Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Skorpió (Kígyó) /8/
  2019-01-30 14:35:08, szerda
 
  http://www.jellemrajzok.com

Október 24 és november 22 között a Nap az állatöv nyolcadik jegyén halad át, előtte a Mérleg, utána a Nyilas. Ez az ősz második fázisa, mikor a vegetáció utolsó erőfeszítését teszi. A szélben lehulló levelek a földfelszínre hullnak s az elhalt növényzet, az esővel és a földdel keveredve, az újabb élet táptalajává alakul. Ilyenkor a komolyság, a mély érzelmek, a túlvilág tudata hatja át az embert, ugyanakkor egyfajta vezeklési vágy is.

Azt mondják, a Skorpió a Zodiákus temetője: itt a külső formák eltűnnek, az objektív értékek tönkre mennek, hogy egy fermentációs folyamaton, rothadáson, felbomláson menjenek keresztül. De miként a Főnix madár, mely saját hamujából éled újjá, a csillagjegy is újjáéleszti az energiát és előkészíti a belső élet és a szubjektív értékek újjászületését.

A szanszkrit hagyományokban ez a jel a Szűz által kidolgozott és vezetett energiát egy végleges formába tömöríti, a Mérleg (Sárkány) jegyében pedig alkotó tendenciává válik. Ez az állatöv átmenet egy fejlettebb Univerzum és egy komplikáltabb világ felé. Ha a Mérleg az általa hozott különböző állapotok révén működik, itt, a Skorpióban kialakul az álombéli (tudat)állapot, hogy majd a Nyilasban (Lóban) közbelépjen az anyag, s így a forma és gondolat kiteljesedjék.

A Skorpió tehát az alkotás megelőzője, mikor a kreatív gondolat és kifejezési szándék összekeveredik. Kettős karakterű jel, átmenet a szellemi és az anyagi között.

A mitológiában a Skorpió az agresszív erőt szimbolizálja. A régi Egyiptomban egyaránt féltek tőle és tisztelték is. Amikor Ízisz férje tetemének a keresésére indult, akit a testvére Séth megölt, egy Skorpió kísérte útján.

(Eposz megjegyzés: édesanyám Skorpió/Mérleg, édesapám Nyilas/Nyilas)

A Mithrasz kultuszban a Bika és a Skorpió az élet és a halál szimbólumai, ugyanakkor a felkelő és lenyugvó Nap jele. Az ősi hiedelmekben a Nap az élet és halál örök körforgásának a jele.

Egyiptomban a skarabeusz, a Skorpió, az élet örökösen megújuló oldalát jelképezte. A skarabeusz az újjáéledés, a halhatatlanság valamint a mindent irányító és elrendező isteni bölcsesség szimbóluma.

A Kígyó szintén ehhez a témakörhöz tartozik - halálos mérge révén a halál és a rombolás szimbóluma, rendszeresen megújuló bőre révén pedig az élet, a megújhodás és újjászületés szimbóluma.

A Kígyó sokoldalú, univerzális szimbólum: a bölcsesség és a hatalom szimbólumától kezdve, az alattomosságon, ravaszságon, sötétségen és gonoszságon át, egész az Uroborosz, a Világkígyó szimbólumáig. Az Uroborosz az ősi egység, az ősóceán vagy az őskáosz szimbóluma, amelyből származik. Mondanivalója: "A kezdetem a végem." - a felbomlás és megújhodás örök körforgása.

A Kígyó két ellentétes szimbólumot foglal magába: az emberiséget a sötét erőktől védelmező női erő, és a csábító nő. Egyes magyarázatok szerint ezt a két ellentmondásos erőt képviseli a Hermész (Merkúr) botjára tekeredő két Kígyó is, mely ellentétek kibékítésének a jelképe.

A Skorpió csillagjegy összetett jel, mely egyrészt a gonosz, a sötét romboló erők, a minden anyagi dolog kényszerű elmúlásának a tudatából áll, másrészt a mindenen túli erők felé való törekvésből. Ez olyan belső feszültséget gerjeszt, mely egyetlen más csillagjegy esetében sem észlelhető.

