Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével
  2018-02-07 23:54:14, szerda
 
   
  Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével

Hozzávalók

2 nagy golyó mozzarella
5 dkg spagetti tészta
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj

őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa

3 dl olaj a sütéshez
A zöldborsópüréhez:
20 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő

őrölt fehér bors
1/2 db citrom leve
1,5-2 dl főzőtejszín

Elkészítés

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, majd pár pillanatig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, megsózzuk, -borsozzuk, összemelegítjük, majd hagyjuk hűlni.
Az egyik mozzarellát papírtörlővel szárazra töröljük, és mikróban közepes fokozaton 30-40 másodpercig melegítjük, legyen. (Arra figyeljünk, nehogy túlmelegedjen és szétfolyjon, mert akkor már nem tudjuk megtölteni.)
A felmelegedett mozzarellát óvatosan, kb. 3 mm vastagságúra nyomkodjuk, majd megtöltjük a kihűlt petrezselymes tésztával. A széleit megfogjuk és összenyomkodjuk, majd óvatosan megformázzuk. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön. A másik mozzarellával is így járunk el.
A lehűlt, töltött mozzarellát bepanírozzuk: lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába forgatjuk. A panírozást megismételjük még egyszer, így sütés közben nem folyik ki a sajt.
Az olajat felhevítjük egy kisebb edényben, óvatosan belehelyezzük az egyik bepanírozott mozzarellát, és magas hőfokon pár pillanat alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Szűrőkanállal óvatosan kivesszük, és törlőpapírra tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. A másik bepanírozott mozzarellával is így járunk el.
Közben a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát feltesszük főni annyi ételízesítős vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, leszűrjük.Hozzáadjuk a citromlevet, a tejszínt, megsózzuk, -borsozzuk, és botmixerrel pépesítjük (ha szükséges akkor tehetünk hozzá több tejszínt, és citromlevet is).
Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a zöldborsópürét, majd ráhelyezzük a sült töltött mozzarellát, és úgy kínáljuk.





Kard Sándorné kgizike

Forrás: Mindmegettge.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: zöldborsópüréhez, petrezselyemzöld, zöldborsópürével, összenyomkodjuk, összemelegítjük, zsemlemorzsába, lecsepegtetett, zöldborsópürét, túlmelegedjen, mozzarellával, megismételjük, belehelyezzük, petrezselymes, felmelegedett, papírtörlővel, szűrőkanállal, ételízesítős, bepanírozzuk, bepanírozott, törlőpapírra, megformázzuk, zsemlemorzsa, mindmegettge, panírozáshoz, vastagságúra, mozzarellát, másodpercig, szétfolyjon, főzőtejszín, ráhelyezzük, ételízesítő, felhevítjük, citromlevet, botmixerrel, hozzáadjuk, mozzarella, tésztát enyhén, vajat felhevítjük, apróra vágott, lecsepegtetett tésztát, egyik mozzarellát, felmelegedett mozzarellát, kihűlt petrezselymes, széleit megfogjuk, hűtőbe tesszük, másik mozzarellával, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, panírozást megismételjük, olajat felhevítjük, kisebb edényben, egyik bepanírozott, Kard Sándorné,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Ne kapaszkodj magasabbra,  Ne kapaszkodj magasabbra,  Boldog születésnapot a ma ünne...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Nem tudhatod  Németh László tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Idő  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Reggel van  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Őrizkednünk kell...  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Elköszönt  Png kislány  Varga János Veniam - Fontos sz...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyon különös  Ami embereknek lehetetlen, az...  Sose bánj semmit  Nagyi telefonál  Reggel van  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Neked tudnod kell  Éretlen vers  Adakozás  Mindig jusson idő nevetni  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Csak a fogyatkozás látható  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  A Megváltó szolgálatában  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tanuld meg ezt a versemet  Egy lelki imádság  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Boldog születésnapot a ma ünne...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Neked tudnod kell  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tésztát enyhén, vajat felhevítjük, apróra vágott, lecsepegtetett tésztát, egyik mozzarellát, felmelegedett mozzarellát, kihűlt petrezselymes, széleit megfogjuk, hűtőbe tesszük, másik mozzarellával, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, panírozást megismételjük, olajat felhevítjük, kisebb edényben, egyik bepanírozott, felesleges olajat, másik bepanírozott, tányérra kanalazzuk, sült töltött, zöldborsópüréhez, petrezselyemzöld, zöldborsópürével, összenyomkodjuk, összemelegítjük, zsemlemorzsába, lecsepegtetett, zöldborsópürét, túlmelegedjen, mozzarellával, megismételjük, belehelyezzük, petrezselymes, felmelegedett, papírtörlővel, szűrőkanállal, ételízesítős, bepanírozzuk, bepanírozott, törlőpapírra, megformázzuk, zsemlemorzsa, mindmegettge, panírozáshoz, vastagságúra, mozzarellát, másodpercig, szétfolyjon, főzőtejszín, ráhelyezzük, ételízesítő, felhevítjük, citromlevet, botmixerrel, hozzáadjuk, mozzarella, nyomkodjuk, feltesszük, fokhagymát, pillanatig, hozzávalók, megtöltjük, panírozást, kanalazzuk, melegítjük, tálaláskor, figyeljünk, zöldborsót, elkészítés, felesleges, pépesítjük, megtölteni, fokozaton, szükséges, borsozzuk, tésztával, megsózzuk, forgatjuk, leszűrjük, megfogjuk, zöldborsó, fokhagyma, felszívja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3703
  • e Hét: 8284
  • e Hónap: 22189
  • e Év: 151896
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.