Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
10 dolog a boldogsághoz
  2015-10-01 21:12:49, csütörtök
 
 



10 dolog, amit el kell kezdened, ha boldog akarsz lenni

Mindannyian vágyunk arra, hogy boldog életünk legyen. Sokan azt gondolják, az, ha partikra járnak, drága nyaralásokra mennek, vagy csúcstechnológiájú kütyüik és autójuk van, elég ahhoz, hogy boldognak érezhessék magukat. Azonban ez nem elég.
--- Sőt, nem is igazán ezek fognak Neked boldogságot okozni. Hiszen ezektől nem leszel sem több, sem jobb. Olyan szokásokat kell bevezetned az életedbe, amitől jobb és elégedettebb leszel.
--- Hangsúlyozom: szokásokat. Nem elég az, ha azt mondod, majd holnaptól. Talán eleinte nehéz lesz ezeket a változásokat végrehajtanod, de garantálom, sokkal boldogabb leszel.

Íme, a 10 módszer:

1 - Tanulj minden nap valami újat
Annyiszor mondtam már, hogy a könyöködön jöhet ki. Mégis, nem lehet elégszer elmondani, hogy minden nap tanulni kell valami újat. Ne feledd, amit megtanultál, már el nem veheti senki...
Tanulj meg minden nap valamit arról, ami előrébb vihet pl. a karrieredben: egy új módszert, egy jobb kommunikációs formát, hogyan kell jó emaileket írni, stb.
Ha esetleg otthon gondok vannak a családban, olvass olyan könyveket, amik a megértésről. vagy a jó - családon belüli - kommunikációról szólnak.
Ha pedig ezek mind rendben vannak, szakíts időt arra, hogy másban légy jobb: tanulj meg úszni, vagy tanulj meg táncolni.

2 - Menj el egy nyaralásra
Most még talán van annyi a nyárban, hogy egy pár napot el lehet tölteni valami szép helyen. Ha van párod, menjetek el csak ketten, ha pedig egyedül vagy, az sem gond: menj egyedül.
Csak olyat csináljatok, amihez tényleg kedvetek van! És most az egyszer - kérlek! - ne nézzétek az árakat! Tudom, nem ettől leszel több, hogy hazahozol mindenféle szuvenírt, de ne kelljen már megint az árakat nézned, és azt, hogy vajon megengedheted-e Magadnak! Ha úgy tartja kedved / kedvetek, üljetek be egy hangulatos vendéglőbe vacsorázni, vagy sétáljatok egyet a városban. Fedezzetek fel új helyeket!

3 - Menj ki a természetbe
Ezt is rengetegszer mondtam már... Talán pont azért, mert sokat segíthet, nem gondolod?
Nagy természetimádó vagyok, tisztelet és szeretem a természetet. Kevés szebb látvány van a naplementénél, vagy annál, amikor eső után megcsillannak a fűszálak.
A természet nagyon sokat segíthet azon, hogy elfelejtsd a stresszt, a feszültséget, és végre boldognak érezhesd Magad!
Most ne arra figyelj, ami nyomaszt, bánt, vagy feszültté tesz: ülj le a fűbe, akár vigyél Magaddal fényképezőgépet, és figyeld meg a körülötted lévő világot: a fákat, a virágokat, a bogarakat, a madarakat, az eget, a felhőket, bármit, amit látsz.

4 - Szeresd a tested
Akkor is, ha nem vagy modell alkat!
Ha pedig nem tetszik, amit a tükörben látsz, tegyél ellene. Nem kell hozzá sok! Elég naponta többet mozognod, és kevesebbet enned. Nem kell több! Igazából nem is talán az fog boldoggá tenni, hogy a tested megváltozik, hanem az, hogy tudod, teszel érte.
Egyél jókat, de mértékkel. Figyelj arra, hogy mikor mit eszel.
Lassan azt fogod érezni, hogy frissebb, aktívabb és szebb vagy. ..

