Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az "egyenállam" elleni írás
  2009-01-31 08:05:48, szombat
 
   
  Gondolatok a nemzet felemelkedéséhez vezető útról
Mezőgazdasági A mai átlagember érzi, hogy fokozatosan süllyedünk erkölcsileg, morálisan, gazdaságilag. Elveszítjük nemzeti értékeinket, hagyományainkat, miközben egyéni és az ország vagyona is fogy. A fiatalok egyre hosszabb ideig tanulnak (20 év), miközben megszerzett tudásukat nem tudják hasznosítani, mivel nincs mögötte tényleges tudás. Eközben a társadalom szinte minden rétege ,,tanul": nézi a televíziót, reklámújságokat olvas, stb., stb., hagyja magát hülyíteni.

Vannak, akik a kormányt okolják - nem is ok nélkül - hiszen neki vannak lehetőségei. Van, aki az ellenzéket is ide sorolja, hiszen az ő kormányzásuk alatt sem voltak gyökeres változások, de nem is lehettek, mert a fő ok a globalizáció, amely teljesen átszőtte a társadalmat, a politikát. Megszerzett minden gazdasági potenciált, uralja a sajtót és a kultúrát, a stratégiai szolgáltató szektort (gáz, elektromos áram), a kereskedelem jelentős részét stb., stb., szinte mindent.

Ez azonban nem csak Magyarországra vonatkozik, hanem a fejlett és fejlődő világban mindenhol ugyanolyan propaganda folyik, Angliától Mongólián át Chilléig. Ugyanolyan baseball sapkával reklámoznak és colát isznak mindenhol, stb.

Mit tehetünk ez ellen?

Erővel megdönteni nem lehet, ahhoz gyengék vagyunk. Az embereket meggyőzni megint nem lehet, hiszen a média által le vannak butítva, ráadásul a társadalom döntő többsége függ tőle (kölcsönök, nyugdíj, végrehajtó apparátus, mint munkáltató, stb., stb.)

Két lehetőség van a változtatásra.

Az egyik, hogy magától bedől, mert nem tud terjeszkedni vagy a globális természeti katasztrófák (felmelegedés, ózonlyuk, a föld pusztulása) idézik elő. Ezekre azonban kicsi a befolyásunk.

A másik lehetőség, hogy egyszemélyes ellenállók leszünk és felismerjük, hogy úgy szolgálhatjuk a nemzetet, hogy magyar termékeket veszünk, magyar ruhákban járunk, a helyi erőforrásokra támaszkodunk: gáz helyett cserépkályhával fűtünk. Nyilatkozatok és magyar föld védelme érdekében kampányolás helyett azzal támogatjuk a parasztokat, hogy megvesszük tőlük a tejet, a gyümölcsöt, feltéve, hogy ha nem a globális cégek technológiáját alkalmazzák. Azokat a fajtákat keressük, amelyek jobb ízűek, de nem biztos, hogy bírják a csomagolást úgy, mint az un. szupermarket fajták. Ez a kisebb gazdákat életben tartja. A nagyobbaknak (pl. akinek 30 ha gyümölcsöse vagy 1000 tehene van) az lehet a megoldás, ha a sok millió egy részét - amit az ültetvényeikre és állataikra áldoznak - a feldolgozásra fordítanák és akkor nem alapanyagot, hanem forgalomképes élelmiszert állítanának elő.

Erre találta ki a globalizáció az összefogást (pl. új típusú szövetkezet), csakhogy ezek nem nyújtanak védelmet, egyetlen céllal hozták őket létre, hogy könnyebb legyen ellátni a multinacionális bevásárlóközpontokat.

Igazi magyar boltokra, de még inkább piacokra van szükség, ahol a helyi termelők és feldolgozók kínálják a portékát, helyi viseletben, ekkor az ipar termékei is elindulhatnának felfelé, először a kézművesség, majd a gépek és így tovább.

A propaganda munkahelyekről beszél és a munkanélküliség megszüntetéséről, én egy példán keresztül levezetek egy megoldást a sok közül:

Jelenleg 1 kg búza 30-40 Ft.
1 kg kenyérhez szükséges 70 dkg liszt + víz + kovász + só + munka + energia.
A ma kapható kenyerek 20 dkg lisztből készülnek + adalékanyagok + káros anyagok (amelyek egyébként más élelmiszerekben is jelen vannak) és az áruk 200-250 Ft körül van.

Tételezzük fel, hogy 1 kg jó magyar búza 100 Ft lenne (ami a jelenlegi ár háromszorosa és akkor már nem kellene segély a parasztoknak). 1 kg 100 Ft-os búzából 70 dkg fehér lisztet lehet őrölni + 30 dkg korpa keletkezne.
Ha lennének kis malmok, amelyek ezt tudnák szolgáltatni a 30 dkg korpáért vagy a 20 % vámért, akkor jól megélhetnének belőle.
A lisztből rengetegen süthetnének kenyeret kenyérsütőgépben, utána egyesek a kertjükben építhetnének egy kemencét.
Vállalkozások indulhatnának:
- malmok
- pékek, akik a 100 Ft lisztből 500 Ft-ért kenyeret sütnének, amely még így is olcsóbb, mint a jelenlegi 250 Ft-os, hiszen 3-szor több lisztből van, így kevesebb kell belőle, hiszen nem a levegőt esszük, ráadásul még káros anyag sincs benne.
- Lennének, akik kemencét építenének, mások malmot, lenne, aki teknőt gyárt stb.

