Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szódabikarbóna II. rész
  2010-05-03 18:41:33, hétfő
 
   
  A SZÓDABIKARBÓNA SOKOLDALÚ FELHASZNÁLÁSA


-Ismerem a szódabikarbóna ízét a gyermekkorom óta, tejben feloldva. És ma is ez a kezelés nagyon hatásos köhögés ellen.
Egy csésze tejben 1 kanál szdabikarbonátot kell feloldani.
A tejet lefekvéskor alvás előtt kell meginni.

-Azok a személyek, akik nem bírják a tejet, a szódabikarbonátot tegyék vízbe- 1 kanál szódabikarbóna 1 liter vizhez.

-Semmi nem használ jobban a torokfájásnál, mint átmosni szódabikarbonával (gargarizálás)- 2 kanállal egy pohár meleg vizhez. A szódabikarbóna megnedvesíti a torok nyálkahártyáját.
Az öblítéseket 5-6 szor kell naponta megismételni..

- A nátha ellen használjuk a szódabikarbonát orrcseppként. Ha az orr bőven folyós, mossuk át az orrunkat - orrcseppentővel cseppentsünk az orrba és 1 perc múlva tisztítsuk meg az orrunkat. Az eljárást ismételjük 2-3-szor naponta.
- A kötőhártya-gyulladás ellen mossuk meg szemünket szódabikarbonátos oldattal. De emlékezzni kell arra, hogy nem szabad ugyanazt a pamutlabdát 2-szer használni.

- Melyik fekély beteg nem folyamodott a szódabikarbonáthoz, hogy megszabaduljon a fájdalomtól ? A szódabikarbóna semlegesíti a többletsavat a gyomorban. Ezért szolgált a szódabikarbóna sok éven keresztül gyógymódként fekélyek ellen. De a túl gyakori használata fordított hatást ad: megnövekszik a gyomorban a kiválasztott sav mennyisége. Azon felül, a sav és a szódabikarbóna kölcsönhatásaként széndioxid szabadul fel, mely bombázza a gyomor elvékonyodott falait miközben másik sebekhez vezet. Ajánlatos minél kevesebbszer használni a szódabikarbonátot csak, épp amikor nem áll rendelkezésre más gyógyszer.
-A szódabikarbonát az orvostudományban, mint aritmikus anyagot használnak. Egy szívinfarktus megállítható ½ kanál szódabikarbonát beadásával.
. A szódabikarbóna segít a magas vérnyomásban, mivel aktiválja a folyadék és a sók intenzív eltávolítását a szervezetből, így a vérnyomás csökken. ½ kanál szódabikarbóna elfogyasztása a gyógyszerekkel együtt lehetőséget ad a dózisok csökkentéséhez.
-A szódabikarbóna egy hatásos védekező eszköz az autók benzingőze ellen. Fontos, hogy utazáskor ne felejtsük otthon a szódabikarbóna port.
-A szódabikarbóna az elsősegély eszköze nagy vérvesztéssel járó komoly sérüléseknél, mérgezéseknél, melyeket hányások és hasmenés kísér, valamint bőséges izzadással járó hosszú lázas állapotban. A szervezet folyadék veszteségének helyreállításához szódabikarbonátos oldatot készítünk. A recept egyszerű : ½ kanál szódabikarbonáthoz 1 kanál himalája sót keverünk 1 liter meleg vízben. Minden 5 percben 1 kanálkával megiszunk belőle..

-Szükségük van szódabikarbonátra a betegeknek, akiknek körömágy gyulladása van.


-Az ujjak gennyes gyulladása. Kezdjük el rögtön a kezelést, amint érezzük a fájdalmas lüktetést. Készítsünk egy oldatot : 2 kanál szódabikarbóna egy ½ liter forró vízhez, amelyben az ujjunkat 20 percig benne tartjuk. Ismételjük az eljárást 3-szor naponta és a fertőzés hamar elmúlik.

