Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem vagyok teljes mértékben felelős a tetteimért...
  2016-11-02 13:42:38, szerda
 
  Nem vagyok teljes mértékben felelős a tetteimért és a reakcióimért



Anna Russel ,,Pszichiátriai népdala" kifejezi természetesen hajlamunkat, hogy másokat okoljunk a viselkedésünkért.

Háromévesen ellentétes érzelmek kerítettek hatalmukba a fiútestvéreimet illetően.
Ebből természetesen az következett, hogy megmérgeztem az összes szeretőmet.
Most már boldog vagyok! A leckét megtanultam:
Minden rossznak, amit teszek, valaki más az oka.

Ha visszatérünk az Éden kertjébe, nyilvánvalóvá válik, hogy ez a megtévesztés egyik legősibb formája.
Miután Ádám és Éva evett a tiltott gyümölcsből, Isten eljött, hogy felelősségre vonja őket tettükért.
(Ez a Szentírásban egyébként visszatérő téma, minden egyes tettünkért elszámolunk Isten előtt.) Figyeld meg, hogy Isten nem családként kezelte őket. Nem azt kérdezte tőlük, hogy ,,Mit tettek?" Sőt, azt sem kérte Ádámtól és Évától, hogy magyarázatot adjanak a másik viselkedésére. Nem kérdezte meg Ádámtól, hogy ,,Mit tett Éva?", sem Évától azt, hogy ,,Mit tett a férjed?" Először Ádámhoz, majd Évához fordult, s mindkettőjüktől egyénileg kérdezte meg: ,,Mit tettél?"
Isten nyílt és határozott kérdést tett fel Ádámnak: ,,Talán arról a fáról ettél, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél? (1Mózes 3:11) Hasonlóképpen, Isten Évától is megkérdezte: ,,Mit tettél?" (1Mózes 3:13) Isten egyszerűen azt kérte, hogy ismerjék be az Igazságot.
A beszámoló folytatásából azonban azt látjuk, hogy mind Ádám, mind pedig Éva úgy döntött, hogy a Vádaskodó Játékot játsszák ahelyett, hogy személyesen felelősséget vállaltak volna a tetteikért. Isten azt kérdezte Ádámtól: ,,Talán ettél a fáról?", mire Ádám: ,,Az asszony, akit mellém adtál, ő adott nekem a fáról, és így ettem." (1Mózes 3:12)
,,Éva, mit tettél?" A válasz: ,,A kígyó szedett rá, azért ettem."
A válasz mindkét esetben pontos volt. Éva valóban az a nő volt, akit Isten adott Ádámnak, és ő adta a gyümölcsöt a férjének. A Kígyó valóban becsapta Évát. Ám azzal, hogy máshol kerestek bűnbakot, Ádám és Éva saját felelősségét próbálta meg elmismásolni az ügyben.
Isten nem azt kérdezte tőlük, hogy mit tett valaki más, hogy rávegye őket a bűnre. Azt várta tőlük, hogy vállaljanak felelősséget a saját viselkedésükért. Függetlenül attól, ami döntésük meghozatalában esetleg befolyásolta őket, a döntés mégiscsak az övék volt.
Lehet, hogy Ádám és Éva voltak az elsők mások okolásában, de határozottan nem ők voltak az utolsók, számtalan követőjük akadt, akik másokra hárítják a felelősséget.
Az Édenkertben kezdődött ,,játékot" mindannyian játszottuk már. Az igazat megvallva, természetes szakértői vagyunk a témának, mint ahogyan az alábbi bizonyságtételek is igazolják:

Teljes mértékben felelőtlen voltam az életem, a bűneim és a döntéseim tekintetében, mert folyamatosan másokat, a körülményeimet és Istent vádoltam - csapdába estem, tehetetlen voltam, és elveszítettem az irányítást.

...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... .............

Azt hittem, azért esem oly könnyen depresszióba, mert áldozat vagyok. Nem hittem, hogy a depresszió az én hibám. Amikor elkezdett derengeni, hogy depressziómat a haragom okozza, felelősséget vállaltam a bűnömért, és szabadságra leltem.

...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... .............

Istentelen kapcsolatom volt egy férfival a munkahelyemen. Érzelmi támogatást és vonzalmat vártam tőle, mert a férjem titkolózott előttem, pornográfiát nézett, és nem volt jelen a házasságunkban. Úgy véltem, hogy a férjem viselkedése űzött bele ebbe a kapcsolatba. Önmagam előtt pedig úgy indokoltam meg és mentegettem a dolgot, hogy amit én csinálok, az korántsem olyan borzasztó, mint amit ő csinál.

