|
2017-01-13 12:20:24, péntek
|
|
|
|
|
|
Itt a farsangi időszak vége, a fánksütés ideje. A hagyományos szalagos fánk mellett ezt a tepsiben sült változatot is kipróbálhatjuk.
Hozzávalók
A tésztához
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,8-3 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
½ kávéskanál só
2 tojássárgája
A töltelékhez
sárgabaracklekvár
A tetejére
porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.
A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: munkafelületre, kipróbálhatjuk, tésztakorongok, konyharuhával, tojássárgája, segítségével, sütőpapírral, felfuttatjuk, vastagságúra, hozzáöntjük, kialakított, töltelékhez, hagyományos, porcukorral, pihentetjük, dagasztunk, melegítjük, kávéskanál, szaggatunk, lisztezett, hozzávalót, változatot, kiszúróval, kelesztjük, hozzávalók, mélyedést, letakarva, tésztához, teáskanál, fánksütés, meghintve, duplájára, átgyúrjuk, fektetjük, cukorral, nyújtjuk, farsangi időszak, fánksütés ideje, hagyományos szalagos, tepsiben sült, többi hozzávalót, megkelt élesztőt, maradék tejjel, fánkokat sütőpapírral, tésztakorongok közepébe, kisebb méretű, fánkok teteje, sütőből kivéve, Brokk Oli,
|
|
|
|
farsangi időszak, fánksütés ideje, hagyományos szalagos, tepsiben sült, többi hozzávalót, megkelt élesztőt, maradék tejjel, fánkokat sütőpapírral, tésztakorongok közepébe, kisebb méretű, fánkok teteje, sütőből kivéve, munkafelületre, kipróbálhatjuk, tésztakorongok, konyharuhával, tojássárgája, segítségével, sütőpapírral, felfuttatjuk, vastagságúra, hozzáöntjük, kialakított, töltelékhez, hagyományos, porcukorral, pihentetjük, dagasztunk, melegítjük, kávéskanál, szaggatunk, lisztezett, hozzávalót, változatot, kiszúróval, kelesztjük, hozzávalók, mélyedést, letakarva, tésztához, teáskanál, fánksütés, meghintve, duplájára, átgyúrjuk, fektetjük, cukorral, nyújtjuk, borítjuk, élesztőt, közepébe, fánkokat, tetejére, szalagos, lyukakba, tepsiben, befedjük, talpának, tálaljuk, porcukor, farsangi, langyos, lefedve, mellett, maradék, időszak, sütőből, tésztát, élesztő, nyomunk, nagyobb, teszünk, megkelt, tepsibe, percig, sütjük, méretű, kisebb, bélelt, percre, fánkok, belőle, szépen, toljuk, sütőbe, kivéve, teteje, ezután, helyen, tejben, mérjük, kicsit, tejjel, pirul, kerek, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
70103 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1790
- e Hét: 13002
- e Hónap: 29402
- e Év: 151275
|
|
|