Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Padlizsánkrémleves
  2017-09-01 23:18:30, péntek
 
   
  Padlizsánkrémleves

Hozzávalók

1 db nagyobb padlizsán
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 db piros húsú paprika
1 db burgonya

bors
1/2 csokor friss petrezselyemzöld
2 ek olívaolaj
1 l húsleves alaplé
1,5 dl tejszín
1 tk étkezési keményítő


Elkészítés

A padlizsánt megtisztítjuk, kockára vágjuk, besózzuk, majd fél órát állni hagyjuk a sóban. Ezután leöblítjük és kinyomkodjuk belőlük a levet.
Egy fazékban kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a padlizsánt, valamint a felaprított sárgarépát, paprikát és krumplit. Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk és további 2 percig forraljuk.
A parmezánt lereszeljük, és zsírpapírral bélelt sütőlemezre szórjuk halmokban, egymástól kicsit távolabbra. 200 fokos sütőben 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt leszedjük, és külön tálkában kínáljuk a levesünkhöz.





Megjegyzés

A sajtchipsszel kínáljuk, petrezselyemmel megszórjuk.
zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Címkék: petrezselyemzöld, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, megtisztítjuk, sajtchipsszel, zsírpapírral, kinyomkodjuk, aranysárgára, megpuhultak, sütőlemezre, lereszeljük, levesünkhöz, felaprított, mindmegette, botmixerrel, vöröshagyma, zöldségeket, padlizsánt, keményítőt, pürésítjük, elkészítés, hozzáadjuk, leöblítjük, fokhagymát, megszórjuk, zsuzsamama, hozzávalók, megjegyzés, sárgarépát, távolabbra, felöntjük, zöldségek, alaplével, forraljuk, halmokban, olívaolaj, padlizsánt megtisztítjuk, fazékban kevés, felaprított hagymát, áttört fokhagymát, felaprított sárgarépát, zöldségek megpuhultak, parmezánt lereszeljük, sajtchipsszel kínáljuk,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  A kételkedés kezelése  Akarat  Szép estét  Akarat  Esti kép  Varga János Veniam - Fontos sz...  Adakozás  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Még csak most kezdődik a nap  Mi lenne ha  Egy lelki imádság  Nagyi telefonál  Egy maradéktalanul uralt világ  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png fotel  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png lepke  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 21  Sose bánj semmit  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png lepke  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szívem tiéd  Png rózsa csokor  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Rátalálsz  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Bounty krémes  Alázat  Nagyi telefonál  Elköszönt  Alázat  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Varga János Veniam - Fontos sz...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Ne kapaszkodj magasabbra,  A sors  Sose bánj semmit  Szép estét kedves látogatóimna...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A sors  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Mi lenne ha  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png cica  Szép estét kedves látogatóimna...  A sors  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Sose bánj semmit  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  Idő  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Png ház  A Megváltó szolgálatában  Png nő  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet 
Bejegyzés Címkék
padlizsánt megtisztítjuk, fazékban kevés, felaprított hagymát, áttört fokhagymát, felaprított sárgarépát, zöldségek megpuhultak, parmezánt lereszeljük, sajtchipsszel kínáljuk, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, megtisztítjuk, sajtchipsszel, zsírpapírral, kinyomkodjuk, aranysárgára, megpuhultak, sütőlemezre, lereszeljük, levesünkhöz, felaprított, mindmegette, botmixerrel, vöröshagyma, zöldségeket, padlizsánt, keményítőt, pürésítjük, elkészítés, hozzáadjuk, leöblítjük, fokhagymát, megszórjuk, zsuzsamama, hozzávalók, megjegyzés, sárgarépát, távolabbra, felöntjük, zöldségek, alaplével, forraljuk, halmokban, olívaolaj, leszedjük, sárgarépa, padlizsán, fokhagyma, parmezánt, egymástól, borsozzuk, keményítő, megsózzuk, kínáljuk, rádobjuk, valamint, elkevert, étkezési, krémesre, krumplit, tálkában, tejszínt, paprikát, besózzuk, burgonya, fazékban, húsleves, további, belőlük, sütőben, szórjuk, hagyjuk, tejszín, kockára, hagymát, szerint, nagyobb, paprika, bélelt, vágjuk, amikor, alaplé, percig, főzzük, ezután, gerezd, kihűlt, áttört, forrás, olajon, puhára, sütjük, csokor, vízben, kicsit, friss, piros, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1706
  • e Hét: 3920
  • e Hónap: 17825
  • e Év: 147532
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.