Amikor dühösek, depressziósak, keserűek, türelmetlenek, ingerlékenyek vagyunk, vagy félelemben élünk, természetes számunkra, hogy a felelősségnek legalább egy részét mások vagy a körülmények rovására írjuk, és ezeket okoljuk azért, amilyenek vagyunk.
Több száz nőt hallgattam már végig, amint felbomlott házasságukról beszélnek. Kivétel nélkül mindannyian volt férjük botlásainak tulajdonítják tönkrement házasságukat. Egyetlen olyan esetet sem tudok felidézni, melynek során egy nő azt mondta volna: ,,Én is hozzájárultam a házasságom felbomlásához a helytelen hozzáállásommal és reakcióimmal", vagy hogy: ,,Helytelen volt, hogy elváltam a férjemtől."
Számtalan nő jellemezte nekem a körülményeket, melyek eladósodásukhoz, étkezési rendellenességükhöz, erkölcstelenségükhöz, vagy a szüleiktől való elidegenedéshez vezettek. Csak nagy ritkán hallom, hogy a nők személyes felelősséget vállalnak döntéseikért, melyek ezekhez a problémákhoz vezettek az életükben.
Soha nem felejtem el azt a napot, amikor az egyik női szemináriumunk során egy középkorú nő az emelvényre jött, hogy elmondja bizonyságtételét. Azzal kezdte a bemutatkozást, hogy elmondta, huszonkét éve pszichiáterként dolgozik. Ezután következő szavai nyíltak és áthatóak voltak. Megtörten így szólt: ,,Megbánom előtted, Istenem, és előttetek testvéreim, hogy félrevezettelek benneteket, és hazudtam nektek. Hogy soha nem mondtam: ,,Személyesen és kizárólagosan ti vagytok felelősek a saját viselkedésetekért, függetlenül attól, hogy akárki más mit tesz. Bocsássatok meg!"
Az Ellenség azt mondja nekünk, hogy ha teljes felelősséget vállalunk saját döntéseinkért, felesleges bűntudat fog emészteni.
Az Igazság azonban az, hogy csak akkor szabadulhatunk meg teljes mértékben a bűntudattól, ha teljes felelősséget vállalunk a tetteinkért és hozzáállásunkért. Egy író ezt így fogalmazta meg:

A bűn a lehető legjobb hír, a lehető legjobb a bajainkban. Hiszen a bűnnel együtt jár az abból kivezető út is. Ott a bűnbánat lehetősége. A szüleid által okozott zavarodottságért és pszichológiai gondokért nem gyakorolhatsz bűnbánatot, ezek rád ragadtak. De a bűnt meg tudod bánni. A bűn és a bűnbánat az öröm és a remény egyetlen alapja.

Nancy Leigh DeMoss
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: hozzáállásunkért, bizonyságtételét, bizonyságtételek, viselkedésünkért, zavarodottságért, fiútestvéreimet, elidegenedéshez, eladósodásukhoz, pszichiáterként, hozzáállásommal, mindkettőjüktől, félrevezettelek, viselkedésükért, meghozatalában, házasságunkban, szabadulhatunk, szemináriumunk, körülményeimet, felelősségnek, depressziómat, hasonlóképpen, döntéseinkért, depressziósak, pszichológiai, elveszítettem, bemutatkozást, munkahelyemen, türelmetlenek, kizárólagosan, nyilvánvalóvá, ingerlékenyek, gyakorolhatsz, természetesen, körülményeket, viselkedésére, pszichiátriai, fiútestvéreimet illetően, összes szeretőmet, leckét megtanultam, megtévesztés egyik, tiltott gyümölcsből, másik viselkedésére, fáról ettél, beszámoló folytatásából, kígyó szedett, válasz mindkét, saját viselkedésükért, döntés mégiscsak, övék volt, elsők mások, igazat megvallva, alábbi bizonyságtételek, Anna Russel, Miután Ádám, Először Ádámhoz, Isten Évától, Vádaskodó Játékot, Nancy Leigh DeMoss,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az út  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Hibáztam már  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Sir Andrew Lloyd Webber  Esti Ima !  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Esti kép  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Esti kép  J. Donald Walters  Haja van  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Virágvasárnap: az élet és a re...  Játékos kis cicák  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Nagyhétfő:  Leereszkedés és olvadás  Szívet megérintő . . .  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Az út  Facebookon kaptam  Szép estét  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Nem hazudnak  Ne hagyd  Alvó baby  Esti kép  Nagyhétfő:  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fiútestvéreimet illetően, összes szeretőmet, leckét megtanultam, megtévesztés egyik, tiltott gyümölcsből, másik viselkedésére, fáról ettél, beszámoló folytatásából, kígyó szedett, válasz mindkét, saját viselkedésükért, döntés mégiscsak, övék volt, elsők mások, igazat megvallva, alábbi bizonyságtételek, döntéseim tekintetében, haragom okozza, férjem titkolózott, férjem viselkedése, korántsem olyan, felelősségnek legalább, részét mások, körülmények rovására, házasságom felbomlásához, helytelen hozzáállásommal, szüleiktől való, problémákhoz vezettek, emelvényre jött, saját viselkedésetekért, lehető legjobb, bűnnel együtt, abból kivezető, bűnbánat lehetősége, szüleid által, remény egyetlen, hozzáállásunkért, bizonyságtételét, bizonyságtételek, viselkedésünkért, zavarodottságért, fiútestvéreimet, elidegenedéshez, eladósodásukhoz, pszichiáterként, hozzáállásommal, mindkettőjüktől, félrevezettelek, viselkedésükért, meghozatalában, házasságunkban, szabadulhatunk, szemináriumunk, körülményeimet, felelősségnek, depressziómat, hasonlóképpen, döntéseinkért, depressziósak, pszichológiai, elveszítettem, bemutatkozást, munkahelyemen, türelmetlenek, kizárólagosan, nyilvánvalóvá, ingerlékenyek, gyakorolhatsz, természetesen, körülményeket, viselkedésére, pszichiátriai, folytatásából, tulajdonítják, hozzájárultam, felbomlásához, házasságukról, reakcióimmal, pornográfiát, reakcióimért, tekintetében, megtévesztés, felelősséget, elmismásolni, depresszióba, folyamatosan, felelősségre, szentírásban, felelősségét, parancsoltam, határozottan, problémákhoz, döntéseikért, házasságukat, befolyásolta, magyarázatot, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 251 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 501
  • e Hét: 5007
  • e Hónap: 66676
  • e Év: 185768
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.