Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógyítás a nap erejével: Fényterápia
  2017-10-10 00:33:52, kedd
 
   
  Gyógyítás a nap erejével: Fényterápia





Télen fokozottan megnő fényigényünk, hiszen a fény megőrzi egészségünket és elűzi a búskomorságot. Ehhez azonban nem csak a napfény a megfelelő: speciális lámpák segítségével fedezhetjük napi fényszükségletünket. A színes fénnyel végzett terápiák pedig bizonyítják, hogy a fény valóságos univerzális 'gyógyszer' testnek, szellemnek és léleknek egyaránt.

A sötét őszi és téli hónapokban - főként többnapos eső után - mindnyájan tapasztalhatjuk, hogy hangulatunk és közérzetünk nagymértékben függ a fénytől. Míg júniusban a napsütéses órák száma naponta átlagosan 17 óra, januárban ez az idő napi 7 órára csökken. Nem csoda tehát, ha ilyenkor elfog bennünket a téli depresszió. A búskomorság mellett romlik koncentrálóképességünk, fizikai teljesítőképességünk, kedvetlenekké válunk, gyengül immunrendszerünk, ilyenkor jelentősen megnő az infarktusok száma is. A természetes napfény, anélkül, hogy közvetlenül észlelnénk, óriási hatással van egész szervezetünkre. Nem csak az ébrenlét és az alvás ritmusát szabályozza, de hatással van a hormonrendszerre, szabályozza a vérnyomást és az anyagcserét, fokozza a méregtelenítő mechanizmusokat.

Sajnos a modern életmód hatására jelentősen csökken a napfényadagunk, ugyanis az ébrenlétben eltöltött időnk mindössze 10%-át töltjük a szabadban. Száz esztendővel ezelőtt ez az arány még 90% volt. A napfény jótékony, szabályozó hatásához mindössze napi két-három, szabadban eltöltött óra elegendő.

Még rosszabb, hogy a mesterséges fényforrások, különösen a fénycsövek hatása a méreghez hasonlatos. Ez a fényszmog egyes kutatók szerint legalább olyan káros, mint az elektro szmog. Több orvosi egyetemen - többek között a Münsteri Egyetemi Klinikán - végzett vizsgálatok során kiderítették, hogy a közönséges fénycsövek ugyanolyan hatásúak a szervezetre, mint a serkentők vagy a nyugtatók. A világos, fehér fény hatására hirtelen emelkedik a vérben a stresszhormonok szintje, ugyanakkor megzavarja a tobozmirigy működését. Ennek hatására az

idegesség, agresszivitás és fáradtság egyaránt jelentkezik a mesterséges világítás használatakor. Ez az állandó stresszhatás viszont megbetegíthet bennünket.

A mesterséges fény megbetegítő hatása annál erőteljesebb, minél kevésbé hasonlít a napfény teljes fényspektrumára. Sajnos a mai iskolák, irodák és más munkahelyek szinte kivétel nélkül neoncsövekkel vannak megvilágítva. Ezek fehér fényt bocsátanak ki, úgy, hogy mindössze 3-4 különféle hullámhosszú fényt 'kevernek ki' fehérré. Ez azt jelenti, hogy a természetes napfényben megtalálható, különféle hullámhosszú fények nagy része hiányzik a neonfényből. E hiány pedig kifejezetten káros hatású.

Létezik azonban egészséges mesterséges fény is. A NASA az USA hadseregének megbízásából már a hatvanas években kifejlesztette az első, ún. teljes spektrumú mesterséges fényforrást, amelynek fénye 95%-ban megegyezik a napfénnyel. Ezek hatására az amerikai tengeralattjárókon szolgáló katonák egészségi állapota jelentős

mértékben javult. Az orvosok megállapították, hogy ez a természetes mesterséges fény kifejezetten gyógyító hatású bizonyos megbetegedések esetén, pl. hajhullás, neurodermitisz és különféle anyagcsere-betegségek.

Az is tény, hogy azoknál a gyermekeknél, akiknek az osztálytermében természetes fényt kibocsátó fénycsöveket égettek, kevesebb volt a fogszuvasodás, jobban tanultak, jobban tudtak feladataikra
összpontosítani. 1983-ban ezeket a fényforrásokat a világ több országában hivatalos formában elismerték gyógyhatású termékként.

