Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A füge 10 áldásos hatása
  2017-09-11 23:39:35, hétfő
 
  Szeretjük a fügét? Jól járunk vele. Bármelyik típushoz jussunk is hozzá, egészségügyi előnyei tagadhatatlanok és még a fogyásban is segítenek!

Sokak kedvence ez a harang alakú gyümölcs, ráncos és bőrszerű külsejével - a füge az egyik legédesebb gyümölcs, ráadásul az illata is csábító! Formája, mérete és színe is különböző lehet, létezik fehér, fekete és vörös is. Legnépszerűbb változatai a fekete, az adriai füge, a barna török füge, a calymirna és a kadota. Az egészséges füge létfontosságú ásványi anyagokat és számos vitamint tartalmaz - van benne A-vitamin, B1- és B2 vitamin, különböző antioxidánsok és Omega zsírsavak. De milyen előnyei vannak?






A füge hatásai

1. A szájra

2-3 füge levél elrágcsálásával, vízzel gargalizálással le lehet győzni a rossz leheletet és a szájfekélyt is.

2. A szexuális vitalitásra

A szexuális gyengeség orvoslására a füge jó módszer. Áztassunk tejben 4-5 fügét egy egész éjszakán át, majd reggel fogyasszuk el!

3. Vesekőre

Ha 6 darab fügét egy csésze vízben felforralunk, és ezt naponta elfogyasztjuk egy hónapon át, a vesekövek megszűnhetnek.

4. Bőrproblémákra az arcon

Összetört fügéből készítsünk pakolást, amelyet felviszünk az arcra és hagyjuk száradni 15-20 percig. A pattanások, bőrproblémák remek ellenszere! A füge tejszerű leve, levele és szára is alkalmas a pattanások, szemölcsök kezelésére, akár naponta alkalmazva. Öregedést gátló hatása is ismert.






5. Cukorbetegség ellen

Mivel az egészséges füge kálium-tartalma magas, segít csökkenteni az inzulint. Fogyasszunk fügemagokat naponta, egy teáskanál mézzel keverve, hogy kordában tartsuk a diabéteszt. Érdemes egy hétig folyamatosan enni a mézes fügemagokat, hogy érezhető legyen a füge hatása. A gyümölcs levele egyébként szintén hatékony cukorbetegség ellen.

6. A csontokra

A fügében nagy mennyiségű kalcium van, amely segít a csontok erősítésében.

7. Bárányhimlőre

A betegség korai szakaszában a füge hatékony ellenszer lehet.

8. Fogyásra

Értékes rostokat tartalmaz a füge, ezért a testsúlycsökkentésben igen hatékony.

9. Torokfájásra

Keverjünk össze aszalt (száraz) fügét és mézet vízben, majd fogyasszuk el: nagy eséllyel megszabadulunk a torokfájástól.






10. Székrekedésre

Keverjünk össze 2-3 áztatott aszalt fügét egy evőkanál mézzel. Használjuk folyamatosan egy hónapon át reggelenként, és megszünteti a székrekedést.

No és nem árt néhány fontos tipp sem a fügéhez!

Mindig mossuk meg alaposan, de óvatosan! Friss fügét használjunk a legjobb eredmények elérése érdekében, és fogyasszuk rendszeresen. Amikor vágjuk, szeleteljük, mártsuk meleg vízbe a kést, hogy ne legyen olyan ragadós. A megpuhult, fonnyadt fügét kerüljük! Tároljuk a fügét a hűtő leghidegebb részében, zacskóban. Vigyázzunk viszont - ha túl sok fügét eszünk, hasmenés és fogszuvasodás lehet az eredménye.

Forrás: http://napidoktor.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: gargalizálással, tagadhatatlanok, elrágcsálásával, bőrproblémákra, megszabadulunk, bárányhimlőre, elfogyasztjuk, megszűnhetnek, székrekedésre, torokfájástól, cukorbetegség, létfontosságú, fogszuvasodás, legnépszerűbb, antioxidánsok, torokfájásra, bőrproblémák, folyamatosan, erősítésében, székrekedést, rendszeresen, felforralunk, egészségügyi, reggelenként, csökkenteni, szájfekélyt, orvoslására, fogyasszunk, vitalitásra, fügemagokat, szeleteljük, használjunk, megszünteti, leghidegebb, szakaszában, használjuk, harang alakú, egyik legédesebb, adriai füge, barna török, egészséges füge, füge hatásai, rossz leheletet, szexuális vitalitásra, szexuális gyengeség, egész éjszakán, csésze vízben, vesekövek megszűnhetnek, füge tejszerű, teáskanál mézzel, hétig folyamatosan, mézes fügemagokat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A máj egészségét biztosító és ...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Szép estét  Jó éjszakát  Szép estét  képre írva  Ha nyitott vagy  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Húsvéti üdvözlet !  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Esti Ima !  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  képre írva  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Szép estét  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép álmokat!  A nagy természet  Ratkós beszületései a szereplő...  Minden kedves látogatómnak sze...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  virágvasárnap  Nagy Feró megmondta?  Vérnyomáscsökkentés  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Kövesd a vezetőt  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Nem jár  Kövesd a vezetőt  Maci az északi fény alatt  Öröknek hinni . . .  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem jár  Szép estét  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Boldog virágvasárnapot minden...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Sonka vásár  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Képes idézet ! 
Bejegyzés Címkék
harang alakú, egyik legédesebb, adriai füge, barna török, egészséges füge, füge hatásai, rossz leheletet, szexuális vitalitásra, szexuális gyengeség, egész éjszakán, csésze vízben, vesekövek megszűnhetnek, füge tejszerű, teáskanál mézzel, hétig folyamatosan, mézes fügemagokat, füge hatása, gyümölcs levele, fügében nagy, csontok erősítésében, betegség korai, füge hatékony, evőkanál mézzel, legjobb eredmények, hűtő leghidegebb, gargalizálással, tagadhatatlanok, elrágcsálásával, bőrproblémákra, megszabadulunk, bárányhimlőre, elfogyasztjuk, megszűnhetnek, székrekedésre, torokfájástól, cukorbetegség, létfontosságú, fogszuvasodás, legnépszerűbb, antioxidánsok, torokfájásra, bőrproblémák, folyamatosan, erősítésében, székrekedést, rendszeresen, felforralunk, egészségügyi, reggelenként, csökkenteni, szájfekélyt, orvoslására, fogyasszunk, vitalitásra, fügemagokat, szeleteljük, használjunk, megszünteti, leghidegebb, szakaszában, használjuk, fogyasszuk, eredmények, napidoktor, vigyázzunk, mennyiségű, szemölcsök, kezelésére, diabéteszt, egészséges, pattanások, ellenszere, felviszünk, készítsünk, alkalmazva, változatai, legédesebb, külsejével, szexuális, csontokra, zsírsavak, különböző, segítenek, keverjünk, tartalmaz, egyébként, teáskanál, vesekövek, leheletet, összetört, gyengeség, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 57
  • e Hét: 2862
  • e Hónap: 11128
  • e Év: 127781
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.