Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Klasszikus grízgaluska leves
  2018-09-22 00:23:43, szombat
 
   
  Klasszikus grízgaluska leves

Hozzávalók

2 ek étolaj
1 fej vöröshagyma (kisebb)
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/2 db zellergumó

frissen őrölt fekete bors
2 db tojás
10 dkg búzadara
2 ek aprított petrezselyemzöld
1 késhegynyi szódabikarbóna


Elkészítés

Egy lábasban olajat hevítünk és megfuttatjuk rajta a megpucolt és apró kockákra vágott hagymát. A répát, a petrezselyemgyökért, a zellert ízlés szerint feldaraboljuk és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. Összeforgatjuk, majd felöntjük kb. 1,2 liter forró vízzel. Közepes lángon hagyjuk felforrni. Csak ezután sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon főzzük tovább.
A tojásokat egy csipet sóval villával felhabosítjuk. Hozzákeverjük a búzadarát, a finomra aprított petrezselyemzöldet és a szódabikarbónát. Kb. 10 percig pihentetjük, majd kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a forró levesbe.
A levesben a galuskákat további kb. 5-10 percig főzzük, amíg a galuskák többszörösükre nőnek és megpuhulnak.





Megjegyzés

Szezontól függően további zöldségekkel gazdagíthatjuk a levest, pl.: karalábé, borsó, zöldbab, kelbimbó. Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Címkék: petrezselyemzöld, szódabikarbónát, többszörösükre, szódabikarbóna, gazdagíthatjuk, összeforgatjuk, feldaraboljuk, hozzákeverjük, felhabosítjuk, megfuttatjuk, zöldségekkel, segítségével, pihentetjük, megpuhulnak, mindmegette, grízgaluska, vöröshagyma, hozzávalók, galuskákat, elkészítés, késhegynyi, hozzáadjuk, megjegyzés, zellergumó, klasszikus, szaggatunk, hagymához, dinsztelt, felöntjük, megpucolt, búzadarát, tojásokat, felforrni, szezontól, borsozzuk, sárgarépa, lábasban olajat, zellert ízlés, dinsztelt hagymához, csipet sóval, finomra aprított, forró levesbe, galuskákat további, galuskák többszörösükre, Filep Kata, Tóth András,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Reménység és erő Krisztustól e...  Szívem  Fekete-erdő desszert  Akik bántanak téged  George Byron - Ahogy itt jár -...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Julian Brass gondolata  Őrizkednünk kell...  Csak a fogyatkozás látható  Tavaszi kép  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Őrizkednünk kell...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Reggel van  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  képre írva  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép napot kívánok  Adakozás  Minden harmadik...  Nagyon különös  Idő  Leonardo da Vinci gondolata  Rátalálsz  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  A Megváltó szolgálatában  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Szép napot kívánok  Png kutya  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Az engedelmesség miért nem vál...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Tavaszi kép  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Nagyi telefonál  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Bounty krémes  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  képre írva  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Alázat  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Hogy lehet megtartani 
Bejegyzés Címkék
lábasban olajat, zellert ízlés, dinsztelt hagymához, csipet sóval, finomra aprított, forró levesbe, galuskákat további, galuskák többszörösükre, petrezselyemzöld, szódabikarbónát, többszörösükre, szódabikarbóna, gazdagíthatjuk, összeforgatjuk, feldaraboljuk, hozzákeverjük, felhabosítjuk, megfuttatjuk, zöldségekkel, segítségével, pihentetjük, megpuhulnak, mindmegette, grízgaluska, vöröshagyma, hozzávalók, galuskákat, elkészítés, késhegynyi, hozzáadjuk, megjegyzés, zellergumó, klasszikus, szaggatunk, hagymához, dinsztelt, felöntjük, megpucolt, búzadarát, tojásokat, felforrni, szezontól, borsozzuk, sárgarépa, alacsony, aprított, kelbimbó, lábasban, búzadara, villával, levesben, galuskák, hevítünk, kiskanál, karalábé, kockákra, szerint, finomra, közepes, hagymát, hagyjuk, zöldbab, függően, frissen, levesbe, styling, további, zellert, csipet, tovább, kisebb, andrás, főzzük, forrás, percig, fekete, vágott, lángon, vízzel, recept, olajat, ezután, étolaj, sózzuk, levest, liter, rajta, filep, ízlés, őrölt, sóval, forró, tojás, nőnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 5008
  • e Hónap: 18913
  • e Év: 148620
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.