Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szun Vu Kung (Son Goku)
  2019-02-09 12:14:13, szombat
 
  Son Goku (Szon Gokú; Hepburn: Son Gokü; eredeti nevén Kakarotto: Sárgarépa) Torijama Akira Dragon Ball című manga- és animesorozat főszereplője. Nevét a Nyugati utazás című kínai regény egyik szereplője, a majomkirály után kapta. A szereplő életét 12 éves korától követhetjük végig a Dragon Ball, Dragon Ball Z, Dragon Ball GT és Dragon Ball Super című animékben. Goku egy nagyon elszigetelt helyen élt gyermekkorában, így ismeretei a világról eléggé korlátozottak. Amikor először találkozik Bulmával, azt hiszi az autójára, hogy egy szörnyeteg. A Dragon Ball első felének humora is nagyrészt Goku tudatlanságából ered.

Megjelenése

Goku legjellemzőbb külső jegye különleges állású haja, ami csillagharcos (Saiya-jin) létéből adódóan soha nem nő; jellegzetes genetikai tulajdonságai miatt pedig a kinézete szinte teljesen megegyezik apjáéval. Kevés kivételtől eltekintve az egész Dragon Ball és Dragon Ball Z sorozat alatt narancssárga edzőruháját, gí-jét hordja. A GT-ben kék gí-felsőt és sárga alsót hord. Mikor Super Saiya-jinná (szuper csillagharcossá) változik a haja sűrűbb (minden szuper harcos szinten sűrűbb) lesz az égnek áll és aranysárga színű lesz.

Eredet

Goku a Vegeta bolygón született egy nagyon alacsony rangú harcosként, Kakarotto néven. Éppen ezért egy viszonylag gyenge bolygóra, a Földre küldték, hogy pusztítsa el a Földet. Azonban érkezés után beverte a fejét, elvesztette a memóriáját, ezzel együtt természete is agresszívből szelíddé változott. Egy Son Gohan nevű nagyapa fogadta örökbe és nevelte fel, azonban egy alkalommal Goku ,,Oozaru"-vá (óriás majommá) alakult és megölte őt. Ezen események után pár évvel találkozik Bulmával, és innen indul a Dragon Ball cselekménye. Gohan nagyapa nevezte el őt Gokunak.

Személyisége

Goku személyiségének legjellemzőbb vonása a szelídség, az egyenesség és a naivitás. Rendkívül tiszta szívű, bátor, hűséges, önzetlen, nagyon sokra tartja az életet, ezért nem akarja senkinek az életét szükségtelenül elvenni (noha nagy ellenszenvvel viseltetik azok iránt, akik viszont nem tisztelik mások életét). A csillagharcos származásából fakadóan megtartotta a harc szeretetét és azt, hogy minél erősebb ellenfeleket akar legyőzni. Ennek érdekében rendkívül sokat edz és emiatt egyéb, például családi kötelezettségeit is hajlamos elhanyagolni. Személyiségének egy másik fontos része, hogy képes bárkivel összebarátkozni és még felnőttként is megtartja gyerekes viselkedésformáit (például a kiáltások, amiket akkor hallat, amikor ízlik neki valami). A sorozat során nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz.

Képességek

Folyamatos edzésnek köszönhetően Goku rendkívüli erőre, sebességre és kitartásra tett szert, valamint tökéletesen képes uralni a ki-jét.

