Belépés
bongyi53.blog.xfree.hu
Higgy, remélj, szeress, hogy boldog ember lehess! Magyar Istvánné
1953.03.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sarkadi Katitól kaptam! KÖSZI!
  2010-03-20 22:29:19, szombat
 
   
  Kedves Sarkadi Kati!

Nagyon szépen köszönöm a sok szép tavaszi virágot, most kimondottan jól esett, mivel ma van a születés napom volt miből válogatnom. Puszi érte! Erzsi v. Bongyi
 
 
2 komment , kategória:  Köszöntés  
Címkék: kimondottan, válogatnom, születés, köszönöm, tavaszi, virágot, sarkadi, bongyi, nagyon, kedves, szépen, napom, puszi, erzsi, miből, esett, mivel, születés napom, Sarkadi Katitól, Kedves Sarkadi Kati,
Sarkady-Nagy Béláné (#1)   2010-03-21 06:53:22
Kedves Bongyi!

Éreztem, hogy el kell jönnöm hozzád . . . most egy mesét hoztam Neked, fogadd tőlem szeretettel:

Link



Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer régen két nagyon boldog ember. Úgy hívták őket, hogy Tamás és Margit. Volt két gyermekük is, Jancsi és Juli.

Hogy megértsétek, milyenek voltak, tudnotok kell, milyen volt az élet akkoriban.
Tudjátok, azokban a boldog időkben mindenki kapott születésekor egy kis puha Bolyhos Zacskót. Ahányszor az ember belenyúlt ebbe a zacskóba, ki tudott onnan venni egy Meleg Bolyhost. A Meleg Bolyhosokra nagyon nagy szükség volt, mert ha valaki ilyen meleg bolyhost kapott, azon elömlött a melegség és a puhaság. Azokra az emberekre, akik nem jutottak rendszeresen Meleg Bolyhoshoz, az a veszély leselkedett, hogy megbetegszenek, összetöpörödnek és meg is halhatnak.
Azokban az időkben nagyon könnyű volt Meleg Bolyhost kapni. Akárhányszor az ember úgy érezte, odamehetett a másikhoz és mondhatta:
- Szeretnék egy Meleg Bolyhost!
Akkor csak belenyúltál a zacskódba és kihúztál egy Bolyhost, akkorát, ami egy kislány markában is elfér. Ahogy a Bolyhos meglátta a napvilágot, mosolyogni kezdett és nagy bozontos Meleg Bolyhossá növekedett. Aztán rátetted az illető vállára, fejére vagy az ölébe, és az belesimult, ráolvadt és egész testében jó érzéssel töltötte el.
Az emberek mindig kértek egymástól Meleg Bolyhosokat, s mivel szabadon hozzájuthattak, nem okozott gondot eleget kapni belőlük.
Egyszer egy gonosz boszorkány odalopózott Tamás házához, míg Margit a kislányukkal játszott és a fülébe súgta.
- Nézd csak Tamás, látod azt a sok Bolyhost, amiket Margit Julinak ad? Tudod, ha így folytatja, végül kifogy belőlük, és akkor nem marad számodra.
Tamás meghökkent:
- Azt akarod mondani, hogy nem lesz annyiszor Meleg Bolyhos a zacskónkban, ahányszor csak belenyúlunk?
- Nem bizony - felelte a boszorkány - egyáltalán nem - és ha egyszer kifogytál, annyi. Több nem lesz.
Tamás szívére vette a dolgot, és elkezdte figyelni, hányszor ad Margit valaki másnak Meleg Bolyhost. Végül nagyon elkezdett aggódni, és ingerült lett, mert nagyon szerette Margit Meleg Bolyhosait, és nem akart lemondani róluk. Azon kezdett gondolkodni, hogy nem helyes, ha Margit minden Meleg Bolyhosát a gyerekekre, meg másokra költi. Ahányszor csak másnak adott egyet, Tamás elkezdett panaszkodni, és mivel Margit nagyon szerette őt, nem adott olyan gyakran Meleg Bolyhosokat. Tamásnak tartalékolta őket.
A gyerekek látták ezt, és megtanulták, hogy rossz dolog Meleg Bolyhosokat adni, ahányszor csak kérnek, vagy kedvük van hozzá. Ők is nagyon elővigyázatosak lettek. Közelről figyelték a szüleiket, és ahányszor csak azt érezték, hogy szüleik túl sok Meleg Bolyhost adnak másoknak, ők is ellenkezni kezdtek. Egyre inkább azon aggódtak, hogy túl sok Meleg Bolyhost adnak ki a kezükből. Bár találtak egy Meleg Bolyhost, ahányszor csak belenyúltak a zacskójukba, egyre kevesebbszer nyúltak bele, és egyre fösvényebbé váltak.
Csakhamar az emberek észrevették a Meleg Bolyhosok hiányát, és kezdtek kevesebb melegséget és lágyságot érezni. Elkezdtek összetöpörödni, és volt aki meg is halt a Meleg Bolyhosok hiányától.
Egyre többen mentek a boszorkányhoz bájitalt és balzsamot venni, habár úgy tűnt, ezek nem segítenek. Nos, a helyzet tényleg nagyon rosszra fordult.
