Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
11 871 az új fertőzött, elhunyt 162 beteg
  2021-11-26 18:15:09, péntek
 
  6 millió 87 ezer a beoltott, 11 871 az új fertőzött, elhunyt 162 beteg
2021. november 26. - 08:54


A beoltottak száma 6 087 474 fő, közülük 5 823 818 fő már a második oltását is megkapta, 2 269 551 fő pedig már a harmadik oltást is felvették. 11 871 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 068 888 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 162 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 33 866 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 862 534 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 172 488 főre emelkedett. 6913 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 695-en vannak lélegeztetőgépen. Az Oltási akcióhét negyedik napján újabb rekordot döntött a beadott oltások száma, csütörtökön 139 ezer oltást adtak be. Az akcióhéten összesen már 527 ezer oltás történt, közülük 435 ezren már a harmadik megerősítő oltást vették fel és 63 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását. A sikerre való tekintettel a kormány meghosszabbítja az Oltási akcióhetet - ezt Orbán Viktor jelentette be péntek reggel rádió interjújában.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) csütörtökön engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. Magyarország készen áll ennek a megszervezésére is, van elég Pfizer-vakcina és a kormány le is kötött további gyermekek oltására való Pfizer vakcinákat .

Az Oltási akcióhét keretében reggel 7 órától este 19 óráig a kórházi oltópontokra akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.

Megjelent az első nagy magyarországi tudományos kutatás (HUN-VE vizsgálat) a védőoltások eredményességéről: Egyértelmű a védőoltások magas hatékonysága. A kutatás megállapítja, hogy minden Magyarországon használt vakcina magas, illetve rendkívül magas hatékonyságot mutatott a megfertőződés és a koronavírussal kapcsolatos elhalálozások megakadályozása tekintetében. A a védőoltás 88-98%-ra emelte a védelmet a betegség halálos kimenetele, és 69-89%-ra a fertőzéssel szemben. Az oltás - történjen bármelyik vakcinával is - tudományosan bizonyított adatok szerint valóban életet ment, jelentősen csökkenti a halálozás kockázatát. 20-szor nagyobb eséllyel haltak meg az oltatlanok tavasszal Magyarországon. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyar-tudomanyos-kutatas-egyertelmu-vedooltaso k-magas-hatekonysaga-az-oltas-eletet-ment



Magyar tudományos kutatás: Egyértelmű a védőoltások magas hatékonysága - Az oltás életet ment

koronavirus.gov.hu

Egyértelmű a védőoltások magas hatékonysága. 10-20-szor nagyobb eséllyel haltak meg az oltatlanok tavasszal Magyarországon - megjelent az első nagy magyarországi tudományos kutatás (HUN-VE vizsgálat) a védőoltások eredményességéről a járványtannal foglalkozó, tudományos körben elismert Clinical Microbiology and Infection angol nyelvű orvostudományi szakportálon.


A megerősítő harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A megerősítő oltás ismét 80-90%-ra képes emelni a védettséget.

Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett ismét maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat. A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait. Az egészségügyi dolgozók és a betegek védelme, valamint betegellátás zavartalansága érdekében az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/szombattol-ismet-kotelezo-maszk-az-uzletekben-b evasarlokozpontokban



Szombattól ismét kötelező a maszk az üzletekben, a bevásárlóközpontokban

koronavirus.gov.hu

A koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében szombattól visszatér az év első felében már megszokott maszkviselés a zárt helységekben és az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele. A Magyar Közlönyben hamarosan megjelennek a Kormányinfón már bejelentett intézkedések részletszabályai.


Az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, ez esetben az üzemorvosok is elvégezhetik az oltást.

A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni az első, az elmaradt második és a harmadik oltásra is.



