Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szuperkoncert-harsány unalom
  2009-08-04 10:25:44, kedd
 
   
  Rock Évkönyv 1981. január-december

Zeneműkiadó Budapest, 1982.
Szerkesztette: Sebők János

A főnixes Mici Mackós Annás apokalipszis a szentháromsággal indulva (Illés, Omega, Metro) érintve a babiloni korokat, köztük az aranykort, vaskort, cserépkort, az Útont, a kutyákat, valamennyi egyházat a biblia történetéből. Kezdet: 1946-os tűzkutya évében született Koncz Zsuzsa és a Vörös Oroszlán misztikus szülöttjei és különféle alkémiás zsidó rendjei, a Nyomorultak 1967. óta.


Másnap a fekete krónikák egy 19 éves fiú vízhalálát is közölték: a hajógyári sziget mellett fulladt a Dunába. Igen, akadt, aki kijátszotta a partot mindkét oldalon őrző rendőrök és rendezők éberségét, s úszva próbálta elérni álmai hétvégi szigetét. Mások már előző este, a rock-színház előadása után a szigeten maradtak, a fák, bokrok közé rejtőzve, hálózsákokban töltötték az éjszakát, így bliccelték el a kamaszzsebeknek borsos 50 forintos belépti díjat.

Magyar Woodstock, szuperkoncert - kongatták a hírharangok a szabadfoglalkozású zenészek egyéves sincs szakszervezete és az Express rendezésére sorra kerülő koncertről.

A szuperkoncert jelző, a hízelgő, bár minden tekintetben alaposan túlzó Woodstock hasonlat sokakat csábított az augusztus 22-én erre a hasonló programok lebonyolítására ugyancsak alkalmat szigetre. Fellépett itt majdnem mindenki, aki számít valamit a hazai rockvilágban, s hogy mégsem volt "igazi", ez a monstre hangverseny, az már azt bizonyította, hogy valami alapjaiban nincs rendben rockbandáink többségében. A több éve futó, futtatott zenekarok többségének nemhogy nem sikerült felforrósítani a hangulatot, de a közönség döntő többsége, a pódium előtt őrjöngő néhány száz "csápolót" leszámítva szabályos letargiában fogadta a produkciókat. Az együttesek régi, nem egyszer négy-öt éves, agyonjátszott számaikkal próbáltak valamit lendíteni a hangulaton, nem sok sikerrel. Groteszk látványt nyújtottak a kopaszodó, pocakot eresztett, negyven felé közelítő rockbálványok, amint harsány unalommal odvavagdosott "Hej!" kiáltásokkal színlelték a lelkesedést, s próbálták lázba hozni a náluknál nem ritkán húsz évvel is fiatalabb közönséget.

Akadtak persze zenekarok, amelyeket a "keményebb" bőrös rockerekből álló közönség már elviselni sem tudott. A Kati és a Kerek Perec nevű meglehetősen együgyű diszkósémákkal kínlódó csoportosulást lefújolták, kukoricacsutkákkal lehajigálták a színpadról. Mindenesetre jól esett látni a spontán véleménynyilvánítás eme kézzelfogható formáját, amely nem ártana néhány csapnivaló színházi produkciónak sem.

Említésre érdemesek a fellépő közel húsz együttes közül: az Edda mutatja jelét valamiféle egészséges megújhodásnak, már nemcsak agyonkoptatott, talán már általuk is megunt kőkemény, "külvárosi" rocksémával operálnak, s nem éreztük smúzolásnak a zenekarvezető gyakran elismételt közbekiabálását: "Mi már látjuk a változást!" Ha szövegeik gyakran bántó egügyűségén, hajmeresztően magyartalan fordulatain is sikerülne változtatniuk, az Edda nemcsak elvakult rajongótábora körében vihetné valamire.

A Korál legalább csiszolt volt, lendületes és pontos. A Hobo Blues Band játéka pedig legfeljebb azt bizonyíthatta, hogy a blues valóban halhatatlan, ha nem is egészen abban a formában, ahogy a Földes-féle csoportosulás azt előadja. Érdekes kortörténeti adalék lehet, a HBB vendégművészként fellépő, országos népszerűséget kivívott Fenyő Miklós kicikizése annak számára, aki ma tizen- és huszonéveseink "párttörténetét", "pártviszonyait" kívánja majd elemezni. Mert aki csak egy kicsit is otthonos a csövesek, vagy a jampec-popperek világában, az beláthatja: nem egyszerűen divatkérdésről, sokkal inkább komoly szociológiai, "származástani", népművelési búvárkodást is megérdemlő problémakörről van szó.