A gonosz boszorkány nem akarta igazából, hogy az emberek meghaljanak (mert halott emberek nem tudnak balzsamot és bájitalt venni). Mindenkinek adott egy zacskót, ami nagyon hasonlított a bolyhos zacskóhoz, csak ez a zacskó hideg volt, míg a Bolyhos meleg. A boszorkány zacskójának belsejében Hideg Szúrósok voltak. Ezektől a Hideg Szúrósoktól az emberek nem melegséget és lágyságot éreztek, hanem hideget és szúrást. Viszont megóvták az embert az összetöpörödéstől. Így aztán ettől kezdve, ha valaki azt mondta:
- Kérek egy Meleg Bolyhost - az emberek, akik féltek, hogy kimerítik a készleteket, azt felelték:
- Nem tudok Meleg Bolyhost adni neked, nem kérsz inkább egy Hideg Szúróst?
Előfordult, hogy két ember találkozott, arra gondoltak, hogy Meleg Bolyhoshoz juthatnának, de egyikük vagy másikuk meggondolta magát, és a végén Hideg Szúrósokat adtak egymásnak. Így történt, hogy míg kevesen haltak meg, sokan voltak boldogtalanok, és hidegnek, meg szúrósnak érezték magukat.
A helyzet nagyon bonyolulttá vált. A Meleg Bolyhosok, akikről azt gondolták, elérhetők, mint a levegő, rettentően értékessé váltak. Emiatt az emberek mindenféle dolgot megtettek, hogy hozzájuk jussanak.
Mielőtt a boszorkány megjelent, az emberek gyakran hárman, négyen, öten összejöttek, és sose tartották számon, ki ad Meleg Bolyhost kinek. A boszorkány jövetele után, az emberek kezdtek párokra szakadozni, és Meleg Bolyhosokat kizárólag egymás számára tartogattak. Azok, akik megfeledkeztek magukról, és egy Bolyhost adtak a másiknak, bűntudatot éreztek, mert tudták, hogy partnerük valószínűleg megérzi a veszteséget. Azoknak, akik nem találtak bőkezű partnerre, meg kellett venniük a Bolyhosokat, és hosszú órákig kellett dolgozniuk a pénzért.
Egy másik dolog is történt. Néhány ember a Hideg Szúrósakat - ezek korlátlanul és szabadon beszerezhetők voltak - pelyhekkel és festékkel bevonva őket, meleg Bolyhosként adta tovább. Ezek a Meleg Bolyhosok valójában Műanyag Bolyhosok voltak, és további nehézséget okoztak. Például két ember szabadon összejött, és szabadon cserélt Műbolyhosokat, amitől feltehetően jól kellett volna érezni magukat, ehelyett rossz érzéssel váltak el. Minthogy azt hitték, Meleg Bolyhosokat cserélnek, az embereket nagyon megzavarta, és nem jöttek rá, hogy amiatt van rossz érzésük, mert Műbolyhost kaptak.
Tehát a helyzet nagyon lehangoló volt, és minden akkor kezdődött, amikor a boszorkány elhitette az emberekkel, hogy egy napon, amikor a legkevésbé várják, megeshet, hogy benyúlnak a Bolyhos Zacskójukba, és nem találnak benne több Meleg Bolyhost.
Nemrég egy kedves, erős, telt és mosolygós asszony jött erre a boldogtalan vidékre. Úgy tűnt, nem hallott a boszorkányról, és nem aggódott amiatt, hogy a Meleg Bolyhosok kifogyhatnak. Szabadon adta őket, még akkor is, ha nem kérték. Az emberek elnevezték Dús asszonynak. Néhányan kifogásolták, mert azt tanította, hogy nem kell félni a Meleg Bolyhosok elfogyásától. A gyerekek nagyon szerették őt, mert jól érezték magukat körülötte. Ők maguk is elkezdtek Meleg Bolyhosokat osztogatni, amikor kedvük szottyant rá.
A felnőtteket aggasztotta a dolog, és elhatározták, hogy törvényt hoznak a gyerekek védelmébe, nehogy elfecséreljék Meleg Bolyhos készleteiket. A törvény bűncselekménynek minősítette, ha valaki nemtörődöm módon, engedély nélkül adta ki Meleg Bolyhosait.
Sok gyerek azonban látszólag nem tudta, és nem törődött ezzel, és a törvény ellenére folytatta a Meleg Bolyhosok adását, ahányszor csak kedve támadt, és mindig, ha kérték rá.
Mostanában nehéz megmondani, hogy mi fog történni. Vajon a törvény és a rend ereje megállítja a gyerekeket? Vagy a felnőttek csatlakoznak a Dús Asszonyhoz és a gyerekekhez, és megkockáztatják, marad-e annyi Meleg Bolyhos, amennyi kell.
Vajon Tamás és Margit felidézve azokat a napokat, mikor olyan boldogok voltak, és a Meleg Bolyhosok korlátlanul álltak rendelkezésre, újra elkezdi osztani a Meleg Bolyhosokat?

