Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csorba leves
  2018-03-16 00:17:27, péntek
 
   
  Csorba leves

Hozzávalók

A leveshez:
3 ek napraforgó étolaj
2 fej vöröshagyma

frissen őrölt bors
10 dkg sárgarépa
10 dkg zellergumó
10 dkg zöldborsó
10 dkg csiperkegomba
1 tk szárított, morzsolt lestyán
1 ek frissen aprított zeller zöld
3 ek citromlé
A húsgombóchoz:
25 dkg darált sertéshús
1 tk só
1 mk őrölt köménymag
1 db tojás
3 dkg rizs
1 ek frissen aprított zeller zöld


Elkészítés

Egy lábasban felmelegítjük az olajat. Ezen megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és megsózzuk, megborsozzuk.
A sárgarépát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval és a feldarabolt gombával együtt a hagymához adjuk. Átpirítjuk, majd felengedjük kb. másfél liter vízzel.
Amíg felforr, elkészítjük a gombócokat. A darált húst megsózzuk, és fűszerezzük őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a tojást, a rizst és az apróra vágott zellerlevelet.Ezután vizes kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk a masszából.
Ha felforrt a leves, közepes lángra tesszük, majd óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Ekkor hozzáadjuk a lestyánt és a zeller zöldet. Végül citromlével ízesítjük. Kb. 15-20 perc főzzük, amíg a gombócok megpuhulnak.





Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Címkék: megdinszteljük, felmelegítjük, csiperkegomba, beleeresztjük, zellerlevelet, megborsozzuk, húsgombóchoz, vöröshagymát, fűszerezzük, feldarabolt, elkészítjük, felengedjük, vöröshagyma, mindmegette, foodstyling, megpuhulnak, citromlével, gombócokat, átpirítjuk, elkészítés, sárgarépát, zellergumó, napraforgó, megjegyzés, hozzávalók, hozzáadjuk, sertéshús, köménnyel, köménymag, ízesítjük, masszából, megsózzuk, formázunk, hagymához, sárgarépa, szárított, lábasban felmelegítjük, apróra vágott, zellert apró, feldarabolt gombával, hagymához adjuk, darált húst, zeller zöldet, gombócok megpuhulnak, Filep Kata, Tóth András,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Adakozás  Zilahy Lajos gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Erdőn  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Albert Einstein gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete István - Akác  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png kutya  Mai harmónia kártyám  Mai harmónia kártyám  Fekete-erdő desszert  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Németh László tollából  Alvó cicák  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Az engedelmesség miért nem vál...  A kételkedés kezelése  Jónás Tamás – Végtelen b...  Reggel van  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Elköszönt  Őrizkednünk kell...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jó éjszakát  Akarat  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyi telefonál  Szívem  Szép estét  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mai harmónia kártyám  Png virág  Garai Gábor - Takarítás  Varga János Veniam - Fontos sz...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 19  Erdőn  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hogy lehet megtartani  Fekete-erdő desszert  Png lepke  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idő  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Nevem  Alázat  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
lábasban felmelegítjük, apróra vágott, zellert apró, feldarabolt gombával, hagymához adjuk, darált húst, zeller zöldet, gombócok megpuhulnak, megdinszteljük, felmelegítjük, csiperkegomba, beleeresztjük, zellerlevelet, megborsozzuk, húsgombóchoz, vöröshagymát, fűszerezzük, feldarabolt, elkészítjük, felengedjük, vöröshagyma, mindmegette, foodstyling, megpuhulnak, citromlével, gombócokat, átpirítjuk, elkészítés, sárgarépát, zellergumó, napraforgó, megjegyzés, hozzávalók, hozzáadjuk, sertéshús, köménnyel, köménymag, ízesítjük, masszából, megsózzuk, formázunk, hagymához, sárgarépa, szárított, zöldborsó, aprított, lestyánt, citromlé, lábasban, felforrt, borsóval, morzsolt, gombával, átmérőjű, gombócok, óvatosan, leveshez, frissen, tesszük, kockára, felforr, lestyán, zellert, közepes, andrás, másfél, tojást, kézzel, apróra, forrás, étolaj, vágott, ezután, együtt, vízzel, vágjuk, zeller, recept, főzzük, csorba, darált, lángra, olajat, zöldet, rizst, filep, végül, ekkor, leves, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1222
  • e Hét: 5803
  • e Hónap: 19708
  • e Év: 149415
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.