5 - Kezdj el főzni
Múltkor láttam egy riportot, amiben megkérdezték az utca emberét, hogyan kell például palacsintatésztát csinálni. A válasz: palacsintaporból. Ledöbbentem!
Már nem tudnak a nők főzni? Hát Te ne szaporítsd ezeknek az embereknek a hosszú sorát, és tanulj meg főzni!
Mi köze ennek a boldog élethez? Elég sok: például vond be a párod, és főzzetek együtt! Vagy hívd meg a barátaidat, és velük főzz. Vagy próbálj ki másféle ételeket: olasz, ázsiai, bármilyen ízvilág jöhet, amire kicsit is kíváncsi vagy.
Kutatások kimutatták, hogy sokkal jobbat tesz a szervezetednek az otthon elkészített étel, mint ha étteremből rendelsz. Nem is beszélve a mindenféle tartósított vagy előrecsomagolt ételekről.

6 - Küzd le a félelmedet
Ez kemény tud lenni.
Félsz mondjuk a magasságtól? Hát küzd le! Nyilván nem kell mindjárt bungee jumping-gal kezdened, elég ha csak olyan magasra mész, ahol már nem érzed Magad biztonságban. Nézz körül itt, és gondolkodj el rajta csak egy percig, mitől is félsz valójában. Attól, hogy leesel? De hát kapaszkodsz... Hát gondolj erre, és arra, hogy biztonságban vagy.
Nézz szembe valójában azzal, amitől félsz, keresd meg a valódi okokat, aztán gondolkozz el rajta, mi történik, ha tényleg bekövetkezik az, amitől félsz...
Viszont, ha leküldöd a félelmedet, ha sorban ugrod meg az akadályokat, észre fogod venni, hogy nem lesz többé semmi, ami megállíthat! Nem lesz többé: nem merem megtenni!
Hát mi az igazi szabadság, ha nem ez?

7 - Kezdj el nyelvet tanulni
Nem kell hangsúlyozni, mennyi új lehetőséget adhat az, ha beszélsz más nyelveken is.
Az én személyes értékrendemben igenis fontos helyen áll a nyelvtanulás, hiszen olyan kapcsolatokra tehetsz szert vele, amiről álmodni sem mertél. Ezek a kapcsolatok aztán hozzásegíthetnek olyan lehetőségekhez, amik boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet eredményeznek.

8 - Menj el vásárolni
Itt most nem feltétlenül ruhákra, cipőkre, táskákra, stb. gondolok. Menj ki pl. a bolhapiacra, vagy egy könyvesboltba.
Nem az számít, mire mennyit költesz: csak az érzés számít, amit a vásárlás okoz.
Gondolj csak bele, mekkora örömet okozhat az, ha megtalálsz egy olyan tárgyat, ami a gyermekkorodra emlékeztet!

9 - Hallgass zenét, és ha kedved van, táncolj
Rendben, talán rettenetes napod volt a munkahelyeden, vagy összerúgtad a port a pároddal. Hallgass valamilyen olyan zenét, ami megnyugtat, ellazít, és ha kedved van, táncolj, akár egyedül is.
Mind a zene, mind a mozgás igen jótékony hatással lehet a kedvedre, és ha csak néhány pillanatra is, de boldog leszel tőle.
Persze, nem fogja megoldani a problémádat, de más lelkiállapotban más szemmel fogod látni a dolgokat, és talán megtalálod a megoldást is.

