Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zsályás-bazsalikomos gnocchi
  2018-02-13 23:54:35, kedd
 
   
  Zsályás-bazsalikomos gnocchi

Hozzávalók

50 dkg lisztes burgonya
18 dkg sima liszt, plusz amennyit meg felvesz, illetve amennyi a lisztezéshez kell
1 ek apróra vágott zsályalevél
1 ek apróra vágott bazsalikomlevél
1 ek sáfrányolaj vagy napraforgóolaj
15 dkg kimagozott, apróra vágott zöld és fekete olívabogyó vegyesen
1 db kimagozott és hosszában vékony szeletekre vágott vörös csili
10 dkg bébispenótlevél
8 dkg lecsöpögtetett, felszeletelt aszalt paradicsom olajban
20 dkg üveges vagy konzerv articsókaszív
1 marék összetépett bazsalikomlevél
20 dkg morzsolt fűszeres mandulasajt
tengeri só
frissen őrölt fekete bors


Elkészítés

A burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, és egy lábos forró víz fölé tesszük egy párolóedényben, majd közepes lángon 15-20 percig pároljuk, amíg megpuhul. A sütőt 100 fokra előmelegítjük, és beteszünk egy sütőtálcát melegedni.
A burgonyát egy tálba tesszük, összezúzzuk, beleszitálunk 15 dkg lisztet, a fűszereket, és hozzáadunk egy nagy csipet sót. A maradék lisztet folyamatosan hozzáadagolva kézzel összedolgozzuk. A tésztát kiöntjük egy belisztezett felületre, és 1 percig gyúrjuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
Felforralunk egy nagy lábos sós vizet, majd takarék lángra tesszük. A tésztát négy részre osztjuk, majd hosszú kolbász alakúra sodorjuk őket. A gnocchi elkészítéséhez mind a négy tésztadarabot 2 cm-es darabokra szeleteljük. Szűrőlapát segítségével, kisebb adagokban a forró vízbe tesszük a gnocchit, és 5 percig főzzük őket, illetve amíg felúsznak a víz felszínére.
Az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük, majd a gnocchit kisebb adagokban kisütjük. A kifőtt gnocchikat közben folyamatosan melegen tartjuk a sütőtálcán. Az olívabogyót és a csilit a serpenyőbe tesszük, és 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a spenótot, a paradicsomot, az articsókát és a bazsalikomot is. A gnocchit visszatesszük a serpenyőbe, és óvatosan összeforgatjuk a zöldségekkel. Borssal fűszerezzük, és a sajttal tálaljuk.





Recept és fotó: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014

Megjegyzés

Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: bazsalikomlevél, bébispenótlevél, elkészítéséhez, összeforgatjuk, napraforgóolaj, párolóedényben, lecsöpögtetett, összedolgozzuk, beleszitálunk, articsókaszív, tésztadarabot, hozzáadagolva, visszatesszük, előmelegítjük, bioenergetic, segítségével, folyamatosan, felforralunk, zöldségekkel, bazsalikomot, paradicsomot, szakácskönyv, belisztezett, bazsalikomos, lisztezéshez, felszeletelt, összetépett, mandulasajt, olívabogyót, sáfrányolaj, szeleteljük, felhevítjük, összezúzzuk, serpenyőben, fűszerezzük, zsályalevél, lisztezéshez kell, burgonyát megmossuk, lábos forró, sütőtálcát melegedni, tálba tesszük, nagy csipet, maradék lisztet, tésztát kiöntjük, belisztezett felületre, nagy lábos, tésztát négy, gnocchi elkészítéséhez, négy tésztadarabot, forró vízbe, nagy serpenyőben, gnocchit kisebb, Bioenergetic Kiadó, Adele McConnell,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Neked tudnod kell  Akarat  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Még csak most kezdődik a nap  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép álmokat!  Csak a fogyatkozás látható  Png cica  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Egy hatékony szolga  Idő  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szívem tiéd  Éretlen vers  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akik bántanak téged  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png kutya  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Varga János Veniam - Fontos sz...  Erdőn  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png nő  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Adakozás  Nem számIt  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png ház  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einstein gondolata  Png telefon  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Paul David Tripp Április 20  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png kutya  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Nem méltó hozzád  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap 
Bejegyzés Címkék
lisztezéshez kell, burgonyát megmossuk, lábos forró, sütőtálcát melegedni, tálba tesszük, nagy csipet, maradék lisztet, tésztát kiöntjük, belisztezett felületre, nagy lábos, tésztát négy, gnocchi elkészítéséhez, négy tésztadarabot, forró vízbe, nagy serpenyőben, gnocchit kisebb, kifőtt gnocchikat, serpenyőbe tesszük, gnocchit visszatesszük, sajttal tálaljuk, bazsalikomlevél, bébispenótlevél, elkészítéséhez, összeforgatjuk, napraforgóolaj, párolóedényben, lecsöpögtetett, összedolgozzuk, beleszitálunk, articsókaszív, tésztadarabot, hozzáadagolva, visszatesszük, előmelegítjük, bioenergetic, segítségével, folyamatosan, felforralunk, zöldségekkel, bazsalikomot, paradicsomot, szakácskönyv, belisztezett, bazsalikomos, lisztezéshez, felszeletelt, összetépett, mandulasajt, olívabogyót, sáfrányolaj, szeleteljük, felhevítjük, összezúzzuk, serpenyőben, fűszerezzük, zsályalevél, mindmegette, sütőtálcát, fűszereket, felszínére, gnocchikat, elkészítés, szűrőlapát, sütőtálcán, paradicsom, hozzáadunk, serpenyőbe, olívabogyó, articsókát, kimagozott, hozzávalók, megjegyzés, hozzáadjuk, szeletekre, burgonyát, felúsznak, adagokban, mcconnell, darabokra, felületre, melegedni, hosszában, beteszünk, megmossuk, gnocchit, kiöntjük, megpuhul, pároljuk, amennyit, burgonya, tálaljuk, morzsolt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1323
  • e Hét: 3537
  • e Hónap: 17442
  • e Év: 147149
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.