Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A teafogyasztás hasznossága
  2016-01-31 20:35:23, vasárnap
 
   
 



A tea hasznos hatását az egészségre rengeteg tanulmány bizonyította :

- 1. Egy felfedezés amit 2008-ban publikáltak azt mutatta, hogy azoknál az embereknél, akik teát fogyasztottak kevésbé volt valószínű a májproblémák kialakulása, mint például a zsírmáj, a májzsugor és a krónikus májproblémák.
- 2. Tanulmányok úgy találták, hogy a napi három bögre tea fogyasztása csökkentette a depresszió valószínűségét.
- 3. A tea bizonyítottan csökkenti a valószínűségét a stroke és szívproblémák előfordulásának és azok közt, akik legalább 3 bögre teát fogyasztanak naponta 21%-al kevesebb eséllyel fordultak elő ezek a betegségek , mint a naponta csak egy bögre teát fogyasztóknál.
- 4. Egy 2014-ben publikált meta-analízis szerint, a rendszeres teafogyasztás csökkentheti a kettes számú diabétesz kialakulását .
- 5. A napi egy bögre zöldtea fogyasztása csökkentheti a mélnyálkhártya rák kialakulását 11 %-al . A zöldtea emellett csökkentheti a prosztatarák esélyének kialakulását is.
- 6. Egy 2001-es tanulmány szerint a tea fogyasztása megelőzheti a vakságot és hatékonyan növelheti a látóképességet , köszönhető nagyszámú antioxidánsoknak, amik a teában találhatók.

A már felsorolt hasznos hatásai mellett, a tea még ennél is több módon segítheti az ön egészségét:

--1. A teában található antioxidánsot védelmet nyújtanak az öregedés pusztítása ellen és javítják bőrét.

-- 2. A tea 1/3-al kevesebb koffeint tartalmaz a kávénál, ami azt jelent, hogy egy két decis bögre teában csak 30-40 mg koffeint található, míg ugyanennyi kávéban 135 mg, ami azt jelent, hogyha teát fogyaszt kávé helyett, akkor csökkenti az esélyét a fejfájás illetve az emésztési valamint alvási problémák kialakulásának.
--3. Egy kutatás azt mutatta ki, hogy azok az emberek a csontjai, akik legalább 10 évig fogyasztottak teát erősebbek voltak azokénál, akik nem fogyasztanak teát. Ez azt jelenti, hogy a tea védi a csontokat.
--4. A tea azzal segít leküzdeni a betegségeket, hogy erősíti az immunrendszert. Egy kutatás azt találta, hogy azoknál az embereknél, akik naponta 5 bögre teát fogyasztottak egy hónapig magasabb aktivitással működött az immunrendszer a vérben, mint azoknál, akik tea helyett kávét fogyasztottak.
--5. A teában lévő aktív vegyületek segítik csökkenteni a gyulladások számát, ami segít megelőzni olyan betegségek kialakulását, mint a köszvény, depresszió, valamint a kardiovaszkuláris betegségek.
--6. A tea kalóriamentes ital, ami telítettségérzetet okoz. Ha fogyni szeretne fogyasszon pár bögre zöldteát naponta. Úgy találták, hogy a zöldtea segíti az anyagcserét és segít a kalóriák elégetésében is.

Néhány egészséges tea, amit nyugodtan fogyaszthat.

1. Fekete tea
Egy tanulmány szerint a napi 3 vagy több bögre fekete tea fogyasztása csökkenti a stroke esélyét, 21%-al. Emellett a fekete tea tartalmaz antioxidánsokat, mint példáuul a thearubiginok és a theaflavinok, amik bizonyítottan csökkentik a koleszterin szintet.

2. Zöld tea
A zöld tea már régóta nagyon népszerű a gyógyászati tulajdonságai miatt: segíti a fogyást, megelőzi a cukorbetegséget, megelőzi a szívbetegségeket, csökkenti a rák kialakulásának esélyét, megelőzheti az Alzheimer és Parkinson-kórt, megelőzi a magas vérnyomás kialakulását és hasznos a bőr számára is.

