Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
K2 vitamin
  2013-12-20 06:42:01, péntek
 
   
  A K2 vitaminról már harminc éve ismert, hogy képes megakadályozni a rákos sejtek szaporodását, illetve bizonyos leukémia típusoknál elősegíti a leukémiás sejtek további differenciálódását, ezáltal azok normális sejtekké képesek "visszaváltozni".

A K1 vitamin, amit bőven megtalálunk a zöld növényekben (brokkoli, spenót, saláta, sóska, stb.) ilyen tulajdonsággal nem rendelkezik.

A D, az A, a K2 és a C vitamin optimális aránya mellett nagyon hatékonyan védekezhetünk az influenza és a nátha vírusokkal szemben, de külön-külön ezek a vitaminok, önmagukban nem védenek.
A K2 vitamin nem a csak rákbetegségek kialakulása ellen véd, hanem a szív- és érrendszeri megbetegedések számát is jelentős mértékben csökkenti (kb. 60%-kal, Rotterdam study).

Nagyon gazdag K2 vitamin forrás a libamáj, a kacsamáj, a tojás és talán a tej is. A talán magyarázata nagyon egyszerű. Kiderült az utóbbi évek vizsgálataiból, hogy a legeltetett tehenek tejének a K2 vitamin tartalma 50-szerese az istállóban tartott és takarmánnyal etetett tehenek tejéhez képest.

A napi K2 vitamin igényünk feltehetően 45mg. Megfelelő K2 vitamin ellátottság mellett még az igen nagy adag D vitamin is elveszti toxikus hatását (több tízezer egység/nap).

A szervezetünk nem képes a K2 vitamint raktározni, noha egyértelműen zsíroldékony vitaminról van szó. Ezért naponta kell fogyasztanunk egy kis biovajat, biotejszínt, biotejet (aminek köze sincs az áruházak polcain kapható kocka tejekhez) vagy egy-két db tanyasi tojást és aki teheti, ne hagyja az asztalon a libamájat, kacsamájat soha sem.

A tehéntej A vitamin tartalma nem túl magas, viszont a legeltetett tehenek tejének magas a karotinoid tartalma (amik az A vitamin előanyagai). Ebből a szempontból kiemelendő a kecsketej, mert ennek az A vitamin tartalma négyszer magasabb, mint a tehéntejé (viszont karotinokban szegényebb, ezért a kecsketej és a sajt színe mindig fehér és soha nem sárgás árnyalatú).

Az optimális arány felnőttekben: napi 2000 IU D3 vitamin, napi 2000 IU A vitamin, napi 45mg K2 vitamin és napi 1000mg C vitamin.

Ezt kb. tíz perc napozással vagy 10dkg olajos hallal, napi 2db bio tojás, napi 2dl bio tej, vagy 2dkg bio vaj és egy marék fekete ribizli, 3 citrom, 20dkg savanyú káposzta, két szép paprika és fél liter csipke tea fogyasztásával természetesen is biztosíthatjuk.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: fogyasztásával, visszaváltozni, megakadályozni, megbetegedések, biztosíthatjuk, tulajdonsággal, vizsgálataiból, rákbetegségek, fogyasztanunk, védekezhetünk, természetesen, felnőttekben, zsíroldékony, karotinokban, egyértelműen, szervezetünk, takarmánnyal, szaporodását, növényekben, megtalálunk, feltehetően, legeltetett, szempontból, rendelkezik, ellátottság, kialakulása, érrendszeri, biotejszínt, magyarázata, karotinoid, kacsamájat, vitaminról, hatékonyan, előanyagai, kiemelendő, önmagukban, rákos sejtek, leukémiás sejtek, zöld növényekben, nátha vírusokkal, csak rákbetegségek, talán magyarázata, utóbbi évek, legeltetett tehenek, istállóban tartott, igen nagy, áruházak polcain, vitamin tartalma, karotinoid tartalma, szempontból kiemelendő, sajt színe, optimális arány, Megfelelő K2,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Adakozás  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Nem számIt  Ami embereknek lehetetlen, az...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Reggel van  Albert Einstein gondolata  Png lepke  Éretlen vers  Png virág  A sors  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem tudhatod  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Esti kép  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Tanuld meg ezt a versemet  Egy hatékony szolga  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  képre írva  Németh László tollából  Mi lenne ha  Jó éjszakát  Kövesd a cowboyt!  Sose bánj semmit  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kerüld el az evangélium örömén...  Hogy lehet megtartani  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Éretlen vers  Kaffka_Margit  Egy bizonyos határt  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Szívem tiéd  Png csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  képre írva  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Alázat  Nem méltó hozzád  Idő  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png virág  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Nevem  Csak a fogyatkozás látható  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png lepke  Julian Brass gondolata  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Hiányzik  Reggel van  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
rákos sejtek, leukémiás sejtek, zöld növényekben, nátha vírusokkal, csak rákbetegségek, talán magyarázata, utóbbi évek, legeltetett tehenek, istállóban tartott, igen nagy, áruházak polcain, vitamin tartalma, karotinoid tartalma, szempontból kiemelendő, sajt színe, optimális arány, marék fekete, fogyasztásával, visszaváltozni, megakadályozni, megbetegedések, biztosíthatjuk, tulajdonsággal, vizsgálataiból, rákbetegségek, fogyasztanunk, védekezhetünk, természetesen, felnőttekben, zsíroldékony, karotinokban, egyértelműen, szervezetünk, takarmánnyal, szaporodását, növényekben, megtalálunk, feltehetően, legeltetett, szempontból, rendelkezik, ellátottság, kialakulása, érrendszeri, biotejszínt, magyarázata, karotinoid, kacsamájat, vitaminról, hatékonyan, előanyagai, kiemelendő, önmagukban, raktározni, típusoknál, vírusokkal, szegényebb, istállóban, napozással, mértékben, influenza, megfelelő, rotterdam, vitaminok, optimális, csökkenti, libamájat, árnyalatú, kecsketej, leukémiás, elősegíti, tehéntejé, drtihanyi, sejtekké, normális, vitamint, leukémia, kacsamáj, kiderült, egyszerű, tartalma, káposzta, igényünk, bizonyos, jelentős, magasabb, elveszti, asztalon, áruházak, brokkoli, tejekhez, biotejet, tehéntej, négyszer, biovajat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 667
  • e Hét: 9449
  • e Hónap: 40935
  • e Év: 245636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.