Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szilveszteri menűajánlat
  2017-12-31 01:50:37, vasárnap
 
   
  Szilveszteri menűajánlat

Szilveszteri menűajánlat:

Reggeli: Vajas pirítós kaviárral és lilahagymával
Előétel: Kocsonya
Főétel: Malacpecsenye párolt káposztával, burgonyagombóccal
Desszert: Gyors sós-sajtos aprósütemény, méteres kalács
Vacsora: Tatár bifsztek pirítóssal
Éjfélre: Főtt virsli mustárral, tormával, hidegtál, hozzávaló salátákkal és persze pezsgő, bólé
Vegetáriánus ajánlat: Hidegtál salátákkal

Kocsonya:

A házilag készítendő kocsonya nem olyan nagy ördöngösség. Bár ha valaki Dobos C. József szakácskönyve (1881) alapján szeretne kocsonyát készíteni, akkor nem is lenne olyan egyszerű. Dobos szerint a kocsonyába kell nyúlhús, borjúláb, tyúk, sonka és ökörhús.

Manapság viszont ennél egyszerűbb hozzávalókból készül a kocsonya. S még nagyon azon sem kell gondolkozni, mit is vegyünk hozzá, hiszen sok helyen vehetünk előre csomagolt kocsonyacsomagot.

A kocsonyába elengedhetetlen a csont és a bőr, hiszen az ezekben rejlő zselírozó anyagoktól lesz majd remegős a kocsonyánk.






A klasszikus kocsonya sertéshúsból készül

Az ,,ahány ház, annyi szokás" a kocsonyára is igaz. Van, aki - főleg a férfiak - fülét, farkát, körmét szeretik a tálban látni, van, aki viszont csak a lé előállításához használja ezeket az alkotóelemeket, a tálban viszont inkább főtt zöldségeket, csülökről való húst, sonkát, főtt tojást helyez el, és erre önti rá az aszpikot.

A kocsonyába jó még a marhanyelv, a füstölt hús, illetve készíthetünk imbiszeket is, amelyekbe sonka, sajt, saláta kerül a tál aljára, és ezt fedjük be kocsonyalével. Ezekből érdemes egyszemélyes adagokat készíteni. Tökéletes téli partifalat vagy előétel.

Kocsonyalével gyakran behúzzák a hidegtálra kerülő ételeket, mint a töltött sonkát vagy a kaszinótojást. Ennek egyrészt az az oka, hogy szép fényes felületet kapjanak, másfelől tovább friss marad a svédasztalra kikészített étel, a kocsonya védelmében.

Kocsonya-történelem
A kocsonyáról az első írásos emlékek a XIV. századból származnak. A Le Viandier-ben, a középkori konyháról szóló receptgyűjteményben szerepel először a húsból készíthető kocsonya. A kocsonyát eredetileg az étel eltarthatóságának növelésére használták, hiszen akkoriban igen nehézkesen lehetett tárolni a romlandó ételeket. A kocsonyalével leöntött alapanyagokat viszont elvágták az oxigéntől, így néhány nappal tovább eltarthatóak voltak.






Készíthetünk csészébe kisebb, mutatós vendégvárókat is

,,Pislog, mint miskolczi kotsonyában a béka"
A közmondásos béka pislogásával kapcsolatban nincsenek perdöntő bizonyítékok, annyi viszont bizonyos, hogy Miskolc környékén nagy hagyományokkal bír ez az étel, sok étteremben, borozóban szolgáltak és szolgálnak fel manapság is borkorcsolya gyanánt kocsonyát. A legenda szerint az egyik borospincében, a vendégek számára kiporciózott és dermedni letett kocsonyába a hideg elől pincébe húzódott békák egyike beleugrott, és benne is ragadt. Aztán egy kocsonyára éhes vendégnek és egy figyelmetlen pincérnek köszönhetően napvilágot látott a vadul pislogó kocsonya.