Míg az Egyesült Államokban már igen sok helyen, pl. kórházakban, iskolákban már több millió ilyen természetes fényforrást használnak, Európában még nem ilyen jó a helyzet. Főként a monitor előtti munka következtében gyakori a fejfájás, az égő, száraz vagy könnyező szem, a kötőhártya-gyulladás, migrén, depresszió, valamint a vázizomzat, elsősorban a nyak és a vállizmok fájdalmai, görcsei, alvászavarok, stresszhelyzetek. A fényhiány és a fényszmog első jeleinek tekinthetjük a hirtelen fellépő szénhidrátéhséget, a fokozódó alvásigényt és a csökkenő libidót.

Az egyik legfontosabb hullámhossz, amely a hagyományos mesterséges fényforrásokból hiányzik, az ultraibolya (UV). Csak a napfényre nagymértékben hasonlító fényű fényforrások bocsátanak ki ultraibolya-hullámokat, gyógyhatásukat nem kis mértékben e hullámhosszú fénykomponensnek köszönhetik. A nemzetközi hírű berlini

Charité Klinikán 50 szívbeteg páciensen végzett vizsgálatok tanúbizonysága szerint az UV-fény hatására csökken a vérnyomás és a vér koleszterinszintje. A pácienseket egyszerűen szoláriumcsövekkel világítottak meg, négy hét alatt 12 alkalommal. Más vizsgálatok szerint három hét alatt mindössze hat ilyen jellegű fénybesugárzás hatására jelentősen javul a hangulat.

A belső óra ketyegése A teljes fényspektrumot kisugárzó mesterséges fényforrás rendszeres

használata is elegendő UV-fényt bocsát ki ahhoz, hogy hangulatunk derűs legyen. Az amerikai True-Lite mellett ma már léteznek európai gyártmányú, természetes fényt kibocsátó fényforrások is: nappalifény-csövek, biofénycsövek, teljes spektrumú fénycsövek.

Ezek az elsődlegesen Németországban beszerezhető valódi napfénycsövek a világítótestek foglalataiba helyezhetők és ugyanúgy használhatók, mint a hagyományos fényforrások. Az árak 25-50 DM körül alakulnak, de élettartamuk a szokványos izzók és fénycsövek háromszorosa. Még jobbak a teljes spektrumú csövekkel felszerelt speciális lámpák, amelyek a napfénynek a nap során bekövetkező változásait utánozzák, a sápadt hajnali fénytől a déli ragyogáson keresztül a naplemente vörösségéig, ezáltal szabályozva az emberi bioritmust.

Néhány éve olyan asztali lámpákat is lehet kapni, amelyeket kifejezetten az otthoni fényterápia elvégzéséhez fejlesztettek ki, elsősorban a téli depresszió leküzdésére. Használatuk egyszerű. Reggel, lehetőleg délben is 10-15 percig az arcunkat kell füröszteni a fényükben. Hatásukra elmúlik a téli depresszió és javul az

alvásritmus. Különösen a reggeli alkalmak hatásosak, mert testünk ekkor a legfogékonyabb a fényingerekre.

A színes fénnyel végzett terápiák kb. 30 éve reneszánszukat élik. Ma a legkülönfélébb irányzatokat különböztetik meg: színes szemüvegek, különféle színlámpák, színes fóliák és legújabban a színes lágy lézerek. A színes fénnyel fényforrástól függően - a kínai akupunktúrából ismert pontokat vagy nagyobb bőrterületeket, egyes esetekben a szemeket sugározzák be.

A leggazdagabb gyógyászati tapasztalatkincs az indiai orvos, dr. Dinshah Ghadiali '12 színű kromo terápia' rendszerével kapcsolatban gyűlt össze. Több mint 6000 gyógyulást dokumentáltak a terápiával kapcsolatban az Egyesült Államokban. Az indiai kutató orvos a legkülönfélébb betegségekre - égési sérülésekre, törésekre, asztmára, bőrbetegségekre stb. - állított össze színesfény-kombinációkat. A színreceptúrák összeállításánál fontos szempont volt, hogy a betegség heveny vagy idült jellegű. Akut állapotok esetén általában türkizkékkel kezdték a kezeléseket, majd a kék különböző árnyalatai következtek, míg a krónikus bajok terápiája sárgászöld fénnyel indult, amit a vörös spektrumának különféle árnyalatai követtek. A zöld a tisztítás, méregtelenítést, a harmonizálást, a magneta pedig az egyensúly helyreállítását és a vér erősítését szolgálta. Dr. Ghadiali éveken keresztül dolgozott a leghatékonyabb árnyalatok keresésén, míg végül sikerült a 12 legjobbat megtalálnia. Ezek ma a legtöbb kromo terápiás lámpa alaptartozékai.

