Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyógyító prána Légzésterápia
  2016-09-19 21:16:08, hétfő
 
  A gyógyító prána Légzésterápia

A légzésterápia arra szolgál, hogy eltávolítsa az energiablokkokat a nadikból és a srotákból, harmonizálja az al-doshákat, és kiegyensúlyozza az életerő testrészekhez való áramlását.

A jógik kifejlesztették az egyes nadikat, al-doshákat és őselemeket kiegyensúlyozó légzésfajtákat.






A légzés titka.

A légzés a teremtés imája, folyamatosan lüktetve áramlik minden teremtménybe. A lélegzet köldökzsinór, mely az univerzum bármely entitásával összeköt minket.

A légzés oxigénnel látja el a hetventrillió sejtet, hat a központi idegrendszerre, működteti az összes érzékelő és mozgató ideget, mozgásban tartja a nyirokrendszert és a vérkeringést, irányítja a pH-értéket, fenntartja a sav-bázis egyensúlyt, savtalanít, eltávolítja a test salakanyagainak 70%-át, élénkít, fokozott életenergiához juttat, jobb testi-lelki, szellemi egészséget, hosszú életet kölcsönöz, fiatalít, megváltoztatja az agyi tevékenységet, helyrebillenti a zavart tudatállapotokat, harmonizálja az anyagcserét, és a zsíranyagcsere motorja.

A légzés titkát (az univerzális analógiákat, okkult összefüggéseket), a tudatos légzés 5 elemnek megfelelő összetevőit kevesen ismerik.

A prána szanszkrit nyelven leheletet, életet, lendületet, energiát, erőt jelent. A Teremtő lélegzete - a kozmikus energia -átjárja, megújítja, fenntartja az emberi testet, egymáshoz rögzíti a fizikai, asztrális, mentális és isteni fénytesteket.

A prána a rezgésekben megnyilvánuló fény, az ősforrás soha ki nem apadó áramlása, a mindenen átható, mindent tápláló erő, az egyetemes életelv, az életritmus eredete.

A prána minden létsíkon, dimenzióban jelen van, csatornái behálózzák az adott dimenziónak megfelelő testet, és energiával, információval látják el azt.

A jóga 5 pránikus lágzést különböztet meg.






A prána-légzés a fejbe történő légzés. A bal, jobb és két orrlyukas légzés segítségével gyógyító energiát áramoltathatunk a fej marmapontjaitól a köldök régió marmapontjaiig terjedő nadikon.

Az udána légzéssel a szájon át történő légzéssel a köldöktől a fej marmapontjaiba vezető nadikon küldhetünk energiát.

A vjána-légzés, a mellkasi légzés a köldök régióiból a test bármely marmapontjába ívelő nadik segítségével küld gyógyító erőt.

A szamána-légzéssel, a hasi légzéssel az egész test marmapontjaiból a köldökig tartó nadik energiaáramlását irányíthatjuk.

Az apána-légzés, a végbélnyílás-légzés (mély levegővételnél, az energiát a gerincalapig lehúzzuk, közben a gát tájékát ritmikusan összehúzzuk) a köldöktől a gyökércsakráig és a lábfejekig tartó nadikban hömpölygő energiát vezérli.

A jógában a légzés fázisait is az öt pránához rendelik.






A prána a belégzés, amely aktiválja a szervezetet, sejtszinten megújítja a szerveket, frissíti az agyat, az idegrendszert, újjáéleszti az elmét a hatékonyabb mentális tevékenység számára, kozmikus információ-egységeket, gondolatokat, érzéseket, energiát juttat a csatornák segítségével a megfelelő fénytestekhez.

A szamána a belégzés utáni szünet, a visszatartás, az összehúzás, amely kiegyensúlyozza a testet és az elmét, hat a keringési, az izom-, a váz- és az emésztőrendszerre, visszavezet belső forrásunkhoz, eredetünkhöz, békésség, harmónia, csend, tisztaság, világosság, időnkívüliség érzetét kelti.

A vjána a kiterjesztés, ami szétáramoltatja az energiát az egész testben.

Az apána a kilégzés, amely eltávolítja a mérgeket, salakanyagokat (negatív érzéseket, gondolatokat, energiákat), nyugtatja az idegeket és az agyat, telíti, megszenteli a teret a belehelyezett gondolatnak, érzésnek megfelelően, és a mester akarat-csíráit ülteti a magasabb világokba.

Az udána a kilégzést követő szünet, amely a beszédhez szükséges energiát hordozza, és a magasabb világba ültetett gondolat-, érzés- és cselekvés-magot csíráztatja.

Nadi pránajáma.






A nadi pránajáma jelentése: az életerő nadikon keresztül való kiterjesztése, a prána uralása és irányítása. A nadi szó a nad tőből ered. Csatornának, érnek, vezetéknek fordítják. A nada belső hangot, rezgést jelent. A nadik tehát olyan finom energiavezetékek, fényszálak, amelyekben a mozgásban lévő életenergiát egy adott hullámhosszúságú rezgés juttatja el a testáramkörök szerveihez. A több ezeréves forrásokban megemlített 72000 csatorna 85- féle alaprezgésű.

