Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Turbózd fel az immunrendszered!
  2017-10-26 23:50:40, csütörtök
 
  Turbózd fel az immunrendszered!

Ilyenkor, ősszel sokan kérdezik, hogyan védekezzenek a meghűlésekkel, fertőzésekkel, járványokkal szemben. Mindent kivédeni nem lehet, de fontos, hogy szervezetünket és immunrendszerünket ne érjék váratlanul a támadások.
Hideg idő = betegség?

Az, hogy a hideg bekövetkeztével kicsit meghűlünk, megfájdul a torkunk, folyik az orrunk, nem feltétlen jelen rosszat. Ez csak annyit mutat, hogy az immunműködések zajlanak, de semmiképpen sem aktív fertőzés jelei. Egyszerűen csak arról van szó, hogy változik a környezet, megfúj a szél, hidegből melegbe, melegből hidegbe megyünk stb. és erre reagál a szervezetünk. A reakció sokszor nem is testi, hanem pszichés. Ettől függetlenül fontos, hogy amit megtehetünk tegyünk meg i is, hogy az immunrendszerünk fel legyen készülve a valódi külső támadásokra.






Az immunrendszer felturbózása helyett helyesebb az immunrendszer harmonizálásáról és felkészítéséről beszélni. Az immunrendszernek ugyanis sok eleme van, így működése nem fekete és fehér. Az olyan folyamatokat, amik árthatnak nekünk nem kell felturbózni. Például az allergiás reakciókat (ami szintén az immunműködések eredménye) nem kellene felturbóznunk! :)
Stresszeljünk kevesebbet az egészségünk érdekében!

Azt is érdemes átgondolni, hogy ősszel nemcsak az időjárás változik meg, hanem a munkateljesítmény is. Vége a nyárnak, beindul a darálógép a suliban, a munkahelyen és így a család minden részében. Márpedig a pszichés állapotunk nagy mértékben hatással van immunrendszerünkre is. A túlzott mértékű pszichikai stressz egyértelműen gyengíti azt. Ne feledjük, hogy a stressz mértéke viszonylagos. Az igazi kérdés, hogy hogyan tudjuk feldolgozni a minket érő stresszhatásokat. A stresszkezelő technikák bevetése tehát alapvető.

Persze a védekezés klasszikus módszerei nem elhanyagolhatók. Ezek a:

- Probiotikumok, hiszen az immunrendszer lelke a bél körüli nyirokcsomókban van!

- C-vitamin: Bárki bármit állít, az immunsejteknek szüksége van rá! Napi 3x1000mg-ra simán fel lehet emelni a napi dózist ilyenkor.

- Flavonoidok, növényi színanyagok: Segítik mind az immunsejteket, mind a védekezésből adódó károsodások helyrehozatalát

- Gombakivonatok: A gyógygombák, illetve a gomba sejtfal összetevők (1-3 béta glukán és 1-4-alfa glukánok) erősítik az immunrendszer nem specifikus védekező képességét. Ez tulajdonképpen a természetes ölősejtek aktivitásának növekedését jelenti.






Immunrendszer meggyengülése

Az immunrendszer erősítése kapcsán nem lehet figyelmen kívül hagyni az azt “gyengítő" tényezők számbavételét. Az immunműködések meggyengülésekor a rendszerben zajló folyamatok nem működnek megfelelő intenzitással, vagy megfelelően. Ezt kellene meggyengülésnek nevezni, de inkább az egyensúly megbomlása a helyes kifejezés. Ekkor kicsit összezavarodhatnak az immunrendszer kölcsönös egymásra hatásban működő folyamatai, és nem csak a védelem csökkenése, hanem a fent említett autoimmun folyamatok beindulása is problémaként jelentkezhet.

Ennek oka lehet környezeti pl.: szennyezőanyagok a levegőben, a vizekben, növényvédőszer maradványok, színezőanyagok a táplálékban, gyógyszerhatások, visszatérő vagy megbúvó bacik, gombák, vírusok miatti krónikus gyulladások.






Fontosak az életmódi hatások

Nem lehet elmenni az életmódi hatások figyelembevételén sem. Az anyagcserehatások, a finomított szénhidrátok miatt ugráló vércukorszint, a felszabaduló és nem megfelelően semlegesített szabadgyökök károsító hatása, rossz tápláltság, illetve az immunrendszer számára szükséges nyomelemek, mikrotápanyagok, ásványok és vitaminok nem megfelelő biztosítása.

