Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógygombák
  2015-06-11 11:46:56, csütörtök
 
   
 



A gyógygombákat - ilyen például a ganoderma, a shiitake gomba, a süngomba, a gyapjas tintagomba, vagy a cordyceps - több ezer éve fogyasztják az emberek, s gyógyító növényként tekintenek rájuk. A keleti népek mind a mai napig féltve őrzik őket, hisz tudják, rengeteg probléma esetén nyújthatnak segítséget.

Az elmúlt 30 évben a nyugati civilizáció is felismerte ezen gyógyító gombák fantasztikus hatását és az elmúlt években rengeteg tudományos vizsgálattal igyekeznek megfejtetni a bennük rejlő gyógyító hatások mechanizmusát. Több ezer tudományos publikáció született és most már számos gyógyhatásuk placebo kontrollált kettős vak vizsgálattal is bizonyítást nyert.

A legismertebb gyógygombák

A ganoderma gomba (pecsétviaszgomba) bizonyítottan jó hatással van a vérnyomásunkra, koleszterin- és vércukorszintünkre, sőt a különböző gyulladások esetén is bizonyították kedvező hatásukat.

A shiitake gomba az egyik legerősebb immunrendszer támogatónk, így daganatos betegségek esetében is kiválóan használható (Japánban gyógyszert készítettek belőle Lentinan néven), de több féle vírus ellen is kiemelkedő a hatása.

A süngomba bélrendszerünk "gyógyítója" és idegrendszerünk védelmezője, mely egyedülálló módon képes az idegsejtek regenerációjának természetes támogatására, míg a gyapjas tintagomba (melyet a népnyelvben cukorgombaként is emlegetnek) a cukorbetegeknek nyújthatnak segítséget.

A cordycepset természetes "antibiotikumként" tartják számon, a lepketaplógombának pedig talán a daganatellenes hatása került leginkább a vizsgálatok középpontjába, hisz a benne lévő hatóanyag, a crestin, hosszabb távon ígéretes lehet a daganatos betegségek kezelésében.

Ezen kívül még számos gomba rendelkezik "gyógyító" hatással, éppen ezért is hívják az angolszász irodalomban őket összefoglaló néven medicinal mushrooms-nak, s ez alapján mi, magyarok pedig gyógygombáknak.

gyógygombák

A gyógygombák rengeteg értékes tápanyagot (pl. vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat) is tartalmazó élelmiszerek, melyek az eddigi analitikai vizsgálatok alapján annál bőségesebben vannak jelen a gombában, minél tisztább körülmények között termesztik őket. A gyógygombák pozitív hatásainak alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba, amely csak BIO körülmények között, organikus termeléssel biztosítható. Hogy pontosan miért is?

Csak organikus környezetben termelt gyógygombát fogyasszunk

A gombákat a lehető legtisztább, a legkisebb környezeti szennyezésű körülmények között kell termelni. A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk (a gombafonalak összessége, amelyek a talajt átszövik) révén a növekedés helyén lévő termőközegből és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott ,,találnak". Éppen ezért az emberi egészségre ártalmas, természetes eredetű anyagok és azok bomlástermékei, valamint a súlyosan egészségkárosító szintetikus eredetű toxikus vegyületek és lebomlási termékei, továbbá a toxikus nehézfémek (pl. higany, kadmium, ólom) akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába. Ilyen jellegű hatások nem vagy csak minimális mértékben fordulnak elő ellenőrzött bio termelési körülmények között.

A gombák bio termelésének a föld fölött is környezetszennyezéstől mentes földrajzi körülmények között, tiszta, természetes feltételek mellett kell történnie. A gombák ugyanis a levegőből is képesek táp- vagy éppen toxikus anyagokat felvenni! Ezért nem érdemes nagy levegő szennyezettséggel rendelkező országokból, mint pl. Kínából származó gyógygomba terméket vásárolni.

A gyógygombák és a belőlük készült termékek beltartalmi jellemzőit a termelési körülmények, mindenek előtt a táp(termő)talaj határozzák meg. Bizonyított, hogy a bio körülmények között termesztett gyógygombák molekuláris jellemzői, az élettani hatásokért felelős összetevők mennyisége kedvezőbb, mint a hagyományos termesztésű gombáké. Az sem mindegy, hogy a gombáknak milyen folyadékot biztosítanak a termesztők növekedésükhöz, így a megfelelő tisztaságú víz biztosítása itt is elengedhetetlen követelmény.

Az emberi szervezetet is érdemes védeni a kívülről bekerülő szennyező anyagoktól, a gombákhoz hasonlóan. Az ember naponta 2-4 liter folyadékot is megiszik, s egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tiszta folyadék kerül be a szervezetünkbe. Éppen ezért célszerű a vizet is megfelelő minőségű eszköz segítségével megszűrni és csak ezt követően fogyasztani.