10 - Nevess!
Emlékszel még arra, hogy mikor nevettél utoljára úgy, hogy már a gyomrod is belefájdult?
Hát hívd fel egy régi barátodat, és elevenítsd fel vele, milyen jók voltak azok a régi idők. Vagy nézz meg egy vígjátékot!
Ez ki fog zökkenteni a jelenlegi élethelyzetedből. és szintén máshogy fogod látni a világot.
Igyekezz minden nap valami jót találni, és erre összpontosítani, nem pedig a rossz dolgokon rágódni.
Forrás: http://www.mesterelmekepzo.hu/ illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: hozzásegíthetnek, élethelyzetedből, palacsintaporból, lelkiállapotban, mesterelmekepzo, kommunikációról, összpontosítani, fényképezőgépet, gyermekkorodra, természetimádó, előrecsomagolt, szervezetednek, lehetőségekhez, értékrendemben, végrehajtanod, kommunikációs, könyvesboltba, kapcsolatokra, eredményeznek, munkahelyeden, naplementénél, megengedheted, megcsillannak, elégedettebb, hangsúlyozom, megkérdezték, nyaralásokra, feszültséget, változásokat, rengetegszer, hangsúlyozni, karrieredben, nyelvtanulás, biztonságban, bekövetkezik, bolhapiacra, változásokat végrehajtanod, könyöködön jöhet, jobb kommunikációs, egyszer –, árakat nézned, hangulatos vendéglőbe, természet nagyon, körülötted lévő, tükörben látsz, tested megváltozik, utca emberét, hosszú sorát, boldog élethez, otthon elkészített, mindenféle tartósított, valódi okokat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Vito Giaquinto gondolata  Ott van  Már Gárdonyi Géza is méltatta  James Allen  Müller Péter tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péterre emlékezünk  A Magyar Költészet napja alkal...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 13  Vannak emberek  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Csend  A pitypang legendája  A pitypang legendája  Egy gondolat  Dóró Sándor: Embernek maradni  Csend  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Szép álmokat!  Otthon  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Bornyi Veronika haiku verse  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Segíts neki dicsérni Téged  James Allen  Mindent de mindent visszakap  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Az ember  Szívek  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Vidámság  Töröld le  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam Krisztina b...  Robert Merle tollából  A sorsod  Martin Buber, A haszidim meséi  Emlékezz  Segíts neki dicsérni Téged  Ott van  Különleges  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy párkányon  Mindig lesz olyan  Sík Sándor - Ha jő a perc  Vannak emberek  Andrássy Réka - A bolond Böske  Reményik Sándor: Pierrot &...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet 
Bejegyzés Címkék
változásokat végrehajtanod, könyöködön jöhet, jobb kommunikációs, egyszer &#8211, árakat nézned, hangulatos vendéglőbe, természet nagyon, körülötted lévő, tükörben látsz, tested megváltozik, utca emberét, hosszú sorát, boldog élethez, otthon elkészített, mindenféle tartósított, valódi okokat, igazi szabadság, kapcsolatok aztán, érzés számít, vásárlás okoz, olyan tárgyat, gyermekkorodra emlékeztet, mozgás igen, régi barátodat, régi idők, jelenlegi élethelyzetedből, rossz dolgokon, hozzásegíthetnek, élethelyzetedből, palacsintaporból, lelkiállapotban, mesterelmekepzo, kommunikációról, összpontosítani, fényképezőgépet, gyermekkorodra, természetimádó, előrecsomagolt, szervezetednek, lehetőségekhez, értékrendemben, végrehajtanod, kommunikációs, könyvesboltba, kapcsolatokra, eredményeznek, munkahelyeden, naplementénél, megengedheted, megcsillannak, elégedettebb, hangsúlyozom, megkérdezték, nyaralásokra, feszültséget, változásokat, rengetegszer, hangsúlyozni, karrieredben, nyelvtanulás, biztonságban, bekövetkezik, bolhapiacra, megváltozik, természetbe, természetet, összerúgtad, akadályokat, megállíthat, ledöbbentem, kapcsolatok, megtanultál, magasságtól, lehetőséget, megértésről, tartósított, belefájdult, csináljatok, problémádat, elkészített, mindannyian, kapaszkodsz, boldogságot, feltétlenül, garantálom, könyöködön, vendéglőbe, hangulatos, megtalálod, nyaralásra, szaporítsd, mindenféle, zökkenteni, megnyugtat, elevenítsd, fedezzetek, embereknek, sétáljatok, étteremből, valamilyen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 513 db bejegyzés
Összes: 49306 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1442
  • e Hét: 3425
  • e Hónap: 17174
  • e Év: 221875
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.