Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boldogság?
  2015-08-03 15:18:27, hétfő
 
   
  Mindössze 15 dologgal kell felhagynod, hogy Te is boldog légy!


Egyfolytában csak arról beszélünk, hogy mi kell ahhoz, hogy boldogok legyünk. Mire kell szert tenni, mit kell megszerezni, mivel kell rendelkezni ahhoz, hogy boldogok legyünk. Most viszont arról lesz szó, hogy mi nem kell a boldogsághoz. És bizony néha még nehezebb felhagyni valamivel, lemondani dolgokról, mint megszerezni valamit - de boldogságunk érdekében képesnek kell lennünk erre.

Földön, vízen, levegőben rohanunk a boldogság után, de a boldogság ennél sokkal közelebb van hozzánk...

1. Hagyj fel azzal az igénnyel, hogy mindig igazad legyen
Sokan nem tudják elviselni a tévedés gondolatát és mindig saját igazukat próbálják bizonygatni, még akkor is, ha ezzel csodálatos kapcsolatokat tesznek kockára, stresszt és fájdalmat okoznak másoknak és önmaguknak is. Ezért egyszerűen nem érdemes. Valahányszor kényszert érzel arra, hogy beleugorj egy ,,kinek van igaza?" című vitába, először kérdezd meg magadtól: ,,Szeretném, hogy igazam legyen, vagy szeretnék emberséges lenni?". Mit nyerek egy olyan szóváltásból, ami után a másik keserű szájízzel és csalódottsággal hagy ott engem?

2. Hagyj fel az irányítás igényével
Legyél hajlandó lemondani arról a kényszerről, hogy mindig a te irányítsd azt, ami veled és a környezeteddel történik: helyzeteket, eseményeket, embereket, stb. Legyen szó a szeretteidről, kollégáidról vagy egy vadidegen járókelőről az utcán, hagyd, hogy létezzenek. Te csak engedd meg a dolgoknak és az embereknek, hogy olyanok lehessenek, amilyenek. És meglátod, jobban fogod érezni magad. Lao Tzu azt mondta: ,,Engedve, hogy a dolgok olyanok legyenek amilyenek, minden gördülékenyen folyik, úgy, ahogy annak lennie kell."

3. Hagyj fel a hibáztatással
Tegyél le arról, hogy másokat hibáztass azért, amid van vagy amid nincs, azért, amit érzel vagy nem érzel. Legyél tisztában saját képességeiddel és kezdj el felelősséget vállalni az életedért.

4. Hagyj fel az önpusztítással
Hány és hány ember sebzi folyamatosan önmagát, a negatív és szennyezett mentalitása miatt, a folyamatos önpusztítás miatt? Ne higgy el mindent az elmédnek, főleg a romboló negatív gondolatokat. Ennél jobb vagy. ,,Az elme egy figyelemre méltó eszköz, ha úgy használják, ahogy kell. Tévesen használva rombolóvá válik." - mondja Eckhart Tolle.

5. Hagyj fel a korlátozó meggyőződéseiddel
Szokjál le azokról az állításaidról, hogy mit tudsz és mit nem tudsz megtenni, hogy mi lehetséges és mi lehetetlen. Mostantól ne hagyd magad rabul ejteni a limitáló meggyőződéseidnek. Nyisd ki a szárnyaidat és repülj! Elly Roselle így fogalmaz: ,,A meggyőződés nem egy tudat alkotta gondolat, hanem egy gondolat, ami meghatározza a tudatot."

6. Hagyj fel a panaszkodással
Fejezd be arról a sok, sok, sok dologról, emberekről, helyzetekről, eseményekről való panaszkodást, amik boldogtalanná, szomorúvá és lehangolttá tesznek. Senki nem tehet téged boldogtalanná, egy helyzet sem szomoríthat el, csak akkor, ha ezt megengeded. Nem a helyzet a hibás ezekért az érzésekért, hanem az, ahogyan te látod ezt a helyzetet. Soha ne becsüld alá a pozitív gondolkodás erejét.

7. Hagyj fel a kritizálás luxusával
Ne kritizáld a tőled különböző dolgokat, embereket. Mind másfélék vagyunk, és mégis mind egyformák. Mind szeretnénk boldogok lenni, mind szeretnénk szeretni és szeretve lenni és mind vágyunk a megértésre. Mindannyian szeretnénk valamit és mindannyiunk részéről szeretnének mások is valamit.