A harc elterjedt a Földön és valószínűleg ott folyik, ahol Te élsz.

Ha akarsz - és ezt remélem, hogy akarsz - Te is csatlakozz hozzá azzal, hogy szabadon adod és kéred a Meleg Bolyhosokat, és hogy olyan szerető és egészséges ember vagy, amilyen csak lehetsz.


Claude Steiner



Nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!




























Szeretettel Kati
Tóth Sándorné (#2)   2010-03-21 15:14:55



Link
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó nap volt  Jó éjszakát  Egy tavasz  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  40 felett  Eduardo Sacheri gondolata  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Jan Twardowski - Siessünk  39 ígéret  Müller Péter tollából  Isten hűségének mértéke  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Különleges  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  képre írva  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  jó reggelt  Nevelőszülőkhöz adták,  Esterházy Péterre emlékezünk  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vannak emberek  Facebookon kaptam Krisztina b...  Tanmese  Zilahy Lajos mondta  Megígért békesség  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Az ember  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Hogyan válunk hűségesekké?  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam Krisztinától  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  képre írva  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Előfordul, hogy  Egyszerű  Ismeretlen: Ikarusz monda  Borzasztó  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy barátság története  különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  40 felett  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  jó reggelt  Paul David Tripp Április 15  Ott van 
Bejegyzés Címkék
születés napom, kimondottan, válogatnom, születés, köszönöm, tavaszi, virágot, sarkadi, bongyi, nagyon, kedves, szépen, napom, puszi, erzsi, miből, esett, mivel, Sarkadi Katitól, Kedves Sarkadi Kati, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2526 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 63
  • e Hét: 478
  • e Hónap: 861
  • e Év: 14452
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.