Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A bőrödnek 4 növény otthonról
  2013-07-01 19:10:33, hétfő
 
   
 


1 Aloe vera
Mit kell tudnod a termesztéséről? Nem igényes növény, így minimális figyelem mellett is megél a cserépben. Sok fény kell neki, de óvnod kell az esőtől és a nap sugaraitól. Máskülönben levelei megpuhulnak. Ideális számára egy cserépedény, amelyben jól levegőzhetnek a gyökerek. Hogy egészségesen növekedjen, elegendő kétszer meglocsolni havonta.

Előnyei: kimondottan jól gyógyítja az égéseket, és a dehidratált bőrt is ,,újraéleszti". Gomba- és baktériumölő hatása van. Kiválóan ápolja a nap-égette arcbőrt, és a pattanásos területeket is megszünteti. A repedések kezelésére is alkalmazható, újabban pedig ránctalanítóként is bizonyít.

Recept - aloe verás arcmaszk: minden bőrtípusra ajánlott, a következő hozzávalókkal: ½ aloe vera levél, 2 csepp levendula esszencia, 2 uborka szelet. Tisztítsd meg az aloét a héjától, majd tedd a hozzávalókat, az uborka kivételével, a turmixgépbe. Miután jól összeállt a massza, kend fel az arcodra, és masszírozd alaposan a bőrödbe, kihagyva a szemek környékét. Az uborkaszeleteket helyezd a szemhéjaidra, majd 10 perc hatóidő után öblítsd le az arcod langyos vízzel.

2. Levendula
Mit kell tudnod a termesztéséről? Leginkább a száraz talajban érzi jól magát, és nem igényel különösebb tápoldatot. Kevés víz és olyan cserépedény kell neki, amelyben jól levegőzhet. Nem szereti a nedvességet, mivel a víz hatására a gyökerei könnyen elpenészesednek.

Előnyei: gyulladácsökkentő hatásáról híres. Az első világháborúban fertőtlenítőként használták a kórházakban. A belőle főzött tea gyógyítja a rovarcsípéseket és az égési sebeket, a friss csokor pedig elűzi a bogarakat. A levendula kivonat csillapítja a fejfájást, és megszünteti a pattanásokat. A szárított virágok pedig, a párnába téve, nyugtatják az alvást, és javítják az álmatlanságot. Remekül használható az aroamterápiában - a relaxáláshoz, a stressz és a feszültség oldásához.

Recept - levendulás bőrradír: alkalmazható minden bőrtípusra és a teljes testre, a következő hozzávalókkal: 1 marék levendula levél, 2 kis csésze majonéz, 2 kis csésze só, 1 kis csésze szódabikarbóna, 1 evőkanál olívaolaj, 1 uborka. Keverd össze a turmixszal a levendula leveleket és a majonézet addig, míg az színt nem változtat. Add hozzá kanalanként a sót, folyamatosan keverve, majd a szódabikarbónát, ugyanígy, és a többi hozzávalót, szépen sorjában. Amikor megvastagodott pasztává alakul az egész (ha hígabb, még tehetsz hozzá kis szódabikarbónát), bőrradírként alkalmazhatod úgy az arcodon, mint a testeden. A megmaradt masszát hűtőben is tárolhatod.

3. Körömvirág
Mit kell tudnod a termesztéséről? Könnyen növeszthető kertben és cserépben egyaránt. Ha cserépben próbálkozol, olyant válassz, amelyen nagyobb lyukacskák találhatók, ugyanis kedveli a levegőzést. A talaj lehet nedves, de nem vizes, és kedveli a tápanyagban dús, fekete földet. Legalább 6-8 óra napfényt igényel naponta, és hetente legalább kétszer kell öntözni.

Előnyei: a belőle készített krém valóságos csodaszer, ugyanis vágásokra, sebekre, égésre, bőrbetegségekre kiváló gyógyír. A körömvirág kivonat jó fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és toxinölő. Kezeli a pattanásos bőrt, csökkenti a bőr irritációit és a gyulladást. A belőle készített tea a székrekedésre és a hasgörcsökre ajánlott.

Recept - körömvirág krém: kell hozzá 10-15 virág, extraszűz olívaolaj, 30 gramm sheavaj, 30 gramm mangóvaj, 15 gramm avokádó olaj, 7 gramm jojoba olaj, 7 gramm méhviasz. Főzd meg a virágokat a maszlinaolajban. Ezután olvaszd meg a többi hozzávalót egy edényben, folyamatosan kevergetve. Egy mixer vagy turmix segítségével dolgozd össze alaposan az alapanyagokat, minél nagyobb fokozaton. Ha illatos krémet szeretnél, adj hozzá néhány csepp esszenciát a kedvenc illatodból. A kész krémet tárold a hűtőben, egy lecsukható csavaros edénykében.

4. Menta
Mit kell tudnod a termesztéséről? Gyorsan szaporodik, ezért több odafigyelést igényel. Sok vízre, de kevés napfényre van szüksége a fejlődéshez. Ideális számára az árnyékos ablak - télen egy déli vagy nyugati zónában, nyáron pedig egy keleti zugban. Gazdag, fekete talajba ültesd. Ha meg szeretnéd szárítani a leveleket, le kell vágnod azokat még mielőtt a növény kivirágozna.

