|
2015-07-21 08:47:18, kedd
|
|
|
|
|
|
Az 1920-as években, az amerikai kormány megállapította, hogy a fehér liszttel etetett állatok súlyos neurológiai betegségeket kaptak és meghaltak. A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában található a keményítővel együtt. Ahelyett, hogy betiltották volna, az FDA bejelentette, hogy a legtöbb fehér lisztes terméket innentől “dúsítják" vassal és néhány vitaminnal, hogy “orvosolják" a problémát. Sajnos, ez a döntés egy még alattomosabb helyzetet segített létrehozni, amely cukorbetegséghez, szívbetegségekhez és rákhoz vezet emberek milliói számára.
Gluténérzékenység
A gluténérzékenység egyre járványossá válik. A gluténérzékenység nem betegség. Sikértartalmú termékek fogyasztása váltja ki. Az egyetlen módja, hogy az emberek elkerüljék annak szövődményeit az az, hogy kiiktatják étrendjükből a gluténtartalmú ételeket.
Jelenleg 35 betegséget ismerünk, a New England Journal of Medicine legújabb tanulmánya szerint, amelyet a glutén fogyasztása okozhat. Néhány ezek közül a tünetek közül: arthritis, ADHD, depresszió, szorongás, IBS, lupus, gyakori fejfájás, fáradtság, ekcéma, izomkoordináció elvesztése, csontritkulás, legyengült immunrendszer, gombás fertőzések elburjánzása, szervgyulladás, fogyás / testtömeg-növekedés és alultápláltság.
A gluténérzékenység növeli az 1. típusú cukorbetegség, az elhízás, a gyomor-bél daganatok, agyi rendellenességek, az autizmus és a pajzsmirigy betegségek kockázatát.
A glutén ördögi köre
A glutént szándékosan adják hozzá egyes termékekhez, mert növeli az éhségérzetet, igy az ember többet fogyaszt abból. (Növeli a ghrelin mennyiségét az emésztőcsatornában.) A glutén megzavarja a leptin termelődését is. A leptin mennyisége mondja meg az agynak, hogy a gyomor tele van és ideje zsírt lebontani. A leptin normalizálja a gerincvelő fájdalomérzetét is.
A gluténérzékenység gyulladást okoz, ami károsítja a test szöveteiben létrejövő autoimmun választ, amelynek eredményeképp az immunrendszer végül a szervezet saját sejtjeit támadja meg.
- A C-reaktív fehérje mennyisége emelkedik, válaszul a gyulladásra, a koleszterinszint nő, és kalcium kezd lerakódni az artériák falán, a vérnyomás pedig mindez okán emelkedik.
- A cukor nem lehet egyedül a rákos sejtek üzemanyaga. A glutén és a glutamin nevű aminosav kritikus szerepet játszanak a rák kialakulásának folyamatában.
- A sikér olyan excitotoxin, amely irritálja, károsítja és megölheti az agysejteket. Egy 2006-os tanulmányban 131 ADHD-ben (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban) szenvedő gyermek táplálkozásából eltávolitották a sikért, és mind a 131 gyermek állapotában jelentős javulás volt megfigyelhető.
A University of California kutatói gluténérzékeny embereket 10 napra paleo diétára fogtak. A diéta eredményeként vérnyomásuk csökkent a vér inzulin szintjével együtt, a vérben lévő jó koleszterin értéke emelkedett, a rossz koleszterin szintje pedig süllyedt- mindössze 10 nap alatt!
A glutén fogyasztását csontsűrűség problémákkal (csontritkulás), fibromialgiával, autizmussal, depresszióval hozzák összefüggésbe a kutatók.
A megoldás: más megoldás nincs, csak egyszerűen el kell hagynunk étrendünkből a glutént!
Forrás:mkh.valosag.net/ |
|
|
0 komment
, kategória: Glutén(lisztérzékenység) |
|
Címkék: koleszterinszint, rendellenességek, cukorbetegséghez, endospermiumában, figyelemhiányos, izomkoordináció, táplálkozásából, fibromialgiával, fájdalomérzetét, kialakulásának, gluténtartalmú, szervgyulladás, alultápláltság, eltávolitották, megállapította, hiperaktivitás, gluténérzékeny, szövődményeit, sikértartalmú, eredményeként, depresszióval, csontritkulás, összefüggésbe, eredményeképp, immunrendszer, cukorbetegség, megfigyelhető, termelődését, alattomosabb, bejelentette, elburjánzása, éhségérzetet, étrendjükből, csontsűrűség, folyamatában, betegségeket, 1920-as években, amerikai kormány, fehér liszttel, glutenin keveréke, árpa magjainak, keményítővel együtt, legtöbb fehér, gluténérzékenység egyre, egyetlen módja, emberek elkerüljék, gluténtartalmú ételeket, glutén fogyasztása, tünetek közül, gluténérzékenység növeli, gyomor-bél daganatok, pajzsmirigy betegségek, England Journal,
|
|
|
|
1920-as években, amerikai kormány, fehér liszttel, glutenin keveréke, árpa magjainak, keményítővel együtt, legtöbb fehér, gluténérzékenység egyre, egyetlen módja, emberek elkerüljék, gluténtartalmú ételeket, glutén fogyasztása, tünetek közül, gluténérzékenység növeli, gyomor-bél daganatok, pajzsmirigy betegségek, glutén ördögi, glutént szándékosan, ember többet, ghrelin mennyiségét, glutén megzavarja, leptin termelődését, leptin mennyisége, gyomor tele, leptin normalizálja, gerincvelő fájdalomérzetét, gluténérzékenység gyulladást, test szöveteiben, immunrendszer végül, szervezet saját, artériák falán, vérnyomás pedig, rákos sejtek, glutamin nevű, sikér olyan, 2006-os tanulmányban, diéta eredményeként, vérben lévő, rossz koleszterin, glutén fogyasztását, koleszterinszint, rendellenességek, cukorbetegséghez, endospermiumában, figyelemhiányos, izomkoordináció, táplálkozásából, fibromialgiával, fájdalomérzetét, kialakulásának, gluténtartalmú, szervgyulladás, alultápláltság, eltávolitották, megállapította, hiperaktivitás, gluténérzékeny, szövődményeit, sikértartalmú, eredményeként, depresszióval, csontritkulás, összefüggésbe, eredményeképp, immunrendszer, cukorbetegség, megfigyelhető, termelődését, alattomosabb, bejelentette, elburjánzása, éhségérzetet, étrendjükből, csontsűrűség, folyamatában, betegségeket, tanulmányban, fogyasztását, normalizálja, étrendünkből, problémákkal, keményítővel, koleszterin, fogyasztása, excitotoxin, neurológiai, vérnyomásuk, gyulladásra, agysejteket, szöveteiben, autizmussal, betiltották, mennyiségét, termékekhez, járványossá, állapotában, szándékosan, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2456
- e Hét: 12570
- e Hónap: 26319
- e Év: 231020
|
|
|