Belépés
sz719eszter.blog.xfree.hu
A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt. Mark Twain Szuromi Eszter
2016.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egyedül is elég vagy. Semmit nem kell bizonyítanod senkinek.
  2016-10-30 20:49:33, vasárnap
 
  Egyedül is elég vagy. Semmit nem kell bizonyítanod senkinek...





"Egyedül is elég vagy. Semmit nem kell bizonyítanod senkinek." - Maya Angelou

Legtöbbünk azzal az egyetlen, sokszor kimondatlan céllal éli az életét, hogy igazolja saját értékét és földi létének célját. Igaz, hogy mindannyian szeretnénk különbözőek lenni, ami egyre nehezebb és nehezebb, hogy kitűnjünk a közösségi média mai őrült világából, mégis emlékeztetni kell magunkat arra, hogy miért nincs mit bizonyítanunk senkinek.

Kezdjük egyszerűen annak kijelentésével, hogy mindehhez te magad is bőven elég vagy.

Nehéz ezt megérteni, de nagyon igaz. Senki sem tudja megmondani, hogy mennyi értéket vagy képes nyújtani, de természetesen vannak "irányelvek", melyekkel mérni tudjuk egy ember értékét.

Ahol mindannyian problémába ütközünk az önértékelés kérdése körül, amikor ehhez hozzákapcsoljuk az önérzetet azzal kapcsolatban amit teszünk, és hogy azt mennyire csináljuk jól. Szüntelenül másokkal hasonlítjuk össze magunkat, ami ahhoz vezet, hogy kevesebbnek, és nem elégségesnek érezzük a tetteinket.

Megtanuljuk azt, hogyha elég vonzóak, elég okosak, elég viccesek, elég szépek, elég odaadóak vagy elég tehetségesek vagyunk, akkor elfogadnak bennünket, és valahová tartozunk.

Az elképzelés arról, hogy elfogadjanak és szeressenek azért, akik vagyunk, függetlenül attól, hogy mit "teszünk", egy teljesen új elgondolás mindannyiunk számára.

Még egyszer újra arra az esetre, ha elsőre nagyon furcsa lett volna.

Te magad is elég vagy.

Ezt anélkül is mondhatom, hogy ismernélek, mert őszintén hiszem, hogy minden ember méltó rá, értékes, tökéletes és önmagában elég.

Az 5 ok, amiért nincs mit bizonyítanod másoknak:

1. A saját normáid azok, amik számítanak

Ne használj másokat mércének, hogy minek és kinek kellene lenned. Állítsd fel a saját normáidat magadnak, és ha ezek túl magasak, akkor elsősorban azt vizsgáld meg, hogyan alakultak ki ezek az elérhetetlen elképzelések önmagadról. Reális és elérhető normákkal rendelkezve arról, hogy ki vagy, és hogyan szeretnél élni ezen a világon, támpontot nyújt a saját értékeidet illetően.

2. A külső jóváhagyás mulandó

Jó érzés piros pontot vagy megerősítést kapni valakitől akit tisztelsz, vagy csodálsz. Nem kétséges, hogy ez jó dolog bárki számára. Azonban ez a fajta jóváhagyás mulandó egyszerűen azért, mert az nem a sajátod. Ha nem végzed el a saját munkád, hogy birtokába kerülj a saját értékednek, ez a jóság el fog illanni. Meg akarod tartani önmagad ezen részét szentnek, így az mindig rendelkezésedre áll, ha szükséged van rá.

3. Soha nem lehetsz mindenki kedvére

Mindennek megvan a maga mókuskere az életben, amibe beletartozik a mások kedvében járás, hogy bizonyítsunk önmagunknak. Elkerülhetetlen lesz az, hogy egy ember, aki soha nem látja meg a nagyszerűségedet (általában a szülő), hagyni fog elmenni üres kézzel újra és újra. Tudnod kell, hogy a tiszteletre méltó tettekhez a jóváhagyást megszerezni hiábavaló lesz egy párszor, de inkább többször.

4. Magad is elég jó vagy

Van egy D.W. Winnicott által kidolgozott pszichológiai fogalom, ami az elég jó anyáról szól. Ez érvényes itt is. Nem kell tökéletesnek lenned, vagy még annál is többnek, csak legyél elég jó. Az elég jót neked, és csakis neked kell meghatároznod. A tökéletességre törekvés, vagy hogy több légy, mint aki vagy, ki fog meríteni, és végül úgy fogod érezni, hogy vereséget szenvedtél, mert ez fenntarthatatlan.