A nadikat lélegzettel megtisztító, harmonizáló, aktiváló (energiával feltöltő) módszer szerint

bármelyik nadin átirányíthatjuk lélegzetünket. Mindig a nadin átfolyó energia polaritásának (elemének) megfelelő légzésfajtát válasszunk.

Az elektromos (tűz) polaritású energiát hordozó nadi a jobb orrlyukas légzéssel aktiválható, amely a test jobb oldalára és a bal agyféltekére hat; racionálissá, függetlenné tesz, szexuális potenciát ad, segíti a nem látható és nem hallható dolgok megismerését, valamint akarat-eksztázist idéz elő.

A magnetikus (víz) polaritású nadik a bal orrlyukas légzéssel tisztíthatók meg. A test bal oldalára és a jobb agyféltekére hatnak. Érzelmessé, érzékennyé, minden iránt fogékonnyá tesznek, érzelem-eksztázist váltanak ki, segítik a belső békét, a meditációt, a szellemi tapasztalatok elérését, hosszan tartó tevékenységre ösztönöznek, könnyebb általuk a múlt, a jelen és a jövő megismerése.

A semleges (levegő) polaritású nadi a két orrlyukas légzés segítségével harmonizálható. A két orrlyukon egyszerre történő belégzés növeli a szabadság, kötetlenség érzetét, fokozza az emlékezőtehetséget, az ítélőképességet, mértékletességre, türelemre int, és értelem-eksztázist eredményez.

Az elektromagnetikus (föld) energiájú nadi a szájon át alkalmazott belégzéssel, a lehűtő légzéssel egyensúlyozható ki, amely megerősíti a testet, megszépít, megszünteti az éhséget, fáradtságot, szomjúságot, álmosságot, és öntudat-eksztázist hív elő.

Az akasa energiájú nadi a szájon, két orrlyukon és a bőr pórusain egyszerre történő belégzés, amely élénkíti a teljes nyirokhálózatot, erősíti az immunrendszert, harmonizálja a bélrendszert, méregtelenít, és az Istennel való misztikus unió érzetét kelti.

Az egyes nadik légzéstípusai:






- Pingala, Pusa, Pajaszvini, Jasaszváti, Viszvodhara: jobb orrlyukas légzés.
- Ida, Sankhini, Gandhári, Hasztidzsiva, Kuhu: bal orrlyukas légzés.
- Alambusa:szájon keresztüli légzés.
- Szusumna, Varuna: két orrlyukas légzés.
- Szaraszváti: a szájon, a két orrlyukon és a bőr pórusain egyszerre történő légzés.

A lélegzettel gyógyítás technikája mellett a prána irányításának alapszabályaival is tisztában kell lenni.

Ezek: A prána a tiszta tudat energiája, örökkévaló áldás és kegyelem.

A karma (szenvedés) mindig elülteti a gyógyulás magját.

Az elme kivetíti a pránába a gyógyítás és a gyógyulás ideáját (megerősítés). A prána mindig követi a gondolatok folyását.

A gyógyító szándék irányítja a figyelmet, a koncentrációt, az pedig a pránát.

A szamkalpa, a gyógyító akarat és a gyógyulás hite köt össze a céllal, az egészséggel, teljességgel.

A csatorna (nadi) ismerete út a gyógyuláshoz.

A gyógyulás legfontosabb eszköze a beteg iránti szeretet.

A prána fény, hang, forma, lélegzet és energia egyszerre.

A nadi pránajámát lecsendesített elmével, háton fekve, ellazulva kell végezni.

A mudrák és a légzés:

A szerveknek is megvan a maga légzési ritmusa. Az egyes betegségeket gyógyító légzésritmusok felerősítik a mudra hatását. A mudra a légzésszabályozással együtt a testi és lelki energiák cseréjét végzi, a tudatalattit programozza.

A mudrák alatti légzésnél figyeljen a következőkre:

Az orrán keresztül lélegezzen be, miközben a feltüntetett számnak megfelelően számoljon el magában. Eddig tartson a belégzés.

Ha a be- és a kilégzés között szünetet kell tartani, akkor a számnak megfelelően tartson szünetet.

A kilégzés is a leírt módon annyi ideig tartson, amennyi az adott betegségnél fel van tüntetve.

Fontos összehangolni a mudrákat a légzéssel.

Egyes légzésritmusok jótékony hatása:

(belégzés:szünet:kilégzés:szünet)

2:1:2:1 szívizomfájdalom, magas vérnyomás, stressz, vérellátási zavarok, fejfájás.
4:2:1 isiász, fülfájás, fájdalomcsillapítás, állkapocsgyulladás, fogfájás.
3:2:3 vérnyomás-ingadozás, idegi eredetű ekcéma, sebgyógyulás, magtermelés, izomrángás.
4:2:4:2 asztma, belső nyugtalanság, menstruációs problémák, mirigyek betegségei, heregyulladás.
6:3:6:3 hangulatingadozások, pszichoszomatikus betegségek, allergia, epehólyagpanaszok, nyak és váll izomfeszültségei, nátha, meghűlés, rekedtség.
8:4:8:4 vérbetegségek, izomfeszültségek, görcsök, csontritkulás, csonttörések, test megújítása, erősítése.