Végül, de nem utolsó sorban a fizikai és lelki stresszt is meg kell említeni. Intenzív edzés sajnos átmenetileg gyengítheti az immunműködéseket, amivel jó, ha tisztában vagyunk. A lelki tényezők, a fel nem dolgozott feszültségek még károsabbak, és hatásuk sokkal hosszabb távú. Vizsgaidőszakban például csökken az egyetemisták fehérvérsejtszáma, és a természetes ölősejtek aktivitása.

- Ásványi anyagok, multivitaminok Ésszel, nem megadózisban, de kiegyensúlyozottan pótolva, harmonizálják az immunműködéseket, hisz megszüntetik a hiányállapotokat.

Forrás: https://www.vitaminsziget.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: immunműködéseket, gyógyszerhatások, hiányállapotokat, vizsgaidőszakban, meggyengülésekor, immunrendszernek, stresszhatásokat, harmonizálásáról, szennyezőanyagok, immunrendszerünk, immunrendszered, elhanyagolhatók, felkészítéséről, meggyengülésnek, nyirokcsomókban, bekövetkeztével, helyrehozatalát, mikrotápanyagok, immunsejteknek, immunműködések, multivitaminok, tulajdonképpen, gombakivonatok, színezőanyagok, szervezetünket, növényvédőszer, felturbóznunk, stresszeljünk, intenzitással, aktivitásának, immunrendszer, vércukorszint, probiotikumok, immunsejteket, vitaminsziget, számbavételét, hideg bekövetkeztével, immunműködések zajlanak, reakció sokszor, valódi külső, immunrendszer felturbózása, immunrendszer harmonizálásáról, immunrendszernek ugyanis, olyan folyamatokat, allergiás reakciókat, immunműködések eredménye, egészségünk érdekében, időjárás változik, család minden, pszichés állapotunk, túlzott mértékű, stressz mértéke,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ami embereknek lehetetlen, az...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jónás Tamás – Végtelen b...  Németh László tollából  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem számIt  Reménység és erő Krisztustól e...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Makszim Gorkij gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Akarat  Rátalálsz  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Örülök, hogy látlak!  A jó emberek mindig szépek mar...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A másik dolog,  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Erdőn  Kerüld el az evangélium örömén...  Szívem  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Soha ne kedvezz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy maradéktalanul uralt világ  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Erdőn  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Lóhere  A sors  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Sokan azt tartják  Popper Péter szavai  Png rózsa csokor  Hogy lehet megtartani  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reménység és erő Krisztustól e...  Radikális szeretet  Nevem  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Nem számIt  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét kedves látogatóimna...  Png nő  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép estét kedves látogatóimna...  Reggel van  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Nevem  Akarat  képre írva  A sors 
Bejegyzés Címkék
hideg bekövetkeztével, immunműködések zajlanak, reakció sokszor, valódi külső, immunrendszer felturbózása, immunrendszer harmonizálásáról, immunrendszernek ugyanis, olyan folyamatokat, allergiás reakciókat, immunműködések eredménye, egészségünk érdekében, időjárás változik, család minden, pszichés állapotunk, túlzott mértékű, stressz mértéke, igazi kérdés, stresszkezelő technikák, védekezés klasszikus, immunrendszer lelke, immunsejteknek szüksége, napi dózist, védekezésből adódó, gomba sejtfal, természetes ölősejtek, immunrendszer erősítése, immunműködések meggyengülésekor, rendszerben zajló, egyensúly megbomlása, helyes kifejezés, immunrendszer kölcsönös, védelem csökkenése, fent említett, életmódi hatások, finomított szénhidrátok, immunrendszer számára, lelki tényezők, egyetemisták fehérvérsejtszáma, immunműködéseket, gyógyszerhatások, hiányállapotokat, vizsgaidőszakban, meggyengülésekor, immunrendszernek, stresszhatásokat, harmonizálásáról, szennyezőanyagok, immunrendszerünk, immunrendszered, elhanyagolhatók, felkészítéséről, meggyengülésnek, nyirokcsomókban, bekövetkeztével, helyrehozatalát, mikrotápanyagok, immunsejteknek, immunműködések, multivitaminok, tulajdonképpen, gombakivonatok, színezőanyagok, szervezetünket, növényvédőszer, felturbóznunk, stresszeljünk, intenzitással, aktivitásának, immunrendszer, vércukorszint, probiotikumok, immunsejteket, vitaminsziget, számbavételét, meghűlésekkel, harmonizálják, semlegesített, meggyengülése, stresszkezelő, fertőzésekkel, szabadgyökök, egyetemisták, problémaként, egyértelműen, viszonylagos, szervezetünk, felturbózása, megszüntetik, járványokkal, feszültségek, folyamatokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2236
  • e Hét: 6817
  • e Hónap: 20722
  • e Év: 150429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.