-A szájüreg öblítése szódabikarbonátos oldattal segít a fogfájás enyhítésében. Nagyon hasznos a csonthártyagyulladás esetén is. Öblítsük a szánkat 5-6-szor naponta, így elkerülhetjük a sebészeti beavatkozást.

-A szódabikarbóna kozmetikum anyag is. Reszeljük meg a szappant és keverjük össze szódabikarbonáttal. Mossuk meg az arcunkat a keverékben ázott vattalabdával 2-szer hetente. Megtisztítja a bőrt a pattanásoktól és az elhalt sejtektől miközben a pórusokat kinyitja.

-A szódabikarbóna helyettesíti a fehérítő fogkrémet. Mártsunk meg egy vattalabdát a szódabikarbonátban és töröljük meg vele a fogakat, amig a sárgasága elmúlik. Az erdemény már az első mosás után látszik.

-A szódabikarbóna nem küszöböli ki az izzadságot, de semlegesíti a sav tartalmát. Amint tudjuk egyes izzadtság savakban olyan baktériumok fejlődnek ki, melyek kellemetlen szagot terjesztenek. Nyáron vagy a sport edzések előtt ajánlatos megtörölni a hónalj tájékát szódabikarbonátos oldatban megmártott pamutlabdával és a kellemetlen szag egész napra elillan.

-A szódabikarbóna oldat, melyet ½ kanál szódabikarbóna és 1 pohár vízből készítettünk segíteni fog a rovarcsípések gyógyításánál. Ha bekenjük a megcsípet helyett egy párszor naponta, a csípés elmúlik. Még több a szódabikarbóna nem engedi, hogy a mikrobák a sebbe behatoljank.

-Egy egész napos munka után kezelhetjük a fáradt és felduzzadt lábainkat egy olyan oldattal, melyben 10 liter vízhez 5 kanál szódabikarbonátot tettünk. A kellemes pihenés után a lábaink a forró vízben rendbe jönnek és egy egész éjjel táncolhatunk velük.

-90%-a a baktériumoknak és férgeknek a zöldségeken és gyümölcsökön maradnak, amikor csapvizzel lemossuk. Ha a vizhez szódabikarbonátot teszünk vagy citromlevet a zöldségek és gyümölcsök sokkal jobban megtisztulnak.

-Ha valakinek szemölcsei vannak be kell kenni szódabikarbonátos és ricinus olajos pasztával 2-3-szor naponta és pólyába kötni.

-Az adenomatous golyva ellen jó ha összekeverünk rozslisztet jó sok nyállal. Összelapítjuk és beszorjuk szódabikarbonáttal, feltesszük és rákötjük a nyakra. Növényi főzetű teát iszunk - egy pohár forró vizhez egy kanál bodza bogyót teszünk. 1/3 pohárral isszunk belőle 3-szor naponta és addig ismételjük a kezelést, amig a kívánt eredményt elérjük. A bodza bogyóból gyümölcs befőtett is készíthetünk és felhasználjuk a kezelésnél.

-A fájos bütyök ( csontos sarkantyú ) esetén 3 liter langyos vizhez kell hozzáadni 500 gr szódabikarbonátot. A lábakat többször is leöblítjük 30 percen keresztül. Majd a lábunkat egy görgős tüskés falemezre helyezzük és megforgatjuk a görgőket hol egyik hol másik lábunkkal. 2-3 naponta megismételjük.

-Az ízületi betegségek esetében egy kanna forró vízben feloldunk egy kanál szódabikarbonátot. Egy pamut törlőkendőt, mely ugyanakkora méretű mint a beteg rész, belemártunk az oldatba és kicsit kicsavarjuk. Egy részét az anyagnak mosószappannal beszappanozzuk és lámpa petroleumot fröcskölünk rá. A beteg testrészt bekenjük zsíradékkal és betakarjuk a pamut anyaggal. Átkötjük jó melegen egy gyapjú kendővel. Olyan sokat tarjuk rajta a kötést, amennyit csak tudjuk. Többször megismételjük a beteg állapota szerint.

