Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Színterápia
  2015-10-04 15:30:30, vasárnap
 
 



A színterápia gyökerei egészen Atlantiszig nyúlnak vissza. Frank Alper által vezetett atlantiszi kutatások szerint, az atlantisziak használták a fényt és a színeket a gyógyászatban. Úgy tartják, hogy Atlantisz kör alakú szentélyeiben kamrákat alakítottak ki, melyekben az embereket a napfény és kristályok segítségével gyógyították.
--Már az ókori görögök és egyiptomiak is használták a napfényt saját maguk gyógyítására. A nap sugarai azok, amelyek a létező összes színt tartalmazzák és gyógyító hatással vannak az emberek testére és lelkére.
--A huszadik század elején a színek vizsgálatába kezdett az okkultista, filozófus, tanár és vallási vezető Rudolf Steiner is, akinek meggyőződése volt, hogy a szín egy létező entitás, és hogy a színeknek speciális spirituális jelentősége van. Matematikai alakzatokhoz kapcsolata a színeket, mert úgy vélte, a forma felerősíti a színek gyógyító hatását.

A különböző színek gyógyereje:

Vörös:
Lehet az élet és a halál jele; mindkét esetben a vérrel asszociálható. A vágy a libidó színe és a szeretet, a szerelem, a szenvedély kifejezője Erő-, tűz- és hatalom-jelképként is szerepel. A zsidó és keresztény hagyományban a komolyság, a fenség színe. Hatása a szervezetre: aktivizál, élénkít, lendületesebbé, intenzívvé tesz.

Mire jó?
Növeli a testhőmérsékletet, ösztönzi a vérkeringést, segíti az adrenalin képzést.
Csökkenti a fáradtság érzését, krónikus betegségeket old fel.
Vérszegénység, vastagbélgyulladás, krónikus megfázás, ízületi-gyulladás, depresszió esetén alkalmazható.
Túlzott mértékben agressziót, türelmetlenséget okozhat.

Narancs:
Átmeneti szín a piros és a sárga között; a szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi. Szimbolikus jelentősséggel bír, hiszen Kínában és Japánban a szeretet és a boldogság színe. A buddhista szerzetesek ruhájának színeként a láng, a megvilágosodás fénye, az isteni szeretet kinyilatkoztatása. A zsidó hagyományban a ragyogás és a pompa színe. Hatása a szervezetre: élénkít, felmelegít, derűssé tesz.
Mire jó?
Emésztési zavarokra hat, depresszió ellen ajánlott,
erősíti az immunrendszert.
Kedvezően befolyásolja a lép, vese, epe működését. Jótékonyan hat az ivarmirigyekre és a nemi működésre, erősíti a méhet.

Sárga:
A fény jelképe. A hit, a jóság, az intellektus színe. A buddhizmusban a lemondás, a vágytalanság, az alázatosság, a szerzetesek színe. Kínában a Föld, a középpont színe. Eredetileg császári szín volt, és csak annak volt szabad sárga ruhát viselnie, aki a császári családhoz tartozott, később már csak az előkelőség kifejezője lett. A keresztény hagyományban lehet: a szentség, az igazság kifejezője, ugyanakkor a sötét sárga az eretnekség, az árulás színe. Hatása a szervezetre: erősít, felold, felderít.
Mire jó?
Az emésztési folyamatokat irányítja, erősíti a gyomrot, de túlzott alkalmazása hányingert okozhat. Kedvezően hat a májra, az idegrendszerre, a bőrre.

Zöld:
A természet színe. A színskála "közepén" áll, kiegészítő színe a piros. Mivel a kék és a sárga elegye, jelöli egyben a színek hármasságát. Ebből adódik többértékűsége is, hiszen lehet: a fiatalság, a remény, a boldogság, ugyanakkor a változás az átmenetiség, a féltékenység kifejezője. A kereszténységben a halhatatlanság, a feltámadás színe. Az iszlám hagyományban a Prófétára és a Paradicsom ígéretére utal. Hatása a szervezetre: kiegyensúlyoz, feloldja a feszültéséget, megnyugtat.
Mire jó?
Harmóniateremtő hatású.
Javasolt szívbetegségek, megfázások, fejfájások, szembetegségek, fekélyek, érrendszeri megbetegedések esetén, valamint az idegrendszer harmonizálására ajánlott.

Kék:
Az égbolt, a tenger színe, a végtelenség szimbóluma. Az égi istenekre utalva az emberfeletti, mennyei hatalom kifejezője, ebben az értelemben a földi szenvedélyeket jelző vörös ellentéte. A keresztény szimbolikában az angyalok, valamint Szűz Mária színe. Hatása a szervezetre: megnyugtat, fékez, koncentrálásra késztet, hűt.
Mire jó?
Összehúzó, fertőtlenítő, hűtő hatású.
Magas vérnyomás, gyulladások, fertőzések, pajzsmirigy és torok betegségek, hörghurut és tüdőbetegségek, égések, csípések, magas láz ellen hatásos.
Nyugtató hatású.
Idegrendszeri zavarokra, asztmára, gyomortisztításra javasolt.

