Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Van és mégsincs?
  2009-02-02 16:17:05, hétfő
 
   
  Gáz van hazám! GÁZFÓRUM Makón


Miféle furcsa, paradox helyzet ez: van és nincs.

Hovatovább: a magyarokra immár nem vonatkozik az anyagmegmaradás törvénye? Talpunk alatt kincsekkel: Európa legnagyobb gázkincsével és a világ legnagyobb ivóvízbázisával, fejünk felett gyarapodó fellegekkel - nemcsak a tél viszontagságai, hanem a gazdasági kilátástalanságok miatt is - így élünk országosan, a reménytelenségben és a jövő változásai reményében.

Január 31-én a leírtak közül több kérdést is felelevenített az országos makói GÁZFÓRUM, amelyet a Magyar Igazság és Élet pártja országos elnöksége rendezett - miként említették: ,,Makón, a gáz fővárosában". A fő téma: mi lesz a makói gázkincs és természetesen az ország sorsa. Talán a meghívó zárómondata is: ,,A fórumot akkor is megrendezzük, ha a kormány közben újabb költségvetéssel áll elő, vagy ha eltakarodik.", arra késztette az érdeklődőket, hogy a helyszínen, a ,,Kelemen Ház" mintegy 4-500 fős előadótermét teljesen megtöltve - pótszékeket is be kellett hozni, és a karzaton is sok érdeklődő foglalt helyet - a rendezvényen részt vegyenek. (Mint utóbb kiderült, az ország más részeiből is eljöttek az eseményre és elmondták, érdemes volt a néhány száz kilométeres utat megtenni.)

Csurka István pártelnök csaknem egy órás beszédében a liberális kapitalizmus bukásának okait, szétpukkadását, annak a magyarországi, már meglévő, politikai-gazdasági válságra gyakorolt hatását végig elemezve arra a következtetésre jutott, hogy ez a szappanbuborék végleg szétpukkant, bármennyire is szeretnék összeragasztani a hatalmon lévők. Mert: ki látott már összeragasztott szappanbuborékot? Azért vagyunk itt, elemezte végül a pártelnök, hogy kincseinket ne engedjük elherdálni. Azért is, hogy megbeszéljük a gáz-ügy vonatkozásait. Ezt a ,,szoros" gázt mi, magyarok, bármennyire is nagy múltú volt a szénhidrogén kutatásuk, kitermelésünk, nem tudtuk volna, nem tudjuk felhozni. Ehhez külföldi technológia és kutatás kellett, amely - mint később dr Szabó György az amerikai cég leányvállalatának igazgatója említette - természetesen nem a magyar adófizetők pénzéből vált valóra.

Mindenesetre, ha már így alakult meg kell teremteni annak esélyét, hogy törvényes keretek között ez a gázkincs az ország számára teremtse meg az anyagi és a gázellátás biztonságát, folytatta a pártelnök. Ehhez olyan átalakulás kell, amely nem csak egy adott területen (például a gáz kitermelésben), hanem teljes egészében meg- és átalakítja az egész rendszert politikai és gazdasági értelemben. Kis részletekkel nem lehet és nem is érdemes próbálkozni, mert olyan nagy erők állnak még a nemzeti érdekű átalakítás ellenében, amellyel egyelőre szembeszállni nem tudunk.

És nemcsak ásványkincsekről, hanem az emberben rejlő kincsekről is szólt.

Arról is, hogy ez a helyzet minden józanul gondolkodó embert, mérsékletre, helyzete átértékelésére kell, hogy késztessen. A keresztény ember lelki tartalékai kimeríthetetlenek. Nem az anyagi gyarapodás az elsődleges szempont. Az anyagi dolgok elmúlnak, de az erkölcsi, lelki tartalékokból végtelen sokáig meríthetünk.

dr Kovács László, hódmezővásárhelyi orvos-kórházigazgató, a MIÉP alelnöke saját szakterületéről, az egészségügyről szólt. A hatalom ,,Reformja", hogy teljesen szétverjék az egészségügyet a ,,márciusi népszavazással" ugyan megbukott, ennek ellenére sikerült a rendszert tökéletesen lezülleszteni. A népszavazás óta nem sok változás történt. Kórházakat, kórházi osztályokat zárnak be, műtéteket halasztanak el, és továbbra is kivonják a pénzt a rendszerből, egészségügyi dolgozók sora hagyja el a gyógyítás területét. Az úgynevezett salátatörvényt megemlítve annak újabb ellentmondásait is jellemezte.

A felszólalók még menet közben, de még többet az előadás után, egymás között diskurálva, elmenőben a jelenlegi helyzetről és a múltról beszélgettek. Hajdan úgy gondolták, ha némi örömöt adott a sors: szegények vagyunk, de jól élünk. Szegények voltunk, mindenek előtt pedig szerények, talán ezért gondoltuk, mondtuk önmagunkon is mosolyogva: jól élünk, elnézve a számunkra elérhetetlennek tűnő, nyugatabbra és nyugodtabban élők ,,jómódja" felett.

A rendszerváltásnak nevezett időszak óta pedig egyre többször (a tömegtájékoztatásban csak kis mértékben, de a gazdaságpolitikai szaklapokban és internetes honlapokon gyakrabban) az ország ásványkincseiről szóló hírekkel együtt elszegényedésünket, és utódaink mind nehezebb felnevelésének gondjait összegezve immár azt mondhatjuk: gazdagok vagyunk, de rosszul élünk.