Forrás :CRISTIANA ALEXANDRA LEVITCHI

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: szdabikarbonátot, orvostudományban, szódabikarbonát, nyálkahártyáját, orrcseppentővel, baktériumoknak, szódabikarbóna, megszabaduljon, beszappanozzuk, mosószappannal, csökkentéséhez, gyógyszerekkel, megismételjük, eltávolítását, pamutlabdával, megtisztulnak, elfogyasztása, pattanásoktól, vattalabdával, összelapítjuk, rendelkezésre, elvékonyodott, mérgezéseknél, elkerülhetjük, gyógyításánál, rovarcsípések, szívinfarktus, vérvesztéssel, veszteségének, összekeverünk, felhasználjuk, torokfájásnál, felhasználása, kiválasztott, kevesebbszer, megállítható, szódabikarbóna ízét, csésze tejben, tejet lefekvéskor, szódabikarbonátot tegyék, pohár meleg, szódabikarbóna megnedvesíti, torok nyálkahártyáját, nátha ellen, szódabikarbonát orrcseppként, orrunkat –, eljárást ismételjük, pamutlabdát 2-szer, szódabikarbóna semlegesíti, szódabikarbóna kölcsönhatásaként, gyomor elvékonyodott, szódabikarbonátot csak, Szódabikarbóna II, SZÓDABIKARBÓNA SOKOLDALÚ FELHASZNÁLÁSA, CRISTIANA ALEXANDRA LEVITCHI,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Idő  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Hiányzik  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Sose bánj semmit  Szép estét  Egy hatékony szolga  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Radikális szeretet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyi telefonál  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Adakozás  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép álmokat!  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Egy lelki imádság  Nem számIt  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mai harmónia kártyám  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Png fotel  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  A kételkedés kezelése  Egy bizonyos határt  Julian Brass gondolata  Nem számIt  Png nő  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A boldog családok mind hasonló...  Erdőn  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Idő  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Erdőn  Nem tudhatod  Akarat  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Alázat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Idő  Akarat  Facebookon kaptam  Alvó cicák  George Byron - Ahogy itt jár -... 
Bejegyzés Címkék
szódabikarbóna ízét, csésze tejben, tejet lefekvéskor, szódabikarbonátot tegyék, pohár meleg, szódabikarbóna megnedvesíti, torok nyálkahártyáját, nátha ellen, szódabikarbonát orrcseppként, orrunkat &#8211, eljárást ismételjük, pamutlabdát 2-szer, szódabikarbóna semlegesíti, szódabikarbóna kölcsönhatásaként, gyomor elvékonyodott, szódabikarbonátot csak, szívinfarktus megállítható, szódabikarbóna segít, magas vérnyomásban, vérnyomás csökken, gyógyszerekkel együtt, dózisok csökkentéséhez, hatásos védekező, autók benzingőze, szódabikarbóna port, elsősegély eszköze, szervezet folyadék, recept egyszerű, fájdalmas lüktetést, eljárást 3-szor, fertőzés hamar, fogfájás enyhítésében, szánkat 5-6-szor, sebészeti beavatkozást, keverékben ázott, elhalt sejtektől, pórusokat kinyitja, fehérítő fogkrémet, sárgasága elmúlik, első mosás, sport edzések, hónalj tájékát, kellemetlen szag, rovarcsípések gyógyításánál, megcsípet helyett, párszor naponta, csípés elmúlik, sebbe behatoljank, olyan oldattal, kellemes pihenés, forró vízben, egész éjjel, vizhez szódabikarbonátot, pohár forró, kanál bodza, kívánt eredményt, bodza bogyóból, lábakat többször, görgős tüskés, kanna forró, kanál szódabikarbonátot, pamut törlőkendőt, beteg rész, anyagnak mosószappannal, beteg testrészt, pamut anyaggal, gyapjú kendővel, beteg állapota, szdabikarbonátot, orvostudományban, szódabikarbonát, nyálkahártyáját, orrcseppentővel, baktériumoknak, szódabikarbóna, megszabaduljon, beszappanozzuk, mosószappannal, csökkentéséhez, gyógyszerekkel, megismételjük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.