8. Hagyj fel a mások lenyűgözésének vágyával
Ne próbálkozz olyan nagyon másnak tűnni annál, mint ami vagy, csak azért, hogy másoknak tetsszél. A dolgok nem így működnek. Abban a pillanatban, ahogy nem akarsz foggal-körömmel az lenni, ami nem vagy, ahogy ledobod az álarcaidat, ahogy igazán kezded elfogadni magad, rájössz, hogy az emberek közeledni fognak hozzád anélkül, hogy ezért bármilyen erőfeszítést tennél.

9. Hagyj fel a változásnak való ellenállással
A változás jó. A változás segít eljutni A-ból B-be. A változás segít javítani az életeden és a környezeted életén. Joseph Campbell mondta: ,,Kövesd a boldogságot és az Univerzum ott fog neked ajtókat nyitni, ahol addig csak falak voltak."

10. Hagyj fel a megbélyegzéssel
Ne bíráskodj afölött a dolgok és emberek fölött, amiket, és akiket nem értesz meg, mert furcsák és másabbak nálad. Próbáld te is lassanként nyitogatni a tudatodat. Mert az elme csak akkor működik, ha kinyitod: ,,A tudatlanság legmagasabb formája az, amikor elutasítasz valamit, amiről semmit sem tudsz." - mondja Wayne Dyer.

11. Hagyj fel a félelmeiddel
A félelem csak illúzió, nem létezik, te hoztad létre. Minden a te elmédben van. Ha kijavítod a belsőd, akkor kívül is úgy fogsz működni, ahogy kell. Franklin D. Roosevelt szerint ,,az egyedüli dolog, amitől félnünk kell, az maga a félelem."

12. Hagyj fel a mentségekkel
Sokszor a jól kitalált mentségekkel korlátoljuk magunkat. Ahelyett, hogy fejlesztenénk magunkat és azon dolgoznánk, hogy jobbá tegyük lelkünket és életünket, leragadunk, és mindenféle mentségekre hivatkozva hazudunk magunknak. Olyan mentségekkel, amelyek 99,9%-a valótlan.

13. Hagyj fel a múlttal
Nehéz. Tudjuk. Főleg akkor, ha a múlt sokkal jobban festett a jelennél vagy az ijesztő jövőnél, de számolnod kell azzal, hogy a jelen pillanat minden, amid van, és minden, amid valaha lesz. A múlt, ami után sóvárogsz, a múlt, amiről álmodsz, már akkor megsemmisült, amikor jelen volt. Nincs, és nem is lesz többé. A múlt jelen pillanatok sorozata, s ha sosem éled meg a jelen pillanatot, akkor múltad sem lesz. Ne szúrj ki magaddal. Legyél jelen mindenben, amit teszel és örvendj az életnek. Végül is az élet egy utazás, nem pedig célállomás. Jó, ha van egy tiszta képed a jövőről, légy kész mindenre és élj most.

14. Hagyj fel a ragaszkodással
Ez egy olyan dolog, amit sokan nem értenek meg, de nem egy lehetetlen valami. Idővel és sok gyakorlással egyre jobb lehetsz ebben. Amint sikerül magadat mindentől függetleníteni, sokkal nyugodtabb, elnézőbb, gyengédebb és derűsebb leszel. Olyan helyre érkezel, ahol képes leszel megérteni mindent, anélkül, hogy szenvednél - egy szavakon túli állapotba.

15. Hagyj fel azzal, hogy mások elvárásai alapján éld az életed
Messze sok ember él olyan életet, ami nem az övé. Aszerint élik az életüket, hogy mások mit látnak jónak számukra, hogy szüleik mit látnak jónak számukra, hogy barátaik, ellenségeik és tanáraik mit mondanak nekik. Ezek az emberek megtagadják belső hangjukat, lelkiismeretüket. Annyira lefoglalja őket az, hogy mások kedvére tegyenek, hogy elveszítik a saját életük fölötti irányítást. Elfeledik, hogy mi teszi őket boldoggá, mire vágynak, mire van szükségük és esetleg elfelejtik azt, hogy kik ők valójában.
Egyetlen életed van, azt kell élned és nem szabad hagynod, hogy mások akadályokat helyezzenek az utadba.




