Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A legnagyobb motiváció: a szeretet
  2017-05-24 23:32:55, szerda
 
   
  A legnagyobb motiváció: a szeretet

Egy kislány bement a szobájába és a szekrénykéje mélyéről előhúzott egy lekváros üveget. Kiöntötte a padlóra az üvegben lévő érméket és gondosan számolni kezdte. Háromszor is megszámolta, mert a végösszegnek nagyon pontosnak kellett lennie. Nem hibázhatott.



Ezután óvatosan visszatöltötte a pénzérméket az üvegbe, rázárta a tetejét, és kisurrant a hátsó ajtón. A hat háztömbnyire lévő patikába ment, amelynek ajtaja fölött a nagy vörös Indián Törzsfőnök képe volt látható. Türelmesen várt a patikusra, hogy szentelne rá egy kis figyelmet, de a patikus éppen nagyon el volt foglalva.

Tess - így hívták a kislányt - megcsoszogtatta a lábát a padlón. Semmi.
Megköszörülte a torkát úgy, hogy a legkellemetlenebb hangot adja, amit csak lehet. Ez sem volt sikeres. Végül kivett egy érmét az üvegből és megkocogtatta a pult üvegét. Ez használt!

- És te mit szeretnél? - kérdezte a patikus érezhetően bosszús hangon.
- Éppen a testvéremmel beszélek Chicagóból, akit már ezer éve nem láttam - tette hozzá a patikus, mint aki választ sem vár a kérdésére.
- Én pedig az én testvéremről szeretnék beszélni veled - mondta Tess a patikuséhoz hasonlóan bosszús hangon.
- Az öcsém nagyon beteg és egy csodát szeretnék venni neki.
- Tessék? - fordult hozzá a patikus.

- A neve Andrew és valami csúnya dolog nő a fejében, és az Apukám azt mondta, hogy csak egy csoda mentheti meg őt. Hát tessék mondani, mennyibe kerül egy csoda? - Kislányom, mi nem árulunk csodákat. Sajnos nem tudok neked segíteni - felelte a patikus, kissé megenyhült tónusban.
- Figyelj, nekem van pénzem, meg tudom fizetni. Ha nem lenne elég, kipótolom. Csak mondd meg mibe kerül.
A patikus testvére, akivel eddig beszélgetett, jól öltözött férfi volt.Lehajolt a kislányhoz és megkérdezte:
- Mondd csak, miféle csodára van az öcsikédnek szüksége?
- Azt nem tudom - válaszolt Tess könnyes szemmel - csak azt tudom, hogy nagyon beteg és Anyu azt mondta, hogy valami operációra volna szüksége De Apu nem tudja megfizetni, ezért szeretném odaadni az én pénzemet.

- Mennyi pénzed van? - kérdezte a Chicago-i férfi.
- Egy dollár és tizenegy cent - felelte Tess alig hallhatóan - Ez az összes, ami van, de tudok többet is szerezni, ha kell.
- Nahát, milyen csodálatos véletlen! - mosolygott a férfi - Egy dollár és tizenegy cent - éppen az a pontos összeg, ami egy kisfiú csodájának az ára.
Egyik kezébe tette a pénzt, a másikkal kézen fogta a kislányt:
- Vezess engem haza hozzátok, szeretném látni az öcsédet és találkozni a szüleiddel. Lássuk, hátha van nálam egy olyan csoda, amit te szeretnél.

A jól öltözött férfi Dr. Carlton Armstrong volt, sebészorvos, aki az idegsebészetre specializálódott. Ingyen elvégezte az operációt, és nem telt bele sok idő, amire Andrew ismét otthon volt, épen, egészségesen. Anya és Apa boldogan beszéltek arról az esemény-láncolatról, ami idáig vezetett.

- Ez a műtét egy igazi csoda volt - suttogta Anya - vajon mennyibe került volna?
Tess mosolygott. Ő pontosan tudta, mennyibe került a csoda: egy dollárba és tizenegy centbe, no és egy gyermek töretlen hitébe.
Egy csoda nem a természet törvényeitől függ, hanem magasabb törvények működésétől.
 