Előnyei: a menta tea kiváló gyógyszer a gyomorfájásra, a náthára és a fejfájásra. Az aromaterápiában alkalmazva, csökkenti az álmatlanságot, és javítja a memóriát. A szépségápolásban nyugtatóként, hidratálóként és fertőtlenítőként használják, ugyanakkor feszessé és rugalmassá teszi a bőrt. Megszabadít a mitesszerektől, foltoktól, pattanásoktól.

Recept - mentával készült arcmaszk: minden bőrtípusra ajánlott, a következő összetevőkkel: fél csésze meghámozott, lereszelt és kicsavart uborka, ¼ csésze apróra vágott menta levél, ásványvíz. Tedd az összes hozzávalót a turmixba, és keverd alaposan össze. Csurgasd le a kapott masszát a vízfeleslegtől, egy sűrű szitába (akár filterbe) helyezve, majd tedd a mikróhullámú sütőbe kb 2 percre. Miután hagytad kihűlni, vidd fel a maszkot az arcodra, és 15 percig hagyd hatni. Öblítsd le langyos vízzel.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: fertőtlenítőként, uborkaszeleteket, ránctalanítóként, szépségápolásban, maszlinaolajban, szódabikarbónát, aromaterápiában, rovarcsípéseket, bőrbetegségekre, elpenészesednek, aroamterápiában, szódabikarbóna, termesztéséről, megvastagodott, vízfeleslegtől, mitesszerektől, világháborúban, levegőzhetnek, alapanyagokat, gyomorfájásra, hozzávalókkal, hidratálóként, alkalmazhatod, álmatlanságot, székrekedésre, összetevőkkel, pattanásoktól, folyamatosan, hasgörcsökre, hozzávalókat, szemhéjaidra, bőrradírként, egészségesen, mikróhullámú, nyugtatóként, baktériumölő, dehidratált bőrt, nap-égette arcbőrt, pattanásos területeket, repedések kezelésére, következő hozzávalókkal, uborka kivételével, szemek környékét, uborkaszeleteket helyezd, arcod langyos, száraz talajban, gyökerei könnyen, első világháborúban, belőle főzött, égési sebeket, friss csokor, levendula kivonat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
40 felett  Facebookon kaptam  Négy sor egy csodálatos versbő...  Facebookon kaptam  Nézni  Az ideges katicabogár  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Csomó  Mi volt e hatalom értelme  Az ideges katicabogár  Gebhardt Nóra versei II.  József Attila - Kopogtatás nél...  Paul David Tripp Április 10  Ha senki sem  Mosoly  Az én Miatyánkom  Az ember  Tekintsd Őt hűnek  A haragos ember  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Tavaszi este  Gebhardt Nóra versei II.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A civilizációk nemzedékről nem...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  David Mamet gondolata  Facebookon kaptam  Egy rohanás az élet  Lőrinczi Emese tollából  Facebookon kaptam  Különleges  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Vidámság  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áldások a terhekből  A sorsod  Márai Sándor, eredeti nevén  Lőrinczi Emese tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Idézetek a magányról  Egy valóban nagy örökség  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baudelaire - Visszaháramlás  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Az ember  A sorsod  Különleges  Paul David Tripp Április 9  Amellett, amit az emberek  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Áldás  David Mamet gondolata  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Áldás  Áldások a terhekből  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Az ő hű vezetése  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hálás vagyok  Paul Verlaine : Költészettan  Facebookon kaptam  Az élet nem más  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszer mindannyian hazatérünk  Az én Miatyánkom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
dehidratált bőrt, nap-égette arcbőrt, pattanásos területeket, repedések kezelésére, következő hozzávalókkal, uborka kivételével, szemek környékét, uborkaszeleteket helyezd, arcod langyos, száraz talajban, gyökerei könnyen, első világháborúban, belőle főzött, égési sebeket, friss csokor, levendula kivonat, szárított virágok, párnába téve, aroamterápiában &#8211, feszültség oldásához, teljes testre, levendula leveleket, majonézet addig, többi hozzávalót, megmaradt masszát, talaj lehet, belőle készített, körömvirág kivonat, pattanásos bőrt, hasgörcsökre ajánlott, mixer vagy, kedvenc illatodból, kész krémet, lecsukható csavaros, árnyékos ablak, déli vagy, keleti zugban, növény kivirágozna, aromaterápiában alkalmazva, szépségápolásban nyugtatóként, következő összetevőkkel, összes hozzávalót, kapott masszát, sűrű szitába, mikróhullámú sütőbe, fertőtlenítőként, uborkaszeleteket, ránctalanítóként, szépségápolásban, maszlinaolajban, szódabikarbónát, aromaterápiában, rovarcsípéseket, bőrbetegségekre, elpenészesednek, aroamterápiában, szódabikarbóna, termesztéséről, megvastagodott, vízfeleslegtől, mitesszerektől, világháborúban, levegőzhetnek, alapanyagokat, gyomorfájásra, hozzávalókkal, hidratálóként, alkalmazhatod, álmatlanságot, székrekedésre, összetevőkkel, pattanásoktól, folyamatosan, hasgörcsökre, hozzávalókat, szemhéjaidra, bőrradírként, egészségesen, mikróhullámú, nyugtatóként, baktériumölő, fertőtlenítő, odafigyelést, relaxáláshoz, segítségével, alkalmazható, pattanásokat, próbálkozol, megszünteti, területeket, növeszthető, cserépedény, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 509 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 637
  • e Hét: 2620
  • e Hónap: 16369
  • e Év: 221070
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.