Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
  2018-09-17 23:54:49, hétfő
 
   
  Caponata (szicíliai padlizsánragu)

Hozzávalók

1 db nagyobb padlizsán
4 db paradicsom
1 db vöröshagyma
3 szál zeller
1 ek mazsola

10 db fekete olívabogyó
20 db kapribogyó
6 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 ek cukor
3-4 db bazsalikomlevél
5 dkg fenyőmag


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánt felkockázzuk, szűrőtálba tesszük, megsózzuk, és 30 percig pihentetjük. Majd leöblítjük, és lecsepegtetjük róla a vizet.
A paradicsomokat 2-3 percre forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, szelíden megnyomva eltávolítjuk a levét és a magjait, majd a húsukat felkockázzuk. A hagymát és a zellerszárakat vékonyan felkarikázzuk. Az olíva- és a kapribogyót leszűrjük, és felaprítjuk.
1 ek olajat felforrósítunk, rátesszük a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a mazsolát, az olíva- és kapribogyót, és fedő nélkül, szelíd tűzön 10 percig főzzük.
A maradék 5 ek olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a padlizsánkockákat, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve kb. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzáadjuk a hagymás-zelleres paradicsomot, a balzsamecetet és a cukrot. Élénk tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Ha szükséges, csak a végén sózzuk. Tálaláskor bazsalikommal díszítjük, és megszórjuk pirított fenyőmaggal.





Megjegyzés

Szicília a történelmi helyezkedésénél fogva sajátságos ötvözete az olasz, a görög és arab konyha jellegzetes vonásainak. Ételeik gyakran édes-savanyúak, és aszalt, és friss gyümölcsökkel társítják őket. Mártogatóként, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve fogyasszuk vagy grillezett húsok mellé.
zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: megfonnyasztjuk, helyezkedésénél, bazsalikomlevél, paradicsomokat, lecsepegtetjük, felforrósítjuk, felforrósítunk, zellerszárakat, felkarikázzuk, balzsamecetet, mártogatóként, bazsalikommal, megtisztítjuk, padlizsánragu, gyümölcsökkel, paradicsomot, aranybarnára, felkockázzuk, folyamatosan, eltávolítjuk, fokhagymával, kapribogyót, meghámozzuk, félbevágjuk, felaprítjuk, zöldségeket, pihentetjük, olívaolajat, mindmegette, beletesszük, jellegzetes, balzsamecet, fenyőmaggal, vöröshagyma, megjegyzés, paradicsom, zöldségeket megtisztítjuk, padlizsánt felkockázzuk, húsukat felkockázzuk, zellerszárakat vékonyan, kapribogyót leszűrjük, hagymás-zelleres paradicsomot, végén sózzuk, történelmi helyezkedésénél,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy bizonyos határt  A másik dolog,  Png nő  Png ház  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Idő  Facebookon kaptam  Akarat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png csokor  Nagyi telefonál  Png lepke  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png nő  Rátalálsz  Makszim Gorkij gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Neked tudnod kell  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Garai Gábor - Takarítás  A sors  Ami embereknek lehetetlen, az...  Még csak most kezdődik a nap  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Fekete-erdő desszert  Alvó cicák  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  George Gordon Lord Byron: Inez...  A televizió nem a kultúrát kép...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 19  Szép estét kedves látogatóimna...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Minden harmadik...  Gonosz démon-álarc  Ne kapaszkodj magasabbra,  Garai Gábor - Takarítás  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Reménység és erő Krisztustól e...  A másik dolog,  Bounty krémes  képre írva  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Makszim Gorkij gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mindig jusson idő nevetni  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Png kutya  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Még csak most kezdődik a nap  Png rózsa csokor  Tóth Ágnes - Szervusz pad 
Bejegyzés Címkék
zöldségeket megtisztítjuk, padlizsánt felkockázzuk, húsukat felkockázzuk, zellerszárakat vékonyan, kapribogyót leszűrjük, hagymás-zelleres paradicsomot, végén sózzuk, történelmi helyezkedésénél, megfonnyasztjuk, helyezkedésénél, bazsalikomlevél, paradicsomokat, lecsepegtetjük, felforrósítjuk, felforrósítunk, zellerszárakat, felkarikázzuk, balzsamecetet, mártogatóként, bazsalikommal, megtisztítjuk, padlizsánragu, gyümölcsökkel, paradicsomot, aranybarnára, felkockázzuk, folyamatosan, eltávolítjuk, fokhagymával, kapribogyót, meghámozzuk, félbevágjuk, felaprítjuk, zöldségeket, pihentetjük, olívaolajat, mindmegette, beletesszük, jellegzetes, balzsamecet, fenyőmaggal, vöröshagyma, megjegyzés, paradicsom, megszórjuk, fogyasszuk, sajátságos, vonásainak, zsuzsamama, grillezett, hozzávalók, elkészítés, történelmi, hozzáadjuk, kapribogyó, olívabogyó, szűrőtálba, padlizsánt, bedörzsölt, kevergetve, leöblítjük, tálaláskor, savanyúak, mérsékelt, pirítósra, társítják, leszűrjük, szükséges, díszítjük, rátesszük, megmossuk, megnyomva, padlizsán, megsózzuk, olívaolaj, szicíliai, mazsolát, zelleres, pirított, caponata, ötvözete, szicília, pirítjuk, fenyőmag, vékonyan, szelíden, hagymás, maradék, tesszük, hagymát, zellert, mazsola, ételeik, gyakran, magjait, nagyobb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2952
  • e Hét: 7533
  • e Hónap: 21438
  • e Év: 151145
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.