Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A KÁLCIUM mítosz összeomlása
  2013-06-07 08:38:40, péntek
 
   
  Meglepő módon azokban az országokban, ahol iránytottan a legtöbb kálciumot fogyasztják, a legnagyobb a csontritkulás előfordulásának aránya. Nevezetesen Kanadában, USA-ban és a Skandináv országokban -mondja David Wolf, a világ egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő étkezési szakembere.

A csontsűrűség ugyanis nincsen egyenes arányban a csonterősséggel. A csontritkulást ellenőrző klasszikus orvosi tesztek a csontsűrűséget ellenőrzik csupán. Csakhogy a csonterősség ennél sokkal több. A csont gyakorlatilag nem más, mint ásványi anyagok egy kollagén rendszerbe zárva. Az ásványi anyagok teszik erőssé a csontot, teherbíróvá, míg a kollagén biztosítja a csont rugalmasságát. Bizonyos gyógyszerek (Fosamax pl.) a csont ásványianyag tartalmát növelik, miközben a rugalmasságát nem. Ezzel tulajdonképpen rontják a csont minőségét, mert sajnos törékenyebbé teszik azt.

Dr Robert Thompson ,,The Calcium Lie" (A kálcium hazugság) című könyvében azt mondja, hogy mivel a csontok legalább egy tucat ásványból épülnek fel, nagy tévedés ezek közül csupán egyre, a kálciumra kontentrálni, illetve ha ezt tesszük nagy valószínűséggel gyengítjük csontjaink szerkezetét, és hosszú távon sok egyéb probléma mellett csontritkulást idézünk elő. Egyenesen úgy fogalmaz, hogy amit az rovosunk nem tud, az meg is ölhet minket.

David Wolf és mások is hangsúlyozzák a nem megfelelő kálciumbevitel számos egészségügyi probléma okozója:

Korai öregedés
Szív és érrendszeri betegségek
Fog és fogínybetegségek
Elhízás és diabetesz
Alzheimer kór
Mell rák és mell ciszták
Epekő, vastagbélrák és Crown-betegség
Vesekő
Petefészek ciszta
Cellulitisz

A nem kívánt helyeken lerakódott kálcium veszélyei:
Tovább komplikálja a helyzetet, hogy a nem kívánt helyeken lerakódott kálcium az immunrendszerünk ellen egyfajta pajzsot képez, és otthont nyújt a szervezetbe került nehézfémeknek, rovar és féregirtószerek származékainak és a szervezetbe kerülő műanyagoknak. Ezért olyan nehéz ezeket a mérgeket kiüríteni a testünkből. És ha már kialakul egy ilyen, az immunrendszer számára alig megközelíthető kapszula bennünk, természetesen vírusok, baktériumok és gombák is szívesen megtelepednek ott.

Mi tehát a csonterősítés legjobb módja

A lerakódásokat nyilván el akarjuk kerülni, és azt is, hogy csontjaink túl törékenyek legyenek, és veszítsenek rugalmasságukból. Testünknek nagyobb esélye van a bevitt kálciumot megfelelő módon hasznosítani, ha az növényi eredetű. Hogy néhányat megemlítsünk ilyen például az igazi növényt evő tehenek teje -bármilyen abszurd is ezt kihangsúlyozni, sajnos ma már releváns-, a zöld, leveles zöldségek, a citrus gyümölcsök magjai, a karob, a búzafű, stb.
Louis Kevran, a Nóbel díjra jelölt francia tudós éveket töltött a szilícium és kálcium összefüggésének kutatásával. Felfedezte, hogy a szilícium és magnézium a szervezetben egy a csontok által könnyen hasznosítható kálcium szerű anyaggá alakul. Tehát javíthatjuk csontjaink minőségét ezek fogyasztásával is. A szilícium remek forrása például a nyers uborka, zöld paprika, paradicsom és számos gyógynövény, így a mezei zsurló (Equisetum arvense), csalán (Urtica dioica), abrakzab (avena sativa) és az alfalfa.
A lehető legjobb magnézium forrás a nyers, organikus kakaó. Tehát érdemes minőségi, magas kakaótartálmú étcsokoládét enni! -megyek is veszek egy táblával!
A többi, csontjaink és egész szervezetünk számára szükséges 84 ásvány legegyszerűbb gyűjteménye a Himalájai sókristály.
Ezek mellett természetesen elengedhetetlen a D és K vitaminok biztosítása is. Mint tudjuk a D vitamin segít a kálciumfelszívódásban, a K vitamin pedig biztosítja, hogy a felszívódott kálcium a testünkben a lehető legmegfelelőbb helyre kerüljön.

Csonterősítés 8 lépésben
A csonterősítés érdekében tehát többféle elhatározást kell meghoznunk és életviteli változtatást kell kieszközölnünk. Ez a befektetés hosszú távon bőven megtérül majd, ugyanis szívünk, ereink, szerveinket és csontjaink egészségéről gondoskodnak.