Késmárki László:Indiai akupresszúra Marmapresszúra és marma-jóga Ankh Kiadó 2012.

Késmárki László:Nadi-jóga A gyógyító prána Ankh Kiadó 2012.

Késmárki László - Indiai akupresszúra - Marmapresszura és marma jóga

Késmárki László - Nadi jóga - A gyógyító prána

Forrás: http://noivilag.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: alapszabályaival, mértékletességre, szívizomfájdalom, tudatállapotokat, energiaáramlását, izomfeszültségek, hullámhosszúságú, energiavezetékek, energiablokkokat, izomfeszültségei, salakanyagainak, nyirokrendszert, összefüggéseket, kifejlesztették, marmapontjaitól, áramoltathatunk, nyirokhálózatot, kiegyensúlyozza, szétáramoltatja, egyensúlyozható, ítélőképességet, marmapontjaiból, átirányíthatjuk, salakanyagokat, idegrendszerre, légzésritmusok, légzésfajtákat, marmapresszúra, immunrendszert, marmapontjaiig, lecsendesített, gyökércsakráig, kiegyensúlyozó, megváltoztatja, levegővételnél, életenergiához, gyógyító prána, légzésterápia arra, életerő testrészekhez, jógik kifejlesztették, egyes nadikat, légzés titka, teremtés imája, lélegzet köldökzsinór, univerzum bármely, légzés oxigénnel, hetventrillió sejtet, központi idegrendszerre, összes érzékelő, sav-bázis egyensúlyt, test salakanyagainak, agyi tevékenységet, Késmárki László, Ankh Kiadó, Nadi-jóga,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
69 éve hunyt el Albert Einstei...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyon különös  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Csak a fogyatkozás látható  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  képre írva  Bertolt Brecht -től idézet  Adakozás  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A sors  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Németh László tollából  Egy maradéktalanul uralt világ  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Még csak most kezdődik a nap  Elköszönt  Tanuld meg ezt a versemet  Gonosz démon-álarc  Szívem tiéd  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 20  Kövesd a cowboyt!  Még csak most kezdődik a nap  Egy lelki imádság  Éretlen vers  Őrizkednünk kell...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Alázat  Png kislány  Fehér virág  Png rózsa csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Idő  Alázat  Png lepke  George Gordon Lord Byron: Inez...  Varga János Veniam - Fontos sz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Png virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Esti kép  Boldog születésnapot a ma ünne...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Alázat  Irgalom és ítélet  Csak a fogyatkozás látható  Popper Péter szavai  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kellemes délutánt kívánok  Albert Einstein gondolata  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Png lepke  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
gyógyító prána, légzésterápia arra, életerő testrészekhez, jógik kifejlesztették, egyes nadikat, légzés titka, teremtés imája, lélegzet köldökzsinór, univerzum bármely, légzés oxigénnel, hetventrillió sejtet, központi idegrendszerre, összes érzékelő, sav-bázis egyensúlyt, test salakanyagainak, agyi tevékenységet, zavart tudatállapotokat, zsíranyagcsere motorja, légzés titkát, univerzális analógiákat, tudatos légzés, prána szanszkrit, kozmikus energia, emberi testet, rezgésekben megnyilvánuló, ősforrás soha, mindenen átható, egyetemes életelv, életritmus eredete, prána minden, adott dimenziónak, fejbe történő, köldök régió, udána légzéssel, mellkasi légzés, köldök régióiból, test bármely, hasi légzéssel, egész test, köldökig tartó, gerincalapig lehúzzuk, lábfejekig tartó, légzés fázisait, hatékonyabb mentális, csatornák segítségével, megfelelő fénytestekhez, belégzés utáni, egész testben, belehelyezett gondolatnak, mester akarat-csíráit, magasabb világokba, kilégzést követő, beszédhez szükséges, magasabb világba, nadi pránajáma, életerő nadikon, prána uralása, nada belső, nadik tehát, mozgásban lévő, adott hullámhosszúságú, testáramkörök szerveihez, több ezeréves, nadikat lélegzettel, nadin átfolyó, jobb orrlyukas, test jobb, jobb agyféltekére, belső békét, szellemi tapasztalatok, jövő megismerése, lehűtő légzéssel, akasa energiájú, teljes nyirokhálózatot, egyes nadik, lélegzettel gyógyítás, prána irányításának, tiszta tudat, gyógyulás magját, elme kivetíti, gyógyulás ideáját, prána mindig, gondolatok folyását, gyógyító szándék, gyógyító akarat, gyógyulás hite, gyógyulás legfontosabb, beteg iránti, prána fény, nadi pránajámát, maga légzési, egyes betegségeket, mudra hatását, tudatalattit programozza, mudrák alatti, orrán keresztül, feltüntetett számnak, kilégzés között, számnak megfelelően, leírt módon, adott betegségnél, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1853
  • e Hét: 4067
  • e Hónap: 17972
  • e Év: 147679
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.