Ha szeretne többet tudni a gyógygombák világáról, látogasson el a Gombakirályhoz! S hogy ki is hazánkban valójában a "Gombakirály", aki Európában elsőként valósította meg a nagyüzemi BIO gyógygomba termesztést, azt is megtudhatja weboldalunkról, sőt ha van kedve, meg is látogathatja biogazdaságát és élőben csodálhatja meg a szebbnél szebb gyógygombákat!

Szerző: Dr. Dóda Ildikó
]http://vizmegoldas.hu


A jövő orvosa nem orvosságot fog felírni a betegeinek, hanem érdekeltté fogja őket tenni abban, hogy étrendjük segítségével jó karban tartsák magukat, hogy megelőzzék a betegségeket." - Thomas A. Edison
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: antibiotikumként, regenerációjának, pecsétviaszgomba, egészségkárosító, elengedhetetlen, cukorbetegeknek, idegrendszerünk, gombakirályhoz, szivacsszerűen, vérnyomásunkra, bélrendszerünk, gyógygombáknak, bomlástermékei, daganatellenes, weboldalunkról, szervezetünkbe, cukorgombaként, akadálytalanul, növekedésükhöz, gyógygombákat, immunrendszer, középpontjába, bizonyítottan, bizonyították, biogazdaságát, termőközegből, standardizált, mechanizmusát, vizsgálattal, legismertebb, gyógyhatásuk, bőségesebben, biztosítanak, termelésének, segítségével, látogathatja, shiitake gomba, gyapjas tintagomba, keleti népek, nyugati civilizáció, elmúlt években, bennük rejlő, legismertebb gyógygombák, ganoderma gomba, különböző gyulladások, egyik legerősebb, süngomba bélrendszerünk, idegsejtek regenerációjának, népnyelvben cukorgombaként, cukorbetegeknek nyújthatnak, cordycepset természetes, daganatellenes hatása, Dóda Ildikó, Thomas,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Sárkány  virágvasárnap  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét  Aki belekortyol  Szép estét  Óraállítás  Levél lány  Humor is meg nem is szerinted?  Márciuzs 24.  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Graffiti bölcsesség  Alvó kutya  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  képre írva  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Virágvasárnap: az élet és a re...  Boldog virágvasárnapot minden...  képre írva  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  A nagy természet  Alvó cica  Várnai Zseni - Éveim  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mire jók ?  Mire jók ?  Facebookon kaptam  képre írva  Esti kép  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  virágvasárnap  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Jézus amikor fölment a hegyre,...  A haj állapotának javítása egy...  Az angyali üdvözlet  Humor is meg nem is szerinted?  A szeretetről  Táplálékok a máj egészségének ...  Az angyali üdvözlet  Manna OWell tollából  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Inkább ad  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amikor még kicsi voltál...  Öröknek hinni . . .  Az izmaink nem csak testmozgás...  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Esti kép  Minden kedves látogatómnak sze...  Agárdi Gábor gondolata 
Bejegyzés Címkék
shiitake gomba, gyapjas tintagomba, keleti népek, nyugati civilizáció, elmúlt években, bennük rejlő, legismertebb gyógygombák, ganoderma gomba, különböző gyulladások, egyik legerősebb, süngomba bélrendszerünk, idegsejtek regenerációjának, népnyelvben cukorgombaként, cukorbetegeknek nyújthatnak, cordycepset természetes, daganatellenes hatása, vizsgálatok középpontjába, benne lévő, daganatos betegségek, angolszász irodalomban, gyógygombák rengeteg, eddigi analitikai, gyógygombák pozitív, lehető legtisztább, legkisebb környezeti, gombák ugyanis, gombafonalak összessége, talajt átszövik, növekedés helyén, emberi egészségre, súlyosan egészségkárosító, toxikus nehézfémek, gomba micéliumába, föld fölött, belőlük készült, termelési körülmények, élettani hatásokért, hagyományos termesztésű, gombáknak milyen, termesztők növekedésükhöz, megfelelő tisztaságú, emberi szervezetet, kívülről bekerülő, gombákhoz hasonlóan, ember naponta, gyógygombák világáról, szebbnél szebb, jövő orvosa, antibiotikumként, regenerációjának, pecsétviaszgomba, egészségkárosító, elengedhetetlen, cukorbetegeknek, idegrendszerünk, gombakirályhoz, szivacsszerűen, vérnyomásunkra, bélrendszerünk, gyógygombáknak, bomlástermékei, daganatellenes, weboldalunkról, szervezetünkbe, cukorgombaként, akadálytalanul, növekedésükhöz, gyógygombákat, immunrendszer, középpontjába, bizonyítottan, bizonyították, biogazdaságát, termőközegből, standardizált, mechanizmusát, vizsgálattal, legismertebb, gyógyhatásuk, bőségesebben, biztosítanak, termelésének, segítségével, látogathatja, betegségeket, környezetben, biztosítható, nyomelemeket, összefoglaló, aminosavakat, élelmiszerek, fantasztikus, támogatására, gombafonalak, körülmények, fogyasztják, természetes, szintetikus, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 3347
  • e Hónap: 13938
  • e Év: 119712
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.