A fényterápia legkorszerűbb változata, a lágy lézerkezelés Németországban a 'lézerpápaként' is ismert Dieter Jossner nevéhez fűződik. Először neki sikerült egyszerre több mint 100 lézerdiódát összehangolt működésre bírni. Az így lehetővé váló nagy felületű besugárzás jelentős mértékben fokozza a terápiás hatást, amit orvosok és természetgyógyászok naponta tapasztalnak. A módszerrel súlyos lábszárfekélyeket, érelmeszesedést lehetett gyógyítani, amikor a beteg lába már menthetetlennek tűnt, és a sebészek amputálni akarták.


Tankoljunk belső fényt

A biokémiai folyamatok mellett bizonyos energetikai hatások is fontos szerepet játszhatnak a gyógyulásban: Dr. Fritz-Albert Popp és más biofizikusok felfedezték, hogy egy, a DNS által kibocsátott belső fény vezérli az egész anyagcserét. Ahhoz, hogy e feladatát képes legyen ellátni, állandóan 'meg kell újítani'. Az utánpótlást a táplálék és a szemeken keresztül behatoló fény szolgáltatja. A napozás és a különféle fényterápiák jelentős mértékben hozzájárulnak a DNS-fény harmonizálásához.

Így gyógyít a fény Dinshah-féle kromoterápia: A 12 színárnyalattal végzett fényterápia során egy fényforrás elé színes fóliákat helyeznek. A módszert 70 évvel ezelőtt fejlesztette ki egy indiai orvos. A huszadik század első 30 esztendeje során több mint 6000 gyógyulást dokumentáltak hivatalosan is, az USA-ban, majd a módszer a

háború és a korszerű biokémiai gyógyászat miatt feledésbe merült, de a 70-es években újra felfedezték.

Kristálylámpák: Néhány feltaláló, közöttük az angol John Whale olyan színes fényt kibocsátó készülékeket konstruált, amelyek fényét féldrágaköveken, ásványokon vezetik keresztül. Ezáltal a fény és az

ásványok gyógyhatása összeadódik. Színes szemüvegek: Sokféle színben pompázó szemüveg létezik. De vannak

olyan üveggel felszerelt szemüvegek is, amelyek csak bizonyos hullámhosszú, pulzáló fényt továbbítanak a pupillák felé. A meghatározott színekkel meghatározott hatás gyakorolható a testre vagy

a lélekre. Színes kendők: A fényterápia eme formáját napfénnyel végzik. A napfürdőzésnél azonban a bőrt vékony, áttetsző színes kendőkkel takarják le.

Lágy lézerkezelés: A kis energiájú lézerfény nem károsítja a szöveteket. Ezt a kezelést kb. 15 éve akupunktúrához használják, ma azonban léteznek nagy felületet megvilágítani képes lézerzuhanyok is. Napfürdőzés: Naponta 20 percet délben és legalább egy fél órát esténként a szabadban kell eltöltenünk. Célzott terápiás hatás

érdekében naponta 5-35 perces napfürdőzés ajánlott, fokozatosan növelve a kezelési időt. Nappali fényt kibocsátó fényforrások: Ezek a fényforrások meglepően jól utánozzák a napfényt, biztosítják annak jótékony, gyógyító

hatását.

eljes fényspektrumú lámpák: Ezek a fénycsövek a teljes fényspektrumot felölelik, az ilyen fénnyel megvilágított helyiségekben tartózkodó személyeknél sikerült a fény gyógyító hatását dokumentálni.

