Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megszüntették Tomcattal szembe
  2007-05-31 22:49:23, csütörtök
 
 
Megszüntették Tomcattal szemben a csoportosan elkövetetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, a 2006. szeptember 18-i események kapcsán indult büntetőeljárást

A Budapesti Nyomozó Ügyészség 2007. május 25-én kelt határozatával, megszüntette Polgár Tamás közismert nevén Tomcattal szemben, még 2006. szeptember 18-án a Szabadság téri eseményekkel kapcsolatban, csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárást, értesítette a Nemzeti Jogvédő Alapítványt dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, Tomcat védője. A határozat rendelkező része szerint a megszüntetésre azért került sor, mert a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem volt várható eredmény.

Amint emlékezetes, az ismert blogger jelen volt a 2006. szeptember 18-én éjszaka a Szabadság téri televízió székháznál zajlott eseményeknél, ahol fényképfelvételeket készített az eseményekről. Másnap blogján élménybeszámolót tett közzé, amelyben egyes eseményekben játszott szerepét túldimenzionáltan adta elő, állítva többek között azt, hogy ő vezényelte a rendőrségi vízágyú elfoglalását, illetve a szovjet emlékmű megrongálásához eszközöket adott.

Tomcat-et blogjának közzétételét követően, 2006. szeptember 19-én vették őrizetbe, majd előzetes letartóztatását rendelték el, amelyet a Fővárosi Bíróság 2006. szeptember 28-án házi őrizetre enyhített, a házi őrizet megszüntetésére csak közel egy hónap múlva, 2006. október 26-án került sor. Emlékezetes, hogy a házi őrizet során a házi őrizet szabályainak betartását rendőrség rendszeresen és több alkalommal zaklatásszerűen végezte. Lefoglalták Tomcat számítógépét is, fényképezőgépét, és egyéb technikai eszközeit, amelyeket szintén csak több hónap múlva adtak részére vissza.

A most megszületett határozat szerint csupán annyit lehetett tényként megállapítani, hogy Tomcat jelen volt Szabadság téren 2006. szeptember 18-án, mint sok más ezer ember, azonban semmilyen bizonyíték nem került elő, amely igazolta volna, hogy ő tevőlegesen részt vett volna a vízágyú elfoglalásában vagy más erőszakos cselekményben. Külön említi a határozat azt is, hogy a rendőrségi vízágyú környékén készült fénykép és videofelvételeket ellenőrzése során megállapítható volt, hogy azokon Tomcat nem látható. Mint emlékezetes Tomcat kihallgatása során a blogjának tartalmával kapcsolatban azt az indokolást adta, hogy blogja a médiaháború egyik oldalát képviseli, amelynek célja az, hogy az ideológiailag befolyásolt tömegsajtóban megjelenő hamis állításokkal szemben ellenpontot képezzen, ennek megfelelően adott esetben rákényszerül arra, hogy egyes történések más értelmezését adja.

A terhére rótt cselekmény meglehetősen súlyos bűncselekménynek minősült, mivel az elkövető öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A megszüntető határozat azt is megállapítja, hogy a Szabadság téri szovjet önkényuralmi szimbólum megrongálásával kapcsolatosan kihallgatott gyanúsítottak sem nyilatkoztak semmilyen terhelőt Polgár Tamás tevékenységével kapcsolatban.

Mindebből tehát kitűnik, hogy Tomcatet a nyomozó hatóságok és bíróságok megalapozatlanul helyezték őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba, illetve azt követően házi őrizetbe. A vele szemben a Szabadság téri szovjet emlékművel kapcsolatosan folyó büntetőeljárásban sem lehet kétséges az, hogy eljárás megszüntetése indokolt, mivel éppen a most meghozott határozat utal arra, hogy a Szabadság téri eseményekkel kapcsolatos részvételére vonatkozóan sem áll rendelkezésre semmilyen bizonyíték.

A sokak által okkal kifogásolt szovjet katonai emlékmű megrongálásával kapcsolatos büntetőeljárást hozzáegyesítették Budaházy György elleni eljáráshoz. Ebben a büntetőeljárásban rajtuk kívül további három gyanúsított is szerepel, de az ő vonatkozásukban sem vált ismertté eddig semmilyen olyan bizonyíték, amely büntetőjogi felelősségüket megalapozta vagy legalább a gyanút megalapozottá tette volna.

A megszüntető határozat végül rögzíti, hogy a Tomcat által írt blog tartalmán túlmenően semmilyen bizonyítékot nem sikerült beszerezni, amely alátámasztotta volna a gyanúsításban foglaltakat, ezért volt szükség a nyomozás megszüntetésére.

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány rámutat arra, hogy Polgár Tamás esete nem kivételes jelenség. A tavaly őszi tüntetésekkel összefüggésben folyó felelősségre vonási eljárásokban megfigyelhető az, hogy még számos tüntetővel, jelenlevővel szemben folynak büntetőeljárások anélkül, hogy vádirat benyújtására sor került volna, mindez pedig azt jelenti, hogy a nyomozó hatóságok objektíve nem tudtak nagy valószínűséggel beszerezni olyan bizonyítékokat, amely egyáltalán vádképessé tett volna ezeket az ügyeket. Ebben a helyzetben büntetőeljárási alapelvek helyes értelmezésével - kétséget kizáróan nem bizonyított tény nem értékelhető gyanúsított terhére - a nyomozó hatóság akkor jár el helyesen, ha már az egyébként kimerített nyomozási lehetőségek tudatában megszünteti ezen eljárásokat, és nem tartja büntetőeljárás hatálya alatt azon személyeket, akikkel szemben az eljárások folyamatban tartása már nem indokolt.

