Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pezsgőkoktélok és pezsgős bólék
  2017-12-31 22:15:29, vasárnap
 
   
  Pezsgőkoktélok és pezsgős bólék

A szilveszteréj elengedhetetlen itala a pezsgő. A gyöngyöző nedű önmagában is eléggé ünnepélyes, de aki idén kipróbálna valami mást, készíthet belőle színes koktélt vagy a legfinomabb gyümölcsökkel kombinálva rafinált bólét.






Pezsgős kivikoktél

Hozzávalók:
2,5 dkg porcukor
2-3 csepp zöld ételfesték
2 kivi
3-4,5 dl pezsgő


Elkészítés: Hámozzuk meg a kivit, pürésítsük, majd szűrőn passzírozzuk át. Adjuk hozzá a porcukrot és az ételfestéket, keverjük alaposan el, majd öntsük fel a pezsgővel.

Végül öntsük poharakba, mentával vagy kiviszeletekkel díszítsük és tálaljuk.





Őszibarackbólé

Hozzávalók

4 db őszibarack
1 db biocitrom
6 dkg cukor
6 cl őszi- vagy sárgabaracklikőr
4 szál rozmaring (+ a díszítéshez)
7,5 dl fehérbor vagy rozé
7,5 dl pezsgő


Elkészítés

A megmosott, kimagozott őszibarackot vékony cikkekre vágjuk. A megmosott citrom sárga héját spirál alakban vagy csíkokban lehámozzuk, a levét kifacsarjuk. Bóléstálban a citromhéjat, a barackot és a cukrot összekeverjük 3 ek citromlével és a likőrrel, majd letakarva a hűtőbe tesszük kb. 5 órára.
A leöblített rozmaringszálakat a barackhoz adjuk, majd az egészet jól átforgatjuk, felöntjük a borral, és letakarva visszatesszük a hűtőbe további kb. 5 órára. Végül fogyasztás előtt felöntjük a jéghideg pezsgővel. Üvegpoharakba szórt jégkockákra töltve, rozmaringgal díszítve kínáljuk.





DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

A sárga húsú őszibarackot fehérborral és fehér pezsgővel vagy habzóborral, a fehér húsút rozé borral és pezsgővel öntsd fel. Még izgalmasabb lesz a bóléd, ha a rozmaringgal együtt 3 szál bazsalikomot is teszel bele.

Kir Royal

Hozzávalók 1 pohárhoz:
9 cl száraz pezsgő
1 cl Creme de Cassis (feketeribizli likőr)

Elkészítés: Pezsgős kehelybe öntjük a likőrt, és felöntjük a
jéghideg pezsgővel. A pohár szélét díszítjük.






Vörös bólé cseresznyével és meggyel

Hozzávalók:
50-50 dkg cseresznye és meggy
5 evőkanál cukor
1 pohárka konyak
3 liter könnyű vörösbor
1 üveg vörös pezsgő
1 narancs
jég

Elkészítés: Megcukrozzuk a kimagozott gyümölcsöt, és konyakkal leöntve érleljük 1 órát.

A behűtött borral és pezsgővel föltöltjük a cukrozott gyümölcsöt, karikára vágott narancsot adunk hozzá, jeget teszünk bele, és azonnal tálaljuk.






Zöld Özvegy (koktél)

Hozzávalók (egy pohárhoz, kb 2 dl):
4 cl Blue Curasso
6 cl narancslé
1 dl édes pezsgő
jégkocka


Elkészítés

A pohár aljára öntjük a likőrt, rátöltjük a narancslevet, végül a pezsgőt. Ízlés szerint jégkockát teszünk bele. Lehetőleg minden összetevő hideg legyen!

Megjegyzés

Igen kellemes, *magát itató* koktél, két-három pohárnyi észrevétlenül elbódít.
MME

Rossini koktél

Hozzávalók

0,5 dl eperpüré
1,5 dl habzóbor (prosecco)
eper a díszítéshez

Elkészítés

A jéghideg eperpürét pohárba kanalazzuk.
Felöntjük a jól behűtött habzóborral (proseccóval), és kissé megkeverjük. Eperrel díszítjük és azonnal felszolgáljuk.