Vega kocsonya:

Aki nem szeretne állati eredetű aszpikot enni, viszont kocsonyaszezonban vágyik valami ehhez hasonlóra, annak érdemes zöldséglevest besűrítenie valamilyen növényi zselírozóanyaggal, és abba tenni a hitvallásának megfelelő elemeket (zöldség, tojás, fehér hús). Abban az esetben, ha a csirke vagy a hal még belefér, érdemes abból készíteni a kocsonyához az aszpikot.

Kocsonya:

Hozzávalók:

2 első csülök
4-5 köröm
jó darab sertésbőr
4 gerezd fokhagyma
20 szem fekete bors
2 babérlevél

2 szárított chilipaprika

Elkészítés:
A húsokat felteszem annyi vízben, hogy épp ellepje. Mikor felforr, leöntöm a vizet, és lemosom a húsokat. Újra felöntöm, de most már tisztességesen. Teatojásban melléteszem a borsot, beleeresztem a lébe a fokhagymákat, a paprikákat és a babérleveleket, sózom. Megvárom, amíg felforr, majd takarékra teszem, és 3-4 órát főzöm.
Amikor már érezni az állagváltozást a lénél, és a csontok lassan kifordulnak a felszeletelt csülökből, akkor jónak tekinthető a dolog. A húsokat tálra szedem, a levet leszűröm, majd hagyom egy kicsit állni. Pár perc múlva a zsír összeáll a lé tetején, és könnyűszerrel leszedhető. Jénaikat készítek elő, aljára szedem a húsdarabokat, és rámerem a leszűrt levet. Fóliával lezárom őket, és a hűtőbe teszem dermedni.

Aki szeretne még többet megtudni a kocsonyáról, vagy kedve lenne végigkóstolni többféle kocsonyát, annak javasoljuk, látogasson el a X. Miskolci Kocsonyafesztiválra, ami 2010. február 19-21-e között kerül megrendezésre.


Malacpecsenye Gáli módra:

Hozzávalók:

6 szelet bőrös malac (comb, tarja vagy lapocka)
majoránna
grill fűszer
kömény
őrölt bors
kevés olaj
zsír

Elkészítés:

A kb. 1,5 cm-es bőrös malacszeleteket előző nap kissé kiklopfolom, a fenti fűszerekkel befűszerezem mind a két oldalán, kevés étolajjal megkenem, és másnapig lefedve a hűtőszekrénybe teszem. Másnap a tepsit jól kikenem zsírral, egy kevés vizet öntök rá, majd a befűszerezett hússzeleteket úgy helyezem a tepsibe, hogy a bevagdalt bőrős részek szabadon maradjanak. Befedem alufóliával, és beteszem az előmelegített sütőbe. Közepes lángon a húst puhára párolom. Mikor a hús már megpuhult, a fóliát leveszem róla, és a húst zsírjára lesütöm, a húst időnként megforgatva és a zsírral locsolva. Köretnek párolt rizst vagy sült burgonyát és párolt vörös káposztát kínálok.

Megjegyzés:
A receptet Bocus küldte. Köszönjük!


Burgonyagombóc II.

Hozzávalók:

1 kg sárgahéjú burgonya
2 tojás
liszt (amennyit felvesz)

őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben, héjában megfőzöm, ha megpuhult, leszűröm, hagyom kissé hűlni, meghámozom.

Egy keverőtálba krumplinyomón átnyomom a burgonyákat, sózom, borsozom, szerecsendióval fűszerezem, beleütöm a 2 tojást, kézzel jól elkeverem, és annyi lisztet adok hozzá, amennyit felvesz. (Vizet vagy más folyadékot nem adok hozzá!)

Kézzel pingponglabda méretű gombócokat formálok, amit lobogó, sós, kis olajat tartalmazó vízben addig főzök, míg fel nem jön a tetejére.






Megjegyzés:
Szaftos sült húsok köreteként tálalom, általában párolt káposzta is jár az így szervírozott ételekhez. Jó étvágyat hozzá!

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!