5. A meg nem felelés egy belső élmény

Ismerd fel, hogy azok az érzések, hogy nem vagy elegendő, vagy hogy bizonyítsd az értékedet, önmagadban találhatók. Megtapasztalhatod ezeket az érzéseket, amikor más emberekkel vagy együtt, de ezek legvalószínűbben a saját belső küzdelmeid kivetítései. Érdemes egy megfelelő vezetővel dolgozni ezen, mert az értékesség, és a valamire méltónak lenni érzése teljesen belülről fakad.

Andra Brosh
Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi üzenetek  
Címkék: fenntarthatatlan, nagyszerűségedet, legvalószínűbben, hozzákapcsoljuk, elkerülhetetlen, rendelkezésedre, kijelentésével, tökéletességre, pszichológiai, meghatároznod, bizonyítanunk, természetesen, elégségesnek, elfogadjanak, emlékeztetni, elérhetetlen, mindannyiunk, tehetségesek, megerősítést, tökéletesnek, elképzelések, bizonyítsunk, beletartozik, bizonyítanod, ujvilagtudat, kapcsolatban, különbözőek, mindannyian, rendelkezve, hasonlítjuk, szüntelenül, kivetítései, önértékelés, függetlenül, kevesebbnek, kimondatlan, közösségi média, ember értékét, önértékelés kérdése, önérzetet azzal, elképzelés arról, saját normáid, saját normáidat, elérhetetlen elképzelések, saját értékeidet, külső jóváhagyás, fajta jóváhagyás, saját munkád, saját értékednek, mindig rendelkezésedre, maga mókuskere, mások kedvében, Maya Angelou, Andra Brosh,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Elköszönt  Garai Gábor - Takarítás  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nevem  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  A másik dolog,  Png telefon  Facebookon kaptam  Akarat  Neked tudnod kell  A kételkedés kezelése  A sors  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tavaszi kép  Alvó cicák  A televizió nem a kultúrát kép...  A boldog családok mind hasonló...  Png kislány  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kellemes délutánt kívánok  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Éretlen vers  Reménység és erő Krisztustól e...  Popper Péter szavai  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Png virág  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Rátalálsz  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Elköszönt  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Garai Gábor - Takarítás  Nem tudhatod  Irgalom és ítélet  Kövesd a cowboyt!  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Weöres Sándor - A hársfa mind ... 
Bejegyzés Címkék
közösségi média, ember értékét, önértékelés kérdése, önérzetet azzal, elképzelés arról, saját normáid, saját normáidat, elérhetetlen elképzelések, saját értékeidet, külső jóváhagyás, fajta jóváhagyás, saját munkád, saját értékednek, mindig rendelkezésedre, maga mókuskere, mások kedvében, tiszteletre méltó, jóváhagyást megszerezni, tökéletességre törekvés, belső élmény, saját belső, megfelelő vezetővel, valamire méltónak, fenntarthatatlan, nagyszerűségedet, legvalószínűbben, hozzákapcsoljuk, elkerülhetetlen, rendelkezésedre, kijelentésével, tökéletességre, pszichológiai, meghatároznod, bizonyítanunk, természetesen, elégségesnek, elfogadjanak, emlékeztetni, elérhetetlen, mindannyiunk, tehetségesek, megerősítést, tökéletesnek, elképzelések, bizonyítsunk, beletartozik, bizonyítanod, ujvilagtudat, kapcsolatban, különbözőek, mindannyian, rendelkezve, hasonlítjuk, szüntelenül, kivetítései, önértékelés, függetlenül, kevesebbnek, kimondatlan, kidolgozott, tiszteletre, szeressenek, megtanuljuk, jóváhagyást, megszerezni, önmagunknak, irányelvek, jóváhagyás, tetteinket, egyszerűen, értékednek, problémába, elfogadnak, megmondani, elképzelés, elgondolás, önmagadról, ismernélek, önmagadban, szeretnénk, emberekkel, küzdelmeid, számítanak, értékesség, elsősorban, legtöbbünk, bizonyítsd, találhatók, értékeidet, szenvedtél, tökéletes, alakultak, általában, kitűnjünk, mindennek, birtokába, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18436 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1387
  • e Hét: 3220
  • e Hónap: 11755
  • e Év: 59348
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.