Belépés
sz719eszter.blog.xfree.hu
A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt. Mark Twain Szuromi Eszter
2016.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lényeges változások jönnek...
  2016-07-04 13:10:37, hétfő
 
  Lényeges változások jönnek 2017. január 1-től - ez a 26 dolog biztosan változik!

Így adózunk jövőre: adóemelések is lesznek

A jövő évi adócsökkentések mellett még egy kis jövedéki adó emelést is tervezett a kormány, de egyszerűsíti néhány esetben az adminisztrációt és még a kisvállalkozók is igen jól járhatnak a tervezet szerint. A kormány szerint jövőre 10 milliárdok maradnak az állampolgárok zsebében, ássuk milyen változásokra lehet majd számítani, először vegyük számba az adócsökkentő, könnyítő terveket:

január 1-jétől a baromfihús és a tojás értékesíti áfa kulcs 27%-ról 5%-ra csökken.

A friss tej (kivéve az UHT és ESL tejet) értékesíti áfa kulcsa először 27%-ról18%-ra, majd 5%-ra csökken.

18%-ra csökken az internet-hozzáférési szolgáltatásra vonatkozó áfa kulcs. A kedvezményes áfa kulcsot azoknál az internet-hozzáférési szolgáltatásoknál alkalmazzák először, amelynek az úgynevezett elszámolási időszaka 2016. december 31.-ke után kezdődik, és esedékessége, a számla vagy a nyugta kiállításának időpontja is 2016. december 31-ét követő időpontra esik. Ha a szolgáltatást nem időszakonkénti elszámolás mellett nyújtják, akkor a javaslat szerint először a kedvezményes kulcsot, a 2016. december 31-ét követő adófizetési kötelezettségre kell alkalmazni.

január 1-től az étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalom esetében, az étkezőhelyi vendéglátásban 18%-os áfa kulcsot kell alkalmazni (a jelenlegi 27% helyett).

ezt követően a második lépcsőben, 2018. január 1-jétől a 18%-os áfa kulcs 5%-ra csökken az éttermi vendéglátásoknál.

A javaslat szerint jövőre a fordított adózás hatálya alá tartozó termékek közé fogják sorolni a krómhulladékot és - törmeléket, és a vanádium hulladékot és - törmeléket.

A korábbi ígéreteknek megfelelően jövőre ismét nő a kétgyermekesek adókedvezménye (a korábbi 12,5 ezer forintról gyermekenként 15 ezer forintra). Ez a kedvezmény közel 350 ezer családot érint majd , és összesen 15 milliárd forintos bevételkieséssel jár majd a költségvetésnek.

csökken a családok adminisztrációs terhe,annak az intézkedésnek köszönhetően, hogy jövőre a kedvezmény érvényesítésre vonatkozó adóelőleg-nyilatkozatot a családi kedvezményt érvényesítő magánszemélynek nem kell a másik jogosult (házastárs, szülő) munkáltatójával is aláíratni, lepecsételtetni.

a törvényjavaslat a magánszemélyek számára adótartozás esetén automatikusan (hat havi) pótlékmentes részletfizetést biztosít 200 ezer forintig. Az igénylés eljárása is egyszerűsödik jövőre, elég lesz egy egyszerű kérés, amit akár az ügyfélszolgálaton szóban is megtehető, nem kell fizetéskönnyítési kérelmet kitölteni .

5 évről 4 évre csökken a végrehajtás elévülési ideje

egy munkaerő-mobilitást ösztönző intézkedéscsomagot is tartalmaz a javaslat, ha a munkavállaló gépkocsival jár munkába, akkor az adómentes költségtérítés mértéke a jelenlegi kilométerenkénti 9 forintról 15 forintra emelkedik kilométerenként.

Adóemelések a javaslatban

a gázolaj, a benzin és a petróleum jövedéki adómértékét a kőolaj világpiaci árához köti a kormány a tervek szerint.

A tervezet szerint, ha a Brent típusú kőolaj adott negyedév végén érvényes világpiaci ára a törvényben meghatározott küszöbértéket meghaladja, abban az esetben az üzemanyagok az éppen hatályos jövedéki adómértékkel adóznak, de ha a küszöbérték alá kerül az árfolyam, akkor lép életbe az adóemelés : a gázolaj esetében 10 ft/liter, a benzin esetében 5 ft/liter. A kabinet a parlament döntésére bízza, hogy meghatározza 40 vagy 50 dollár legyen a nyersolaj hordónkénti küszöbárfolyama.

kormány 2017 végéig uniós előírások miatt a 29%-kal emeli meg a dohánytermékek jövedéki adóját, mert lejár Magyarország cigaretta uniós adóminimumának teljesítésére vonatkozó derogációja 2017. december 31-vel. Az emelést összesen három lépcsőben tervezi végrehajtani a kormány, a mostani módosítás az első lépcsőt tartalmazza.