Gyors sós-sajtos aprósütemény:

Hozzávalók:

kb 40-50 dkg finomliszt
10 dkg teavaj
2 dl tejföl
1 közepes főtt krumpli áttörve
1 kávéskanál őrölt kömény
1 tojás
8 dkg reszelt sajt
1/2 csomag sütőpor


A díszítéshez:

mák
szezámmag
sajt
pici tej
Elkészítés:
A puha vajat a liszttel és a sóval, elmorzsoljuk, mehet bele a többi hozzávaló, és a felvert 1 db tojás fele. Addig lisztezzük, gyúrjuk, amíg elválik az edény falától.

Pihentetés nélkül 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét lekenjük a maradék fél tojás és egy pici tej keverékével, majd tetszés szerint díszítjük, és előmelegített 210 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.






Megjegyzés:
Gyors és finom!

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!


Méteres kalács III.

Hozzávalók:

A tésztához:

8 nagy tojás
52 dkg porcukor
2 dl + 1 evőkanál szobahőmérsékletű víz
25 dkg sütőmargarin
1,5 csomag sütőpor
52 dkg finomliszt vagy rétesliszt (felesben a legjobb)
2 púpozott evőkanál keserű kakaópor
A forma kikenéséhez:
5 dkg sütőmargarin
kb. 4 evőkanál finomliszt

A krémhez:

2 csomag (8 dkg) főznivaló puncs ízű pudingpor
7,5 dl tej
5 evőkanál kristálycukor
30 dkg sütőmargarin
30 dkg porcukor
3 evőkanál rum (ez el is maradhat)

A tetejére:

30 dkg étcsokoládé,
8 dkg sütőmargarin

Elkészítés:
1. A tésztához a tojások sárgáját először a porcukorral, majd a vízzel és a margarinnal jól kikeverjük. A sütőport a liszttel összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A masszát kétfelé vesszük (úgy a legkönnyebb, ha két egyforma edénybe szedjük szét). Az egyiket a kakaóporral barnára *festjük*, és 1 evőkanál vizet adunk még hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük; felét az egyik, felét a másik masszába forgatjuk.

2. Külön-külön, margarinnal kikent, belisztezett, kb. 1 liter űrtartalmú őzgerincformákba töltjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 155 fok) kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre nem tapad ragacsos massza.

3. Ha kihűlt, vágódeszkára borítjuk, és a tetejét - ami sütésnél általában felpúposodik - egyenesre vágjuk. Ez lesz ugyanis majd az alja. A tésztát a forma bordamélyedéseinél felszeleteljük.

4. A krémhez a pudingport a tejjel és a kristálycukorral az előírás szerint sűrű krémmé főzzük. A puha (szobahőmérsékletű) margarint először magában, azután a porcukorral jól kikeverjük. Ugyancsak kikeverjük a kihűlt pudingot, majd apránként beledolgozzuk a cukros margarint és a rumot is.

5. Ezzel a krémmel egymáshoz *ragasztjuk* a tésztát úgy, hogy a fehéret a barna kövesse mindig. Így egy *méteres*, vagy két kisebb rudat kapunk.

6. A csokoládét a margarinnal vízgőzre téve felolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, végül egyenletesen a tésztára kenjük. Megvárjuk amíg megdermed, alufóliába csomagoljuk és jól behűtjük. Tálaláskor kissé ferdén, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Jó tanács: Ha nincs két egyforma őzgerincformánk, akkor a tojásfehérjét külön verjük fel a tésztákhoz, nehogy összeessen, míg a másik lap sül.

kb. 40 szelet
2 óra 30 perc
339 kcal/szelet

Megjegyzés:
Fotó: Rama






Tatár-bifsztek:

Hozzávalók:

bélszín
tojássárgája
vöröshagyma
mustár
petrezselyem
bors

fokhagyma
olívaolaj
pirított kenyér

Elkészítés:

A bélszínt kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt, borsot, sót, olívaolajat, közben folyamatosan kóstolgatjuk. Aki szereti, tehet bele zúzott fokhagymát is. Apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Érdemes egy napig érlelni, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal tálaljuk.


