Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
647 az új fertőzött, elhunyt 48 beteg
  2021-05-22 20:12:42, szombat
 
  4 millió 969 ezer a beoltott, 647 az új fertőzött, elhunyt 48 beteg
2021. május 22. - 09:09


Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 969 321 fő, közülük 2 967 350 fő már a második oltását is megkapta. 647 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 801 672 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 48 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 475 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 665 552 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 106 645 főre csökkent. 1500 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 183-an vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát, az 5 millió beoltott elérését követő napon életbe lép az újraindítás újabb fokozata. Többek között megszűnik a kijárási tilalom, a közterületi maszkviselés, az üzletek és éttermek nyitvatartására vonatkozó korlátozás. Az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett - a készlet erejéig - Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltások foglalhatóak.

Pénteken a kormány kihirdette a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozatára vonatkozó rendeletet, mely az 5 millió beoltott elérését követő napon lép életbe. (lásd: Magyar Közlöny 94. Szám. 264/2021. (V. 21.) Korm. rendelet)

A magyar emberek több mint 50%-a már védett, az átoltottság egész Európában nálunk a második legmagasabb. Magyarország ma járványügyi szempontból védettebb és biztonságosabb ország, mint a szomszédaink vagy bármelyik nyugat-európai ország. A fokozatosság azonban továbbra is indokolt, ezért maradnak olyan korlátozások, ami alól csak a beoltottak, a védettek kapnak felmentést.

Ötmillió beoltott a következő szabályok lépnek életbe:

Vége a kijárási tilalomnak, a közterületi maszkviselésnek és a távolságtartásnak, de vannak kivételek.

A jelenlegi szabályok szerint éjfél és reggel 5 óra közötti kijárási tilalmat megszüntetjük. Ezzel párhuzamosan a múlté az este 11 órás zárási kötelezettség is az üzletek, a vendéglátó üzletek és a szabadidős létesítmények esetében is.

A települések belterületén nem lesz kötelező a maszkviselés, s a 10 ezer fő feletti településeken sem szabályozhatják külön a polgármesterek a közterületi maszkhasználatot. A közterületen megszűnik a másfél méteres távolságtartási szabály is, valamint az egyéni-, és csapatsportolásra vonatkozó valamennyi korlátozás.

A bevásárlóközpontokban azonban egyelőre fenntartjuk a másfél méteres távolságtartást és a kötelező maszkviselést is. A 16-18 éves korosztály felügyelet nélkül is járhat például étterembe, moziba, ha rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

Családi és magánrendezvények

Lakodalomban legfeljebb 200 fő vehet részt, más családi esemény vagy magánrendezvény esetén pedig az 50 fős létszámkorlát érvényes. A lakodalomban, családi esemény vagy magánrendezvény zenés, táncos rendezvény is lehet.

Ha vendéglátó üzletben tartják, abban az esetben a vendéglátó üzletekre vonatkozó védelmi intézkedéseket kell alkalmazni. Amennyiben a rendezvény céljára az egész vendéglátó üzletet kibérelik, vagy ott biztosítható a résztvevők elkülönítése a többi vendégtől, akkor a koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet rajta és az elkülönített részen nem kötelező a maszkviselés sem.

Ugyanez az érvényes szabályozás a szállodai rendezvényeknél is, azonban a védettségi igazolás nélküli személyek a szálláshelyet az esemény végén kötelesek elhagyni, kivéve, ha egyébként jogszerűen tartózkodnak a szálláshelyen.

A védelmi intézkedés betartatásáról a családi esemény vagy magánrendezvény szervezője, helyszínének üzemeltetője, vagy a helyszínnel rendelkezni jogosult köteles gondoskodni. A szállodában vagy étteremben tartott magán- és családi rendezvény esetén is az üzemeltető köteles gondoskodni a magánrendezvényen résztvevők elkülönítéséről.

A házasságkötés szertartása - mindegy, hogy egyházi, vagy polgári - , illetve a temetés nem minősül rendezvénynek, így nem esik korlátozás alá, a lakodalom kivételével. Ha a polgári házasságkötésre ,,külsős" helyen, azaz nem házasságkötő teremben, a polgármesteri hivatalban, vagy vallási tevékenység céljára használt helyiségben kerül sor, akkor a lakodalomra vonatkozó rendelkezéseket kell figyelembe venni.