* 10x Kamehameha: A Kamehameha továbbfejlesztése, amit Goku a GT során vet be először. Az eredeti Kamehameha-nál 10-szer pusztítóbb.
* Zanzóken: Képes saját maga illúzióit létrehozni, azáltal, hogy gyorsan mozog.
* Légütés: Goku az ütésével egy légáramlatot tud létrehozni, ami sebzi az ellenfelet.
* Taijoken (Napököl, napfényverés): Ezt a technikát Tensinhan alkalmazta először, majd tőle vette át Goku. Egy erős fényforrást hoz létre, ami elvakítja az ellenfelet.
* Kiai-Ho: Ki-áramlat, ami meglöki az ellenfelet.
* Telekinézis: Goku képes mozgatni a tárgyakat a ki-je segítségével.
* Rjú-ken (Sárkány ököl): Ennél a technikánál Goku ki-t koncentrál az öklébe, melynek egy erős ütés lesz a vége. Ezt gyakran egy sárkány animáció kíséri (kivétel a Pikkoro Daim-ao elleni harc volt, ahol egy Ózaru képe jelent meg).
* Kaioken: Egy technika, amit Kaiótól tanult. Ezzel a technikával hirtelen felszabadítja a ki-jét, ami egy rövid időre megnöveli a harci képességeit. Ez egy rendkívül veszélyes technika, mert ha nem képes irányítani a felszabaduló ki-t, az elpusztíthatja őt. Ennek ellenére nagyon fontos technika és sokszor segíti Gokut a harcai során. Kaioken közben Gokut vörös aura veszi körbe.
* Genki Dama (Lélek Bomba): Ezzel a technikával Goku képes összegyűjteni az adott bolygó élőlényeiből az energiát és ezt egy nagy gömbbe fókuszálni, majd rádobni az ellenfélre. Hátránya a hosszú idő, amit a technika igénybe vesz, ráadásul a gyűjtés közben Goku védtelen. Ennek ellenére szintén egy fontos technika, ami eldöntheti a harcot. Kaiótól tanulta.
* Sunkan Ido (Azonnali Átvitel) : Ezt a technikát Goku a Yardrat bolygó lakosaitól tanulta. Képes bármilyen ki-forrás közelébe teleportálni, ha érzékeli az adott ki-t.
* Kienzan: Goku képes a ki-jéből egy éles korongot formázni, amit az ellenfél megvágására használ fel. Ezt a technikát Krilin és Dermesztő is tudja alkalmazni.
* Telepátia: Üzenetküldés gondolati úton (pl.: Kaió-nak).
* Gondolatolvasás: Korlátozott mértékű gondolatolvasó-képesség. Összesen kétszer alkalmazta: Először a Namekon, másodszor a Cell-el folytatott harcnál.
* Fúzió: Goku és Vegita képes fuzionálni, aminek eredménye Gogeta, ez 30percig tart és különleges mozdulatok szükségesek hozzá (egy úgynevezett fúziós tánc). A Z sorozat 12. mozifilmjében és a GT-ben használta. Másik lehetőség, a , amit csak egyszer használnak a Z-ben, de ez a Fúzió örökös. Vegekuvá (Vegettová) egyesülnek. Potara fülbevalót még a Superben is alkalmazzák, de itt kiderül hogy a hatás csak 1 óráig tart kivéve, ha az egyik fél Kaioshin.

Goku a második csillagharcos, akinek sikerült elérnie a legendás szuperharcos szintet apja, Bardock után. Goku a Dermesztő elleni harcban érte el ezt a szintet.

(Krilin halála felett érzett dühe idézte elő ezt az átalakulást.) Túlvilági edzései során sikerült elérnie a második szintet is, és ö az első, aki eléri a harmadik szintet. A GT-ben használja a negyedik, végső alakját is, amely során megmarad a fekete haja, s majomhoz hasonló külseje lesz. Erre rajta kívül csak Vegita lesz képes, de ő csak segítséggel, saját erejéből nem. Goku a DBZ sorozat legerősebb lénye, aki végül legyőzi Majin Buu-t. A sorozat vége felé, csak Gohan, a fia közelíti meg képességeit. A Dragon Ball Superben eléri az isten szintett itta haja első alkalommal vörös lesz,de nem tart sokáig. Majd edzés közben megtanulja előhívni ezt az erőt, de a haja ekkor már kék színű lesz. Rajta kivűl még Vegita is eléri ezt a szinttett.