3. Oolong tea
Az oolong tea nagyon jó zsírégető, emellett pedig tartalmaz B3 vitamint, ami rendkívül jó itallá teszi azok számára, akik méregteleníteni szeretnének.

4. Fehér tea
A fehér tea katekint tartalmaz, ami segít harcolni a rákkal az Amerikai Rák Szövetség szerint. A fehértea rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a rák visszatérésének esélyét a mellrák túlélőknél.

5. Kamilla tea
A kamillateában található antioxidáns segíthet megelőzni a cukorbetegséget és a veseproblémákat.

6. Kasvirág tea
A kasvirág tea általában segít megelőzni a fertőzéseket és segít harcolni több betegséggel is.
Forrás : drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: szívbetegségeket, antioxidánsoknak, cukorbetegséget, veseproblémákat, előfordulásának, méregteleníteni, visszatérésének, antioxidánsokat, valószínűségét, kialakulásának, látóképességet, immunrendszert, mélnyálkhártya, fogyasztóknál, tulajdonságai, szívproblémák, kamillateában, antioxidánsot, fogyasztottak, bizonyítottan, immunrendszer, thearubiginok, teafogyasztás, kalóriamentes, betegségeket, csökkentette, kialakulását, csökkentheti, prosztatarák, elégetésében, fogyasztanak, fertőzéseket, bizonyította, májproblémák, aktivitással, theaflavinok, egészségre rengeteg, felfedezés amit, májproblémák kialakulása, krónikus májproblémák, napi három, depresszió valószínűségét, naponta csak, bögre teát, 2014-ben publikált, kettes számú, bögre zöldtea, zöldtea emellett, prosztatarák esélyének, 2001-es tanulmány, teában találhatók, teában található, Amerikai Rák Szövetség,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radikális szeretet  Png nő  Fekete-erdő desszert  Varga János Veniam - Fontos sz...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hazára minden embernek szükség...  Mindig jusson idő nevetni  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Png csokor  Hogy lehet megtartani  Alvó cicák  Sose bánj semmit  Idő  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Próbálj meg ...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Csak a fogyatkozás látható  Paul David Tripp Április 19  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png fotel  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png csokor  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Annuska bar...  s immár én is felragyogva, ért...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Nem tudhatod  Elköszönt  Szép estét  Facebookon kaptam  Alázat  Elköszönt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Csak a fogyatkozás látható  Png nő  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Éretlen vers  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mi lenne ha  Leonardo da Vinci gondolata  Nevem  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Erdőn  Png rózsa csokor  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m... 
Bejegyzés Címkék
egészségre rengeteg, felfedezés amit, májproblémák kialakulása, krónikus májproblémák, napi három, depresszió valószínűségét, naponta csak, bögre teát, 2014-ben publikált, kettes számú, bögre zöldtea, zöldtea emellett, prosztatarák esélyének, 2001-es tanulmány, teában találhatók, teában található, öregedés pusztítása, fejfájás illetve, emésztési valamint, hónapig magasabb, teában lévő, gyulladások számát, kardiovaszkuláris betegségek, zöldtea segíti, kalóriák elégetésében, tanulmány szerint, stroke esélyét, koleszterin szintet, gyógyászati tulajdonságai, magas vérnyomás, fehértea rendszeres, mellrák túlélőknél, kamillateában található, szívbetegségeket, antioxidánsoknak, cukorbetegséget, veseproblémákat, előfordulásának, méregteleníteni, visszatérésének, antioxidánsokat, valószínűségét, kialakulásának, látóképességet, immunrendszert, mélnyálkhártya, fogyasztóknál, tulajdonságai, szívproblémák, kamillateában, antioxidánsot, fogyasztottak, bizonyítottan, immunrendszer, thearubiginok, teafogyasztás, kalóriamentes, betegségeket, csökkentette, kialakulását, csökkentheti, prosztatarák, elégetésében, fogyasztanak, fertőzéseket, bizonyította, májproblémák, aktivitással, theaflavinok, szeretnének, megelőzheti, koleszterin, kialakulása, gyógyászati, betegséggel, fogyasztása, csökkenteni, anyagcserét, publikáltak, antioxidáns, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1707
  • e Hét: 6552
  • e Hónap: 38038
  • e Év: 242739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.