Megjegyzés

Recept: gasztroabc.hu
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Címkék: sárgabaracklikőr, kiviszeletekkel, elengedhetetlen, őszibarackbólé, pezsgőkoktélok, feketeribizli, cseresznyével, gyümölcsökkel, felszolgáljuk, üvegpoharakba, összekeverjük, visszatesszük, szilveszteréj, észrevétlenül, passzírozzuk, megcukrozzuk, őszibarackot, rozmaringgal, bazsalikomot, ételfestéket, narancslevet, megkeverjük, kifacsarjuk, bóléstálban, díszítéshez, átforgatjuk, citromlével, habzóborral, proseccóval, jégkockákra, citromhéjat, fehérborral, izgalmasabb, legfinomabb, mindmegette, szerkesztő, szilveszteréj elengedhetetlen, gyöngyöző nedű, legfinomabb gyümölcsökkel, megmosott citrom, levét kifacsarjuk, cukrot összekeverjük, hűtőbe tesszük, leöblített rozmaringszálakat, barackhoz adjuk, hűtőbe további, jéghideg pezsgővel, sárga húsú, fehér húsút, rozmaringgal együtt, pohár szélét, kimagozott gyümölcsöt, DÖMÖTÖR VIOLA, Zöld Özvegy, Blue Curasso,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam Krisztina b...  különleges  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Walter Chrysler mondta  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Isten hűségének mértéke  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Kertem  Robin Wight pitypang szobra  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Ady Endre - Mindegy átka  Somlyó Zoltán - Orgonával  Annyira tisztelem a szabadságo...  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Szép estét  Alvó cicák  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  különleges  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Alvó kislány  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Emlékezz  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Paul David Tripp Április 13  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Tavaszi este  képre írva  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan válunk hűségesekké?  Megígért békesség  Szeretem ujjad karcsuságait,  Paul David Tripp Április 13  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Magamnak  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Kertem  A Magyar Költészet napja alkal...  Ady Endre - Mindegy átka  Zilahy Lajos gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szívek 
Bejegyzés Címkék
szilveszteréj elengedhetetlen, gyöngyöző nedű, legfinomabb gyümölcsökkel, megmosott citrom, levét kifacsarjuk, cukrot összekeverjük, hűtőbe tesszük, leöblített rozmaringszálakat, barackhoz adjuk, hűtőbe további, jéghideg pezsgővel, sárga húsú, fehér húsút, rozmaringgal együtt, pohár szélét, kimagozott gyümölcsöt, behűtött borral, cukrozott gyümölcsöt, pohár aljára, jéghideg eperpürét, sárgabaracklikőr, kiviszeletekkel, elengedhetetlen, őszibarackbólé, pezsgőkoktélok, feketeribizli, cseresznyével, gyümölcsökkel, felszolgáljuk, üvegpoharakba, összekeverjük, visszatesszük, szilveszteréj, észrevétlenül, passzírozzuk, megcukrozzuk, őszibarackot, rozmaringgal, bazsalikomot, ételfestéket, narancslevet, megkeverjük, kifacsarjuk, bóléstálban, díszítéshez, átforgatjuk, citromlével, habzóborral, proseccóval, jégkockákra, citromhéjat, fehérborral, izgalmasabb, legfinomabb, mindmegette, szerkesztő, elkészítés, megjegyzés, hozzávalók, őszibarack, fogyasztás, kimagozott, ünnepélyes, leöblített, pürésítsük, gyümölcsöt, lehámozzuk, kipróbálna, kivikoktél, kombinálva, föltöltjük, gasztroabc, cseresznye, kanalazzuk, ételfesték, pezsgővel, felöntjük, díszítjük, eperpürét, biocitrom, jégkockát, barackhoz, lehetőleg, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 378
  • e Hét: 4892
  • e Hónap: 9930
  • e Év: 139637
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.