadik havi, kormánnyal 2007, intézkedéseket azután, válság enyhítésére, Gyurcsány Ferenc, Barakonyi Szabolcs, Oktatási Minisztériumtól, Hofi Géza, Miniszterelnöki Hivatalhoz, Maxim Péter, Varga László, Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság, Hofi Gézától,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Isten hűségének mértéke  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szép álmokat!  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Kertem  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Emlékezz  Az ember  Kertem  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  képre írva  Egy gondolat  Esterházy Péter: Harmonia c...  Esterházy Péterre emlékezünk  A sorsod  jó reggelt  Bársony székben  Facebookon kaptam Krisztinától  Andrássy Réka - A bolond Böske  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Reményik Sándor: Pierrot &...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Az ember emlékekből áll  Jó éjszakát  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  39 ígéret  Vito Giaquinto gondolata  Paul David Tripp Április 12  Alvó kislány  Magamnak  Robert Merle tollából  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Szép estét  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Egy párkányon  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Robert Merle tollából  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Nagy és kis csodák  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Különleges  Egy párkányon 
Bejegyzés Címkék
közszolgálati dolgozók, kordon mögül, novemberi hideg, szervezők szerint, közszolgák delegációja, törvényesség koporsójával, vállukon vonultak, kordonokkal körbezárt, egyenruhában tüntető, honvédelmi dolgozók, menet végét, válság miatt, tizenharmadik havi, kormánnyal 2007, intézkedéseket azután, válság enyhítésére, állami kiadásokból, törvényesség koporsója, egyik szervező, tüntetés elején, tűzoltók levett, harminc szakszervezet, szervezők viszont, rendezvény kezdetén, kormánynak szánt, pontjait hangos, legnagyobb zajt, tűzoltók csapták, üres Parlament, panaszaikat címezték, szakszervezetek kormánnyal, reálbér csökken, törvények rendelkezései, közszolgálati bérrendszerek, munkavállalók éves, mindenkinek kiosztott, további elbocsátások, miniszterelnök viszont, elbocsátásokat elkerüljék, hazánkat szolgáljuk, szakszervezetek emellett, megszorítások egyenletesebb, közszolgálati intézmények, felolvasás végén, tömeg közfelkiáltással, elhangzottakkal egyetértenek, vidéki nyelvtanárnő, napi élelemből, fehérvári tűzoltó, kívül rekedt, nyomaték kedvéért, színpadról Varga, kormány válaszát, ország lehetőségeivel, szervezők legaláb, önkormányzati dolgozók, szolgálati jogviszonyban, demonstráció lényegi, felsőbb szervekkel, tüntető közszolgák, törvényesség koporsójáról, színpadon ravataloztak, kormány válaszol, kormányszóvivői iroda, kormány javaslatot, alacsony fizetésűek, rendvédelmiseket, közalkalmazottak, közfelkiáltással, sztrájkbizottság, követeléseinkkel, közalkalmazotti, elfogadhatatlan, bérbefagyasztás, elhangzottakkal, szakszervezetek, miniszterelnöki, köztisztviselői, minisztériumtól, kormányszóvivői, köztisztviselők, kompenzációjára, rendvédelmisek, tizenötezresre, elbocsátásokat, demonstrációra, miniszterelnök, szakszervezeti, intézkedéseket, lehetőségeivel, nemzetihirhalo, illetményünket, tizenharmadik, közszolgálati, megszorítások, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 7078
  • e Hónap: 8025
  • e Év: 43966
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.