 
0 komment , kategória:  Szeretet írások  
Címkék: specializálódott, megcsoszogtatta, idegsebészetre, visszatöltötte, megkocogtatta, megköszörülte, egészségesen, végösszegnek, testvéremmel, beszélgetett, testvéremről, szekrénykéje, háztömbnyire, törvényeitől, hibázhatott, pénzérméket, patikuséhoz, megkérdezte, láncolatról, megszámolta, sebészorvos, működésétől, csodájának, megfizetni, öcsikédnek, megenyhült, törzsfőnök, türelmesen, érezhetően, hallhatóan, mosolygott, operációra, chicagóból, kislányhoz, találkozni, csodálatos, legnagyobb motiváció, kislány bement, szekrénykéje mélyéről, lekváros üveget, üvegben lévő, végösszegnek nagyon, hátsó ajtón, nagy vörös, patikus éppen, legkellemetlenebb hangot, pult üvegét, patikus érezhetően, testvéremmel beszélek, patikuséhoz hasonlóan, öcsém nagyon, csodát szeretnék, Indián Törzsfőnök, Carlton Armstrong,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
József Attila - Kopogtatás nél...  James Allen  Tavaszi este  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó éjszakát  Emlékezz  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Pitypang szökőkút  képre írva  Mindig lesz olyan  Egyszerű  Kertem  Szívek  Borzasztó  Erdei gyöngyvirág  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Tanácsok egy pszichológustól  képre írva  Jó éjszakát  Egyszerű  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  A hagyma antibakteriális hatás...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Egy barátság története  Zilahy Lajos mondta  Esterházy Péterre emlékezünk  Bársony székben  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  James Allen  Esterházy Péterre emlékezünk  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  képre írva  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Kertem  Szívek  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Szép estét kedves látogatóimn...  Ma van a magyar költészet napj...  képre írva  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szép estét kedves látogatóimna...  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Alvó cica  Tanmese  Szívek  Jó éjszakát  Hegedüs Géza: Magyar költészet  A pitypang legendája  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
legnagyobb motiváció, kislány bement, szekrénykéje mélyéről, lekváros üveget, üvegben lévő, végösszegnek nagyon, hátsó ajtón, nagy vörös, patikus éppen, legkellemetlenebb hangot, pult üvegét, patikus érezhetően, testvéremmel beszélek, patikuséhoz hasonlóan, öcsém nagyon, csodát szeretnék, neve Andrew, csoda mentheti, patikus testvére, öcsikédnek szüksége, kisfiú csodájának, másikkal kézen, olyan csoda, idegsebészetre specializálódott, igazi csoda, gyermek töretlen, természet törvényeitől, specializálódott, megcsoszogtatta, idegsebészetre, visszatöltötte, megkocogtatta, megköszörülte, egészségesen, végösszegnek, testvéremmel, beszélgetett, testvéremről, szekrénykéje, háztömbnyire, törvényeitől, hibázhatott, pénzérméket, patikuséhoz, megkérdezte, láncolatról, megszámolta, sebészorvos, működésétől, csodájának, megfizetni, öcsikédnek, megenyhült, törzsfőnök, türelmesen, érezhetően, hallhatóan, mosolygott, operációra, chicagóból, kislányhoz, találkozni, csodálatos, szüleiddel, legnagyobb, kiöntötte, természet, motiváció, beszéltek, szeretném, előhúzott, válaszolt, törvények, armstrong, figyelmet, szobájába, szentelne, szeretnék, patikusra, kislányom, kipótolom, szeretnél, pontosnak, operációt, elvégezte, hasonlóan, háromszor, kisurrant, kérdésére, lehajolt, öltözött, mentheti, kislányt, szeretet, suttogta, hozzátok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 909
  • e Hét: 1684
  • e Hónap: 6722
  • e Év: 136429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.