A Skorpió olyan szélsőséges ellentéteket állít szembe egymással mint az ártatlan, és bűnöző, a mélyen hívő és a fanatikus, a maga igazáért kiálló harcos és a bosszúhadjáratot indító.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bosszúhadjáratot, hagyományokban, újjászületését, ellentmondásos, összekeveredik, alattomosságon, halhatatlanság, szimbolizálja, körforgásának, mondanivalója, erőfeszítését, kibékítésének, földfelszínre, kiteljesedjék, szimbólumától, komplikáltabb, rendszeresen, fermentációs, újjászületés, mitológiában, ellentéteket, szimbólumáig, hiedelmekben, jellemrajzok, feszültséget, magyarázatok, szélsőséges, ravaszságon, csillagjegy, egyiptomban, szimbólumai, táptalajává, gonoszságon, újjáéleszti, univerzális, kidolgozott, állatöv nyolcadik, vegetáció utolsó, szélben lehulló, földfelszínre hullnak, elhalt növényzet, földdel keveredve, újabb élet, mély érzelmek, túlvilág tudata, külső formák, objektív értékek, fermentációs folyamaton, belső élet, szubjektív értékek, szanszkrit hagyományokban, végleges formába, Amikor Ízisz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy párkányon  Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péterre emlékezünk  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Megígért békesség  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Baranyi Ferenc - N i n c s  Pitypang szökőkút  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Jázmin  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  A sorsod  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  képre írva  39 ígéret  ajándék, mellyel meglepem  Különleges  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szívek  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  A sorsod  IGEN így  A Magyar Költészet napja alkal...  Alvó cica  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Szeretem ujjad karcsuságait,  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Az ember  Facebookon kaptam  Egyszerű  képre írva  "Ez egy csoda"  Ott van  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Alvó kislány  jó reggelt  különleges  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Ott van  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
állatöv nyolcadik, vegetáció utolsó, szélben lehulló, földfelszínre hullnak, elhalt növényzet, földdel keveredve, újabb élet, mély érzelmek, túlvilág tudata, külső formák, objektív értékek, fermentációs folyamaton, belső élet, szubjektív értékek, szanszkrit hagyományokban, végleges formába, állatöv átmenet, fejlettebb Univerzum, komplikáltabb világ, általa hozott, alkotás megelőzője, kreatív gondolat, anyagi között, agresszív erőt, régi Egyiptomban, keresésére indult, testvére Séth, halál szimbólumai, élet örökösen, halhatatlanság valamint, mindent irányító, témakörhöz tartozik, rombolás szimbóluma, hatalom szimbólumától, ősóceán vagy, őskáosz szimbóluma, sötét erőktől, sötét romboló, minden anyagi, mindenen túli, mélyen hívő, maga igazáért, bosszúhadjáratot indító, bosszúhadjáratot, hagyományokban, újjászületését, ellentmondásos, összekeveredik, alattomosságon, halhatatlanság, szimbolizálja, körforgásának, mondanivalója, erőfeszítését, kibékítésének, földfelszínre, kiteljesedjék, szimbólumától, komplikáltabb, rendszeresen, fermentációs, újjászületés, mitológiában, ellentéteket, szimbólumáig, hiedelmekben, jellemrajzok, feszültséget, magyarázatok, szélsőséges, ravaszságon, csillagjegy, egyiptomban, szimbólumai, táptalajává, gonoszságon, újjáéleszti, univerzális, kidolgozott, tendenciává, szimbólumot, emberiséget, felbomláson, elmúlásának, törekvésből, közbelépjen, kultuszban, megjegyzés, folyamaton, ugyanakkor, rothadáson, skorpióban, szanszkrit, kifejezési, szubjektív, megelőzője, előkészíti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 170
  • e Hét: 322
  • e Hónap: 935
  • e Év: 11869
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.