Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Padlizsánkrémleves
  2017-09-01 23:18:30, péntek
 
   
  Padlizsánkrémleves

Hozzávalók

1 db nagyobb padlizsán
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 db piros húsú paprika
1 db burgonya

bors
1/2 csokor friss petrezselyemzöld
2 ek olívaolaj
1 l húsleves alaplé
1,5 dl tejszín
1 tk étkezési keményítő


Elkészítés

A padlizsánt megtisztítjuk, kockára vágjuk, besózzuk, majd fél órát állni hagyjuk a sóban. Ezután leöblítjük és kinyomkodjuk belőlük a levet.
Egy fazékban kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a padlizsánt, valamint a felaprított sárgarépát, paprikát és krumplit. Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk és további 2 percig forraljuk.
A parmezánt lereszeljük, és zsírpapírral bélelt sütőlemezre szórjuk halmokban, egymástól kicsit távolabbra. 200 fokos sütőben 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt leszedjük, és külön tálkában kínáljuk a levesünkhöz.





Megjegyzés

A sajtchipsszel kínáljuk, petrezselyemmel megszórjuk.
zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Címkék: petrezselyemzöld, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, megtisztítjuk, sajtchipsszel, zsírpapírral, kinyomkodjuk, aranysárgára, megpuhultak, sütőlemezre, lereszeljük, levesünkhöz, felaprított, mindmegette, botmixerrel, vöröshagyma, zöldségeket, padlizsánt, keményítőt, pürésítjük, elkészítés, hozzáadjuk, leöblítjük, fokhagymát, megszórjuk, zsuzsamama, hozzávalók, megjegyzés, sárgarépát, távolabbra, felöntjük, zöldségek, alaplével, forraljuk, halmokban, olívaolaj, padlizsánt megtisztítjuk, fazékban kevés, felaprított hagymát, áttört fokhagymát, felaprított sárgarépát, zöldségek megpuhultak, parmezánt lereszeljük, sajtchipsszel kínáljuk,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mai harmónia kártyám  Sose bánj semmit  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Ágai Ágnes – Csendélet  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Akarat  Rátalálsz  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  képre írva  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Még csak most kezdődik a nap  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png férfi  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Éretlen vers  Fekete-erdő desszert  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Bounty krémes  Reggel van  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Fekete István - Akác  Albert Einsteinről  Hiányzik  Minden harmadik...  Lóhere  A Megváltó szolgálatában  Png rózsa csokor  Fekete-erdő desszert  Popper Péter szavai  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Minden harmadik...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  Png csokor  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Jó éjszakát  Tóth Ágnes - Szervusz pad 
Bejegyzés Címkék
padlizsánt megtisztítjuk, fazékban kevés, felaprított hagymát, áttört fokhagymát, felaprított sárgarépát, zöldségek megpuhultak, parmezánt lereszeljük, sajtchipsszel kínáljuk, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, megtisztítjuk, sajtchipsszel, zsírpapírral, kinyomkodjuk, aranysárgára, megpuhultak, sütőlemezre, lereszeljük, levesünkhöz, felaprított, mindmegette, botmixerrel, vöröshagyma, zöldségeket, padlizsánt, keményítőt, pürésítjük, elkészítés, hozzáadjuk, leöblítjük, fokhagymát, megszórjuk, zsuzsamama, hozzávalók, megjegyzés, sárgarépát, távolabbra, felöntjük, zöldségek, alaplével, forraljuk, halmokban, olívaolaj, leszedjük, sárgarépa, padlizsán, fokhagyma, parmezánt, egymástól, borsozzuk, keményítő, megsózzuk, kínáljuk, rádobjuk, valamint, elkevert, étkezési, krémesre, krumplit, tálkában, tejszínt, paprikát, besózzuk, burgonya, fazékban, húsleves, további, belőlük, sütőben, szórjuk, hagyjuk, tejszín, kockára, hagymát, szerint, nagyobb, paprika, bélelt, vágjuk, amikor, alaplé, percig, főzzük, ezután, gerezd, kihűlt, áttört, forrás, olajon, puhára, sütjük, csokor, vízben, kicsit, friss, piros, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1099
  • e Hét: 3313
  • e Hónap: 17218
  • e Év: 146925
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.