- Vegyünk magunkhoz optimális mennyiségű D vitamint akár napsütésből, akár étkezési kiegészítők segítségével. D vitamin szintünket laboratóriumi vér vizsgálattal ellenőrizhetjük.
- Biztosítsunk megfelelő mennyiségű K vitaminbevitelt savanyított ételekből, zöld, leveles zöldségekből, nyers tejből és sajtbó. Továbbá ha szükséges K2 vitamin szedédével. Egészséges, más gyógyszereket nem szedő felnőtteknek Dr Vermeer maximum 185 mcg napi adagot javasol.
- Végezzünk rendszeresen bármilyen a gravitáció vonzása ellen irányuló gyakorlatot. Például séta, futás, jogging, hegymászás. Idesorolják a step aerobikot is, mivel azonban ez kifejezetten káros a medencefenék izmaira, lányok és hölgyek lehetőleg kerüljék. Az egyik idetartozó legélvezetesebb testgyakorlás a "csúcs fitnesz",
- Fogyasszuk a helyi, friss, teljes és organikus termékeket, legyen az gyümölcs, zöldség, gabona, tojás, hús vagy pasztörizálatlan tejtermék.
- Minimalizáljuk a cukor és finomított gabonák fogyasztását.
- Gondoskodjunk elegendő éjszakai, pihentető alvásról.
- Érdemes fontolóra vennünk a jó minőségű állati eredetű omega3 tartalmú étkezési kiegészítők fogyasztását.
- Végül pedig, és talán ez a legnehezebb a mai változó időkben, tanuljuk meg az életünkben minket érő stresszt megfelelő módon kezelni!
Forrás: másodikszív
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
Címkék: rugalmasságukból, fogínybetegségek, immunrendszerünk, pasztörizálatlan, valószínűséggel, csonterősséggel, féregirtószerek, elengedhetetlen, előfordulásának, legélvezetesebb, vitaminbevitelt, ellenőrizhetjük, összefüggésének, csontritkulást, legmegfelelőbb, fogyasztásával, származékainak, minimalizáljuk, tulajdonképpen, megközelíthető, kieszközölnünk, csontsűrűséget, kálciumbevitel, kihangsúlyozni, csontritkulás, csonterősítés, megtelepednek, hasznosítható, immunrendszer, kakaótartálmú, lerakódásokat, gyakorlatilag, rugalmasságát, gyógyszereket, laboratóriumi, testgyakorlás, legtöbb kálciumot, csontritkulás előfordulásának, világ egyik, csontsűrűség ugyanis, csontritkulást ellenőrző, csontsűrűséget ellenőrzik, csonterősség ennél, csont gyakorlatilag, kollagén rendszerbe, ásványi anyagok, kollagén biztosítja, csont rugalmasságát, csont ásványianyag, csont minőségét, kálcium hazugság, csontok legalább, Nevezetesen Kanadában, David Wolf, Robert Thompson, Calcium Lie”, Louis Kevran,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A nagy természet  Játékos kis cicák  Óraállítás  Ha nyitott vagy  Boldog virágvasárnapot minden...  Sir Andrew Lloyd Webber  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Nem jár  Rács mögé  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  képre írva  Ha nyitott vagy  Apu  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Rács mögé  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Szép álmokat!  Alvó baby  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó kutyák  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Várnai Zseni - Éveim  képre írva  Rács mögé  A tavasz nem csak önmagában sz...  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Boldogság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Sárkány  Virágvasárnap a húsvét előtti  Szívet megérintő . . .  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Amikor még kicsi voltál...  A csend aranyat ért  Leereszkedés és olvadás  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Jó éjszakát  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Nem jár  képre írva  Játékos kis cicák  A haj állapotának javítása egy...  képre írva  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Esti képek  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szeretetről  Esti Ima !  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Jó éjszakát  virágvasárnap  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Nem hazudnak  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Ha nyitott vagy 
Bejegyzés Címkék
legtöbb kálciumot, csontritkulás előfordulásának, világ egyik, csontsűrűség ugyanis, csontritkulást ellenőrző, csontsűrűséget ellenőrzik, csonterősség ennél, csont gyakorlatilag, kollagén rendszerbe, ásványi anyagok, kollagén biztosítja, csont rugalmasságát, csont ásványianyag, csont minőségét, kálcium hazugság, csontok legalább, tucat ásványból, kálciumra kontentrálni, immunrendszerünk ellen, szervezetbe került, szervezetbe kerülő, mérgeket kiüríteni, immunrendszer számára, csonterősítés legjobb, lerakódásokat nyilván, bevitt kálciumot, növényi eredetű, igazi növényt, citrus gyümölcsök, szilícium remek, nyers uborka, mezei zsurló, lehető legjobb, felszívódott kálcium, lehető legmegfelelőbb, csonterősítés érdekében, befektetés hosszú, gravitáció vonzása, step aerobikot, medencefenék izmaira, egyik idetartozó, életünkben minket, rugalmasságukból, fogínybetegségek, immunrendszerünk, pasztörizálatlan, valószínűséggel, csonterősséggel, féregirtószerek, elengedhetetlen, előfordulásának, legélvezetesebb, vitaminbevitelt, ellenőrizhetjük, összefüggésének, csontritkulást, legmegfelelőbb, fogyasztásával, származékainak, minimalizáljuk, tulajdonképpen, megközelíthető, kieszközölnünk, csontsűrűséget, kálciumbevitel, kihangsúlyozni, csontritkulás, csonterősítés, megtelepednek, hasznosítható, immunrendszer, kakaótartálmú, lerakódásokat, gyakorlatilag, rugalmasságát, gyógyszereket, laboratóriumi, testgyakorlás, gondoskodjunk, hangsúlyozzák, természetesen, nehézfémeknek, legegyszerűbb, kifejezetten, törékenyebbé, étcsokoládét, műanyagoknak, ásványianyag, biztosítsunk, szervezetünk, vizsgálattal, medencefenék, fogyasztását, gondoskodnak, egészségügyi, felszívódott, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49264 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1663
  • e Hét: 5241
  • e Hónap: 25103
  • e Év: 200978
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.