Ezzel elérnénk azt is, hogy több embernek lenne tényleges alkotó munkája, a paraszt 3-szor annyit keresne, a pék és a molnár jövedelme is többszöröse lenne a jelenleginek (most tönkre megy vagy már tönkre ment) és több ideje lenne kultúrára és utódai nevelésére. A termékek egészségesebbek lennének, a pénzt helyben költenék el, ezzel egymást gazdagítanák támogatások nélkül, egy öngerjesztő folyamat indulna el.

A szupermarketek mellett magyar piacok létesítésén kellene fáradozni, de nem méregdrága modern építményekre lenne szükség, mint amilyenek épültek. Párizsban, Münchenben vannak termelői piacok, ahol ingyen vagy jelképes összegért lehetnek jelen a termelők, mindazokkal a kivételekkel, amelyeket nem ratifikáltak a magyar vezetők, pedig más gazdagabb országok nem szégyellik felvállalni.

Minden város központja, főtere ilyen neveket visel, mint Búza tér, Piac utca, Széna tér, hiszen századok óta folyt ott a csere és minden más közélet...

Rózsa Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kenyérsütőgépben, felemelkedéséhez, megszüntetéséről, élelmiszerekben, reklámújságokat, elindulhatnának, cserépkályhával, multinacionális, egészségesebbek, hagyományainkat, munkanélküliség, szupermarketek, magyarországra, munkahelyekről, technológiáját, ültetvényeikre, indulhatnának, feldolgozásra, forgalomképes, nyilatkozatok, adalékanyagok, erőforrásokra, változtatásra, megélhetnének, szolgálhatjuk, vállalkozások, mezőgazdasági, építményekre, nagyobbaknak, katasztrófák, hasznosítani, globalizáció, szupermarket, terjeszkedni, gazdagítanák, kormányzásuk, nemzet felemelkedéséhez, ország vagyona, fiatalok egyre, társadalom szinte, kormányt okolják, stratégiai szolgáltató, kereskedelem jelentős, embereket meggyőzni, média által, társadalom döntő, globális természeti, föld pusztulása, másik lehetőség, helyi erőforrásokra, globális cégek, fajtákat keressük, Mezőgazdasági, Angliától Mongólián, Rózsa Péter,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Egy bizonyos határt  Alázat  Png csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png ház  Png fotel  Png férfi  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Éretlen vers  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Byron - Ahogy itt jár -...  A másik dolog,  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Idő  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jó éjszakát  Png csokor  Hiányzik  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Julian Brass gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  képre írva  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogy lehet megtartani  Popper Péter szavai  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Még csak most kezdődik a nap  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Radikális szeretet  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png fotel  Nem méltó hozzád  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  képre írva  Soha ne kedvezz...  Julian Brass gondolata  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A jó emberek mindig szépek mar...  Németh László tollából  Nevem  Szép estét kedves látogatóimna...  Kerüld el az evangélium örömén...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy lelki imádság  Reménység és erő Krisztustól e...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Lóhere  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  képre írva  Akarat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Fekete-erdő desszert 
Bejegyzés Címkék
nemzet felemelkedéséhez, ország vagyona, fiatalok egyre, társadalom szinte, kormányt okolják, stratégiai szolgáltató, kereskedelem jelentős, embereket meggyőzni, média által, társadalom döntő, globális természeti, föld pusztulása, másik lehetőség, helyi erőforrásokra, globális cégek, fajtákat keressük, kisebb gazdákat, feldolgozásra fordítanák, helyi termelők, ipar termékei, propaganda munkahelyekről, munkanélküliség megszüntetéséről, példán keresztül, áruk 200-250, lisztből rengetegen, kertjükben építhetnének, levegőt esszük, paraszt 3-szor, molnár jövedelme, termékek egészségesebbek, pénzt helyben, öngerjesztő folyamat, szupermarketek mellett, magyar vezetők, kenyérsütőgépben, felemelkedéséhez, megszüntetéséről, élelmiszerekben, reklámújságokat, elindulhatnának, cserépkályhával, multinacionális, egészségesebbek, hagyományainkat, munkanélküliség, szupermarketek, magyarországra, munkahelyekről, technológiáját, ültetvényeikre, indulhatnának, feldolgozásra, forgalomképes, nyilatkozatok, adalékanyagok, erőforrásokra, változtatásra, megélhetnének, szolgálhatjuk, vállalkozások, mezőgazdasági, építményekre, nagyobbaknak, katasztrófák, hasznosítani, globalizáció, szupermarket, terjeszkedni, gazdagítanák, kormányzásuk, gazdaságilag, jelenleginek, kereskedelem, építhetnének, parasztoknak, ratifikáltak, egyszemélyes, kivételekkel, támaszkodunk, háromszorosa, szolgáltatni, felmelegedés, összefogást, csomagolást, öngerjesztő, állítanának, többszöröse, társadalmat, megszerzett, parasztokat, szolgáltató, kézművesség, alkalmazzák, szövetkezet, fokozatosan, élelmiszert, elveszítjük, támogatások, lehetőségei, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 241
  • e Hét: 518
  • e Hónap: 9122
  • e Év: 45063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.