Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csorbaleves
  2018-02-13 23:43:31, kedd
 
   
  Csorbaleves

Hozzávalók

A leveshez:
3 ek napraforgó étolaj
2 fej vöröshagyma

frissen őrölt bors
10 dkg sárgarépa
10 dkg zellergumó
10 dkg zöldborsó
10 dkg csiperkegomba
1 tk szárított, morzsolt lestyán
1 ek frissen aprított zeller zöld
3 ek citromlé
A húsgombóchoz:
25 dkg darált sertéshús
1 tk só
1 mk őrölt köménymag
1 db tojás
3 dkg rizs
1 ek frissen aprított zeller zöld


Elkészítés

Egy lábasban felmelegítjük az olajat. Ezen megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és megsózzuk, megborsozzuk.
A sárgarépát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval és a feldarabolt gombával együtt a hagymához adjuk. Átpirítjuk, majd felengedjük kb. másfél liter vízzel.
Amíg felforr, elkészítjük a gombócokat. A darált húst megsózzuk, és fűszerezzük őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a tojást, a rizst és az apróra vágott zellerlevelet.Ezután vizes kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk a masszából.
Ha felforrt a leves, közepes lángra tesszük, majd óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Ekkor hozzáadjuk a lestyánt és a zeller zöldet. Végül citromlével ízesítjük. Kb. 15-20 perc főzzük, amíg a gombócok megpuhulnak.





Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Címkék: megdinszteljük, csiperkegomba, felmelegítjük, beleeresztjük, zellerlevelet, vöröshagymát, megborsozzuk, húsgombóchoz, csorbaleves, felengedjük, elkészítjük, foodstyling, feldarabolt, megpuhulnak, fűszerezzük, vöröshagyma, citromlével, mindmegette, átpirítjuk, sárgarépát, gombócokat, zellergumó, hozzáadjuk, elkészítés, napraforgó, hozzávalók, megjegyzés, megsózzuk, köménnyel, ízesítjük, masszából, formázunk, köménymag, hagymához, zöldborsó, sertéshús, lábasban felmelegítjük, apróra vágott, zellert apró, feldarabolt gombával, hagymához adjuk, darált húst, zeller zöldet, gombócok megpuhulnak, Filep Kata, Tóth András,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Png nő  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Fekete-erdő desszert  Makszim Gorkij gondolata  képre írva  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Akarat  Erdőn  Szívem  Egy hatékony szolga  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  Ágai Ágnes – Csendélet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Minden harmadik...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Erdőn  Jó éjszakát  Fehér virág  Minden harmadik...  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Garai Gábor - Takarítás  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  képre írva  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Az engedelmesség miért nem vál...  Örülök, hogy látlak!  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Egy maradéktalanul uralt világ  Próbálj meg ...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  képre írva  Png csokor  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
lábasban felmelegítjük, apróra vágott, zellert apró, feldarabolt gombával, hagymához adjuk, darált húst, zeller zöldet, gombócok megpuhulnak, megdinszteljük, csiperkegomba, felmelegítjük, beleeresztjük, zellerlevelet, vöröshagymát, megborsozzuk, húsgombóchoz, csorbaleves, felengedjük, elkészítjük, foodstyling, feldarabolt, megpuhulnak, fűszerezzük, vöröshagyma, citromlével, mindmegette, átpirítjuk, sárgarépát, gombócokat, zellergumó, hozzáadjuk, elkészítés, napraforgó, hozzávalók, megjegyzés, megsózzuk, köménnyel, ízesítjük, masszából, formázunk, köménymag, hagymához, zöldborsó, sertéshús, sárgarépa, szárított, átmérőjű, lábasban, óvatosan, borsóval, lestyánt, citromlé, aprított, gombával, gombócok, leveshez, felforrt, morzsolt, kockára, frissen, tesszük, lestyán, felforr, zellert, közepes, étolaj, másfél, vágjuk, vízzel, darált, zeller, tojást, főzzük, lángra, együtt, recept, kézzel, apróra, olajat, andrás, vágott, zöldet, forrás, ezután, őrölt, végül, leves, tojás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4686
  • e Hét: 9267
  • e Hónap: 23172
  • e Év: 152879
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.