Gazdag hidegtál:

Hozzávalók:

A francia salátához:

1 kg francia saláta alap
90 dkg tejföl
2,5 dl majonéz
2 evőkanál mustár
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál só
4 evőkanál cukor
1 kiskanál bors
petrezselyem
4 db csemege uborka
3 alma
5 db főtt krumpli
fejessaláta, jégsaláta vagy fodros saláta

A kolbásszal töltött karajhoz:

1, 5 kg karaj
lángolt kolbász

A borsos szűzérméhez:

1 sertés szűzérme
vegyes borskeverék

A sajttekercshez:

1 guriga trappista sajt
10 dkg tömlős juhtúró
25 dkg tehéntúró

őrölt kömény
pirospaprika
mustár
tejföl
sütőmargarin

A sonkatekercshez:

gépsonka
ecetes reszelt torma
besamel mártás
A díszítéshez:
koktélparadicsom
kígyóuborka
retek
mandarin
újhagyma
zselatin

A kaszinótojáshoz:

6-8 tojás
mustár
tejszín
bors
balzsamecet


Elkészítés:

1. A francia salátát elkészítjük: a zöldséget megfőzzük, a krumplit kicsivel később kockára vágva szintén megfőzzük. Tartásmártást készítünk a tejfölből és a majonézből mustárral, borssal, sóval, cukororral, balzsamecettel és petrezselyemmel. Hozzáadjuk a kockára vágott almát, a kis darabokra vágott csemege uborkát és a kihűlt zöldségeket.

2. A sajttekercshez a trappista sajtot (csak jó minőségűt, mert ha valami zsíros utánzat, az a főzés során eltűnik) 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, kevés forró vízben addig forraljuk, míg az egész elolvad, de még egyben ki lehet venni egy szűrőlapáttal. Asztalra borítjuk, kinyújtjuk, mint egy tésztát, rákenjük a tölteléket, felcsavarjuk. A töltelék lehet: sonkaszeletek és arra halmozott és elsimított körözött, a körözött lehet különböző színű: piros/fehér/zöld is. Tálcára rakva egymás mellé hűtőbe rakjuk dermedni, és csak dermedés után szeleteljük fel, mint a szalámit, de 0,5 cm vastagságúra.

3. A kolbásszal töltött karajhoz felszúrjuk, majd megtöltjük a karajt, fűszerezzük sóval, fokhagymával és köménnyel, majd fólia alatt pirosra sütjük. (Előző nap kell megcsinálni, hogy vékonyra tudjuk szeletelni.)

4. A borsos szűzérme sülhet a karajjal együtt, de ezt durvára őrölt borskeverékbe forgatjuk, amikor már készen van. Hidegen szeleteljük vékonyra.

5. A sonkatekercshez az ecetes tormát a besamellel besűrítjük, és a sonkaszeletekbe töltjük.

6. A kaszinótojáshoz a tojásokat megfőzzük, az alját a sárgájánál levágjuk, kikaparjuk a sárgáját, és mustárral, sóval, tejföllel, borssal meg egy pici balzsamecettel összekeverjük. A tojások alá töltjük.







A hidegtálhoz a tálcára salátaleveleket helyezünk, ráhalmozzuk a francia salátát, és szépen elrendezzük a húsokat, díszítjük a sajttekercsekkel és a zöldségekkel, gyümölcsökkel. A végén zselatinnal átkenegetjük, és bezsebeljük az elismeréseket, dicséreteket.