Hogy is van ez?

Az egyik oldalon: gazdagság, a másik oldalon: mérhetetlen szegénység. Ez nem csak társadalmi, hanem gazdasági ellentétként is megjelenik. Gáz van, a hétköznapi szleng szerint, ha a munkahely nélküliek számának gyarapodása, elszegényedése és a felső tulajdonossá vált réteg gazdagsága is nő.

Mi több: gáz van akkor is, ha gáz van, ha miként értesültünk róla, hatalmas, az Európa gázkincsének számító gázmező van Makót és térségét bőven meghaladó területen. Gáz, ami kincs. Gáz, ami a magyarok számára egyelőre nincs és, ha valami csoda folytán a külföldi tulajdonosokkal megkötött eddigi szerződéseket módosítani nem lehet, nem is lesz egy ideig.




Wéber Tünde
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ásványkincsekről, ásványkincseiről, szappanbuborékot, összeragasztani, ivóvízbázisával, következtetésre, összeragasztott, költségvetéssel, elérhetetlennek, szakterületéről, ellentmondásait, tulajdonosokkal, anyagmegmaradás, egészségügyről, kórházigazgató, átértékelésére, viszontagságai, népszavazással, felnevelésének, szappanbuborék, salátatörvényt, szétpukkadását, felelevenített, elszegényedése, vonatkozásait, természetesen, egészségügyet, kitermelésünk, tartalékokból, kitermelésben, szembeszállni, lezülleszteni, szerződéseket, magyarországi, szaklapokban, ellentétként, magyarokra immár, anyagmegmaradás törvénye, világ legnagyobb, gazdasági kilátástalanságok, jövő változásai, leírtak közül, országos makói, makói gázkincs, ország sorsa, meghívó zárómondata, fórumot akkor, kormány közben, rendezvényen részt, néhány száz, órás beszédében, liberális kapitalizmus, GÁZFÓRUM Makón, Magyar Igazság, Kelemen Ház”, Csurka István, Szabó György, Kovács László, Wéber Tünde,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tóth Ágnes - Szervusz pad  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  képre írva  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png telefon  Hiányzik  Az engedelmesség miért nem vál...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Alázat  Png csokor  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  s immár én is felragyogva, ért...  Png csokor  Szívem  Png kutya  Erdőn  Soha ne kedvezz...  Jó éjszakát  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Jó éjszakát  Lóhere  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép álmokat!  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Nem méltó hozzád  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mi lenne ha  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Hogy lehet megtartani  Szabolcska Mihály – Ákác...  s immár én is felragyogva, ért...  Erdőn  Hiányzik  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy maradéktalanul uralt világ  Jó éjszakát  Alázat  Png férfi  Bertolt Brecht -től idézet  Lóhere  Adakozás  Facebookon kaptam  Szívem  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Png ház  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Akarat 
Bejegyzés Címkék
magyarokra immár, anyagmegmaradás törvénye, világ legnagyobb, gazdasági kilátástalanságok, jövő változásai, leírtak közül, országos makói, makói gázkincs, ország sorsa, meghívó zárómondata, fórumot akkor, kormány közben, rendezvényen részt, néhány száz, órás beszédében, liberális kapitalizmus, következtetésre jutott, szappanbuborék végleg, hatalmon lévők, gáz-ügy vonatkozásait, szénhidrogén kutatásuk, magyar adófizetők, ország számára, gázellátás biztonságát, adott területen, egész rendszert, nemzeti érdekű, emberben rejlő, helyzet minden, keresztény ember, anyagi gyarapodás, elsődleges szempont, anyagi dolgok, egészségügyről szólt, hatalom &#8222, rendszert tökéletesen, gyógyítás területét, úgynevezett salátatörvényt, előadás után, jelenlegi helyzetről, múltról beszélgettek, számunkra elérhetetlennek, rendszerváltásnak nevezett, gazdaságpolitikai szaklapokban, ország ásványkincseiről, egyik oldalon, másik oldalon, hétköznapi szleng, munkahely nélküliek, felső tulajdonossá, magyarok számára, külföldi tulajdonosokkal, ásványkincsekről, ásványkincseiről, szappanbuborékot, összeragasztani, ivóvízbázisával, következtetésre, összeragasztott, költségvetéssel, elérhetetlennek, szakterületéről, ellentmondásait, tulajdonosokkal, anyagmegmaradás, egészségügyről, kórházigazgató, átértékelésére, viszontagságai, népszavazással, felnevelésének, szappanbuborék, salátatörvényt, szétpukkadását, felelevenített, elszegényedése, vonatkozásait, természetesen, egészségügyet, kitermelésünk, tartalékokból, kitermelésben, szembeszállni, lezülleszteni, szerződéseket, magyarországi, szaklapokban, ellentétként, érdeklődőket, részletekkel, nyugodtabban, mindenesetre, szénhidrogén, tulajdonossá, megbeszéljük, egészségügyi, gázkincsével, kapitalizmus, rendezvényen, megrendezzük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 365
  • e Hét: 2075
  • e Hónap: 10679
  • e Év: 46620
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.