Vakcinainfó

www.vakcinainfo.gov.hu

Ezen az oldalon lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra. Az oltás önkéntes és ingyenes. Amennyiben szeretné beoltatni magát, regisztráljon most.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: részletszabályai, lélegeztetőgépen, megakadályozása, megszervezésére, meghosszabbítja, időpontfoglalás, regisztrációval, tömegközlekedés, koronavírussal, magyarországon, polgármesterek, intézményekben, zavartalansága, maszkhasználat, rendezvényeken, orvostudományi, koronavírusos, járványtannal, felsőoktatási, munkahelyeken, határozhatják, edzőtermekben, beazonosított, megfertőződés, elhalálozások, magyarországi, hatékonyságot, regisztráljon, hatékonysága, szakportálon, elvégezhetik, hatekonysaga, egészségügyi, dolgozóiknak, intézkedések, bölcsődékben, beoltottak száma, második oltását, harmadik oltást, járvány kezdete, beazonosított fertőzöttek, elhunytak száma, gyógyultak száma, aktív fertőzöttek, beadott oltások, akcióhéten összesen, harmadik megerősítő, első oltását, sikerre való, kormány meghosszabbítja, 5-11 évesek, kórházi oltópontokra, Orbán Viktor, Európai Gyógyszerügynökség, Clinical Microbiology, Magyar Közlönyben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Baranyi Ferenc - N i n c s  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  jó reggelt  Szép estét  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  képre írva  Alvó kislány  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Reményik Sándor: Pierrot &...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Spenót fasírttal  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Baranyi Ferenc - N i n c s  képre írva  IGEN így  James Allen  Paul David Tripp Április 12  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó nap volt  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Csend  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Megígért békesség  Szép estét kedves látogatóimn...  Egy tavasz  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ott van  Szép estét  Borzasztó  Mindig lesz olyan  Önmaga ellenére  Vito Giaquinto gondolata  A felvilágosodás...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Van néhány kérdés, amin gondol...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Jan Twardowski - Siessünk  különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Jázmin 
Bejegyzés Címkék
beoltottak száma, második oltását, harmadik oltást, járvány kezdete, beazonosított fertőzöttek, elhunytak száma, gyógyultak száma, aktív fertőzöttek, beadott oltások, akcióhéten összesen, harmadik megerősítő, első oltását, sikerre való, kormány meghosszabbítja, 5-11 évesek, kórházi oltópontokra, kórházak országszerte, elmaradt második, megerősítő harmadik, oltatlanok előzetes, helyszínen végzik, interneten időpontot, első nagy, védőoltások eredményességéről, védőoltások magas, kutatás megállapítja, koronavírussal kapcsolatos, betegség halálos, fertőzéssel szemben, oltatlanok tavasszal, oltás életet, járványtannal foglalkozó, előző oltását, megerősítő oltás, egészségügyi intézmények, tömegközlekedés mellett, beltéri kulturális, felsőoktatási intézményekben, egyéb munkahelyeken, munkáltatók határozhatják, maszkviselés szabályait, betegek védelme, egészségügyi dolgozók, zárt helységekben, átoltottság növelése, munkáltatók előírhatják, oltás felvételét, oltás felvétele, polgármesterek dönthetnek, dolgozóiknak oltást, megyei oltási, magyar lakosság, regisztráció után, időpontfoglalóban minden, harmadik oltásra, oldalon lehet, koronavírus elleni, oltás önkéntes, részletszabályai, lélegeztetőgépen, megakadályozása, megszervezésére, meghosszabbítja, időpontfoglalás, regisztrációval, tömegközlekedés, koronavírussal, magyarországon, polgármesterek, intézményekben, zavartalansága, maszkhasználat, rendezvényeken, orvostudományi, koronavírusos, járványtannal, felsőoktatási, munkahelyeken, határozhatják, edzőtermekben, beazonosított, megfertőződés, elhalálozások, magyarországi, hatékonyságot, regisztráljon, hatékonysága, szakportálon, elvégezhetik, hatekonysaga, egészségügyi, dolgozóiknak, intézkedések, bölcsődékben, színházakban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 362 db bejegyzés
e év: 2696 db bejegyzés
Összes: 127926 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5102
  • e Hét: 16174
  • e Hónap: 38277
  • e Év: 316502
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.