Az egyházi házasságkötés és a temetés, mint a vallási közösség szertartása esetén a védelmi intézkedéseket az egyházak határozhatják meg.

A nagyobb rendezvények előírásai

A kulturális eseményeket - a zenés táncos, rendezvény kivételével -, a sportrendezvényeket, valamint a zárt térben tartott rendezvényeket, illetve a szabadban tartott nagyobb (500 főt meghaladó résztvevő által látogatott) rendezvényeket a koronavírus ellen védettek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják.

A szabadban tartott kisebb (500 résztvevőnél kevesebb fő) rendezvény bárki által látogatható.

Mindezek alól kivételt képeznek a zenés, táncos rendezvények, amelyek életkortól és helyszíntől függetlenül kizárólag a koronavírus ellen védettek által látogathatóak.

A zenés, táncos rendezvény helyszínén - a videoklip forgatáson, vagy más felvételen statisztaként történő közreműködés kivételével - beoltatlan személy is foglalkoztatható, de a fellépők kivételével a zenés, táncos rendezvényen végig köteles maszkot viselni. Nem minősül zenés-táncos eseménynek az a kulturális esemény, amely az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartottként az adott művészet céljára rendelt helyszínen zajlik előre megváltott ülőhelyekkel, és a néző az előadás alatt a székében köteles tartózkodni.

Ha az 500 főnél több résztvevős szabadtéri rendezvény sportfesztivál, ott versenyzőként a koronavírus ellen nem védett, de a sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló is szerepelhet. Sportrendezvény az olyan verseny vagy mérkőzés, amelyen versenyzőként kizárólag a sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló vehet részt, sportfesztivál az olyan sportesemény, amelyen a szabadidős sportoló is.

Az egyéb rendezvények kategóriája

A sportrendezvénynek, kulturális eseménynek, családi eseménynek, magánrendezvénynek, sportfesztiválnak, zenés, táncos rendezvénynek nem minősülő úgynevezett egyéb rendezvényekre, beleértve a gyűléseket is, az alábbiak az előírások:

- ha szabadtéren tartják, az ott foglalkoztatottakon kívül 500 főnél kevesebben vannak jelen, akkor ott a koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet. Amennyiben ennél több személy van jelen, - a sportfesztivál kivételével - akkor kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18 évnél fiatalabb személy vehet részt.

- ha zárt térben tartják, - az ott foglalkoztatottakon kívül - kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt rajta.

Az egyéb rendezvényen foglalkoztatott személy számára - kivéve a fellépőket - a maszkhasználat szabályait a rendezvény szervezője vagy a rendezvény helyszínének vezetője határozza meg. Ha a rendezvényen foglalkoztatott személy - ide szintén nem értve a fellépőket -, a koronavírus elleni védettséget a rendezvény szervezője felé nem igazolja, köteles a rendezvény befejezéséig maszkot viselni.

Ha a gyűlésen 500 főnél kevesebben vannak jelen, a koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet rajta. Ennél több résztvevőnél kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy lehet a helyszínen. A spontán gyűlés tilos.

Kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők interneten is tudnak időpontot foglalni. Az online Időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu

Már ingyen le lehet tölteni azt a mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra.A Google Play áruházban ,,EESZT alkalmazás" nevű, az App Store-ban pedig ,,EESZT Lakossagi" nevű applikáció nagyban megkönnyíti mind az oltottak, mind a sok embert fogadó szolgáltatók (pl. mozik, színházak, koncertek, fesztiválok, sport és egyéb rendezvények szervezőinek, vagy akár éttermek) dolgát. Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató mostantól - a védettségi igazolvány felmutatása helyett - akár QR-kód leolvasóval is ellenőrizheti, hogy a látogató oltott-e vagy sem. Az alkalmazás Androidos és iOS-es mobiltelefonokra is letölthető, és az a szolgáltatóknak és az oltottaknak is ingyenes. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/ingyenesen-letoltheto-koronavirus-elleni-vedool tast-igazolo-mobilalkalmazas-szolgaltatoknak