Goku kellékei

Goku a jellegzetes harci ruháját (gi) Zseniális Teknős (Muten Roshi) adta neki az első harcművészeti tornáján való részvételkor. Ugyancsak Muten Roshi adta neki a varázsfelhőt (Kinto Un), amire csak tiszta lélekkel ülhet fel az ember. A varázsbotot (Nyoi-bu) Gohan nagyapától kapta. Ez a varázsbot akkorára nyúlik, amekkorára használója akarja. (Később kiderül, hogy ez a varázsbot az eredeti módja a Mindenható /Kami/ szentélyébe való bejutásnak.) A sárkánygömbök keresésekor Goku nagy hasznát veszi a Bulma által készített sárkánygömb-radarnak. A harcok során Karin (Korin) varázsbabjaitól (Senzu bab) pedig azonnal felgyógyul. (Ez sokat segít neki a nagyobb csatáknál.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kötelezettségeit, tudatlanságából, személyiségének, csillagharcossá, összebarátkozni, gondolatolvasás, varázsbabjaitól, gyermekkorában, gondolatolvasó, szükségtelenül, elpusztíthatja, legjellemzőbb, csillagharcos, ellenszenvvel, származásából, sárkánygömbök, összegyűjteni, felszabadítja, tulajdonságai, mozifilmjében, harcművészeti, korlátozottak, narancssárga, animesorozat, élőlényeiből, főszereplője, szuperharcos, légáramlatot, részvételkor, felszabaduló, elhanyagolni, varázsfelhőt, köszönhetően, ellenfeleket, teleportálni, agresszívből, majomkirály után, szereplő életét, nagyon elszigetelt, világról eléggé, kinézete szinte, egész Dragon, haja sűrűbb, nagyon alacsony, viszonylag gyenge, alkalommal Goku, életét szükségtelenül, csillagharcos származásából, harc szeretetét, másik fontos, sorozat során, eredeti Kamehameha-nál, Szun Vu Kung, Szon Gokú, Torijama Akira Dragon Ball, Dragon Ball, Dragon Ball GT, Dragon Ball Super, Mikor Super Saiya-jinná, Pikkoro Daim-ao, Genki Dama, Lélek Bomba, Sunkan Ido, Azonnali Átvitel, Majin Buu-t, Dragon Ball Superben, Zseniális Teknős, Muten Roshi, Ugyancsak Muten Roshi, Kinto Un,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Julian Brass gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Adakozás  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png csokor  Facebookon kaptam  Lóhere  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Alvó cicák  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Kövesd a cowboyt!  Png fotel  s immár én is felragyogva, ért...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Zilahy Lajos gondolata  Png kislány  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy bizonyos határt  Alvó cicák  Mai harmónia kártyám  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png virág  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Leonardo da Vinci gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Alázat  Png fotel  Elköszönt  Albert Einstein gondolata  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Krisztinától  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png férfi  A jó emberek mindig szépek mar...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Bounty krémes  Png rózsa csokor  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Próbálj meg ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alázat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png rózsa csokor  Hogy lehet megtartani  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png cica  Sose bánj semmit  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi lenne ha  Szép álmokat!  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einstein gondolata 
Bejegyzés Címkék
majomkirály után, szereplő életét, nagyon elszigetelt, világról eléggé, kinézete szinte, egész Dragon, haja sűrűbb, nagyon alacsony, viszonylag gyenge, alkalommal Goku, életét szükségtelenül, csillagharcos származásából, harc szeretetét, másik fontos, sorozat során, eredeti Kamehameha-nál, technikát Tensinhan, erős fényforrást, ki-je segítségével, technikánál Goku, erős ütés, sárkány animáció, technikával hirtelen, rövid időre, harci képességeit, rendkívül veszélyes, felszabaduló ki-t, harcai során, technikával Goku, adott bolygó, nagy gömbbe, technika igénybe, gyűjtés közben, fontos technika, technikát Goku, adott ki-t, éles korongot, ellenfél megvágására, technikát Krilin, úgynevezett fúziós, hatás csak, második csillagharcos, legendás szuperharcos, második szintet, harmadik szintet, fekete haja, sorozat vége, isten szintett, haja ekkor, jellegzetes harci, első harcművészeti, varázsbot akkorára, eredeti módja, sárkánygömbök keresésekor, harcok során, nagyobb csatáknál, kötelezettségeit, tudatlanságából, személyiségének, csillagharcossá, összebarátkozni, gondolatolvasás, varázsbabjaitól, gyermekkorában, gondolatolvasó, szükségtelenül, elpusztíthatja, legjellemzőbb, csillagharcos, ellenszenvvel, származásából, sárkánygömbök, összegyűjteni, felszabadítja, tulajdonságai, mozifilmjében, harcművészeti, korlátozottak, narancssárga, animesorozat, élőlényeiből, főszereplője, szuperharcos, légáramlatot, részvételkor, felszabaduló, elhanyagolni, varázsfelhőt, köszönhetően, ellenfeleket, teleportálni, agresszívből, napfényverés, személyisége, segítségével, üzenetküldés, szükségesek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 1061
  • e Hónap: 3486
  • e Év: 14420
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.