Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógykövek-kőgyógyászat
  2014-05-30 22:51:45, péntek
 
   
 



A kőgyógyászat története és tradíciója:

A gyógykövekkel való foglalkozás egészen az ókorig vezethető vissza. Amulettként és talizmánként akkoriban nagyon népszerűek voltak a kövek. Már a görög orvos, Dioszkuridész is megállapította a gyógykövek hatását a Krisztus előtti 1. században.

A görög filozófusnál, Arisztotelésznél írásos feljegyzéseket találunk a gyógykövekről. Az ókori Egyiptomban és Kínában is szerencsehozóként és orvosságként alkalmaztak egyes köveket. A középkorban az apáca Hildegard von Bingen foglalkozott a gyógykövek különböző hatásaival. A jelenben, amikor nagyobb figyelmet kapnak a természetes gyógymódok, újra felfedezik a drágakő-terápiát.

A gyógykövek alkalmazása és hatása

Minden kőnek jellegzetes tulajdonságai vannak, amelyek a csakrákra, az ember energiaközpontjaira hatnak. A betegségek diszharmonikus rezgésekként jelennek meg, amelyeket a negatív gondolatok, külső hatások vagy a helytelen életvezetés és táplálkozás váltanak ki.

Ha egy kő illik a használójához, akkor harmonizáló hatással bír az illető személynél mentális területen. A gyógykövek a színeik, rezgési energiáik és a bennük lévő ásványi anyagok és nyomelemek révén hatnak. Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő követ, sok intuícióra van szükség. Ebben segíthet a kineziológia izomtesztje.

Az ametisztet például fejfájásra vagy idegességre alkalmazzák, a topázok aktiválják az anyagcserét, a hegyi kristályok pedig új életerőhöz segítenek. A legegyszerűbb módja az alkalmazásnak, ha láncok vagy karkötők formájában viseljük a köveket, de a táskánkban is magunknál hordhatjuk.

A gyógyköveket helyezhetjük közvetlenül az érintett csakrákra is, ebben az esetben arra kell figyelni, hogy lapos köveket használjunk. Ha a lakásban szeretnénk egy követ elhelyezni, akkor annak megfelelő mérettel kell rendelkeznie, hogy ott az energiamezőt hatékonyan képes legyen befolyásolni.

Szokás a drágakövekből elixírt is előállítani. Ehhez a köveket forrásvízbe helyezzük és kitesszük a napra, hogy feltöltődjön energiával. A felhasználása történhet borogatás formájában, vagy az elixírt a nap folyamán elosztva megisszuk, hogy az egész szervezetre hatással legyen.

A kőgyógyászat tudományosan nem alátámasztott, és súlyos betegségeknél nem helyettesíti az orvost. Azonban támogató és megelőző hatással lehet az ember állapotára és életminőségére - ez évezredek óta bizonyított.
Forrás: gyógyszernélkül
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: arisztotelésznél, gyógyszernélkül, diszharmonikus, megállapította, feljegyzéseket, életminőségére, dioszkuridész, alkalmazásnak, gyógykövekről, használójához, tulajdonságai, drágakövekből, legegyszerűbb, felhasználása, alátámasztott, gyógykövekkel, betegségeknél, rezgésekként, kőgyógyászat, filozófusnál, tudományosan, foglalkozott, helyettesíti, kineziológia, orvosságként, gyógyköveket, rendelkeznie, energiamezőt, talizmánként, befolyásolni, feltöltődjön, helyezhetjük, alkalmazása, jellegzetes, bizonyított, természetes, kőgyógyászat története, gyógykövekkel való, ókorig vezethető, görög orvos, gyógykövek hatását, görög filozófusnál, ókori Egyiptomban, apáca Hildegard, gyógykövek különböző, természetes gyógymódok, gyógykövek alkalmazása, betegségek diszharmonikus, negatív gondolatok, helytelen életvezetés, illető személynél, bennük lévő,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Március 15 emlékére virágba bo...  Akinek vaj van a fején...  Szép estét kedves látogatóimna...  Heltai Jenő: Szabadság  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Amikor 5 éves voltam,  Tavaszról álmodom,  Isteni zsebkendők  Alvó cica  Könnyáztatta asszonysorsok  1848. március 15-én  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  A magyar sajtó napja március 1...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Evan Esar tollából  Intelem  Facebookon kaptam  Szeretettel  Törött csészék  A nemzet csak akkor...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Meghitt estéken . . .  Március 15 emlékére virágba bo...  Mély, puha álom - sárga féltés  A Mindenható Istenben bízva  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Az ünnepről  Csendes éjszakán  Szép estét kedves látogatóimna...  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Por  A nemzet csak akkor...  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Mélységes szomorúsággal  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  A csonk és a facsemete  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Könnyáztatta asszonysorsok  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Talpra vándor  Házi botox  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  A csonk és a facsemete  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Paul David Tripp Március 15  Mély, puha álom - sárga féltés  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Éljen a magyar szabadság!  Esti kép  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
kőgyógyászat története, gyógykövekkel való, ókorig vezethető, görög orvos, gyógykövek hatását, görög filozófusnál, ókori Egyiptomban, apáca Hildegard, gyógykövek különböző, természetes gyógymódok, gyógykövek alkalmazása, betegségek diszharmonikus, negatív gondolatok, helytelen életvezetés, illető személynél, bennük lévő, megfelelő követ, kineziológia izomtesztje, ametisztet például, topázok aktiválják, hegyi kristályok, legegyszerűbb módja, gyógyköveket helyezhetjük, érintett csakrákra, esetben arra, lakásban szeretnénk, követ elhelyezni, energiamezőt hatékonyan, drágakövekből elixírt, köveket forrásvízbe, felhasználása történhet, egész szervezetre, kőgyógyászat tudományosan, ember állapotára, arisztotelésznél, gyógyszernélkül, diszharmonikus, megállapította, feljegyzéseket, életminőségére, dioszkuridész, alkalmazásnak, gyógykövekről, használójához, tulajdonságai, drágakövekből, legegyszerűbb, felhasználása, alátámasztott, gyógykövekkel, betegségeknél, rezgésekként, kőgyógyászat, filozófusnál, tudományosan, foglalkozott, helyettesíti, kineziológia, orvosságként, gyógyköveket, rendelkeznie, energiamezőt, talizmánként, befolyásolni, feltöltődjön, helyezhetjük, alkalmazása, jellegzetes, bizonyított, természetes, forrásvízbe, anyagcserét, alkalmaztak, középkorban, szervezetre, alkalmazzák, előállítani, életvezetés, táplálkozás, izomtesztje, közvetlenül, idegességre, használjunk, harmonizáló, megtaláljuk, egyiptomban, foglalkozás, amulettként, ametisztet, fejfájásra, gyógykövek, aktiválják, intuícióra, nyomelemek, betegségek, személynél, életerőhöz, gondolatok, táskánkban, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 321
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 23761
  • e Év: 199636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.