A védettségi igazolványok postázása folyamatos, és azt már az első oltás után kiállítják. Ha bármilyen probléma merülne fel a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban, azt a magyarorszag.hu Ügyfélkapun keresztül vagy személyesen a kormányablakban lehet bejelenteni. Lásd: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/idopontfoglalas-nelkul-intezhetok-vedettsegi-ig azolvannyal-kapcsolatos-ugyek

Ha valaki a védettségi igazolvány kiállítása miatt szeretné ellenőrizni, hogy oltását a háziorvosa illetve oltóorvosa rögzítette-e az eeszt.gov.hu honlapon keresztül egyszerűen megteheti. Részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/igy-ellenorizheti-hogy-rogzitve-van-e-az-oltas


Kérjük az oltandókat, hogy akár a háziorvosi rendelőben, akár kórházi oltóponton történik az oltás, az előre egyeztetett időpontra pontosan érkezzenek, hogy a csoportosulást, a tumultust elkerüljék! Továbbá kérjük az oltandókat, hogy ha tehetik, akkor nyomtassák ki, töltsék ki és vigyék magukkal az oltásra a hozzájáruló nyilatkozatot, mert ez jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt. Hozzájáruló nyilatkozat: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/hozzajarulo-nyilatkozat-nyomtassa-ki-toltse-ki- es-vigye-magaval-az-oltasra
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: foglalkoztatható, lélegeztetőgépen, maszkhasználatot, mobiltelefonokra, mobilalkalmazást, tömegközlekedés, foglalkoztatott, elkülönítéséről, házasságkötésre, adminisztrációt, magánrendezvény, regisztrációval, rendezvényeknél, rendelkezéseket, szolgáltatóknak, távolságtartási, maszkviselésnek, nyitvatartására, kormányablakban, idopontfoglalas, sportrendezvény, szabályozhatják, szolgaltatoknak, mobilalkalmazas, távolságtartást, intézkedéseket, sportfesztivál, betartatásáról, rendezvényeket, versenyszerűen, rendezvényekre, maszkhasználat, tizennyolcadik, csoportosulást, biztonságosabb, időpontfoglaló, beoltottak száma, második oltását, járvány kezdete, beazonosított fertőzöttek, elhunytak száma, gyógyultak száma, aktív fertőzöttek, oltásoknak köszönhetően, járvány harmadik, újraindítás újabb, kijárási tilalom, közterületi maszkviselés, online időpontfoglalóban, készlet erejéig, kormány kihirdette, védelmi intézkedések, Magyar Közlöny, Google Play, EESZT Lakossagi”,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Imaélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Korhatár nélkül  Facebookon kaptam Krisztina b...  Bizalom az Úrban  Szegfűszeggel a gyulladás és a...  Facebookon kaptam  Jó pihenést ! .......  Nincs más út!  Rimanóczy Ildikó : Nézd a szem...  Október  Balatonfüred minden időjárásba...  Fodor Ákos: - Sose bánd  Nagyon szép.......  Krisztus bennem  „Megpróbáljuk  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Benedek Elek: Reggeli dal  Rohantam  Bensőséges kapcsolat Istennel  Imádság és bűn  Imádság és bűn  Állatok világnapjára  Állatok világnapjára  Népszámlálás  Imádság  Kívánság  Közös ügyünk, az állat védelem  Lépj be  Levélhulláskor  Tanítás  Vesétől  Elfáradt a bölcsiben.......  Levélhulláskor  Állatok világnapjára  Soha nem vész kárba a kedvessé...  Állatok világnapjára  Imádság és bűn  Isten munkája az emberben  A múltat már tanultuk, de mit ...  Korhatár nélkül  Aranyosi Ervin - Lassíts és né...  Lángos recept  Mexikói narancsvirág  Gecsemáné és kereszt  Facebookon kaptam  Népszerű evangélista és valódi...  Csak azok maradnak -  Biztonságunk a meg nem változó...  Harmonia.......  Állatok világnapjára  Tadzs Mahal  Soha nem vész kárba a kedvessé...  