A rendezésről. Amikor a hajógyári hídhoz értem - a koncert kezdete után körülbelül másfél órával - l egalább 3 ezer fiatal bolyongott jegy után kutatva. Felröppenő rémhírek térítették hol jobbra, hol balra őket, néhányan azt állították, hogy a rendezők személyautókból kihajolva árulják a belépőket. A tömeg aztán hirtelen a hídtól balra eső földszintes épületek felé áramlott, ahol néhány percig valóban árultak jegyet. A sok vevőtől megrettent rendezők azonban abbahagyták az árusítást, s az egymást taszigáló fiatalokat acsargó rendőrkutyákkal, szívszorongatóan suhogó gumibotokkal sikerült csak hátraijeszteni. De akkor annyira, hogy egy 60-65 év körüli bácsikát kis híján agyontiportak.. Amikor emiatt reklamált, a rendőrök alaposan kioktatták:
- Aki ilyen helyre jön papa, azzal könnyen megesik az ilyesmi!

Molnár Miklós
Jövő Mérnöke
 
 
0 komment , kategória:  Rock Évkönyv 1981.  
Címkék: szívszorongatóan, szentháromsággal, vendégművészként, kamaszzsebeknek, személyautókból, lebonyolítására, rendőrkutyákkal, közbekiabálását, pártviszonyait, divatkérdésről, felforrósítani, párttörténetét, szakszervezete, huszonéveseink, hátraijeszteni, diszkósémákkal, problémakörről, csoportosulást, agyonkoptatott, változtatniuk, szerkesztette, agyonjátszott, szuperkoncert, csoportosulás, hajmeresztően, kézzelfogható, zenekarvezető, bizonyíthatta, népszerűséget, hálózsákokban, megújhodásnak, rajongótábora, származástani, agyontiportak, rockbálványok, odvavagdosott, főnixes Mici, szentháromsággal indulva, babiloni korokat, biblia történetéből, fekete krónikák, hajógyári sziget, partot mindkét, rock-színház előadása, szigeten maradtak, kamaszzsebeknek borsos, szuperkoncert jelző, augusztus 22-én, hasonló programok, hazai rockvilágban, monstre hangverseny, közönség döntő, Rock Évkönyv, Zeneműkiadó Budapest, Sebők János, Mici Mackós Annás, Koncz Zsuzsa, Vörös Oroszlán, Magyar Woodstock, Kerek Perec, Hobo Blues Band, Fenyő Miklós, Molnár Miklós, Jövő Mérnöke,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy maradéktalanul uralt világ  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Radikális szeretet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Alázat  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hazára minden embernek szükség...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Erdőn  Erdőn  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Nevem  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Lóhere  Őrizkednünk kell...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Rátalálsz  Alázat  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  képre írva  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi kép  Alázat  Akarat  Reggel van  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Fehér virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png rózsa csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Április 20  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png fotel  Nem számIt 
Bejegyzés Címkék
főnixes Mici, szentháromsággal indulva, babiloni korokat, biblia történetéből, fekete krónikák, hajógyári sziget, partot mindkét, rock-színház előadása, szigeten maradtak, kamaszzsebeknek borsos, szuperkoncert jelző, augusztus 22-én, hasonló programok, hazai rockvilágban, monstre hangverseny, közönség döntő, pódium előtt, együttesek régi, fellépő közel, zenekarvezető gyakran, blues valóban, jampec-popperek világában, hajógyári hídhoz, koncert kezdete, rendezők személyautókból, tömeg aztán, hídtól balra, egymást taszigáló, rendőrök alaposan, szívszorongatóan, szentháromsággal, vendégművészként, kamaszzsebeknek, személyautókból, lebonyolítására, rendőrkutyákkal, közbekiabálását, pártviszonyait, divatkérdésről, felforrósítani, párttörténetét, szakszervezete, huszonéveseink, hátraijeszteni, diszkósémákkal, problémakörről, csoportosulást, agyonkoptatott, változtatniuk, szerkesztette, agyonjátszott, szuperkoncert, csoportosulás, hajmeresztően, kézzelfogható, zenekarvezető, bizonyíthatta, népszerűséget, hálózsákokban, megújhodásnak, rajongótábora, származástani, agyontiportak, rockbálványok, odvavagdosott, gumibotokkal, rockvilágban, szociológiai, lehajigálták, rockbandáink, meglehetősen, kiáltásokkal, mindenesetre, kortörténeti, apokalipszis, bizonyította, történetéből, produkciónak, produkciókat, rocksémával, kijátszotta, hírharangok, rendezésére, abbahagyták, smúzolásnak, népművelési, rendezésről, fordulatain, magyartalan, egügyűségén, többségében, többségének, zeneműkiadó, halhatatlan, letargiában, hangverseny, lelkesedést, rockerekből, földszintes, búvárkodást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2032
  • e Hét: 4354
  • e Hónap: 10595
  • e Év: 62861
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.