Megjegyzés:
Szilveszterre minden évben készítek a rokonoknak, és még a szomszéddal is cserélünk. Már alig várom, hogy megcsinálhassam és megdicsérjenek érte.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Címkék: kristálycukorral, sajttekercsekkel, kocsonyacsomagot, koktélparadicsom, őzgerincformákba, salátaleveleket, megcsinálhassam, sonkatekercshez, szerecsendióval, petrezselyemmel, őzgerincformánk, kaszinótojáshoz, malacszeleteket, elengedhetetlen, sonkaszeletekbe, előállításához, állagváltozást, burgonyagombóc, felszeleteljük, babérleveleket, tisztességesen, balzsamecettel, összeforgatjuk, hagyományokkal, alkotóelemeket, sajttekercshez, megdicsérjenek, hűtőszekrénybe, összekeverjük, tojásfehérjét, előmelegített, végigkóstolni, krumplinyomón, tojássárgáját, hozzávalókból, borospincében, házilag készítendő, kocsonyába kell, kocsonyába elengedhetetlen, ezekben rejlő, klasszikus kocsonya, tálban látni, tálban viszont, hidegtálra kerülő, töltött sonkát, svédasztalra kikészített, kocsonya védelmében, első írásos, középkori konyháról, húsból készíthető, kocsonyát eredetileg, étel eltarthatóságának, Dobos, Miskolci Kocsonyafesztiválra, Malacpecsenye Gáli, Burgonyagombóc II,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vannak emberek  Ismeretlen: Ikarusz monda  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Otthon  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  képre írva  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  ajándék, mellyel meglepem  Hogyan válunk hűségesekké?  A hagyma antibakteriális hatás...  40 felett  Facebookon kaptam Krisztina b...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Kertem  Szabó T. Anna - Pitypang  Töröld le  Jánosházy György: Fogd a kezem  39 ígéret  Szép estét kedves látogatóimna...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Isten hűségének mértéke  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Nevelőszülőkhöz adták,  Ma van a magyar költészet napj...  A sorsod  Egy párkányon  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Bársony székben  Paul Éluard - És egy mosoly  Spenót fasírttal  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  képre írva  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Magyar költészet napja  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Alvó cicák  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
házilag készítendő, kocsonyába kell, kocsonyába elengedhetetlen, ezekben rejlő, klasszikus kocsonya, tálban látni, tálban viszont, hidegtálra kerülő, töltött sonkát, svédasztalra kikészített, kocsonya védelmében, első írásos, középkori konyháról, húsból készíthető, kocsonyát eredetileg, étel eltarthatóságának, romlandó ételeket, kocsonyalével leöntött, közmondásos béka, legenda szerint, egyik borospincében, vendégek számára, hideg elől, kocsonyára éhes, figyelmetlen pincérnek, vadul pislogó, hitvallásának megfelelő, csirke vagy, húsokat felteszem, csontok lassan, felszeletelt csülökből, húsokat tálra, levet leszűröm, kicsit állni, zsír összeáll, leszűrt levet, hűtőbe teszem, fenti fűszerekkel, hűtőszekrénybe teszem, kevés vizet, befűszerezett hússzeleteket, bevagdalt bőrős, előmelegített sütőbe, húst puhára, fóliát leveszem, húst zsírjára, húst időnként, zsírral locsolva, receptet Bocus, keverőtálba krumplinyomón, fotót Nanasnani, puha vajat, többi hozzávaló, edény falától, fotót Ekesandi, forma kikenéséhez, tojások sárgáját, liszttel összeforgatjuk, előzőekhez adjuk, masszát kétfelé, kakaóporral barnára, tojásfehérjét kemény, másik masszába, közepesnél kisebb, beleszúrt tűre, előírás szerint, kihűlt pudingot, cukros margarint, krémmel egymáshoz, barna kövesse, margarinnal vízgőzre, tésztára kenjük, tojásfehérjét külön, bélszínt kétszer-háromszor, lereszelt vöröshagymát, napig érlelni, ízek összeérjenek, francia salátához, kolbásszal töltött, borsos szűzérméhez, francia salátát, zöldséget megfőzzük, krumplit kicsivel, majonézből mustárral, kockára vágott, kihűlt zöldségeket, trappista sajtot, egész elolvad, töltelék lehet, körözött lehet, borsos szűzérme, karajjal együtt, ecetes tormát, besamellel besűrítjük, sonkaszeletekbe töltjük, tojásokat megfőzzük, sárgájánál levágjuk, pici balzsamecettel, tálcára salátaleveleket, végén zselatinnal, kristálycukorral, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 173
  • e Hét: 4687
  • e Hónap: 9725
  • e Év: 139432
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.