A cigaretta jövedéki adója a következőképpen változik: a jelenlegi 15700 forint/ezer szál tételes adó majd 16700 forintra emelkedik, a minimumadó pedig 28000 forintról 30500 forintra emelkedik ezer szálanként. Szakértők szerint 240-250 forint lehet a drágulás mértéke a három lépcsős drágulás után.

Erre számíthatnak a vállalkozók

társasági adó szabályaival összhangban eltörlése kerül a kis- és középvállalkozások beruházásaihoz kapcsolódó adóalap-kedvezmény 30 millió forintos értékhatára.

KATA: A javasolt módosítás szerint a kisadózó vállalkozás bevételének nem lesz része a költségek fedezetére vagy fejlesztési célra folyósított támogatás és átmeneti rendelkezés alapján ez a módosítás a 2014. évtől visszamenőlegesen is alkalmazható.

a javaslat több ponton átírja a kormány a kisvállalati adóról szóló szabályozást, így 2017-től a kis- és közepes vállalkozások (kkv) körében eltörlik a beruházásösztönző személyi jövedelemadó és társasági adókedvezmények korlátait, a módisításnak köszönhetően a kisvállalati adót (kiva) választóknál 1 milliárd forinttal marad több jövőre, ha elfogadásra kerül a javaslat. A kiva-t az eddig 25 foglalkoztatottig lehetett választani, ezután 50 foglalkoztatottig lehet majd választani ezt a vállalkozási formát.

A javaslat szerint keresőképtelenségük esetén mentesülnek a kisadózók a tételes adó megfizetése alól azokra a hónapokra, amikor keresőképtelenek.

Új kedvezményként kerül bevezetésre:

adóalap-csökkentő tétel számolható el a munkásszállás kialakítására, fenntartására, üzemeltetésére adott ráfordítás.

az adózás előtti nyereség összege a kedvezmény korlátja mindkét esetben. A kedvezménynek köszönhetően a munkásszállás kialakításának és fenntartásának kiadásai kedvezményeket élveznek a társasági adóban. A gazdasági tárca számításai szerint ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően 9 milliárd forintot nyernek a vállalkozások és a munkavállalók.

Adókedvezményt kaphatnak a műemlékek felújítói és üzemeltetői is. Viszont a karbantartás kedvezményének adótartalma nem haladhatja meg az 50 millió eurót, és a 100 millió eurónak megfelelő összeget a felújítás kedvezményének adótartalma.

Intézkedések a feketegazdaság visszaszorítására

Tételes áfa-nyilatkozat értékhatára: 2017. január 1-jétől a javaslat értelmében a belföldi adóalany részére kibocsátott számlán szerepeltetni kell a vevő adószámát, abban az esetben, ha a számlában áthárított adó a 100 000 forintot eléri vagy meghaladja. Ez az értékhatár jelenleg 1 millió forint.

bekötik az adóhivatalhoz az automata berendezéseket.

Az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszert (EKÁER) is módosítja majd a törvényjavaslat, a módosításnak az a célja, hogy kiszűrjék a túlpakolt kisteherautókkal csaló kereskedőket is.

az online számlázás is jön jövőre az online pénztárgép és az EKÁER mellett, a kormány érvelése szerint főleg a láncolatos áfacsalókkal szemben lesz hatékony eszköz. A cél az, hogy hasonlóan az adóhatósághoz már bekötött pénztárgépekhez, a számlázó programokkal kiállított számla adatai is valós időben álljon az adóhatóság rendelkezésére.

GOOGLE adó

A javaslat szerint kiegészítenék a reklámadóról szól törvényt is, az indoklás szerint a "magyar Google-adó" biztosítja majd azt, hogy ne mentesülhessenek a közteher fizetési kötelezettség alól a Magyarországon gazdasági tevékenységet végző világcégek sem.

A javaslatban szereplő "eszköz a reklámadó-kötelezettség teljesítésének kikényszerítésére szolgál". Ennek köszönhetően az a Magyarországon adózóként nem nyilvántartott reklám-közzétevő, amely, az adóhatósági felhívás ellenére, nem tesz eleget bejelentkezési kötelmének 10 millió forintos, többször ismételhető, exponenciálisan növekvő bírsággal kell számolnia.

Köszönöm szépen Ani!

