Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magyar rendőrbotrányokról ír
  2007-05-31 22:37:42, csütörtök
 
  A magyar rendőrbotrányokról írt a FAZ
2007. május 31. FigyelőNet, MTI

Rendőrségi bűncselekmények és titkosszolgálati botrányok árnyékolják be Magyarország és a magyar kormány képét - írta csütörtökön, Magyarországgal foglalkozó kommentárjának címében a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

A német konzervatív újság Magyarország-szakértőjének számító Reinhard Olt balatonőszödi keltezésű írásának elején idézte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, aki szerint az általa bevezetett reformok első eredményei már érezhetők.

A kormányfő - mint a cikkíró emlékeztetett - abból az alkalomból nyilatkozott, hogy egy évvel ezelőtt hangzott el híres "hazugságbeszéde", amely a Balaton déli partját messze túlszárnyaló visszhangra talált. Az a beszéd, amelyet a miniszterelnök a Népszabadság című lapnak adott interjúban "szenvedélyes hangú igazságbeszédnek" nevezett, az ország legújabb kori történetében az eddigi legélesebb politikai felzúdulásokhoz, illetve az 1956-os népfelkelés véres leverése óta az eddigi leghevesebb erőszakos cselekményekhez vezetett - írta a FAZ.

Gyurcsány kitart

A német lap a továbbiakban emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány politikájának és a MSZP-nek a támogatottsága a közvélemény-kutatások szerint azóta hanyatlóban van. Ugyanez vonatkozik a kisebbik koalíciós partnerre, az SZDSZ-re is. A kormányfő szerint ugyanakkor nem zavarja őt, hogy pártjának támogatottsága hosszú idő óta alig a fele a Fidesz támogatottságának, amelynek élén elődje és legfőbb ellenfele, Orbán Viktor áll.

Gyurcsány - mint a FAZ fogalmazott - arra számít, hogy "megváltozik a lapjárás", hiszen a politikában épp olyan gyorsan érhetők el nagy változások, amilyen gyorsan a közvélemény-kutatási eredmények változhatnak. A koalíció egysége szerinte nincs veszélyben, azt nem veszélyeztetik a betegbiztosítási rendszerrel kapcsolatos viták sem.

A német újság figyelemkeltőnek nevezte azt is: a kormányfő a Blikk című bulvárlapnak nyilatkozva eltért az elmúlt évben hangoztatott álláspontjától, amely szerint személyével szemben "nincs alternatíva".

A szerző, Reinhard Olt szerint ez minden bizonnyal nem csupán a közelmúltban tartott MSZP-frakcióülésre vezethető vissza, amelyen a kormány munkájával kapcsolatban kritikus értékelések fogalmazódtak meg. Ugyanakkor - mint a cikkíró fogalmazott - nem kell feltétlenül az esetleges lemondással kapcsolatos megfontolásokat sem kiolvasni az említett állásfoglalásból, noha a közvélemény-kutatások alakulásának további romlása esetén egy "palotaforradalom" a szocialisták körében és - vagy - egy koalíciós válság sem zárható ki.

Égbekiáltó rendőrbotrányok

Gyurcsány még vissza tudta utasítania a frakciónak azt a követelését, hogy állítsa vissza a belügyminisztériumot - írta a német lap, amely szerint a kormányfő kemény szavakkal, illetve személyi döntésekkel képes volt enyhíteni a reá nehezedő nyomáson.

Ezzel összefüggésben a lap sorban felidézte az elmúlt időszakban történt megvesztegetési, adócsalási, lopási, csempészési, megerőszakolási és más bűncselekményeket, amelyeket - mint hozzáfűzte - nyilvánvalóan nem csak a magyar rendőrök és titkosszolgálati alkalmazottak követhetnek el. "Mindez - s néhány más ügy is - égbekiáltó, és nem csak az ellenzék szerint" - hangoztatta a felsorolás végén a FAZ.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: figyelemkeltőnek, betegbiztosítási, titkosszolgálati, igazságbeszédnek, miniszterelnököt, palotaforradalom, állásfoglalásból, magyarországgal, megvesztegetési, felzúdulásokhoz, cselekményekhez, hazugságbeszéde, megerőszakolási, rendőrbotrányok, bűncselekmények, megfontolásokat, támogatottsága, miniszterelnök, veszélyeztetik, kommentárjának, álláspontjától, összefüggésben, szakértőjének, emlékeztetett, nyilvánvalóan, alkalmazottak, politikájának, balatonőszödi, fogalmazódtak, frakcióülésre, továbbiakban, magyarország, bulvárlapnak, közelmúltban, hangoztatott, szenvedélyes, magyar kormány, német konzervatív, általa bevezetett, cikkíró emlékeztetett, alkalomból nyilatkozott, évvel ezelőtt, ország legújabb, eddigi legélesebb, 1956-os népfelkelés, eddigi leghevesebb, továbbiakban emlékeztetett, kisebbik koalíciós, kormányfő szerint, koalíció egysége, betegbiztosítási rendszerrel, német újság, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Reinhard Olt, Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png virág  Paul David Tripp Április 20  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  A kételkedés kezelése  Örülök, hogy látlak!  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  A boldog családok mind hasonló...  Minden harmadik...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Hiányzik  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tavaszi kép  210 éve született a SZÓZAT meg...  Éretlen vers  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Lóhere  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanuld meg ezt a versemet  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Akarat  Soha ne kedvezz...  Erdőn  Png virág  Minden harmadik...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Idő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Makszim Gorkij gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Png ház  Png lepke  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png fotel  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  A Megváltó szolgálatában  Jó éjszakát  Akarat  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Lóhere  Erdőn  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
magyar kormány, német konzervatív, általa bevezetett, cikkíró emlékeztetett, alkalomból nyilatkozott, évvel ezelőtt, ország legújabb, eddigi legélesebb, 1956-os népfelkelés, eddigi leghevesebb, továbbiakban emlékeztetett, kisebbik koalíciós, kormányfő szerint, koalíció egysége, betegbiztosítási rendszerrel, német újság, elmúlt évben, közelmúltban tartott, kormány munkájával, cikkíró fogalmazott, esetleges lemondással, említett állásfoglalásból, szocialisták körében, koalíciós válság, kormányfő kemény, elmúlt időszakban, magyar rendőrök, ellenzék szerint, felsorolás végén, figyelemkeltőnek, betegbiztosítási, titkosszolgálati, igazságbeszédnek, miniszterelnököt, palotaforradalom, állásfoglalásból, magyarországgal, megvesztegetési, felzúdulásokhoz, cselekményekhez, hazugságbeszéde, megerőszakolási, rendőrbotrányok, bűncselekmények, megfontolásokat, támogatottsága, miniszterelnök, veszélyeztetik, kommentárjának, álláspontjától, összefüggésben, szakértőjének, emlékeztetett, nyilvánvalóan, alkalmazottak, politikájának, balatonőszödi, fogalmazódtak, frakcióülésre, továbbiakban, magyarország, bulvárlapnak, közelmúltban, hangoztatott, szenvedélyes, történetében, nyilatkozott, változhatnak, alakulásának, túlszárnyaló, szocialisták, kapcsolatban, népszabadság, csempészési, visszhangra, népfelkelés, politikában, alternatíva, személyével, nyilatkozva, értékelések, fogalmazott, kapcsolatos, lemondással, feltétlenül, rendszerrel, döntésekkel, közvélemény, megváltozik, követelését, leghevesebb, hanyatlóban, csütörtökön, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.