Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fánksütés lépésről lépésre!
  2018-01-31 23:45:25, szerda
 
   
  Fánksütés lépésről lépésre!

Fánksütés lépésről lépésre!
Mitől lesz szalagos a fánk?

Sokan kedvelik, mégsem sütnek fánkot, mert úgy gondolják, bonyolult. Pedig nem az. A szalagtól sem kell megijedni, csak egy apró trükk, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán.





Ilyen szép szalagos lesz!


A kezdő háziasszonyok nem szívesen fognak "bonyolult" ételek, kelt tészták készítésébe. Aggodalmaskodnak, hogy nem kel majd meg a tészta, "szalonnás" marad, vagy nem sül át kellőképpen, netán összeesik vagy leragad. A fánksütésről sokan azt mondják, nehéz, és ha mégis sikerül, nem biztos, hogy szalagos lesz, pedig éppen az benne a pláne. Az alábbiban részletesen megmutatjuk a fánk sütését, azt az elkészítési módot, ahogyan egészen biztosan sikerülni fog!

A tuti jó recept:
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tojás, 4 evőkanál olvasztott vaj, 1 kocka élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 ek cukor, csipet só


Fánksütés lépésről lépésre:

1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.






2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához.





3. Amikor elkészültünk a gyúrással, a tésztát meleg helyre (pl. radiátorra vagy annak közelébe) tesszük és egy órán át kelesztjük.





4. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.





5. A kinyújtott, téglalap alapú tésztát félbe hajtjuk és még egyszer finoman átnyújtjuk. Ez valójában maga a trükk, így keletkezik a szalag!





6. A félbehajtott tésztából könnyű kézzel kiszaggatjuk a fánkokat.





7. A fánkokat egy tiszta konyharuhával lefedjük és fél órán át tovább kelesztjük. Célszerű egy picit bemelegíteni a konyhát, különben a tészta összeeshet.





8. Ha mindent szabályosan csináltunk, a kiszaggatott fánkok közel másfélszeresükre nőttek.





9. Forró, bő olajban elkezdjük kisütni a fánkokat. Érdemes félidőig fedő alatt, majd fedő nélkül sütni, hogy a tészta mindenhol átsüljön.

Megjegyzésem: azzal a felével tesszük az olajba, amelyik a kelésnél nem érintkezett a gyúródeszkával, s óvatosan a hüvelykujjunkkal egy kis mélyedést nyomunk a fánkba - ebbe a mélyedésbe kerül majd a lekvár.





10. Nagy lángon süssük a fánkot, de ügyeljünk arra, nehogy túl gyorsan megbarnuljon, mert akkor nyers maradhat a közepe.





11. Ha elkészültünk, szedjük szalvétára vagy papírtörlőre a jól átsütött fánkokat és azon melegiben szórjuk meg porcukorral. Máris fogyasztható.





Megjegyzésem: Ha mélyedést nyomtunk sütés előtt a fánkba, akkor igen gusztán lekvárt is tölthetünk bele a tálalás előtt:





Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Címkék: hüvelykujjunkkal, aggodalmaskodnak, másfélszeresükre, meglangyosítjuk, gyúródeszkával, konyharuhával, háziasszonyok, összekeverjük, kiszaggatjuk, félbehajtott, kilisztezett, megjegyzésem, elkészültünk, megbarnuljon, hozzávalókat, felfuttatott, fánksütésről, papírtörlőre, fogyasztható, kiszaggatott, bemelegíteni, robotgéppel, részletesen, megmutatjuk, keverőtálba, szabályosan, átszitáljuk, kanalanként, készítésébe, érintkezett, mindmegette, süteményünk, porcukorral, kellőképpen, elkészítési, radiátorra, apró trükk, kezdő háziasszonyok, fánksütésről sokan, alábbiban részletesen, fánk sütését, elkészítési módot, lisztet átszitáljuk, tészta különösen, tejet meglangyosítjuk, lisztet keverőtálba, felfuttatott élesztőt, olvasztott vajat, tésztát meleg, megkelt tésztát, félbehajtott tésztából, tiszta konyharuhával,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png rózsa csokor  Radikális szeretet  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy lelki imádság  Gonosz démon-álarc  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Julian Brass gondolata  Őrizkednünk kell...  Garai Gábor - Takarítás  Egy bizonyos határt  Png virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tanuld meg ezt a versemet  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Alvó cicák  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Png csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Png lepke  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép álmokat!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png férfi  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Lóhere  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Albert Einsteinről  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét kedves látogatóimna...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi kép  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Adakozás  Fehér virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Éretlen vers  George Byron - Ahogy itt jár -...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Reggel van  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Szép napot kívánok  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Png ház  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
apró trükk, kezdő háziasszonyok, fánksütésről sokan, alábbiban részletesen, fánk sütését, elkészítési módot, lisztet átszitáljuk, tészta különösen, tejet meglangyosítjuk, lisztet keverőtálba, felfuttatott élesztőt, olvasztott vajat, tésztát meleg, megkelt tésztát, félbehajtott tésztából, tiszta konyharuhával, picit bemelegíteni, tészta összeeshet, kiszaggatott fánkok, tészta mindenhol, felével tesszük, mélyedésbe kerül, tálalás előtt, hüvelykujjunkkal, aggodalmaskodnak, másfélszeresükre, meglangyosítjuk, gyúródeszkával, konyharuhával, háziasszonyok, összekeverjük, kiszaggatjuk, félbehajtott, kilisztezett, megjegyzésem, elkészültünk, megbarnuljon, hozzávalókat, felfuttatott, fánksütésről, papírtörlőre, fogyasztható, kiszaggatott, bemelegíteni, robotgéppel, részletesen, megmutatjuk, keverőtálba, szabályosan, átszitáljuk, kanalanként, készítésébe, érintkezett, mindmegette, süteményünk, porcukorral, kellőképpen, elkészítési, radiátorra, kinyújtott, összeeshet, hozzáadjuk, könnyebben, olvasztott, tölthetünk, kelesztjük, aranybarna, keletkezik, hozzávalók, csináltunk, átnyújtjuk, szalvétára, mélyedésbe, összeesik, megkeljen, bonyolult, tésztához, fánksütés, különösen, szalonnás, mélyedést, mindenhol, megijedni, gondolják, gyúrással, szalagtól, sikerülni, elkezdjük, tésztából, melegiben, alábbiban, ügyeljünk, valójában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 947
  • e Hét: 3161
  • e Hónap: 17066
  • e Év: 146773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.