Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A legjobb természetes zsírégetők
  2014-03-24 18:55:24, hétfő
 
   
 



Megszabadulni a felesleges testzsírtól nem egyszerű és főleg nem gyors folyamat. A megfelelő táplálkozás mellett szükség van rendszeres testmozgásra és elegendő mennyiségű pihenésre is.

1, Krómium pikolinát

A krómium pikolinát tartalmú étrend-kiegészítők a króm mellett pikolinát savat is tartalmaznak. A króm közvetlenül szerepet játszik a szénhidrátok, zsírok és fehérjék anyagcseréjében. Általánosságban elmondható, hogy modern étrendünk krómban szegény, pedig a króm elengedhetetlen a normál inzulinszint fenntartásához. A pikolinát a króm optimális felszívódásához szükséges.

Ahogy életkorunk halad előre, anyagcserénk fokozatosan lassul, így egyre nehezebben képes szervezetünk az elfogyasztott táplálékot energiává alakítani. Az egyik módja annak, hogy megszabaduljunk a fölösleges kilóktól az, hogy olyan ételeket vagy étrend-kiegészítőket fogyasztunk, amik gyorsítják anyagcserénket.
Hogyan működik?

A krómium pikolinát segíti a zsírsavak hasítását és szabályozza a szervezet zsírraktározását, megelőzi a fölösleges zsír raktározását. Emellett fontos szerepe van az izomtömeg megtartásában diéta során és serkenti a szerotonin termelődését, mely csökkenti az étvágyat.

Miben található természetes formában króm?
A legmagasabb króm tartalommal a brokkoli rendelkezik, de még így is nagyon sok brokkolit kell elfogyasztanunk ahhoz, hogy a szervezet számára szükséges króm mennyiséget biztosítani tudjuk. Nagyobb mennyiségű krómot tartalmaz még a szőlő is, azonban figyelnünk kell arra, hogy cukortartalma is magas.

2, CLA
A CLA vagy konjugált linolsav természetes forrása az omega-6 zsírsav. A CLA növeli a szervezet anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert és normális szinten tartja a koleszterinszintet.

A CLA nem csak a testzsír csökkenti, hanem az izmokat is erősíti. Korábbi tanulmányok olyan eredményeket is feltártak, melyben a CLA csökkentette a mellrák, a szív- és érrendszeri betegségek, allergia, csontritkulás valamint a 2-es típusú cukorbetegség előfordulási gyakoriságát.

Hogyan működik?
A CLA hatékonyabbá teszi a zsírégetést, nem csökkenti a testzsírt, viszont gátolja a zsírsejtek növekedését, ezáltal javul a testzsír százalék és növekszik az izomtömeg.

Természetes formában miben lelhető fel a CLA?

A CLA-t az emberi szervezet nem képes előállítani, kisebb mennyiségben megtalálható a marhahúsban, bárányban, tejben, tojásban. A lenmagolaj kiváló forrása.

3, L-carnitin
Az L-carnitin egy metabolit, a fehérjék egyik építő eleme, ami segíti a zsírok gyorsabb átalakítását energiává, így gyorsítja a zsírégetés folyamatát. Az L-carnitin azonban nem csak a zsírégetést gyorsítja, hanem antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. Fontos szerepe van a szív egészségének fenntartásában, a perifériás érbetegségek, a diabéteszes neuropátia, az Alzheimer-kór, vesebetegségek és a pajzsmirigy túlműködés megelőzésében.

Hogyan működik?
Ahhoz, hogy a zsírsavak átjussanak mitokondrium membránján, szükségük van L-carnitin-re. Az L-carnitin a ,,Trójai faló", ami beviszi a zsírsavláncokat a mitokondriumokba. A zsírsavakat a mitokondrium hasítja és állít elő a sejt számára szükséges energiát. Az L-carnitin hatására kevesebb zsír raktározódik el a szervezetben.

Miben található természetes formában L-carnitin?

Az L-carnitin elsősorban a húsban, vesékben és májban található meg, természetes forrása a marhahús, bárány, csirke, nyúl és azok előbb említett belsőségei. Az avokádó és búzafű is tartalmazza, e csak igen szerény mennyiségben.

4, Omega 3, 6, 9
Az omega zsírsavaknak fontos szerepük van a zsírégetésben, a szükséges energia fenntartásában, valamint hangulatunk stabilizálásában. Az omega zsírok csökkentik az étvágyat és gátolják az a gént, amely a zsírok raktározásáért felelős. Az omega zsírsavak emellett fokozzák a termogenézis folyamatát, melynek során a szervezet magasabb belső hőmérsékletének hatására fokozódik a zsírégetés.

Hogyan működik?
Egyszerűen megfogalmazva, ha meg akarunk szabadulni a rossz zsíroktól, jó zsírokra van szükségünk. Az omega zsírok pedig jó zsírok. A szervezetnek szüksége van a jó minőségű zsírsavakra, az omega 3, 6 és 9 zsírok segítségével pótolhatjuk a rossz zsírokat, kielégítve ezzel testünk zsírsav igényét.

Miben találhatók meg természetes formában?

Az omega 3 zsírok, a DHA és EPA kiváló forrásai a halak és az alga. Az ALA a lenmagoljaban található meg nagy mennyiségben.
Az omega 6 telítetlen zsír, mely a magvakban és mogyoróban található.