Szükséges megjegyezni azt is, hogy a szovjet emlékmű megrongálásával kapcsolatosan meggyanúsított személyek között két olyan személy is szerepel, akik közül az egyikről a Budaházy György által már eltávolított szovjet címert kezében tartva készült fényképfelvétel, illetve egy másik személyről pedig egy olyan fotó készült, amelyen kezében kalapácsot tartva úgy csinál, mintha az emlékműre ütne, de valójában ezt nem tette meg. Ezek sem minősülnek olyan súlyú bizonyítéknak, amelyek az elkövetők büntetőjogi felelősségét megalapoznák, ezért a velük szembeni büntetőeljárás megszüntetése is indokolt.

Tomcat jelenleg előzetes letartóztatásban van a rendőrség által a 2007. május 9-i kormányrendezvénnyel összefüggésbe hozott közveszélyokozás előkészülete miatt, amely eljárásban őt dr. Futó Barnabás ügyvéd védi.

Budapest, 2007. május 31.
Nemzeti Jogvédő Alapítvány
www.nemzetijogvedo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: büntetőeljárások, megalapozatlanul, letartóztatásban, közveszélyokozás, élménybeszámolót, bűncselekménynek, megszüntetésére, zaklatásszerűen, letartóztatásba, büntetőeljárást, megrongálásával, büntetőeljárási, megrongálásához, tevékenységével, fényképezőgépét, letartóztatását, vonatkozásukban, fényképfelvétel, valószínűséggel, értelmezésével, bizonyítékokat, büntetőeljárás, megállapítható, megszüntetésre, meggyanúsított, összefüggésben, nemzetijogvedo, elfoglalásában, alátámasztotta, felelősségüket, határozatával, kapcsolatosan, megalapozottá, gyanúsítottak, összefüggésbe, bűncselekmény, csoportosan elkövetetett, határozat rendelkező, megszüntetésre azért, nyomozás adatai, eljárás folytatásától, ismert blogger, rendőrségi vízágyú, szovjet emlékmű, házi őrizet, hónap múlva, most megszületett, vízágyú elfoglalásában, blogjának tartalmával, indokolást adta, médiaháború egyik, ideológiailag befolyásolt, Megszüntették Tomcattal, Budapesti Nyomozó Ügyészség, Polgár Tamás, Nemzeti Jogvédő Alapítványt, Gaudi-Nagy Tamás, Fővárosi Bíróság, Lefoglalták Tomcat, Budaházy György, Nemzeti Jogvédő Alapítvány, Futó Barnabás,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Erdei gyöngyvirág  Jó éjszakát  Nagy és kis csodák  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Otthon  A hagyma antibakteriális hatás...  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam Krisztinától  Emlékezz  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Töröld le  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Tanmese  Anyák napjára  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Az ember emlékekből áll  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Alvó cicák  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jan Twardowski - Siessünk  Töröld le  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Hogyan válunk hűségesekké?  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Vannak emberek  A pitypang legendája  Magamnak  jó reggelt  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szép estét kedves látogatóimna...  Robin Wight pitypang szobra  Vito Giaquinto gondolata  Erdei gyöngyvirág  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
csoportosan elkövetetett, határozat rendelkező, megszüntetésre azért, nyomozás adatai, eljárás folytatásától, ismert blogger, rendőrségi vízágyú, szovjet emlékmű, házi őrizet, hónap múlva, most megszületett, vízágyú elfoglalásában, blogjának tartalmával, indokolást adta, médiaháború egyik, ideológiailag befolyásolt, terhére rótt, megszüntető határozat, nyomozó hatóságok, vele szemben, most meghozott, sokak által, büntetőeljárásban rajtuk, gyanút megalapozottá, gyanúsításban foglaltakat, nyomozás megszüntetésére, tavaly őszi, helyzetben büntetőeljárási, nyomozó hatóság, egyébként kimerített, eljárások folyamatban, másik személyről, olyan fotó, emlékműre ütne, elkövetők büntetőjogi, velük szembeni, rendőrség által, büntetőeljárások, megalapozatlanul, letartóztatásban, közveszélyokozás, élménybeszámolót, bűncselekménynek, megszüntetésére, zaklatásszerűen, letartóztatásba, büntetőeljárást, megrongálásával, büntetőeljárási, megrongálásához, tevékenységével, fényképezőgépét, letartóztatását, vonatkozásukban, fényképfelvétel, valószínűséggel, értelmezésével, bizonyítékokat, büntetőeljárás, megállapítható, megszüntetésre, meggyanúsított, összefüggésben, nemzetijogvedo, elfoglalásában, alátámasztotta, felelősségüket, határozatával, kapcsolatosan, megalapozottá, gyanúsítottak, összefüggésbe, bűncselekmény, gyanúsításban, tüntetésekkel, rendelkezésre, megfigyelhető, megállapítani, megszüntetése, megszüntették, folytatásától, cselekményben, ideológiailag, tömegsajtóban, bizonyítéknak, felelősségét, kapcsolatban, eltávolított, eseményekről, benyújtására, jelenlevővel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.