Megelégedés  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A kávészemek története  Imádság  Kétféle ember  Elcsavarogtál, hazaviszlek ! ....  Az állatok világnapja......  Molyhos madárhúr  Ősz írja színekkel, meséinkkel  Jó pihenést ! .......  Szereteben gazdag - szép őszi ...  Facebookon kaptam  Mai napi mosoly  Imádság  Facebookon kaptam  Imádság  Harmonia.......  Borsmenta – illatos, ízl...  „Aki túl óvatos,  Vérnyomás problémák  Facebookon kaptam  „Megpróbáljuk  Soha nem vész kárba a kedvessé...  „Aki túl óvatos,  „Aki túl óvatos,  Népszerű evangélista és valódi...  Isten hívó szava :) Isten igé...  Facebookon kaptam  Lyukas dió  Szívbetegség és a cukorberegsé...  Facebookon kaptam  Állatok világnapjára  Kiképzés .......  A kollin gyógyhatásairól  A szív és az élet tisztaságáró...  Viharos hétfő  Ember és imaélet  Jog és pszichológia  Facebookon kaptam  Válogatós? Betegség is okozhat...  Bensőséges kapcsolat Istennel  Megemésztő tűz  Látogatóimnak szeretettel ! .....  Istentisztelet  Korhatár nélkül  Az Ige ismerete  A szürke hétköznapok - tanmese 
Bejegyzés Címkék
beoltottak száma, második oltását, járvány kezdete, beazonosított fertőzöttek, elhunytak száma, gyógyultak száma, aktív fertőzöttek, oltásoknak köszönhetően, járvány harmadik, újraindítás újabb, kijárási tilalom, közterületi maszkviselés, online időpontfoglalóban, készlet erejéig, kormány kihirdette, védelmi intézkedések, magyar emberek, átoltottság egész, második legmagasabb, szomszédaink vagy, fokozatosság azonban, védettek kapnak, következő szabályok, kijárási tilalomnak, közterületi maszkviselésnek, jelenlegi szabályok, vendéglátó üzletek, szabadidős létesítmények, települések belterületén, közterületi maszkhasználatot, közterületen megszűnik, másfél méteres, kötelező maszkviselést, 16-18 éves, maszk használata, tömegközlekedés során, üzletekben történő, vendéglátó üzletekre, rendezvény céljára, egész vendéglátó, résztvevők elkülönítése, többi vendégtől, koronavírus ellen, elkülönített részen, érvényes szabályozás, szállodai rendezvényeknél, védettségi igazolás, esemény végén, védelmi intézkedés, családi esemény, helyszínnel rendelkezni, szállodában vagy, üzemeltető köteles, magánrendezvényen résztvevők, házasságkötés szertartása, lakodalom kivételével, polgári házasságkötésre, polgármesteri hivatalban, lakodalomra vonatkozó, egyházi házasságkötés, vallási közösség, védelmi intézkedéseket, egyházak határozhatják, nagyobb rendezvények, kulturális eseményeket, zenés táncos, zárt térben, szabadban tartott, felügyeletük alatt, videoklip forgatáson, fellépők kivételével, előadó-művészet valamennyi, adott művészet, előadás alatt, székében köteles, sportról szóló, olyan verseny, olyan sportesemény, szabadidős sportoló, egyéb rendezvények, sportfesztivál kivételével, felügyelete alatt, egyéb rendezvényen, fellépőket &#8211, maszkhasználat szabályait, rendezvény szervezője, rendezvény helyszínének, rendezvényen foglalkoztatott, koronavírus elleni, rendezvény befejezéséig, spontán gyűlés, járványból egyedül, oltás jelenti, kivezető utat, érvényes regisztrációval, online Időpontfoglaló, oltás tényét, védettségi igazolvány, látogatás védettségi, szolgáltató mostantól, látogató oltott-e, , ,
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 99 db bejegyzés
e év: 8496 db bejegyzés
Összes: 113582 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1641
  • e Hét: 5888
  • e Hónap: 7416
  • e Év: 862605
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.