5, Kapszaicin
A kapszaicin egy természetes alkaloida, mely a chili paprikában található. A kapszaicin fokozza az anyagcserét, támogatja az immunrendszer működését, javítja a keringést és megemeli a test belső hőmérsékletét.
A kapszaicin képes aktiválni azokat a specifikus fehérjéket, melyek a zsírégetését felelősek és elnyomja azokat, melyek a zsír raktározásért.
A kapszaicin emellett az étvágyat is csökkenti és gyorsítja a zsírégetés folyamatát.

Mik a természetes forrásai?
A kapszaicin legjobb forrása az erős paprika, pl. a chili paprika.

6, Jód
Nálunk a talaj jódszegény, következésképpen az itt termelt zöldségek, gyümölcsök és állati eredetű élelmiszerek jódtartalma is alacsonyabb a kívánatosnál. A tengeri alga, a tengeri só, a tengeri halak mind kiváló jódforrások, illetve a magvak közül a diót emelem ki. Ebből napi fél maréknyi elegendő. A jód nélkülözhetetlen a pajzsmirigy hormonok szintéziséhez és ezek a hormonok felelősek azért, hogy anyagcsere folyamataink megfelelő intenzitással működjenek. Hiányuk minden esetben elhízáshoz vezet rövidebb, hosszabb időn belül.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Címkék: mitokondriumokba, tulajdonságokkal, stabilizálásában, zsírraktározását, következésképpen, nélkülözhetetlen, elengedhetetlen, általánosságban, anyagcseréjében, zsírsavláncokat, elfogyasztanunk, megszabaduljunk, hőmérsékletének, felszívódásához, anyagcserénket, fenntartásában, immunrendszert, fenntartásához, vesebetegségek, raktározásáért, intenzitással, immunrendszer, kiegészítőket, elfogyasztott, hőmérsékletét, raktározásért, lenmagoljaban, szintéziséhez, megtartásában, csontritkulás, cukorbetegség, zsírégetésben, anyagcseréjét, megszabadulni, cukortartalma, megfogalmazva, felesleges testzsírtól, megfelelő táplálkozás, krómium pikolinát, króm mellett, króm közvetlenül, króm elengedhetetlen, normál inzulinszint, króm optimális, elfogyasztott táplálékot, egyik módja, fölösleges kilóktól, zsírsavak hasítását, szervezet zsírraktározását, fölösleges zsír, izomtömeg megtartásában, szerotonin termelődését,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Németh László tollából  Egy lelki imádság  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png kutya  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó éjszakát  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png nő  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép napot kívánok  Png fotel  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  képre írva  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Esti kép  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Örülök, hogy látlak!  A jó emberek mindig szépek mar...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  képre írva  Rátalálsz  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Kövesd a cowboyt!  Az engedelmesség miért nem vál...  Png lepke  s immár én is felragyogva, ért...  Az engedelmesség miért nem vál...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Reggel van  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Png ház  Albert Einstein gondolata  Nevem  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png rózsa csokor  Png cica  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Idő  Mi lenne ha  s immár én is felragyogva, ért...  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 20  Png kislány  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Ágai Ágnes – Csendélet  A televizió nem a kultúrát kép...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alázat  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akik bántanak téged 
Bejegyzés Címkék
felesleges testzsírtól, megfelelő táplálkozás, krómium pikolinát, króm mellett, króm közvetlenül, króm elengedhetetlen, normál inzulinszint, króm optimális, elfogyasztott táplálékot, egyik módja, fölösleges kilóktól, zsírsavak hasítását, szervezet zsírraktározását, fölösleges zsír, izomtömeg megtartásában, szerotonin termelődését, legmagasabb króm, brokkoli rendelkezik, szervezet számára, omega-6 zsírsav, szervezet anyagcseréjét, testzsír csökkenti, 2-es típusú, zsírsejtek növekedését, testzsír százalék, emberi szervezet, lenmagolaj kiváló, fehérjék egyik, zsírok gyorsabb, zsírégetés folyamatát, zsírégetést gyorsítja, szív egészségének, perifériás érbetegségek, diabéteszes neuropátia, pajzsmirigy túlműködés, zsírsavak átjussanak, mitokondrium hasítja, sejt számára, omega zsírsavaknak, szükséges energia, omega zsírok, zsírok raktározásáért, omega zsírsavak, termogenézis folyamatát, szervezet magasabb, rossz zsíroktól, szervezetnek szüksége, rossz zsírokat, lenmagoljaban található, természetes alkaloida, chili paprikában, kapszaicin fokozza, immunrendszer működését, test belső, kapszaicin képes, specifikus fehérjéket, zsírégetését felelősek, zsír raktározásért, kapszaicin emellett, természetes forrásai, kapszaicin legjobb, erős paprika, chili paprika, talaj jódszegény, tengeri alga, tengeri halak, magvak közül, diót emelem, pajzsmirigy hormonok, hormonok felelősek, mitokondriumokba, tulajdonságokkal, stabilizálásában, zsírraktározását, következésképpen, nélkülözhetetlen, elengedhetetlen, általánosságban, anyagcseréjében, zsírsavláncokat, elfogyasztanunk, megszabaduljunk, hőmérsékletének, felszívódásához, anyagcserénket, fenntartásában, immunrendszert, fenntartásához, vesebetegségek, raktározásáért, intenzitással, immunrendszer, kiegészítőket, elfogyasztott, hőmérsékletét, raktározásért, lenmagoljaban, szintéziséhez, megtartásában, csontritkulás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6807
  • e Hét: 15589
  • e Hónap: 47075
  • e Év: 251776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.