Fehér:
A tisztaság, a béke és a remény, valamint az önuralom, az elmélyülés és a transzcendencia színe. Gátolja a gondolatok szabad szárnyalását, ezért érdemes kerülni a túl sok fehéret.
Mire jó?
A koronacsakrán keresztül az agykéreg, az agyalapi mirigy, a koponya és a szemek egészséges működését támogatja.

Rózsaszín
A szerelem és a szeretet színe, mely csökkenti a feszültséget, kimerültséget, és javítja az önbecsülést. Serkenti az orgazmuskészséget. Segít, hogy megszabadulhassunk belső görcseinktől és a túlzott kötelezettségektől. A rózsaszín nyugtató hatással van a testre. Ez a szín még az izmokat is ellazítja.
Mire jó?
Erősíti a szív-és keringési rendszert, a tüdőt, a mellkast és a háti csigolyákat. Nyugtató hatását felhasználják a börtönökben, az elvonókúrákon és az elmegyógyintézetekben is.
Forrás : Link


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: türelmetlenséget, kereszténységben, harmonizálására, harmóniateremtő, transzcendencia, megvilágosodás, immunrendszert, jelentősséggel, lendületesebbé, szenvedélyeket, megbetegedések, szembetegségek, szívbetegségek, halhatatlanság, idegrendszerre, tüdőbetegségek, többértékűsége, ivarmirigyekre, koncentrálásra, szimbolikában, idegrendszeri, asszociálható, koronacsakrán, vérszegénység, buddhizmusban, kimerültséget, feszültéséget, felhasználják, gyógyászatban, szentélyeiben, kiegyensúlyoz, elvonókúrákon, hagyományban, folyamatokat, meggyőződése, atlantisziak, színterápia gyökerei, atlantisziak használták, ókori görögök, napfényt saját, létező összes, emberek testére, színek vizsgálatába, létező entitás, színeknek speciális, forma felerősíti, színek gyógyító, különböző színek, halál jele, vérrel asszociálható, libidó színe, szenvedély kifejezője, Frank Alper, Rudolf Steiner, Szűz Mária,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Sárkány  képre írva  Inkább ad  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Alvó kisfiú  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A máj egészségének javítása te...  Rács mögé  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  képre írva  Húsvéti üdvözlet !  Esti kép  Alvó kutya  Nem jár  Kékfestőről pár szóban  Az angyali üdvözlet  képre írva  Boldogság  A jó kedv a világon  Válaszok a halál után  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  Alvó cica  A szeretetről  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Boldogság  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti képek  Reményik Sándor: Itt most virá...  Óraállítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Sir Andrew Lloyd Webber  Mi van, ha?  Kövesd a vezetőt  Az izmaink nem csak testmozgás...  Rács mögé  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Humor is meg nem is szerinted?  Alvó baby  Boldogság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon 
Bejegyzés Címkék
színterápia gyökerei, atlantisziak használták, ókori görögök, napfényt saját, létező összes, emberek testére, színek vizsgálatába, létező entitás, színeknek speciális, forma felerősíti, színek gyógyító, különböző színek, halál jele, vérrel asszociálható, libidó színe, szenvedély kifejezője, fenség színe, adrenalin képzést, fáradtság érzését, sárga között, libidó egyensúlyát, boldogság színe, buddhista szerzetesek, megvilágosodás fénye, isteni szeretet, zsidó hagyományban, pompa színe, nemi működésre, fény jelképe, intellektus színe, szerzetesek színe, középpont színe, császári családhoz, előkelőség kifejezője, keresztény hagyományban, igazság kifejezője, sötét sárga, árulás színe, emésztési folyamatokat, természet színe, sárga elegye, színek hármasságát, féltékenység kifejezője, feltámadás színe, iszlám hagyományban, idegrendszer harmonizálására, tenger színe, végtelenség szimbóluma, földi szenvedélyeket, keresztény szimbolikában, transzcendencia színe, gondolatok szabad, koronacsakrán keresztül, agyalapi mirigy, szemek egészséges, szeretet színe, rózsaszín nyugtató, szív-és keringési, háti csigolyákat, türelmetlenséget, kereszténységben, harmonizálására, harmóniateremtő, transzcendencia, megvilágosodás, immunrendszert, jelentősséggel, lendületesebbé, szenvedélyeket, megbetegedések, szembetegségek, szívbetegségek, halhatatlanság, idegrendszerre, tüdőbetegségek, többértékűsége, ivarmirigyekre, koncentrálásra, szimbolikában, idegrendszeri, asszociálható, koronacsakrán, vérszegénység, buddhizmusban, kimerültséget, feszültéséget, felhasználják, gyógyászatban, szentélyeiben, kiegyensúlyoz, elvonókúrákon, hagyományban, folyamatokat, meggyőződése, atlantisziak, tartalmazzák, befolyásolja, betegségeket, vizsgálatába, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1417
  • e Hét: 6658
  • e Hónap: 26520
  • e Év: 202395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.