Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Buddha - A Tűzbeszéd (Szűz/Oroszlán)
  2019-01-21 18:56:03, hétfő
 
  Amikor a Magasztos elegendőnek látta az Uruvélában töltött időt, tovább vándorolt Gajászísza felé, nagyszámú szerzetes kíséretében. Ezer szerzetes kísérte, akik előzőleg mind­annyian remeték voltak. Ott Gajá város mellett, a Gajászísza hegyen tartózkodott a Magasztos az ezer szerzetes társaságában. Ekkor a Magasztos így beszélt a szerzetesekhez:
- Minden lángban áll, szerzetesek. Mi minden áll lángban szerzetesek?
Lángban áll a szem, szerzetesek. Lángban állnak a jelenségek, lángban áll a látás, lángban állnak a látványok, lángban állnak a látványok okozta érzések, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak. Mi gyújtotta lángra? A szenvedély tüze, a harag tüze, a balgaság tüze gyújtotta lángra; a születés, az öregség, a halál, a bánat, a fájdalom, a szenvedés, a szomorúság, a gyötrelem gyújtotta lángra, mondom nektek.
Lángban áll a fül szerzetesek. Lángban állnak a hangok, lángban áll a hallás, lángban állnak a hallomások. Lángban állnak a hallomások okozta érzések, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak. Mi gyújtotta lángra? A szenvedély tüze, a harag tüze, a balgaság tüze gyújtotta lángra; a születés, az öregség, a halál, a bánat, a fájdalom, a szenvedés, a szomorúság, a gyötrelem gyújtotta lángra, mondom nektek.
Lángban áll az orr, szerzetesek. Lángban állnak a szagok, lángban áll a szaglás, lángban állnak az illatok, lángban állnak az illatok okozta érzések, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak. Mi gyújtotta lángra? A szenvedély tüze, a harag tüze, a balgaság tüze gyújtotta lángra; a születés, az öregség, a halál, a bánat, a fájdalom, a szenvedés, a szomorúság, a gyötrelem gyújtotta lángra, mondom nektek.
Lángban áll a nyelv, szerzetesek. Lángban állnak az ízek, lángban áll az ízlelés, lángban állnak az ízlelés okozta érzések, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak. Mi gyújtotta lángra? A szenvedély tüze, a harag tüze, a balgaság tüze gyújtotta lángra; a születés, az öregség, a halál, a bánat, a fájdalom, a szenvedés, a szomorúság, a gyötrelem gyújtotta lángra, mondom nektek.
Lángban áll a test, szerzetesek. Lángban állnak a tárgyak, lángban áll az érintés, lángban állnak az érintkezések, lángban állnak az érintkezések okozta érzések, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak. Mi gyújtotta lángra? A szenvedély tüze, a harag tüze, a balgaság tüze gyújtotta lángra; a születés, az öregség, a halál, a bánat, a fájdalom, a szenvedés, a szomorúság, a gyötrelem gyújtotta lángra, mondom nektek.
Lángban áll az értelem, szerzetesek. Lángban állnak az igazságok, lángban áll a gondolkozás, lángban állnak a gondolatok, lángban állnak a gondolatok okozta érzések, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak. Mi gyújtotta lángra? A szenvedély tüze, a harag tüze, a balgaság tüze gyújtotta lángra; a születés, az öregség, a halál, a bánat, a fájdalom, a szenvedés, a szomorúság, a gyötrelem gyújtotta lángra, mondom nektek.
Ha egy okos, nemes tanítvány ezt belátja, akkor elfordul a szemtől, elfordul a jelenségtől, elfordul a látástól, elfordul a látványoktól, elfordul a látványok okozta érzésektől, akár kellemesek, akár fájdalmasak, akár sem kellemesek, sem fájdalmasak.
Elfordul a fültől is, elfordul a hangoktól, elfordul a hallástól [...].
Elfordul az orrtól is, elfordul a szagoktól, elfordul a szaglástól [...].
Elfordul a nyelvtől is, elfordul az ízektől, elfordul az ízleléstől [...].
Elfordul a testtől is, elfordul a tárgyaktól, elfordul az érintéstől [...].
Elfordul az értelemtől is, elfordul az igazságoktól, elfordul a gondolkozástól, elfordul a gondo­latoktól [...].
Ha mindezektől elfordult, eléri a vágytalanságot. A vágytalanság révén megszabadul. Ha megszabadult, tudatára ébred: "Megszabadultam", s felismeri, hogy megszűntek a születések, elérte a tökéletességet, cselekvését befejezte, nincs többé köze az élethez.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vágytalanságot, megszabadultam, szerzetesekhez, tökéletességet, gondolkozástól, érintkezések, igazságoktól, vágytalanság, látványoktól, megszabadult, társaságában, tartózkodott, jelenségtől, szerzetesek, fájdalmasak, gondolkozás, cselekvését, kíséretében, megszabadul, mindezektől, elegendőnek, kellemesek, születések, szenvedély, tárgyaktól, érintéstől, értelemtől, uruvélában, megszűntek, gajászísza, szomorúság, jelenségek, érzésektől, hallomások, gondolatok, szaglástól, ezer szerzetes, látványok okozta, szenvedély tüze, harag tüze, balgaság tüze, gyötrelem gyújtotta, hallomások okozta, illatok okozta, ízlelés okozta, érintkezések okozta, gondolatok okozta, vágytalanság révén,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Az izmaink nem csak testmozgás...  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sok ember olyan,  Húsvéti üdvözlet !  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Alvó cica  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Nárcisz  Idővel az ember megérti, hogy ...  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  A máj egészségének javítása te...  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Ne hagyd  Facebookon kaptam Krisztinától  Márciuzs 24.  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Alvó kutyák  képre írva  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Alvó kisfiú  Alvó kisfiú  Alvó kisfiú  képre írva  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Öröknek hinni . . .  Paul David Tripp Március 27  Amikor még kicsi voltál...  Paul David Tripp Március 27  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Az angyali üdvözlet  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti Ima !  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Szép estét  Nem hazudnak  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  A jó kedv a világon  képre írva  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Esti kép  Táplálékok a máj egészségének ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nárcisz  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  J. Donald Walters  Heltai Jenő: Március  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esti kép  Vérnyomáscsökkentés  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ezer szerzetes, látványok okozta, szenvedély tüze, harag tüze, balgaság tüze, gyötrelem gyújtotta, hallomások okozta, illatok okozta, ízlelés okozta, érintkezések okozta, gondolatok okozta, vágytalanság révén, vágytalanságot, megszabadultam, szerzetesekhez, tökéletességet, gondolkozástól, érintkezések, igazságoktól, vágytalanság, látványoktól, megszabadult, társaságában, tartózkodott, jelenségtől, szerzetesek, fájdalmasak, gondolkozás, cselekvését, kíséretében, megszabadul, mindezektől, elegendőnek, kellemesek, születések, szenvedély, tárgyaktól, érintéstől, értelemtől, uruvélában, megszűntek, gajászísza, szomorúság, jelenségek, érzésektől, hallomások, gondolatok, szaglástól, ízleléstől, szenvedés, gyújtotta, gyötrelem, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 70
  • e Hét: 452
  • e Hónap: 2289
  • e Év: 10708
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.