TermészetGyógyász Magazin

Közzétette: Fényörvény.hu
 
 
0 komment , kategória:  Fényörvény: üzenetek-tanítások  
Címkék: stresszhelyzetek, harmonizálásához, összeállításánál, tapasztalatkincs, immunrendszerünk, fénykomponensnek, hormonrendszerre, tapasztalhatjuk, stresszhormonok, színárnyalattal, fényspektrumára, érelmeszesedést, menthetetlennek, bőrbetegségekre, megállapították, méregtelenítést, mechanizmusokat, fényforrásokból, osztálytermében, összpontosítani, féldrágaköveken, helyreállítását, reneszánszukat, bőrterületeket, színreceptúrák, legkülönfélébb, napfényadagunk, akupunktúrából, németországban, tanúbizonysága, gyógyhatásukat, megbetegedések, neurodermitisz, kifejlesztette, szervezetünkre, világítótestek, fény megőrzi, színes fénnyel, fény valóságos, sötét őszi, napsütéses órák, téli depresszió, búskomorság mellett, infarktusok száma, természetes napfény, alvás ritmusát, méregtelenítő mechanizmusokat, modern életmód, ébrenlétben eltöltött, napfény jótékony, mesterséges fényforrások, fénycsövek hatása, Münsteri Egyetemi Klinikán, Egyesült Államokban, Charité Klinikán, Dinshah Ghadiali, Dieter Jossner, Fritz-Albert Popp, John Whale, TermészetGyógyász Magazin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Idő  Mi lenne ha  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Png cica  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szívem  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Popper Péter szavai  Egy maradéktalanul uralt világ  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Fekete István - Akác  Png nő  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nem számIt  Png virág  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Popper Péter szavai  Szép estét  A kételkedés kezelése  Sokan azt tartják  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Garai Gábor - Takarítás  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Próbálj meg ...  Nem számIt  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy maradéktalanul uralt világ  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Krisztinától  Lóhere  Facebookon kaptam Annuska bar...  Bertolt Brecht -től idézet  Egy lelki imádság  s immár én is felragyogva, ért...  Reménység és erő Krisztustól e...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png virág  Garai Gábor - Takarítás  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam  Nevem  Png csokor  Erdőn  A jó emberek mindig szépek mar...  Tanuld meg ezt a versemet  Csak a fogyatkozás látható  Leonardo da Vinci gondolata  Png lepke  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Miért kiabálunk amikor dühösek... 
Bejegyzés Címkék
fény megőrzi, színes fénnyel, fény valóságos, sötét őszi, napsütéses órák, téli depresszió, búskomorság mellett, infarktusok száma, természetes napfény, alvás ritmusát, méregtelenítő mechanizmusokat, modern életmód, ébrenlétben eltöltött, napfény jótékony, mesterséges fényforrások, fénycsövek hatása, méreghez hasonlatos, fényszmog egyes, elektro szmog, közönséges fénycsövek, serkentők vagy, stresszhormonok szintje, tobozmirigy működését, mesterséges világítás, állandó stresszhatás, mesterséges fény, napfény teljes, természetes napfényben, hatvanas években, orvosok megállapították, természetes mesterséges, osztálytermében természetes, világ több, monitor előtti, vállizmok fájdalmai, fényszmog első, hirtelen fellépő, fokozódó alvásigényt, csökkenő libidót, egyik legfontosabb, hagyományos mesterséges, napfényre nagymértékben, nemzetközi hírű, pácienseket egyszerűen, teljes fényspektrumot, amerikai True-Lite, elsődlegesen Németországban, világítótestek foglalataiba, hagyományos fényforrások, árak 25-50, szokványos izzók, teljes spektrumú, sápadt hajnali, déli ragyogáson, naplemente vörösségéig, emberi bioritmust, otthoni fényterápia, arcunkat kell, reggeli alkalmak, legkülönfélébb irányzatokat, színes lágy, kínai akupunktúrából, szemeket sugározzák, leggazdagabb gyógyászati, indiai orvos, terápiával kapcsolatban, indiai kutató, legkülönfélébb betegségekre, színreceptúrák összeállításánál, betegség heveny, krónikus bajok, vörös spektrumának, magneta pedig, egyensúly helyreállítását, leghatékonyabb árnyalatok, legtöbb kromo, fényterápia legkorszerűbb, lágy lézerkezelés, terápiás hatást, módszerrel súlyos, beteg lába, sebészek amputálni, biokémiai folyamatok, egész anyagcserét, szemeken keresztül, különféle fényterápiák, fény Dinshah-féle, huszadik század, korszerű biokémiai, 70-es években, angol John, pupillák felé, meghatározott színekkel, testre vagy, napfürdőzésnél azonban, bőrt vékony, szabadban kell, kezelési időt, fényforrások meglepően, ilyen fénnyel, fény gyógyító, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 933
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15646
  • e Év: 145353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.