http://filantropikum.com/wp-content/uploads/2015/06/boldogsag1.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Címkék: lelkiismeretüket, megbélyegzéssel, csalódottsággal, környezeteddel, képességeiddel, önpusztítással, függetleníteni, lenyűgözésének, ragaszkodással, panaszkodással, kapcsolatokat, filantropikum, boldogtalanná, szeretteidről, állításaidról, fejlesztenénk, ellenállással, gördülékenyen, hibáztatással, folyamatosan, mentségekkel, félelmeiddel, felelősséget, boldogsághoz, gondolatokat, gyakorlással, meghatározza, egyfolytában, panaszkodást, helyzetekről, eseményekről, megsemmisült, valahányszor, kollégáidról, erőfeszítést, mindannyiunk, boldogság után, boldogság ennél, tévedés gondolatát, olyan szóváltásból, másik keserű, irányítás igényével, környezeteddel történik, vadidegen járókelőről, dolgok olyanok, folyamatos önpusztítás, romboló negatív, figyelemre méltó, korlátozó meggyőződéseiddel, limitáló meggyőződéseidnek, tudat alkotta, hibás ezekért, Eckhart Tolle, Elly Roselle, A-ból B-be, Joseph Campbell, Wayne Dyer, Franklin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Azért kaptad  Szép estét kedves látogatóimna...  Különleges  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Alvó cica  Horváth Szilvia tollából  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  IGEN így  Paul David Tripp Április 12  Emlékezz  Alvó kislány  Robin Wight pitypang szobra  James Allen  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  James Allen  Szeretem ujjad karcsuságait,  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egyszerű  Egy barátság története  Facebookon kaptam  képre írva  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  A hagyma antibakteriális hatás...  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egy párkányon  Paul David Tripp Április 14  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Vidámság  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Isten hűségének mértéke  Ismeretlen: Ikarusz monda  Van néhány kérdés, amin gondol...  Paul David Tripp Április 12  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  képre írva  Bornyi Veronika haiku verse  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Alvó kislány  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Magamnak  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig lesz olyan  Előfordul, hogy  Minden tavaszból őrizz..  Szép estét kedves látogatóimn...  Töröld le  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
boldogság után, boldogság ennél, tévedés gondolatát, olyan szóváltásból, másik keserű, irányítás igényével, környezeteddel történik, vadidegen járókelőről, dolgok olyanok, folyamatos önpusztítás, romboló negatív, figyelemre méltó, korlátozó meggyőződéseiddel, limitáló meggyőződéseidnek, tudat alkotta, hibás ezekért, pozitív gondolkodás, kritizálás luxusával, tőled különböző, mások lenyűgözésének, emberek közeledni, változásnak való, változás segít, környezeted életén, elme csak, tudatlanság legmagasabb, félelem csak, egyedüli dolog, múlt sokkal, jelennél vagy, ijesztő jövőnél, jelen pillanat, múlt jelen, jelen pillanatot, tiszta képed, olyan dolog, lehetetlen valami, szavakon túli, emberek megtagadják, saját életük, lelkiismeretüket, megbélyegzéssel, csalódottsággal, környezeteddel, képességeiddel, önpusztítással, függetleníteni, lenyűgözésének, ragaszkodással, panaszkodással, kapcsolatokat, filantropikum, boldogtalanná, szeretteidről, állításaidról, fejlesztenénk, ellenállással, gördülékenyen, hibáztatással, folyamatosan, mentségekkel, félelmeiddel, felelősséget, boldogsághoz, gondolatokat, gyakorlással, meghatározza, egyfolytában, panaszkodást, helyzetekről, eseményekről, megsemmisült, valahányszor, kollégáidról, erőfeszítést, mindannyiunk, boldogságunk, szóváltásból, kényszerről, mentségekre, bizonygatni, eseményeket, helyzeteket, környezeted, szárnyaidat, mindannyian, szeretnének, gondolkodás, meggyőződés, lehangolttá, szomoríthat, pillanatban, önpusztítás, tudatlanság, legmagasabb, elutasítasz, boldogságot, változásnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 222
  • e Hét: 8036
  • e Hónap: 14419
  • e Év: 136292
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.