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
Címkék: vendéglátásoknál, bevételkieséssel, mentesülhessenek, keresőképtelenek, kilométerenkénti, kisteherautókkal, lepecsételtetni, adókedvezmények, következőképpen, törvényjavaslat, munkáltatójával, részletfizetést, intézkedéseknek, adminisztrációt, küszöbárfolyama, kilométerenként, magánszemélynek, adócsökkentések, pénztárgépekhez, alkoholtartalmú, exponenciálisan, adminisztrációs, költségvetésnek, kötelezettségre, adóminimumának, időszakonkénti, dohánytermékek, magyarországon, magánszemélyek, kétgyermekesek, adókedvezménye, krómhulladékot, vendéglátásban, érvényesítésre, nyilvántartott, bejelentkezési, tervezet szerint, kormány szerint, állampolgárok zsebében, tojás értékesíti, úgynevezett elszámolási, számla vagy, nyugta kiállításának, javaslat szerint, kedvezményes kulcsot, helyben készített, étkezőhelyi vendéglátásban, második lépcsőben, éttermi vendéglátásoknál, fordított adózás, vanádium hulladékot, korábbi ígéreteknek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó reggelt, jó napot mindenkin...  képre írva  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Csak a fogyatkozás látható  Png lepke  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Png rózsa csokor  Png kutya  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Az igazi szeretetért rendszeri...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gonosz démon-álarc  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Annuska bar...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét  képre írva  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Adakozás  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Kellemes délutánt kívánok  Png telefon  Szívem  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Kövesd a cowboyt!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fekete István - Akác  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Hazára minden embernek szükség...  Png férfi  Reménység és erő Krisztustól e...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Nagyi telefonál  Adakozás  Alázat  Png rózsa csokor  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Alázat  Png telefon  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Szívem  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  A boldog családok mind hasonló...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Hogy lehet megtartani  Illyés Gyula - Milyen hamar.  képre írva  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Irgalom és ítélet  Alázat  Mi lenne ha  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tervezet szerint, kormány szerint, állampolgárok zsebében, tojás értékesíti, úgynevezett elszámolási, számla vagy, nyugta kiállításának, javaslat szerint, kedvezményes kulcsot, helyben készített, étkezőhelyi vendéglátásban, második lépcsőben, éttermi vendéglátásoknál, fordított adózás, vanádium hulladékot, korábbi ígéreteknek, kétgyermekesek adókedvezménye, kedvezmény közel, családok adminisztrációs, intézkedésnek köszönhetően, kedvezmény érvényesítésre, családi kedvezményt, másik jogosult, magánszemélyek számára, igénylés eljárása, egyszerű kérés, ügyfélszolgálaton szóban, végrehajtás elévülési, munkavállaló gépkocsival, adómentes költségtérítés, jelenlegi kilométerenkénti, petróleum jövedéki, kőolaj világpiaci, tervek szerint, törvényben meghatározott, éppen hatályos, gázolaj esetében, benzin esetében, parlament döntésére, nyersolaj hordónkénti, 29%-kal emeli, dohánytermékek jövedéki, emelést összesen, mostani módosítás, első lépcsőt, cigaretta jövedéki, következőképpen változik, jelenlegi 15700, minimumadó pedig, drágulás mértéke, három lépcsős, javasolt módosítás, kisadózó vállalkozás, költségek fedezetére, javaslat több, kisvállalati adóról, beruházásösztönző személyi, módisításnak köszönhetően, kisvállalati adót, vállalkozási formát, munkásszállás kialakítására, adózás előtti, kedvezmény korlátja, kedvezménynek köszönhetően, munkásszállás kialakításának, társasági adóban, gazdasági tárca, intézkedéseknek köszönhetően, műemlékek felújítói, karbantartás kedvezményének, felújítás kedvezményének, feketegazdaság visszaszorítására, javaslat értelmében, belföldi adóalany, vevő adószámát, számlában áthárított, értékhatár jelenleg, automata berendezéseket, elektronikus közúti, túlpakolt kisteherautókkal, online számlázás, online pénztárgép, kormány érvelése, láncolatos áfacsalókkal, számlázó programokkal, adóhatóság rendelkezésére, reklámadóról szól, indoklás szerint, közteher fizetési, javaslatban szereplő, adóhatósági felhívás, vendéglátásoknál, bevételkieséssel, mentesülhessenek, keresőképtelenek, kilométerenkénti, kisteherautókkal, lepecsételtetni, adókedvezmények, következőképpen, törvényjavaslat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18436 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 93
  • e Hét: 3785
  • e Hónap: 12320
  • e Év: 59913
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.